Είμαι κάτοχος ενός Honda με κινητήρα B16A2 JDM (το γιαπωνέζικο με τα 170 εργοστασιακά άλογα) με βελτιώσεις στο πρόγραμμα (6200vtec, redline κοντά στις 9000 rpm, πλούσιο μίγμα), ψυχρά μπουζί ιριδίου Denso και πιο ανοιχτή (απ την εργοστασιακή) πολλαπλή-σωλήνα εξάτμισης, πιο κοινά έχει βελτίωση ΦΠΕ, συν ροϊκή στην κεφαλή.
Διάβασα προσεκτικά το forum και δεν μπόρεσα να καλυφθώ...
Για τον κινητήρα, είναι υψηλής συμπίεσης ( 10.4:1 ), έχει τα ψυχρότερα μπουζί της αγοράς, αλλά:
1) δεν υπάρχει φύσα για να συνδεθεί κάποιο σύγχρονο διαγνωστικό και δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός της ECU
2) διάχυτη είναι η φήμη ότι τα γιαπωνέζικα έχουν πρόβλημα, χωρίς να έχω βρει έναν κάτοχο τέτοιου κινητήρα να έχει προχωρήσει στην μετατροπή και να επιβεβαιώσει πως υπάρχει πρόβλημα πέραν της θεωρίας.
Υπάρχει κάποιος επαγγελματίας να απαντήσει το κατά πόσο είναι ασφαλή η μετατροπή και τι παραπάνω απαιτείται από έναν συμβατικό κινητήρα; Το πρόβλημα περί μαλακών εδρων στις βαλβίδες δεν ξέρω πόσο ευσταθεί κι αν αποτελεί πρόβλημα, σε μένα τα τσιμουχάκια βαλβίδων είναι ήδη off αλλά δεν επηρεάζει πρακτικά την καθημερινή λειτουργία του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων