Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αποστάτες ελατηρίων πίσω ανάρτησης->ΑΝΑΜΕΣΑ στις σπείρες

Re: Αποστάτες ελατηρίων πίσω ανάρτησης->ΑΝΑΜΕΣΑ στις σπείρες

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τρί 31 Ιούλ, 2012 18:01

Ωραίος!! :thumbup:

ευχαριστούμε πολύ για το τηλέφωνο του μάστορα! :thumbup:
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τρί 31 Ιούλ, 2012 23:19

Για αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο πίσω, που έχουν την τάση να κοπανάνε στις ανωμαλίες, οι συγκεκριμένοι αποστάτες δεν θα έχουν μια επιπρόσθετη αρνητική παρέμβαση ?

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τετ 01 Αύγ, 2012 00:10

MeddlingMageGR έγραψε:Για αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο πίσω, που έχουν την τάση να κοπανάνε στις ανωμαλίες, οι συγκεκριμένοι αποστάτες δεν θα έχουν μια επιπρόσθετη αρνητική παρέμβαση ?

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Φίλε, νομίζω θα πρέπει να το δοκιμάσεις για να δεις τι ακριβώς παίζει στην περίπτωση του άκαμπτου άξονα (και να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου γιατί σίγουρα θα ενδιαφέρει και άλλους).
Οι συγκεκριμένοι αποστάτες είναι ελαστικοί, που σημαίνει ότι δεν επενεργούν ακαριαία (on-off) αλλά σταδιακά-προοδευτικά.

Σίγουρα το κόστος τους δεν είναι τόσο απαγορευτικό -> επίσης αν δεν σου κάνουν,μπορείς να τους πουλήσεις αφού θα είναι σχεδόν σαν καινούργιοι.
Αν για παράδειγμα τους αγοράσεις 60ευρώ τοποθετημένους, τότε μπορείς να τους δοκιμάσεις και αν δεν σου κάνουν να τους πουλήσεις για 30-40ευρώ (σε αυτή την περίπτωση θα έχεις χάσει 20-30 ευρώ-> νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ;) )
:thumbup:
prometheas

Δημοσίευσηαπό gike » Πέμ 06 Σεπ, 2012 01:36

Τελικά τα δοκίμασε κανείς να μας πει έγκυρα τι συμβαίνει στο δρόμο και το πάτημα του αυτοκινήτου?Έχω καθίσει κι εγώ λίγο πίσω και εκτός του αισθητικού,έχω την εντύπωση ότι έχω μια μικρή αστάθεια αν πάνω σε μια στροφή πατήσω κάποια ανωμαλία.Θα κάνω δουλειά με τούς αποστάτες?
gike

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 06 Σεπ, 2012 02:45

Εμένα το χ1 έχει ελατηρια χαμηλωματος schnitzer και μαμα αμορτισέρ σύμφωνα με την BMW δεν χρειάζεται αλλα αμορτισέρ αλλα δεν με τρελαίνει το πάτημα του τι να κάνω ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό prometheas » Πέμ 06 Σεπ, 2012 10:09

gike έγραψε:Τελικά τα δοκίμασε κανείς να μας πει έγκυρα τι συμβαίνει στο δρόμο και το πάτημα του αυτοκινήτου?Έχω καθίσει κι εγώ λίγο πίσω και εκτός του αισθητικού,έχω την εντύπωση ότι έχω μια μικρή αστάθεια αν πάνω σε μια στροφή πατήσω κάποια ανωμαλία.Θα κάνω δουλειά με τούς αποστάτες?

Έχω BMW 2λιτρο σειρά 1 και τελευταία έβαλα ανάρτηση (ελατήρια+αμορτισέρ), μπλοκέ διαφορικό και αντιστρεπτικές....
Tα ελατήρια που τοποθέτησα ήταν χαμηλότερα μπροστά και λίγο πιο ψηλά πίσω, όμως παρ όλες τις παραπάνω βελτιώσεις τοποθέτησα τους ελαστικούς αποστάτες που αναφέρω στην αρχή του νήματος.

Οι εντυπώσεις μου είναι παραπάνω από θετικές! Το πίσω μέρος έσφιξε και σε αυξημένο φορτίο πίσω (επιβάτες+γεμάτη δεξαμενή) είναι πολύ σταθερό.
Χωρίς επιβάτες πίσω καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν μόνο αν πιέσεις πολύ σε κάποια στροφή και μάλιστα ακόμα και τότε στρίβεις καλύτερα λόγω μειωμένων κλίσεων.

ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ - ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ! :thumbup:
prometheas

Δημοσίευσηαπό prometheas » Πέμ 06 Σεπ, 2012 10:17

dathens έγραψε:Εμένα το χ1 έχει ελατηρια χαμηλωματος schnitzer και μαμα αμορτισέρ σύμφωνα με την BMW δεν χρειάζεται αλλα αμορτισέρ αλλα δεν με τρελαίνει το πάτημα του τι να κάνω ;

Το χ1 έχει και κάπως εκτός δρόμου χαρακτήρα, οπότε είναι φυσιολογικό τα λάστιχά του να έχουν κάπως αυξημένο προφίλ για να μπορεί να περάσει πάνω από ανωμαλίες του οδοστρώματος χωρίς να στραβώσει κάποια ζάντα. (οπότε αμέσως-αμέσως ξεχνάμε τη λύση μεγαλύτερων σε διάμετρο ζαντών και ελαστικών χαμηλότερου προφίλ για περισσότερο άμεσες αντιδράσεις στο στρίψιμο)

Το αυτοκίνητο θα βελτιωθεί πολύ με ενισχυμένες αντιστρεπτικές (μόνο που τότε θα σηκώνει πολύ ευκολότερα τροχό σε εκτός δρόμου καταστάσεις αν η μία ρόδα περάσει από πέτρα πχ, οπότε οι εκτός δρόμου δυνατότητές του θα μειωθούν).
Με τις αντιστρεπτικές θα μειωθούν πολύ οι κλίσεις στις στροφές (το χρειάζεται αυτό επειδή το κέντρο βάρους του είναι ψηλά), και τα ελαστικά θα φθείρονται πιο ομοιόμορφα αφού θα πατούν με ολόκληρο το πέλμα τους στις στροφές. Το ταξίδι σε επαρχιακό δίκτυο θα βελτιωθεί πολύ από πλευράς άνεσης για σένα και τους υπόλοιπους επιβάτες.
...

Σημείωση:
Παλιά σε καθαρά εκτός δρόμου οχήματα (με χάλια συμπεριφορά εντός δρόμου) δεν έβαζαν καθόλου αντιστρεπτικές για να έχουν πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων ο δεξιός και ο αριστερός τροχός του κάθε άξονα.
Σήμερα, τα ακριβά εκτός δρόμου -που κινούνται γρήγορα και στην άσφαλτο- είτε έχουν υδραυλικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (πχ Χ5, cayenne s κλπ) είτε τις χοντρές αντιστρεπτικές που έχουν, τις βγάζουν τελείως off όταν βγαίνουν εκτός δρόμου)
prometheas

Δημοσίευσηαπό gike » Παρ 07 Σεπ, 2012 19:01

Σας ευχαριστώ,λέω να περάσω από τον λαστιχά μου να τους παραγγείλω αύριο.Αν τελικά τους βάλω θα επανέλθω με εντυπώσεις.
gike

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό villasg » Κυρ 09 Σεπ, 2012 10:09

ΝΑ ρωτησω και εγω κατι ?
Μπαινουν αυτα τα "μαραφετια" σε hyundai i30 ? ( κατι λεγατε για άκαμπτο μπαρες δοκους κλπ κλπ ).
Γιατι και εμενα "κολοκαθε" το αμαξι και φορτωμενο δεν εχει και την καλυτερη συμπεριφορα .

Ευχαριστω
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 09 Σεπ, 2012 18:58

Η άποψή μου είναι πως οι αποστάτες θα τροποποιήσουν την προοδευτική λειτουργία του ελατηρίου με αποτέλεσμα να γίνεται η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου απρόβλεπτη. Δεν θα τα έβαζα ποτέ. Σαν παλιότερα που για να χαμηλώσουν το αμάξι κόβανε σπείρες. Το ίδιο πράγμα ουσιαστικά κάνεις. Λίγη γνώση ταλαντώσεων και μηχανικής νομίζω εκεί οδηγεί...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συζήτηση γενικού περιεχομένου – Εκφραστείτε ελεύθερα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 3 επισκέπτες