Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

το κουνάς ή δεν το κουνάς???

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

το κουνάς ή δεν το κουνάς???

Δημοσίευσηαπό tgi » Πέμ 22 Σεπ, 2011 10:17

Καλημέρα σε όλους μας,
έχω βάλει το ICOM JTG στο τουτου μου πρίν από 2+ χρονια.
εδώ και 2 μήνες όταν βάζω καύσιμο, μου κάνει διακοπές η αντλία του πρατηριούχου και μετά από λίγο συνεχίζει να τροφοδοτεί την φιάλη με καύσιμο.
στο τέλος όταν κόψει η αντλία, κουνάω το αυτοκίνητο και η συμπληρώνει η αντλία με περίπου 2-3 λίτρα υγραέριο ακόμα.

Ερώτηση α : κάνει καλό να το κουνάς ή όχι? ο εγκαταστάτης λέει ΝΑΙ, αυτός που βάζει υγραέριο στο πρατήριο λεει ΟΧΙ

Ερώτηση β : μήπως με αυτό το κούνημα χάλασε η βαλβίδα της μπουκάλας και έτσι κάνει τις διακοπές στην τροφοδοσία καυσίμου?

Ερώτηση γ : τους τελευταίους μήνες, ενώ η χωρητικότητα της μπουκάλας είναι 40-42 λίτρα (50 λίτρα ονομαστική χωρητικότητα), γεμίζει μόνο με 35-36 λίτρα υγραερίου (από τελείως άδεια μπουκάλα). Τι πρέπει να κάνω? μπορώ κάτι να κάνω εγώ? τι πρέπει να πω στον εγκαταστάτη?
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Re: το κουνάς ή δεν το κουνάς???

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 22 Σεπ, 2011 15:12

tgi έγραψε:εδώ και 2 μήνες όταν βάζω καύσιμο, μου κάνει διακοπές η αντλία του πρατηριούχου και μετά από λίγο συνεχίζει να τροφοδοτεί την φιάλη με καύσιμο.

Εχεις δοκιμασει σε αλλο πρατηριο μηπως ειναι η μανικα ?

tgi έγραψε:στο τέλος όταν κόψει η αντλία, κουνάω το αυτοκίνητο και η συμπληρώνει η αντλία με περίπου 2-3 λίτρα υγραέριο ακόμα.

Το ιδιο κανω και γω εδω και 1,5 χρονο...αλλα με δικη μου ευθυνη(εμενα περνει 3-4lt ακομα).

tgi έγραψε:Ερώτηση α : κάνει καλό να το κουνάς ή όχι? ο εγκαταστάτης λέει ΝΑΙ, αυτός που βάζει υγραέριο στο πρατήριο λεει ΟΧΙ

Αυτο που εχω ακουσει απο εγκαταστατες ειναι οτι οταν η πολυβαλβιδα φτανει στο σημειο που κλεινει και εσυ την ''πιεζεις'' με αυτο τον τροπο(κουνοντας το αμαξι, κουνας το φλοτερ ουσιαστικα) να παρει κι αλλο καυσιμο και ανοιγοκλεινει συνεχεια(αφου ειναι στο οριο του γεμισματος-πιεσης), υπαρχει περιπτωση βλαβης μακροπρόθεσμα(το...''μακροπρόθεσμα'' ειναι σχετικο).

tgi έγραψε:Ερώτηση β : μήπως με αυτό το κούνημα χάλασε η βαλβίδα της μπουκάλας και έτσι κάνει τις διακοπές στην τροφοδοσία καυσίμου?

Υπαρχει περιπτωση για την πολυβαλβιδα(σχετικα δυσκολα κατα την γνωμη μου) αλλα και για το φλοτερ.(μαλλον φλοτερ)

tgi έγραψε:Ερώτηση γ : τους τελευταίους μήνες, ενώ η χωρητικότητα της μπουκάλας είναι 40-42 λίτρα (50 λίτρα ονομαστική χωρητικότητα), γεμίζει μόνο με 35-36 λίτρα υγραερίου (από τελείως άδεια μπουκάλα).

Τοσο σου γεμιζε και παλιότερα ? Αν οχι και αν προσθεσουμε και τα παραπανω, αυτο με υποψιαζει για φλοτερ.
Και ολα αυτα αν δεν φταιει η μανικα του πρατηριου.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Re: το κουνάς ή δεν το κουνάς???

Δημοσίευσηαπό tgi » Πέμ 22 Σεπ, 2011 16:21

tgi έγραψε:εδώ και 2 μήνες όταν βάζω καύσιμο, μου κάνει διακοπές η αντλία του πρατηριούχου και μετά από λίγο συνεχίζει να τροφοδοτεί την φιάλη με καύσιμο.

astragjtg έγραψε:Εχεις δοκιμασει σε αλλο πρατηριο μηπως ειναι η μανικα ?

Ναι, έχω αλλάξει 4 πρατήρια... σε όλα κάνει το ίδιο σύμπτωμα!

tgi έγραψε:στο τέλος όταν κόψει η αντλία, κουνάω το αυτοκίνητο και η συμπληρώνει η αντλία με περίπου 2-3 λίτρα υγραέριο ακόμα.

astragjtg έγραψε:Το ιδιο κανω και γω εδω και 1,5 χρονο...αλλα με δικη μου ευθυνη(εμενα περνει 3-4lt ακομα).

tgi έγραψε:Ερώτηση α : κάνει καλό να το κουνάς ή όχι? ο εγκαταστάτης λέει ΝΑΙ, αυτός που βάζει υγραέριο στο πρατήριο λεει ΟΧΙ

Αυτο που εχω ακουσει απο εγκαταστατες ειναι οτι οταν η πολυβαλβιδα φτανει στο σημειο που κλεινει και εσυ την ''πιεζεις'' με αυτο τον τροπο(κουνοντας το αμαξι, κουνας το φλοτερ ουσιαστικα) να παρει κι αλλο καυσιμο και ανοιγοκλεινει συνεχεια(αφου ειναι στο οριο του γεμισματος-πιεσης), υπαρχει περιπτωση βλαβης μακροπρόθεσμα(το...''μακροπρόθεσμα'' ειναι σχετικο).

tgi έγραψε:Ερώτηση β : μήπως με αυτό το κούνημα χάλασε η βαλβίδα της μπουκάλας και έτσι κάνει τις διακοπές στην τροφοδοσία καυσίμου?

Υπαρχει περιπτωση για την πολυβαλβιδα(σχετικα δυσκολα κατα την γνωμη μου) αλλα και για το φλοτερ.(μαλλον φλοτερ)

tgi έγραψε:Ερώτηση γ : τους τελευταίους μήνες, ενώ η χωρητικότητα της μπουκάλας είναι 40-42 λίτρα (50 λίτρα ονομαστική χωρητικότητα), γεμίζει μόνο με 35-36 λίτρα υγραερίου (από τελείως άδεια μπουκάλα).

Τοσο σου γεμιζε και παλιότερα ? Αν οχι και αν προσθεσουμε και τα παραπανω, αυτο με υποψιαζει για φλοτερ.
Και ολα αυτα αν δεν φταιει η μανικα του πρατηριου.[/quote]
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες