Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

lpg και βελτιωμενο μοτερ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

lpg και βελτιωμενο μοτερ

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 28 Δεκ, 2010 01:46

καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!!!!!
ηθελα να θεσω καποια τεχνικους προβληματισμους που εχω :oops: εχω ενα οκταβια gt με καποιες βελτιωσεις στο τουρμπο,μπεκ,μαφ, μπουζι,φιλτο,εξατμιση intercoolerολα αυτα εχουν αποδωσει κοντα στα 320 αλογα.μπορω να βαλω καποιο συστημα υγραεριου στο αυτοκινητο μου που να δουλεψει σωστα και χωρις στεγνωματα?θα φτανει η παροχη του υγραεριου οταν το αμαξι βρισκετε σε καταστασεις overboost και 1,8 πιεση υπερπληρωσης? :oops: εχω ακουσει οτι μερικοι αντιμετωπιζουν προβλημα με κοψιματα σε ατμοσφαιρικα μοτερ!εαν γινει κατι τετοιο σε τουρμπο μοτερ υπαρχει μεγαλως κινδυνος να σπασει το μοτερ!!!εχει καποιος βελτιωμενο αυτοκινητο με συστημα lpg εγκατεστημενο να μας πει εντυπωσεις?
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Re: lpg και βελτιωμενο μοτερ

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 28 Δεκ, 2010 15:46

Ειχα διαβασει τον προηγουμενο μηνα για ενα Octavia TSi με προγραμμα και συστημα αεριου ψεκασμου το οποιο ειχε δυναμομετρηθει κιολας κοντα στους 320 ιππους. Δεν θυμαμαι ομως αν ηταν στους 4Τροχους ή στο Power. Βεβαια αυτο ηταν TSi που απ'οτι γνωριζω στις υψηλες στροφες δουλευουν μονο βενζινη για να προστατευσουν τα μπεκ του αμεσου ψεκασμου.
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 28 Δεκ, 2010 15:51

εμενα δεν ειναι tsi ειναι το παλιο 20vt!με την geartech που ειχα μιλησει και κανει εγκαταστασεις lpg οπως και βελτιωσεις κινητηρων,μου ειχε πει οτι μετα απο καποιες στροφες κινητηρα καλο ειναι για λιπανση των βαλβιδων να ψεκαζει μονο βενζινη!τωρα τι να πω? :roll: αυτοι βαζουν τα συστηματα υγραεριου της bigas ειναι ιταλικη την ξερει κανεις?
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 28 Δεκ, 2010 16:47

Το προβλημα πιστευω σε αυτα τα αυτοκινητα δεν ειναι τοσο η λιπανση, οσο η ιπποδυναμη ανα κυλινδρο που αποδιδουν.
Με 320 ιππους, ο καθε κυλινδρος αποδιδει 80 ιππους ή 60Kw. Πρεπει λοιπον ο συνδιασμος πνευμονα με μπεκ υγραεριου να φτανει τα 60KW + για να υπαρχει και ενα περιθωριο. Αυτος που θα σου τοποθετησει το συστημα, σιγουρα παντως πρεπει να γνωριζει πολυ καλα τις προδιαγραφες του συστηματος του και πρεπει να ειναι σιγουρος οτι τα 1,8bar υπερπληρωσης δεν θα δημιουργησουν προβλημα.
Εχει και ο Κυριακουδης ενα Nissan qashgai Turbo, αλλα πρεπει να δουλευει με χαμηλη πιεση και δεν αποδιδει πανω απο 150 ιππους.
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 28 Δεκ, 2010 23:35

Θα πρότεινα σύστημα 5ης γενιάς (υγρός ψεκασμός) και μόνο με την προϋπόθεση οτι υπάρχουν τα κατάλληλα μπεκ και το κατάλληλο software έτοιμο από το εργοστάσιο του συστήματος υγραεριοκίνησης.
Τέτοιου είδους πατέντες πιθανόν να μπορεί να κάνει η Vialle για την περίπτωσή σου. Ρώτα τον Βρεττό που είναι ο αντιπρόσωπος της Vialle.
Εγώ όταν είχα ρωτήσει για τη δική μου περίπτωση (πρόγραμμα bluefin σε συνδυασμό με κάποιες άλλες μηχανικές παρεμβάσεις στο Ford S-MAX 2.5T) μου είπαν οτι το υποστηρίζουν. Λεπτομέρειες δεν μου είπαν και αργότερα έμαθα οτι έπρεπε να εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό και μπεκ με μεγαλύτερη παροχή υγραερίου.
Από τη στιγμή όμως που έγιναν τα παραπάνω, όλα δουλεύουν άψογα και έχω δει 265 άλογα (με χειμερινό μίγμα υγραερίου που θεωρητικά έχει μειωμένες επιδόσεις) σε σχέση με 272 άλογα με 100άρα βενζίνη, μετρημένα σε δυναμόμετρο την ίδια μέρα.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό drivingteacher » Τρί 04 Ιαν, 2011 17:45

"Πρεπει λοιπον ο συνδιασμος πνευμονα με μπεκ υγραεριου να φτανει τα 60 KW"
Πρεπει να ξεκαθαρισουμε κατι.
Οταν λεμε ψεκασμο εννοουμαι καυσιμο σε υγρη μορφη.
Τα υγρα ειναι ασυμπιεστα.
Μονο ετσι λειτουργουν τα μπεκ η εγχυτηρες.
Τα μπεκ ψεκασμος (και οχι υγρος ψεκασμος οπως λανθασμενα λεμε) πλεονεκτουν κατα κρατος του πνευμονα (συστημα 4ης γενιας).
Το μπεκ μετρα με ακριβεια το υγρο αεριο που θα ψεκαστει στον αυλο εξ ου και η καλυτερη οικονομια σε καυσιμο σε σχεση με τον πνευμονα.
Οποτε δεν συζητας καν για εγκατασταση πνευμονα σε ενα τετοιο διαστημικο μοτερ.
φιλαρακι στειλε mail σε Γερμανια μερια και ρωτα εγκαταστατες υγραεριου.
drivingteacher

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 06 Ιαν, 2011 12:01

Το μπεκ δεν μετρα την ποσοτητα που θα ψεκαστει, παιρνει εντολη απο τον εγκεφαλο για το ποτε και για ποσο χρονο θα ανοιξει. Οποτε αυτο που καθοριζει την ουσιαστικη οικονομια σε καυσιμο ειναι η διαχειριση, και οχι τα μπεκ.
Σιγουρα βεβαια ενα καλης ποιοτητας μπεκ, και κυριως ευαισθητο (χαμηλης αντιστασης), διευκολυνει την κατασταση.
Επισης τα μπεκ υγρου ψεκασμου εχουν και αυτα τα ορια τους. Γνωριζει κανεις την μεγιστη ποσοτητα που μπορουν να ψεκασουν?
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Τετ 16 Μαρ, 2011 20:22

Έχουμε κάνει 2 αυτοκίνητα που έχουν παρεμφερή μοτέρ με το δικό σου: ένα Leon 4WD και ένα Octavia RS και τα δύο με τις βελτιώσεις που λες. Έχουν περίπου 340 άλογα και δουλεύουν 1.7 overboost ενοείται με ICOM. Δεν θα πρότεινα ποτέ ένα σύστημα αερίου ψεκασμού (που δεν ψύχει το μίγμα) για τέτοια εφαρμογή. Δουλεύουν μια χαρά και έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τη βενζίνη. B-)
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες