Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Δευτ 27 Μάιος, 2013 12:37

Πρόσφατα είχα ένα ηλεκτρικό θέμα με το αυτοκίνητο, είχε βγεί καταλάθος το βύσμα του πολλαπλασιαστή
με αποτέλεσμα να έχω ρεταρίσματα στο δρόμο.
Ο μάστορας του υγραερίου έριξε την ευθύνη στα μπουζί και μου τα άλλαξε, τα προηγούμενα που είχα ήταν
ngk απλά και είχαν 10.000 χλμ. Για να βρώ το πρόβλημα ο μάστορας μου έβαλε δικά του μεταχειρισμένα.
Δεν ξέρω βέβαια πόσα χλμ είχαν. Και τώρα έχω αυτά.
Η ερώτησή μου είναι, επειδή το πρόβλημα δεν ήταν τελικά τα μπουζί, να βάλω αυτά που είχα που έχουν ήδη 10.000 χλμ αλλαγμένα περίπου τέλη οκτώμβρη ή να βάλω καινούργια;
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα;
Ξέρω ότι καταπονούνται και ότι θέλουν συχνότερη αλλαγή, αλλά πόσο συχνότερη;
Δυστυχώς δεν έχω καμια πείρα για να ξέρω πόσο καλά είναι τα μπουζί, στη hyundai που πήγα για το πρόβλημα
που είχα μου είπαν πως είναι καλά.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Re: Απ: Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Δευτ 27 Μάιος, 2013 15:16

Το θέμα με τα μπουζί το έχουμε εξαντλήσει. Έλεος πια. Ρίξε μια ματιά σε προηγούμενα ποστ.

From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type"
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Re: Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 27 Μάιος, 2013 15:56

giorgos3924 έγραψε:Πρόσφατα είχα ένα ηλεκτρικό θέμα με το αυτοκίνητο, είχε βγεί καταλάθος το βύσμα του πολλαπλασιαστή
με αποτέλεσμα να έχω ρεταρίσματα στο δρόμο.
Ο μάστορας του υγραερίου έριξε την ευθύνη στα μπουζί και μου τα άλλαξε, τα προηγούμενα που είχα ήταν
ngk απλά και είχαν 10.000 χλμ. Για να βρώ το πρόβλημα ο μάστορας μου έβαλε δικά του μεταχειρισμένα.
Δεν ξέρω βέβαια πόσα χλμ είχαν. Και τώρα έχω αυτά.
Η ερώτησή μου είναι, επειδή το πρόβλημα δεν ήταν τελικά τα μπουζί, να βάλω αυτά που είχα που έχουν ήδη 10.000 χλμ αλλαγμένα περίπου τέλη οκτώμβρη ή να βάλω καινούργια;
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα;
Ξέρω ότι καταπονούνται και ότι θέλουν συχνότερη αλλαγή, αλλά πόσο συχνότερη;
Δυστυχώς δεν έχω καμια πείρα για να ξέρω πόσο καλά είναι τα μπουζί, στη hyundai που πήγα για το πρόβλημα
που είχα μου είπαν πως είναι καλά.

Εγώ θεωρώ ότι μπορείς να τα κρατάς 15000 χλμ όπως και στη βενζίνη. Αλλιώς βάλε υγραερίου (Ngk lpg1για το αμάξι σου) που κοστίζουν 100 ευρώ αλλά κρατάνε 60000χλμ. Οικονομικά το ίδιο περίπου βγαίνει.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Δευτ 27 Μάιος, 2013 21:14

Είναι πολύ ακριβά τα 100 ευρώ, και ακούγοντάς το αυτό κάποιος του δημιουργεί αρνητική αίσθηση. Υπάρχουν και τα μπουζί της Bosch που έχουν 65 ευρώ και είναι καταπληκτικά. Στο site τους υπάρχει και κατάλογος με τα περισσότερα μοντέλα. Ο φίλος ας βγει τον κωδικό, και μετά βουρ στο eBay.

MeddlingMageGR

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 27 Μάιος, 2013 21:50

MeddlingMageGR έγραψε:Είναι πολύ ακριβά τα 100 ευρώ, και ακούγοντάς το αυτό κάποιος του δημιουργεί αρνητική αίσθηση. Υπάρχουν και τα μπουζί της Bosch που έχουν 65 ευρώ και είναι καταπληκτικά. Στο site τους υπάρχει και κατάλογος με τα περισσότερα μοντέλα. Ο φίλος ας βγει τον κωδικό, και μετά βουρ στο eBay.

Σε εμάς κοστίζουν 60 € με την τοποθέτηση γιατι στο eBay ? όλα σχεδόν τα νούμερα της BOCSH LPG διαθεσιμα !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Re: Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Δημοσίευσηαπό baltazar » Τρί 28 Μάιος, 2013 10:02

Σε εμάς κοστίζουν 60 € με την τοποθέτηση γιατι στο eBay ? όλα σχεδόν τα νούμερα της BOCSH LPG διαθεσιμα !!
QGAS PRINS CENTER ATHENS

Κάθε πόσα χλμ γίνεται αλλαγή στα BOCSH LPG ?
baltazar

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τρί 28 Μάιος, 2013 14:49

30.000 κρατάνε. Αν θες βέβαια μπορείς να τα αφήσεις μέχρι να τα ακούσεις να χάνουν συμπίεση και να είναι υποχρεωτική η αλλαγή τους, όπως την έπαθα εγώ.

MeddlingMageGR

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 28 Μάιος, 2013 15:21

Qgas έγραψε:
MeddlingMageGR έγραψε:Είναι πολύ ακριβά τα 100 ευρώ, και ακούγοντάς το αυτό κάποιος του δημιουργεί αρνητική αίσθηση. Υπάρχουν και τα μπουζί της Bosch που έχουν 65 ευρώ και είναι καταπληκτικά. Στο site τους υπάρχει και κατάλογος με τα περισσότερα μοντέλα. Ο φίλος ας βγει τον κωδικό, και μετά βουρ στο eBay.

στηριζουμε και ελληνικα χερια ετσι. ;)
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 28 Μάιος, 2013 15:22

MeddlingMageGR έγραψε:30.000 κρατάνε. Αν θες βέβαια μπορείς να τα αφήσεις μέχρι να τα ακούσεις να χάνουν συμπίεση και να είναι υποχρεωτική η αλλαγή τους, όπως την έπαθα εγώ.

δωσε μας λεπτομεριες γιατι αυτο ειναι κουφο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τρί 28 Μάιος, 2013 22:29

Καθόλου κουφό. Από τον Φεβρουάριο άκουγα πολύ ελαφρά ένα τακ τακ τακ χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω από πού ακριβώς προέρχεται. Όταν ανέβαζα στροφές γινόταν πολύ γρήγορο, στο ρελαντί πιο αργό. Περνώντας ο καιρός αυτό το τακ τακ άρχιζε να ακούγεται πιο έντονα σε βαθμό ανησυχητικό. Να ακούγεται έντονα μέσα στην καμπίνα και να είναι ενοχλητικό. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έλειπε τόσο λάδι, που χτυπούσαν οι βαλβίδες. Του βάζω σχεδόν ένα μπουκάλι που του έλειπε (έχω θέμα με το λάδι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα), δεν διορθώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Μετά στήνω αυτί πάνω από τον κινητήρα, φέρνω και έναν φίλο μου μαζί... Σαν να ακούγεται αριστερά από τους ιμάντες του λέω (πλησιάζω τα 120.000 όπου θέλουν αλλαγή). Έχει γούστο... Ακουγόταν τόσο έντονα από το πλαστικό κάλυμμα που καλύπτεται ο ιμάντας όπου θα ορκιζόμουν ότι είναι από εκεί. Με κρύο ιδρώτα πάω στο συνεργείο της γειτονιάς (που όρεξη να τρέχω στα επίσημα), το ακούνε 3 μάστοροι, και ο ένας λέει ότι χάνει πίεση από τελειωμένο μπουζί. Βγάζουν τα μπουζί, το 2ο ήταν σε χαλιά κατάσταση. Βάζουν ένα άλλο απλό που είχαν εκεί, μια χαρά όλα. Δεν ακουγόταν τίποτα.

Από τότε κατάλαβα πως είναι να μένεις από μπουζί.

MeddlingMageGR

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες