Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Honda B series κινητήρες

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Honda B series κινητήρες

Δημοσίευσηαπό lefterisk » Δευτ 11 Απρ, 2011 05:16

Είμαι κάτοχος ενός Honda με κινητήρα B16A2 JDM (το γιαπωνέζικο με τα 170 εργοστασιακά άλογα) με βελτιώσεις στο πρόγραμμα (6200vtec, redline κοντά στις 9000 rpm, πλούσιο μίγμα), ψυχρά μπουζί ιριδίου Denso και πιο ανοιχτή (απ την εργοστασιακή) πολλαπλή-σωλήνα εξάτμισης, πιο κοινά έχει βελτίωση ΦΠΕ, συν ροϊκή στην κεφαλή.
Διάβασα προσεκτικά το forum και δεν μπόρεσα να καλυφθώ...
Για τον κινητήρα, είναι υψηλής συμπίεσης ( 10.4:1 ), έχει τα ψυχρότερα μπουζί της αγοράς, αλλά:
1) δεν υπάρχει φύσα για να συνδεθεί κάποιο σύγχρονο διαγνωστικό και δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός της ECU
2) διάχυτη είναι η φήμη ότι τα γιαπωνέζικα έχουν πρόβλημα, χωρίς να έχω βρει έναν κάτοχο τέτοιου κινητήρα να έχει προχωρήσει στην μετατροπή και να επιβεβαιώσει πως υπάρχει πρόβλημα πέραν της θεωρίας.
Υπάρχει κάποιος επαγγελματίας να απαντήσει το κατά πόσο είναι ασφαλή η μετατροπή και τι παραπάνω απαιτείται από έναν συμβατικό κινητήρα; Το πρόβλημα περί μαλακών εδρων στις βαλβίδες δεν ξέρω πόσο ευσταθεί κι αν αποτελεί πρόβλημα, σε μένα τα τσιμουχάκια βαλβίδων είναι ήδη off αλλά δεν επηρεάζει πρακτικά την καθημερινή λειτουργία του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
lefterisk

Δημοσιευσεις: 4

Re: Honda B series κινητήρες

Δημοσίευσηαπό dim63 » Δευτ 11 Απρ, 2011 08:55

lefterisk έγραψε:Είμαι κάτοχος ενός Honda με κινητήρα B16A2 JDM (το γιαπωνέζικο με τα 170 εργοστασιακά άλογα) με βελτιώσεις στο πρόγραμμα (6200vtec, redline κοντά στις 9000 rpm, πλούσιο μίγμα), ψυχρά μπουζί ιριδίου Denso και πιο ανοιχτή (απ την εργοστασιακή) πολλαπλή-σωλήνα εξάτμισης, πιο κοινά έχει βελτίωση ΦΠΕ, συν ροϊκή στην κεφαλή.
Διάβασα προσεκτικά το forum και δεν μπόρεσα να καλυφθώ...
Για τον κινητήρα, είναι υψηλής συμπίεσης ( 10.4:1 ), έχει τα ψυχρότερα μπουζί της αγοράς, αλλά:
1) δεν υπάρχει φύσα για να συνδεθεί κάποιο σύγχρονο διαγνωστικό και δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός της ECU
2) διάχυτη είναι η φήμη ότι τα γιαπωνέζικα έχουν πρόβλημα, χωρίς να έχω βρει έναν κάτοχο τέτοιου κινητήρα να έχει προχωρήσει στην μετατροπή και να επιβεβαιώσει πως υπάρχει πρόβλημα πέραν της θεωρίας.
Υπάρχει κάποιος επαγγελματίας να απαντήσει το κατά πόσο είναι ασφαλή η μετατροπή και τι παραπάνω απαιτείται από έναν συμβατικό κινητήρα; Το πρόβλημα περί μαλακών εδρων στις βαλβίδες δεν ξέρω πόσο ευσταθεί κι αν αποτελεί πρόβλημα, σε μένα τα τσιμουχάκια βαλβίδων είναι ήδη off αλλά δεν επηρεάζει πρακτικά την καθημερινή λειτουργία του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

θα σου προτεινα να κοιταξεις στη gearteck ειναι honda impr. θα εχουν να σου πουν κατι
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό lefterisk » Τρί 12 Απρ, 2011 14:57

Είχα υπάρξει πελάτης της Geartech και δεν θέλω να ξανα είμαι.
Έχω την διάθεση να ασχοληθώ σοβαρά με το όποιο ρίσκο να κάνω την μετατροπή σε τέτοιο κινητήρα με κίνητρο την οικονομία, οπότε θέλω οποιονδήποτε όποιον άλλον επαγγελματία μπαίνει στο forum να μου λύσει κάποιες απορίες.
Ευχαριστώ!
lefterisk

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 12 Απρ, 2011 15:56

lefterisk έγραψε:Είχα υπάρξει πελάτης της Geartech και δεν θέλω να ξανα είμαι.
Έχω την διάθεση να ασχοληθώ σοβαρά με το όποιο ρίσκο να κάνω την μετατροπή σε τέτοιο κινητήρα με κίνητρο την οικονομία, οπότε θέλω οποιονδήποτε όποιον άλλον επαγγελματία μπαίνει στο forum να μου λύσει κάποιες απορίες.
Ευχαριστώ!

Εγω θα ηθελα να ακουσω την εμπειρια σου. Τι σε εκανε να.....τρεξεις μακρια ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 12 Απρ, 2011 22:19

Εχεις σκοπο να στροφαρεις 9000 στροφες με υγραεριο ή να οδηγεις συνετα? Νομιζω δεν ταιριαζει απο τεχνικης αποψης. Στις 9000 στροφες δεν φανταζεσαι ποσο πλουσιο μιγμα εχει για να ψυχει το χωρο καυσης. Με το υγραεριο κατι τετοιο δεν γινεται. Εκτος αν βρεις συστηματα που ψεκαζουν βενζινη μετα απο καποιο οριο στροφων.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό lefterisk » Τετ 13 Απρ, 2011 15:40

@astragjtg
τους τα έχω πει αυτοπροσώπως προ 3ετίας, δεν κατηγορώ απ το πληκτρολόγιο.

@gkazakias
Όχι, έχει τελειώσει η εποχή των υψηλών στροφαρισματων, το χρησιμοποιώ επί καθημερινής βάσης για να παω στην δουλειά μου και πλέον αυτά τα αμάξια ούτε πουλιούνται εύκολα, ούτε έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω άλλο οικονομικότερο και σε καλή κατάσταση.
Έχεις δίκιο, έχει πλούσιο μίγμα σ όλο τον χάρτη λειτουργίας του, αλλά τώρα το οδηγώ σ ένα φάσμα 1000-2500 στροφές αποκλειστικά εδώ και μήνες !!! Έχω μια άποψη, να δουλεύει με γκάζι από τις 1000 ως τις 6000 στροφές - το εύρος στροφών όλων των συμβατικών αυτοκινήτων- και εκτός αυτού (του φάσματος) να συνυπάρχει με βενζίνη.
Το ένα πράγμα που θεωρώ δεδομένο είναι πως πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλη μονάδα στην ecu αλλά δεν βρήκα στο forum αναφορές στο αν είναι δυνατή η επέμβαση του χρήστη ώστε να καθορίσει με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προγράμματος.
Θα ήταν ευχής έργο να μαζέψω πληροφορίες έστω γνώμες για την μετατροπή αυτή, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή
lefterisk

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες