Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά να συνεχίσουμε να πληρώνουμε διόδια;

Re: Τελικα να συνεχισουμε να πληρωνουμε ΔΙΟΔΙΑ??

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 20 Σεπ, 2013 16:26

οχι φιλε δεν ξεχαστηκε τα προβληματα που εχουν δημιοργηθει και οι εκδρομες εχουν μειωθει τοσο πολυ που αν πληρωσεις για αθηνα θεσ/κη 2 φορες τον χρονο διοδια δεν σε νοιαζει μετα για κοντινες διαδρομες λες δε γμιετε θα πληρωσω 2 ευρω και τελος εξαλλου μια φορα το μηνα βγαινω τσρκα οποτε....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Δευτ 30 Σεπ, 2013 17:02

πλεον μετα απο 3-4 αλλαγες νομοσχεδιων και κοκ απο τα μοσχαρια που κυβερνανε,αν περασεις διοδια χωρις να πληρωσεις σου ρχεται κληση του κοκ σπιτι.
οποτε η πληρωνεις,η περνας χωρις πινακιδες...
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 03 Οκτ, 2013 06:25

Δεν ξέρω τι παίζει και αν ισχύει αυτό που λέει ο ninaras.
Προσωπικά και επειδή κινούμαι μία φορά την εβδομάδα στην Ε.Ο Αθηνών Λαμίας πληρώνω 2,10 για πήγαινε
και 2,10 για επιστροφή στα διόδια Αφιδνών.
Αρκετές φορές περνώντας ακούω τη χαρακτηριστική σειρήνα ότι κάποιος περνάει χωρίς να πληρώσει.
Άρα αρκετοί ακόμη περνούν χωρίς να πληρώνουν.
Τώρα αν μπορούν να τους κόψουν κλήση αν ξέρει κάποιος σίγουρα, ας ενημερώσει.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 16 Οκτ, 2013 15:28

papoys έγραψε:Δεν ξέρω τι παίζει και αν ισχύει αυτό που λέει ο ninaras.
Προσωπικά και επειδή κινούμαι μία φορά την εβδομάδα στην Ε.Ο Αθηνών Λαμίας πληρώνω 2,10 για πήγαινε
Αρκετές φορές περνώντας ακούω τη χαρακτηριστική σειρήνα ότι κάποιος περνάει χωρίς να πληρώσει.

Συμφωνώ απόλυτα,
και αν το δούμε πιο ψύχραιμα, πριν 15 χρόνια δεν είχε τόσα διόδια, αλλά το να πήγαινες μέχρι τη καλαμάτα που λέει ο λόγος...ήτανε ταξίδι 5 ωρών με τρομερή κούραση ειδικά για πιτσιρίκια, με γεματους παλιόδρομους και ότι κέρδιζες απο τα διόδια το έδινες στις στάσεις και στους καφέδες για να βγάλεις το ταξίδι εσυ και ειδικα οι επιβάτες (εννίοτε τα έδινες και για αναρτήσεις και ζαντολάστιχα).
Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα πλέον απο το κόστος διοδίων.
Ενα απλο παράδειγμα, ότι ο ΕΟΠΠΥ εγκρίνει με το σταγονόμετρο φυσιοθεραπείες, ότι οι καλοί φυσιοθεραπευτες αντιστοιχούν 15 συνεδρίες σε 5....πραγματικές και ότι...αν δε πληρώσεις πλέον εσυ σχεδόν τα πάντα...ψοφάς...πολύ μα πολύ νωρίτερα.
Στη τελική όποιος ακόμη έχει αμάξι και λεφτά για ασφάλειες, τέλη, καύσιμα, service, λαστιχα, ε...θα σφιχτεί και θα βρει λίγα ευρώ για τα διόδια, ο άλλος όμως που δεν έχει ούτε πατίνι και ζει με 350 ευρώ και θέλει μόνο για τα τσιγάρα του τα 50 ευρώ μηνιαίως....δε δίνει δεκάρα για τα διόδια και τις βενζίνες....αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα απλής επιβίωσης. Τετοιοι άνθρωποι όχι δε πάνε εκδρομές και ταξίδια...αλλα...η μεγαλύτερη διαδρομή που κάνουν είναι απο την όποια δουλειά τους...στο όποιο σπίτι να πω...διαμέρισμα, δωμάτιο αν πρόκειται για συγκατοίκηση...; δε ξέρω....
και πλέον είναι πάρα πολλοι αυτοι οι συμπατριώτες μας.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Re: Τελικά να συνεχίσουμε να πληρώνουμε διόδια;

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 16 Οκτ, 2013 15:39

antonis8via έγραψε:
papoys έγραψε:Δεν ξέρω τι παίζει και αν ισχύει αυτό που λέει ο ninaras.

Συμφωνώ απόλυτα,
και αν το δούμε πιο ψύχραιμα, πριν 15 χρόνια δεν είχε τόσα διόδια, αλλά το να πήγαινες μέχρι τη καλαμάτα που λέει ο λόγος...ήτανε ταξίδι 5 ωρών με τρομερή κούραση ειδικά για πιτσιρίκια, με γεματους παλιόδρομους και ότι κέρδιζες απο τα διόδια το έδινες στις στάσεις και στους καφέδες για να βγάλεις το ταξίδι εσυ και ειδικα οι επιβάτες (εννίοτε τα έδινες και για αναρτήσεις και ζαντολάστιχα).
Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα πλέον απο το κόστος διοδίων.
Ενα απλο παράδειγμα, ότι ο ΕΟΠΠΥ εγκρίνει με το σταγονόμετρο φυσιοθεραπείες, ότι οι καλοί φυσιοθεραπευτες αντιστοιχούν 15 συνεδρίες σε 5....πραγματικές και ότι...αν δε πληρώσεις πλέον εσυ σχεδόν τα πάντα...ψοφάς...πολύ μα πολύ νωρίτερα.
Στη τελική όποιος ακόμη έχει αμάξι και λεφτά για ασφάλειες, τέλη, καύσιμα, service, λαστιχα, ε...θα σφιχτεί και θα βρει λίγα ευρώ για τα διόδια, ο άλλος όμως που δεν έχει ούτε πατίνι και ζει με 350 ευρώ και θέλει μόνο για τα τσιγάρα του τα 50 ευρώ μηνιαίως....δε δίνει δεκάρα για τα διόδια και τις βενζίνες....αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα απλής επιβίωσης. Τετοιοι άνθρωποι όχι δε πάνε εκδρομές και ταξίδια...αλλα...η μεγαλύτερη διαδρομή που κάνουν είναι απο την όποια δουλειά τους...στο όποιο σπίτι να πω...διαμέρισμα, δωμάτιο αν πρόκειται για συγκατοίκηση...; δε ξέρω....
και πλέον είναι πάρα πολλοι αυτοι οι συμπατριώτες μας.

Μάλλον βλέπεις τα πράγματα από την δική σου σκοπιά μονόπλευρα, εγώ που κάνω αρκετά χιλιόμετρα γιατί θα πρέπει να χαρατσώνομαι και για διόδια; και όχι δεν έχω άλλη τρύπα στο ζωνάρι και όχι δεν καπνίζω ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Να μην σου πω για τον φίλο μου που έχει εταιρεία μεταφορών και Courier τι πληρώνει για διόδια και καύσιμα. Δεν είναι όλα όπως τα βλέπεις. Και οι φυσιοθεραπείες που λες πρόβλημα είναι όπως και η υγεία γενικότερα και η παιδεία και τόοοοοοσα άλλα αλλά μην υποβαθμίζουμε τα γεγονότα επειδή δεν μας αγγίζουν :(
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 16 Οκτ, 2013 16:39

εμένα δε με έχει αγγίξει;
έχω κάνει...310.000 χλμ σε 7 χρόνια...και η βιομηχανία στην οποία δούλευα έκλεισε, κοντά στο σχηματάρι δούλευα μέχρι πριν 10 μήνες.
Εσένα σε έχει αγγίξει σοβαρό πρόβλημα υγείας, να δεις αν είναι σπουδαιότερο το να μην έχεις να δώσεις διόδια, ή να μην έχεις να πάρεις το χάπι σου ως καρκινοπαθής μετά τις ακτινοβολίες;
να μη σε αξιώσει ο Θεός..φίλε ποτέ.
Οπως και να μη σε αξιώσει ο Θεός να μη μπορείς να σηκώσεις το χέρι σου...και να το κρεμάς απο τον ώμο σου σα λουκάνικο και όταν θα πας να σου γράψουν φυσιοθεραπείες μετά το εγκεφαλικό...να σου λέει το κέντρο ότι με τον ΕΟΠΠΥ δικαιούσαι μόνο 30 συνεδρίες που επειδή είναι των 15 ευρώ...ισοδυναμούν με... 5.
θα σου πω..εγώ πως θα τα βλέπεις τότε και απο ποια οπτική γωνία.....
αφου έχει δουλειά ο φίλος ακόμη και το παλεύει..και προβληματίζεται για τα διόδια..καλά είναι...
όταν δε θα έχει και θα ζει με τα 220 του ΟΑΕΔ για 1 χρόνο μόνο...τότε θα αναπολεί τις κυριούλες στα διόδια αφιδνών και θα του λείπουν κιόλας...όπως εμένα!!!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό Karpouzoeispraktoras » Πέμ 17 Οκτ, 2013 13:18

Το θέμα της παρούσας συζήτησης είναι τα διόδια. Κατανοητό και δεκτό και συμφωνώ ότι υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως η υγεία και τα έξοδα ασφάλισης/συντήρησης/εφοδιασμού ενός αυτοκινήτου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα δώσουμε σημασία στα έξοδα που οφείλονται στη ληστρική πολιτική της σύμπραξης-διαπλοκής εταιριών και κομμάτων εξουσίας για έναν ακόμα τρόπο μαζέματος φόρων από τα γνωστά και πρόθυμα υποζύγια.

Παραπάνω από τα μισά που πληρώνω στη βενζίνη είναι φόροι, μέρος των ασφαλίστρων είναι φόροι, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο και μου ζητάνε και να πληρώνω για δρόμους οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά έχουν σταματήσει και οι όποιες εργασίες ολοκλήρωσής τους παραμυθιάζοντάς με κιόλας με φιέστες υπό την παρουσία εκπροσώπων της φερομένης ως "ελληνικής κυβέρνησης";

Σας φαίνονται υπερβολικά αυτά που γράφω; Απλή λογική είναι και έλλειψη εθελοδουλίας. Απλά πράγματα. Δεν υπάρχουμε για να υπηρετούμε εμείς το κράτος αλλά το κράτος να υπηρετεί εμάς. Εγώ προσωπικά δεν τα πληρώνω, άλλωστε δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ καμιά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, ούτε δηλαδή την έκτακτη ανάγκη γιατί πληρώνω ήδη για την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου μου και μαζί και την οδική μου ασφάλεια, ούτε για τα λουλούδια που φυτεύουν και ποτίζουν στις άκρες να τα προσφέρω στη γυναίκα μου, ούτε το φωτισμό ο οποίος είναι σε πολλά σημεία ανύπαρκτος.

Αυτά και συνεχίζω να ελπίζω ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι, να δείτε για πότε θ' αρχίσει να ιδρώνει το αυτί τους όπως και έγινε πριν 2 χρόνια που αναγκάστικαν να το συμπεριλάβουν στον ΚΟΚ.
Άβαταρ μέλους
Karpouzoeispraktoras

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 17 Οκτ, 2013 14:43

Karpouzoeispraktoras έγραψε:Το θέμα της παρούσας συζήτησης είναι τα διόδια. Κατανοητό και δεκτό και συμφωνώ ότι υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως η υγεία και τα έξοδα ασφάλισης/συντήρησης/εφοδιασμού ενός αυτοκινήτου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα δώσουμε σημασία στα έξοδα που οφείλονται στη ληστρική πολιτική της σύμπραξης-διαπλοκής εταιριών και κομμάτων εξουσίας για έναν ακόμα τρόπο μαζέματος φόρων από τα γνωστά και πρόθυμα υποζύγια.

Παραπάνω από τα μισά που πληρώνω στη βενζίνη είναι φόροι, μέρος των ασφαλίστρων είναι φόροι, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο και μου ζητάνε και να πληρώνω για δρόμους οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά έχουν σταματήσει και οι όποιες εργασίες ολοκλήρωσής τους παραμυθιάζοντάς με κιόλας με φιέστες υπό την παρουσία εκπροσώπων της φερομένης ως "ελληνικής κυβέρνησης";

Σας φαίνονται υπερβολικά αυτά που γράφω; Απλή λογική είναι και έλλειψη εθελοδουλίας. Απλά πράγματα. Δεν υπάρχουμε για να υπηρετούμε εμείς το κράτος αλλά το κράτος να υπηρετεί εμάς. Εγώ προσωπικά δεν τα πληρώνω, άλλωστε δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ καμιά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, ούτε δηλαδή την έκτακτη ανάγκη γιατί πληρώνω ήδη για την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου μου και μαζί και την οδική μου ασφάλεια, ούτε για τα λουλούδια που φυτεύουν και ποτίζουν στις άκρες να τα προσφέρω στη γυναίκα μου, ούτε το φωτισμό ο οποίος είναι σε πολλά σημεία ανύπαρκτος.

Αυτά και συνεχίζω να ελπίζω ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι, να δείτε για πότε θ' αρχίσει να ιδρώνει το αυτί τους όπως και έγινε πριν 2 χρόνια που αναγκάστικαν να το συμπεριλάβουν στον ΚΟΚ.

+1
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 17 Οκτ, 2013 23:13

Karpouzoeispraktoras έγραψε:Το θέμα της παρούσας συζήτησης είναι τα διόδια. Κατανοητό και δεκτό και συμφωνώ ότι υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως η υγεία και τα έξοδα ασφάλισης/συντήρησης/εφοδιασμού ενός αυτοκινήτου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα δώσουμε σημασία στα έξοδα που οφείλονται στη ληστρική πολιτική της σύμπραξης-διαπλοκής εταιριών και κομμάτων εξουσίας για έναν ακόμα τρόπο μαζέματος φόρων από τα γνωστά και πρόθυμα υποζύγια.

σαφώς και συμφωνώ ότι τα διόδια είναι υπερβολικά και στη τελική γιατι να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ και παράλληλα να πληρώνω "τέλη κυκλοφορίας" κάθε φορά που μπαίνω εθνική οδό;
δε φτάνει που κυκλοφορώ τις μισές μέρες στο δακτύλιο αλλά πληρώνω ότι θα πληρωνα και αν βρισκόμουν εκτός μεγάλου αστικού κέντρου (εντελώς άδικο) αλλά..επιπλέον θα πρέπει να πληρώνω και διόδια και μάλιστα ανά 10-20 χλμ;
δε διαφωνώ λοιπόν, απλά...φοβάμαι να σηκώσω τη μπάρα μήπως αντι για 2.10 πληρώσω 210 ευρώ..καμμιά μέρα με τους νόμους που λένε ότι έχουν ψηφιστεί.
εκει βέβαια ποντάρουν και αυτοί φαντάζομαι.
antonis8via

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Συζήτηση γενικού περιεχομένου – Εκφραστείτε ελεύθερα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες