Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουζι BRISK

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Μπουζι BRISK

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 20 Σεπ, 2013 01:20

ΘΕΛΩ ΝΑ αλλαξω τα μπουζι του αυτοκινητου μου για να εχω αριστη λειτουργια ρελαντι
ψαχνοντας βρηκα αυτον τον τυπο για το αυτοκινητο μου Citroen xantia 1600 X2.....BRISK DR15YS SILVER
εχει δοκιμασει κανεις αυτην την μαρκα του μπουζιου? ειναι αξιοπιστη μιας και η τιμη ειναι πολυ χαμηλοτερη απο αυτην που δινει η NGK ειναι βεβαια για 30.000
Ας πουν και μια γνωμη και οι ειδικοι του φορουμ σας ευχαριστω...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Re: Μπουζι BRISK

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 20 Σεπ, 2013 20:58

manoliss έγραψε:ΘΕΛΩ ΝΑ αλλαξω τα μπουζι του αυτοκινητου μου για να εχω αριστη λειτουργια ρελαντι
ψαχνοντας βρηκα αυτον τον τυπο για το αυτοκινητο μου Citroen xantia 1600 X2.....BRISK DR15YS SILVER
εχει δοκιμασει κανεις αυτην την μαρκα του μπουζιου? ειναι αξιοπιστη μιας και η τιμη ειναι πολυ χαμηλοτερη απο αυτην που δινει η NGK ειναι βεβαια για 30.000
Ας πουν και μια γνωμη και οι ειδικοι του φορουμ σας ευχαριστω...

Eιναι δοκιμασμενο οτι θα εχεις καλυτερη λειτουργια ρελαντι?

Γενικα δεν εχω ακουσει παραπονα για τα brisk. Μονο απο καταστηματα που προμηθευονται αλλες μαρκες μπουζι θα ακουσεις να θαβουν τα brisk και παει λεγοντας.

Παντως αν εχεις ασταθειες στο ρελαντι δεν το λυνει το μπουζι, ισως να καλυψει το προβλημα.
Με φρεσκο ''μαμα'' πρεπει να λειτουργει αψογα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 20 Σεπ, 2013 23:51

κοιταξε ασταθεια στο ρελαντι εχω μονο οταν η θερμοκρασια του νερου φτασει κοντα στους 90 βαθμους παρει το βεντιλατερ μπροστα και στην συνεχεια αφου σβησει η ασταθεια συνεχιζετε εαν ομως το γυρισω στην βενζινα
τοτε η ασταθεια αυτη σταματαει μηπως εχει να κανει μετα μιγματα σε καποια θερμοκρασια νερου και πανω και επειδη τα μπουζι του υγραεριου γενικα εχουν καλυτερο σπινθιρα οποτε καλυτερη καυση.........?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 21 Σεπ, 2013 02:47

Οχι καμια σχεση. Κοιταξε αν θελει ρυθμιση βαλβιδων καταρχην το αμαξι στον μαστορα που του κανεις σερβις. Τα πρωτα συμπτωματα απο αρυθμιστες βαλβιδες ειναι κατι τρεμουλα στο ρελαντι.

Αν ολα ειναι οκ απο βαλβιδες, τοτε ρυθμισε στον εγκαταστατη σου σωστα το χαρτη υγραεριου για το ρελαντι ή να καλυμπραρει σωστα τα μπεκ υγραεριου.

Το αμαξι πρεπει να δουλευει στο γκαζι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως στην βενζινη στο ρελαντι με τα εργοστασιακα μπουζι.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Σάβ 21 Σεπ, 2013 11:11

:wave:
Τα Brisk Silver LPG/CNG φοραει και το δικό μου Megane εδω και 35000 χλμ σχεδον χωρις κανενα πρβλ :thumbup:
Απο ebay τα ειχα τσιμπησει εδω και ενα χρονο σε πολυ καλη τιμη ~ 16 ευρω/τετραδα.
Θα εχεις καλυτερη εκκινηση αλλα μην περιμενεις μειωση στην καταναλωση ;)
Ουτε και το ρελαντι σου πιστευω θα φτιαξει διοτι ειναι θεμα ρυθμισης απο τον εγκαταστατη σου οπως προαναφερθηκε.
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 22 Σεπ, 2013 05:49

na σου πω το θεμα των βαλβιδων δεν το ειχα κατα νου τις αρρυθμιες ομως τις κανει μονο στο υγραεριο και οχι στο γκαζι εχω το αμαξι 160.000 στα χερια μου εχει κανει ο προηγουμενος αλλα 110.000 και τουλαχιστον στα χερια μου δεν εχω κοιταξει ποτε βαλβιδες....τωρα που το λες θα το βαλω σε λογαριασμο να τις κοιταξω....οσο αναφορα την ρυθμιση των μπεκ με το μηχανημα εαν καταλαβα καλα τα μπεκ καιγενικα ολο το συστημα εχει πανω του 29.000 θελει ρυθμιση κατι στα μπεκ? Δεν αναφερομαι στο προγραμματισμο μεσω Η/Υ
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Σεπ, 2013 08:16

manoliss έγραψε:na σου πω το θεμα των βαλβιδων δεν το ειχα κατα νου τις αρρυθμιες ομως τις κανει μονο στο υγραεριο και οχι στο γκαζι εχω το αμαξι 160.000 στα χερια μου εχει κανει ο προηγουμενος αλλα 110.000 και τουλαχιστον στα χερια μου δεν εχω κοιταξει ποτε βαλβιδες....τωρα που το λες θα το βαλω σε λογαριασμο να τις κοιταξω....οσο αναφορα την ρυθμιση των μπεκ με το μηχανημα εαν καταλαβα καλα τα μπεκ καιγενικα ολο το συστημα εχει πανω του 29.000 θελει ρυθμιση κατι στα μπεκ? Δεν αναφερομαι στο προγραμματισμο μεσω Η/Υ

τα μπεκ απο τα lovato δεν ρυθμιζονται.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό anj890 » Κυρ 22 Σεπ, 2013 14:21

hlias έγραψε:
manoliss έγραψε:na σου πω το θεμα των βαλβιδων δεν το ειχα κατα νου τις αρρυθμιες ομως τις κανει μονο στο υγραεριο και οχι στο γκαζι εχω το αμαξι 160.000 στα χερια μου εχει κανει ο προηγουμενος αλλα 110.000 και τουλαχιστον στα χερια μου δεν εχω κοιταξει ποτε βαλβιδες....τωρα που το λες θα το βαλω σε λογαριασμο να τις κοιταξω....οσο αναφορα την ρυθμιση των μπεκ με το μηχανημα εαν καταλαβα καλα τα μπεκ καιγενικα ολο το συστημα εχει πανω του 29.000 θελει ρυθμιση κατι στα μπεκ? Δεν αναφερομαι στο προγραμματισμο μεσω Η/Υ

Αν κατάλαβα καλά ο φίλος ρωτάει αν θέλουν καθάρισμα/καλιμπράρισμα. Απ' όσο ξέρω τα μπεκ του lovato δεν είναι τύπου βενζίνης, αλλά ηλεκτροβαλβίδας, οπότε χρειάζονται.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Σεπ, 2013 14:26

anj890 έγραψε:
hlias έγραψε:

Αν κατάλαβα καλά ο φίλος ρωτάει αν θέλουν καθάρισμα/καλιμπράρισμα. Απ' όσο ξέρω τα μπεκ του lovato δεν είναι τύπου βενζίνης, αλλά ηλεκτροβαλβίδας, οπότε χρειάζονται.

σου το ξαναλεω, τα μπεκ της lovato δεν ρυθμιζονται, αν "πεσει" η αποδοση τους τα πετας και βαζεις νεα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 22 Σεπ, 2013 14:39

hlias έγραψε:
anj890 έγραψε:
hlias έγραψε:

σου το ξαναλεω, τα μπεκ της lovato δεν ρυθμιζονται, αν "πεσει" η αποδοση τους τα πετας και βαζεις νεα.

:wave:

πως θα τα ρυθμίσεις αφού δεν έχουν βίδα από πάνω;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες