Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG σε μοτερ μονου ψεκασμου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

LPG σε ψεκασμο μονου σημειου.

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 03 Απρ, 2011 03:26

Θελω να εγκαταστησω κιτ σε ενα παλιο αμαξι με ψεκασμο μονου σημειου. Το αμαξι εχει αισθητηρα λαμδα, και εγκεφαλο. Οι γνωμες των εγκαταστατων διίστανται και ειναι μεταξυ απλου συστηματος χωρις ηλεκτρονικα(οπως τα καρμπυρατερ) και σε ενα αλλο με ηλεκτρονικα και εγκεφαλο. Βεβαια οι πιο πολλοι αποφευγουν να βαλουν σε παλιο αμαξι κανοντας τους κινεζους. Η τιμες ειναι ιδιες αλλα δεν υπαρχει ξεκαθαρη επιλογη. Μου λενε οτι το αμαξι ειτε ετσι ειτε αλλιως θα πηγαινει μια χαρα. Εγω πιστευω οτι οσο πιο πολυπλοκο ειναι ενα συστημα ειναι πιο ομαλο και σταθερο και κλινω προς το συνθετο με τα ηλεκτρονικα. Θελω το αμαξι να λειτουργει σωστα, μην κανω εναλλαγη καυσιμου και το πιανει λοξιγκας και αλλα πολλα, να λειτουργει σωστα οπως με τα συγχρονα κιτ πολλαπλου ψεκασμου.

Καμια γνωμη και απο σας? Κανενας εγκατστατης εδω μεσα να μας δωσει τα φωτα του?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Re: LPG σε ψεκασμο μονου σημειου.

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 03 Απρ, 2011 12:20

gkazakias έγραψε:Θελω να εγκαταστησω κιτ σε ενα παλιο αμαξι με ψεκασμο μονου σημειου. Το αμαξι εχει αισθητηρα λαμδα, και εγκεφαλο. Οι γνωμες των εγκαταστατων διίστανται και ειναι μεταξυ απλου συστηματος χωρις ηλεκτρονικα(οπως τα καρμπυρατερ) και σε ενα αλλο με ηλεκτρονικα και εγκεφαλο. Βεβαια οι πιο πολλοι αποφευγουν να βαλουν σε παλιο αμαξι κανοντας τους κινεζους. Η τιμες ειναι ιδιες αλλα δεν υπαρχει ξεκαθαρη επιλογη. Μου λενε οτι το αμαξι ειτε ετσι ειτε αλλιως θα πηγαινει μια χαρα. Εγω πιστευω οτι οσο πιο πολυπλοκο ειναι ενα συστημα ειναι πιο ομαλο και σταθερο και κλινω προς το συνθετο με τα ηλεκτρονικα. Θελω το αμαξι να λειτουργει σωστα, μην κανω εναλλαγη καυσιμου και το πιανει λοξιγκας και αλλα πολλα, να λειτουργει σωστα οπως με τα συγχρονα κιτ πολλαπλου ψεκασμου.

Καμια γνωμη και απο σας? Κανενας εγκατστατης εδω μεσα να μας δωσει τα φωτα του?

Βρες έναν εγκαταστάτη που είναι χρόνια στην αγορά και τα έχει δουλέψει όλα. Πιστεύω ότι κάνουν τον κινέζο ορισμένοι όπως λες γιατί δεν έχουν ξαναβάλει και φοβούνται. Τώρα γιατί να βάλεις ένα σύστημα χωρίς ηλεκτρονικά την στιγμή που ο κινητήρας σου έχει ηλεκτρονική διαχείρηση δεν το καταλαβαίνω προσωπικά χωρίς να είμαι τεχνικός ή εγκαταστάτης και μιλώντας με την απλή λογική. Κάθε σύστημα εξελίχθηκε για τις αντίστοιχες προδιαγραφές κινητήρα. Αν διαβάσεις φορουμ για 4χ4 θα δεις ότι πολλά LADA NIVA που έχουν μετατροπή σε LPG και κινούνται χωρίς πρόβλημα. Όσα έχουν καρμπιρατέρ έχουν απλά μη ηλεκτρονικά συστήματα (κινητήρας 1.6), όσα μονού ψεκασμού έχουν ηλεκτρονική διαχείριση και τα τελευταία πολλαπλού ψεκασμού βάζουν πιο σύγχρονη μονάδα στο κιτ υγραερίου. Αν θυμάμαι καλά και και με επιφύλαξη αυτό η τιμή διέφερε σημαντικά ανάλογα με την τεχνολογία. Όπως είπα πιστεύω ότι είναι θέμα εγκαταστάτη
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 03 Απρ, 2011 16:02

alexisgon έγραψε:Ίσως βοηθήσει αν μας πεις σε τι αυτοκίνητο θέλεις να βάλεις!

Σε ενα skoda favorit.

Οι παλιοι στο χωρο βαζουν μονο χωρις ηλεκτρονικη διαχειριση.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 03 Απρ, 2011 23:27

Σίγουρα είναι μονού ψεκασμού; Τα favorit από όσο θυμάμαι δεν είχαν μονό ψεκασμό αλλά ηλεκτρονικά ελεγχόμενο καρμπιρατέρ. Πάντως όπως σου είπα εγώ μιλάω σαν απλός χρήστης και με την κοινή λογική. Σίγουρα ένας παλιός εγκαταστάτης ξέρει καλύτερα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 04 Απρ, 2011 00:49

Εχει monopoint της bosch με αντλια βενζινης, αισθητηρα λαμδα,βηματικο μοτερ και εγκεφαλο. Eιναι μονου ψεκασμου.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό AKLONITOS » Πέμ 07 Απρ, 2011 19:07

Θέμα που ενδιαφέρει και μένα που θέλω να κάνω την ίδια δουλειά σε cinquecento 900 μοντέλο 93...
Μέχρι τώρα πήγα σε ένα μαγαζί που τοποθετεί BMG και απ'ότι κατάλαβα έιπε για μη χρήση εγκεφάλου... Τιμή 1000ε. Πέρασα και από μαγαζί που τοποθετεί LOVATO και είμαι σε αναμονή απαντήσεως, αφού μου είπε ότι θα ρωτήσει... Για ότι νεότερο θα postάρω...
AKLONITOS

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 08 Απρ, 2011 01:59

Φιλε περιμενω νεοτερα.
Ολοι οι παλιοι στο χωρο με εμπειρια μου λενε οχι εγκεφαλος σε αυτο το συστημα, μονο το απλο!
Οι νεοι ψαχνονται να βαλουν με εγκεφαλο.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό kostaS » Τετ 04 Μάιος, 2011 21:23

λοιπον,εγω σε ενα citroen saxo 1,1 μονου ψεκασμου χωρις να το ψαξω και πολυ εβαλα lovato απλο,χωρις εφκεφαλο....εδωσα 1000 ευρω,εχω κανει σε ενα μηνα 4000 χλμ,μια χαρα,γλυτωσα περιπου 160 ευρω σε καυσιμο,απο τον πρωτο μηνα.
ομως ειχα προβλημα στο βηματικο του ρελαντι πριν την τοποθετηση,και θεωρησα πως ειναι αυτο υπευθηνο για τα σβησηματα σχεδον καθε φορα που παταγα συμπλεκτη...ειμουν ετοιμος να το αλλαξω,αλλα τελικα με ενα καλο καθαρισμα οταν κινουμε με βενζινη δουλευει υποδειγματικα πλεον.
οταν γυριζω στο υγραεριο,κανει οτι θελει....συνεχεια προβλημα με το ρελαντι.
το εβαλα σε διαγνωστικο στην αντιπροσωπεια δεν εδειξε προβλημα οταν ειναι σε βενζινη.με υγραεριο ομως που δεν επεμβενει ο λαμδα για να ρυθμησει το μειγμα,εχω προβλημα...στο ρελαντι πολυ φτωχο μειγμα,σε μεσαιες στροφες ειναι σςστο και ψηλα πολυ πλουσιο.....ειναι δυσκολο να βρεις τη χρυση τομη στο μειγμα,κ για τα σβησιματα στο ρελαντι,θεωρω πως φταιει το φτωχο μειγμα στις χαμηλες στροφες.
νομιζω πως η μονη λυση ειναι να βαλω εγκεφαλο......πρεπει να μιλησω με τον εγκαταστατη συντομα......
γνωμη μου ειναι αφου την πατησα πως το απλο συστημα ειναι για παλια αυτοκινητα με... χειρογκαζο για να μην σβηνει...
kostaS

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 04 Μάιος, 2011 22:12

Καλως ηρθες φιλε!
Ασε ειμαι σε διλλημα και γω, δεν ξερω τι να βαλω. Σε ποιον μαστορα το βαλες? Μηπως δεν ξερει να το ρυθμισει? παντως και με εγκεφαλο στην ιδια τιμη παιζει.

To αμαξι μου λειτουργει πολυ στρωτα τωρα με βενζινη και φοβαμαι μην το σκαλισουν στα ηλεκτρικα(λαμδα, κτλ) και αρχισω τα τρεχαματα.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 06 Μάιος, 2011 18:45

Kωστα δηλαδη το συστημα σου δεν εχει τιποτα ηλεκτρονικο? Δεν παιρνει τιποτα απο τον λαμδα? Γιατι εμενα μου εχουν μιλησει κιολας για ενα υποτυπωδες εγκεφαλο με αυτορυθμιζομενο βηματικο που παιρνει πληροφοριες απο τον λαμδα.
gkazakias

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες