Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Δυναμομετρηση mazda tribute LPG / ΒΕΝΖΙΝΗ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Δυναμομετρηση mazda tribute LPG / ΒΕΝΖΙΝΗ

Δημοσίευσηαπό dim63 » Κυρ 12 Φεβ, 2012 14:41

γεια σε ολους.

σημερα με το mazdaspeed club καναμε αρκετοι μια δυναμομετρηση στον Αγγελιδη με το maha.

εχαμε μαζευτοι καφες σχολια πλακες και εφτασε η ωρα να ανεβει το tribute επανω.

δυο περασματα ενα βενζινη και ενα lpg
αποτελεσμα περνω τα μεγαλα νουμερα ;) βενζινη 158,1 lpg 154,7 :ymapplause: :ymapplause:
εργοστασιακο νουμερο 152 αλλα sites 150

καμπυλες σχεδον απολυτα παραλληλες.
συμπερασμα
το μοτερ κελαιδαει μπραβο στη MAZDA :thumbup:
το μοτερ κελαιδαει μπραβο στη GEARTECH :thumbup:
το μοτερ κελαιδαει μπραβο σε μενα :thumbup:

τα παντα επανω του ειναι εγοστασιακα
λαδια AMSOIL 5/30 signature
βαλβολινες AMSOIL GL4
μπουζι ενα νουμερο ψυχροτερα ιριδιου ΑΛΛΑ ετσι και αλλιως ιριδιου φοραγε και εργοστασιακα.

καλημερα / καλησπερα σε ολους
Συνημμένα
tribute power.JPG
tribute power.JPG (92.25 KiB) 8747 προβολές
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Re: Δυναμομετρηση mazda tribute LPG / ΒΕΝΖΙΝΗ

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 12 Φεβ, 2012 14:49

Ωραία νούμερα, περιμενα λιγο παραπανω με αέριο.. η καμπύλη στις χαμηλές πολυ πιο γραμμική

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 12 Φεβ, 2012 14:58

Ωραιός!!! :clap:
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 12 Φεβ, 2012 16:29

tsopirs έγραψε:Ωραία νούμερα, περιμενα λιγο παραπανω με αέριο.. η καμπύλη στις χαμηλές πολυ πιο γραμμική

Γιατί να περιμένεις παραπάνω?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό rebel » Κυρ 12 Φεβ, 2012 19:00

Eιμασταν και μεις εκει με το ΚΙΑclub

Oι δικες μου μετρησεις με βενζινη

Εικόνα

Και με LPG

Εικόνα

Νομιζω πηγε καλα.........
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 12 Φεβ, 2012 20:37

Εγω ειχα βγαλει 3.6αλογα παραπανω στον κινητηρα και 0.1kgπαραπανω ροπη..206.7με βενζινη και 210.3με αεριο.26.9κιλα με βενζινη και 27με αεριο.

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 12 Φεβ, 2012 22:18

Μπορούμε να πάρουμε παραπάνω ιπποδύναμη από τον κινητήρα αν εισάγουμε περισσότερο καύσιμο (εντός κάποιων ορίων) όπως επίσης μπορούμε να πάρουμε λιγότερη ιπποδύναμη αν εισάγουμε λιγότερο καύσιμο.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν προσπαθούν να πάρουν τη μέγιστη ιπποδύναμη από τον κινητήρα, αλλά κάνουν ένα συνδυασμό μεταξύ καλής ιπποδύναμης με καλή απόδοση για το καύσιμο που καταναλώνεται, ενώ όλα αυτά πρέπει να συμβαίνουν σε όσο μεγαλύτερο εύρος στροφών είναι δυνατόν και χωρίς επίπτωση στη μακροζωία του κινητήρα.

Κάθε ένας από τους παραπάνω παράγοντες αντιμάχεται τους υπόλοιπους, άρα εύκολα μπορεί ο κάθε ένας δήθεν "βελτιωτής" να "βελτιώσει" κάποιον παράγοντα κάνοντας ζημιά στους υπόλοιπους.

Όμοια, στις ρυθμίσεις που κάνουμε σε υγραέριο, μπορούμε (εντός κάποιων ορίων) να δώσουμε περισσότερο ή λιγότερο καύσιμο, άρα να πάρουμε επιδόσεις "οικονομικές" ή "καλύτερες" από της βενζίνης σε κάποιες στροφές, εφόσον όμως δεν υπολογίζουμε κανέναν άλλον από τους παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 13 Φεβ, 2012 09:55

Παιδια,

να έχετε υπόψιν σας το εξής:

όποτε αποφασίσετε να μετρηθείτε με βενζίνη vs υγραέριο, θα πάτε στο δυναμόμετρο οδηγώντας τουλάχιστον 10-20 χλμ με βενζίνη πρώτα.

Ετσι θα είστε σίγουροι ότι τα fuel trims είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι και το ίδιο και ο χρονισμός.
μετά το πάτημα γυρίστε σε αέριο, άστε το να δουλέψει 4-5 λεπτά μανσάρωντας (να ψιλο-διορθώσει fuel trims) και πείτε στο χειριστή να κάνει 1-2 πατήματα με υγραέριο πριν μετρήσει.

Τότε θα δείτε πραγματικά τι γίνεται.
Επίσης, καλό θα ήτανε να κάνετε και μία μέτρηση "λ" και με τα 2 καύσιμα.

Σε οτι αφορά τα νούμερα μη στέκεστε καθόλου σε αυτά, ο κάθε χειριστής μπορεί (εν γνώσει του ή άθελά του) να κάνει το ίδιο αμάξι +-10% για πλάκα.

Πάντως, νομίζω ότι είναι πολυ καλό να πάτε μόνοι σας σε ένα δυναμόμετρο να μετρηθείτε πριν αποφασίστε εγκατάσταση υγραερίου, και έχοντας το χαρτί να πάτε μετά για εγκατάσταση, και τελειώνοντας να ξαναπάτε στο δυναμομετρο και να ζητήστε μέτρηση χωρίς πολλά πολλά λογάκια με το χειριστή, όσο λιγότερα λέτε τόσο πιο ασφαλείς οι μετρήσεις.

Συγνώμη που είμαι καχύποπτος αλλά εδώ είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και το "αντικειμενικότητα" είναι λίγο μπερδεμένος όρος....για πολλούς.

Ελάτε στη θέση ενός χειριστή:
αν του πεις μέτρα με με υγραέριο & βενζίνη, ξέρει ότι περιμένεις το αποτέλεσμα της εξέτασής του για να πας να "σταυρώσεις" τον εγκαταστάτη.
αν είσασταν στη θέση του, θα αφήνατε να φύγει χαρτί με σημαντικές διαφορές; θα είχατε όρεξη για νταβαντούρια με το κάθε εγκαταστάτη;
η θα προτιμούσατε να πασάρετε 2 όμορφα παραπλήσια χαρτάκια...να είναι όλοι χαρούμενοι και κυρίως εσείς ήσυχος;
Οταν όμως πας και λες μέτρα με... και φεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις,
και ξαναπας σε 10 ημέρες και λες, ξαναμέτρα με πάλι χωρίς πολλές εξηγήσεις δε αφήνεις περιθώριο να προβληματιστεί ο χειριστής.

Αυτά, σας μιλάω εκ πείρας και με πάνω απο 10 δυναμομετρήσεις στο ενεργητικό μου απο 3 αμάξια μου σε τουλάχιστον 4 δυναμόμετρα εκ των οποίων και στα 2 MAHA αττικής και σε dynapack.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dim63 » Δευτ 13 Φεβ, 2012 10:25

antonis8via έγραψε:Παιδια,

να έχετε υπόψιν σας το εξής:

όποτε αποφασίσετε να μετρηθείτε με βενζίνη vs υγραέριο, θα πάτε στο δυναμόμετρο οδηγώντας τουλάχιστον 10-20 χλμ με βενζίνη πρώτα.

Ετσι θα είστε σίγουροι ότι τα fuel trims είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι και το ίδιο και ο χρονισμός.
μετά το πάτημα γυρίστε σε αέριο, άστε το να δουλέψει 4-5 λεπτά μανσάρωντας (να ψιλο-διορθώσει fuel trims) και πείτε στο χειριστή να κάνει 1-2 πατήματα με υγραέριο πριν μετρήσει.

Τότε θα δείτε πραγματικά τι γίνεται.
Επίσης, καλό θα ήτανε να κάνετε και μία μέτρηση "λ" και με τα 2 καύσιμα.

Σε οτι αφορά τα νούμερα μη στέκεστε καθόλου σε αυτά, ο κάθε χειριστής μπορεί (εν γνώσει του ή άθελά του) να κάνει το ίδιο αμάξι +-10% για πλάκα.

Πάντως, νομίζω ότι είναι πολυ καλό να πάτε μόνοι σας σε ένα δυναμόμετρο να μετρηθείτε πριν αποφασίστε εγκατάσταση υγραερίου, και έχοντας το χαρτί να πάτε μετά για εγκατάσταση, και τελειώνοντας να ξαναπάτε στο δυναμομετρο και να ζητήστε μέτρηση χωρίς πολλά πολλά λογάκια με το χειριστή, όσο λιγότερα λέτε τόσο πιο ασφαλείς οι μετρήσεις.

Συγνώμη που είμαι καχύποπτος αλλά εδώ είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και το "αντικειμενικότητα" είναι λίγο μπερδεμένος όρος....για πολλούς.

Ελάτε στη θέση ενός χειριστή:
αν του πεις μέτρα με με υγραέριο & βενζίνη, ξέρει ότι περιμένεις το αποτέλεσμα της εξέτασής του για να πας να "σταυρώσεις" τον εγκαταστάτη.
αν είσασταν στη θέση του, θα αφήνατε να φύγει χαρτί με σημαντικές διαφορές; θα είχατε όρεξη για νταβαντούρια με το κάθε εγκαταστάτη;
η θα προτιμούσατε να πασάρετε 2 όμορφα παραπλήσια χαρτάκια...να είναι όλοι χαρούμενοι και κυρίως εσείς ήσυχος;
Οταν όμως πας και λες μέτρα με... και φεύγεις χωρίς πολλές εξηγήσεις,
και ξαναπας σε 10 ημέρες και λες, ξαναμέτρα με πάλι χωρίς πολλές εξηγήσεις δε αφήνεις περιθώριο να προβληματιστεί ο χειριστής.

Αυτά, σας μιλάω εκ πείρας και με πάνω απο 10 δυναμομετρήσεις στο ενεργητικό μου απο 3 αμάξια μου σε τουλάχιστον 4 δυναμόμετρα εκ των οποίων και στα 2 MAHA αττικής και σε dynapack.

επειδη κατι ξερω τοσα χρονια εχουμε.
αγ.παρασκευη - ασπροπυργος με βενζινη και σβελτα.
το αμαξι μιας και δεν ειναι πρωταγωνιστης στα dynodays γενικοτερα δεν το ηξερε ο dynomen με αποτελεσμα στο πρωτο περασμα (δεν γνωριζε για το δευτερο) ερχεται σιγα και με ρωταει
ανεβαζει στροφες μεχρι κοφτη? γιατι με κοβει και μενει.!!!!!!!
με τι ταχυτητα το εβαλες? τον ρωταω 4η μου λει ΟΧΙ ΟΧΙ δεν μπαινει η 4η κοφτη την προλαβαινει ο χιλιομετρικος κοφτης (170χλμ στοπ) με 3η παλλικαρι μου με 3η.

μεχρι να εκτυπωσουμε τα αποτελεσματα το tribute ειχε γυρισει lpg και δουλευε κανα 5λεπτο (τρωγοντας χρονο με την κουβεντα) 5-6 γκαζιες και παμε για το δευτερο.
που μολις το ειχα ανακοινωσει στον dynoman.
η παραλληλοτητα και διαφορα των καμπυλων ηταν το ζητουμενο απο μενα και οχι η απολυτη δυναμη .
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 13 Φεβ, 2012 16:24

νομίζω ότι η σωστή σχέση για σωστή μέτρηση είναι αυτή που πλησιάζει το 1:1.
Η 3η σου είναι τόσο μακρυά;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες