Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Hyundai Tucson 2008, Zavoli Kit.

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Hyundai Tucson 2008, Zavoli Kit.

Δημοσίευσηαπό q10gr8 » Κυρ 01 Μάιος, 2011 17:51

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Γεια και χαρα σε ολους...
Ειμαι και εγω κατοχος πλεον ενος υργαεριοκινητου αυτοκινητου...
Η τοποθετηση εγινε στην Hyundai-Τσαπαλος σε 4 μερες, με κοστος 1500€ + 80€ για το ΚΤΕΟ.
Το κιτ ειναι Zavoli, και η Hyundai δεν κοβει την εγγυηση για τον κινητηρα της, πολυ σημαντικο, μιας και εχω 10ετη εγγυηση.
Εχω ηδη την αδεια, και εχω κανει γυρω στα 5500 χιλ, χωρις κανενα προβλημα.
Αν δεν υπηρχε το οργανο ενδειξης του υγραεριου, ουτε που θα το ειχα καταλαβει.
Η καταναλωση αυξημενη κατα 20% περιπου.
Η δεξαμενη ειναι ονομαστικης χωριτικοτητας 63λ, μου ειπαν οτι θα γεμιζε με 50λ, λογω ασφαλειας, αλλα ποτε δεν εχει παρει πανω απο 46λ, με τα οποια και κανω 350-370 χιλιομετρα.
Καθοτι ειμαι κυνηγος και κανω γυρω στα 15000 χιλ καθε χρονο σε εθνικη, ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Σε ενα χρονο περιπου θα εχω κανει αποσβεση.
Οσοι το σκεφτονται ακομα...να πατε να βαλετε....οικονομια, αυτονομια...τι αλλο θελετε;
q10gr8

Δημοσιευσεις: 7

Re: Hyundai Tucson 2008, Zavoli Kit.

Δημοσίευσηαπό q10gr8 » Κυρ 01 Μάιος, 2011 20:48

Εχω διαβασει παρα πολλα για το θεμα του λιπαντη...
Ο τεχνικος που μου εκανε την τοποθετηση μου ειπε τα εξης και σας τα παραθετω για να μου πειτε την γνωμη σας.
Το συστημα ξεκιναει με βενζινη και γυρναει στο γκαζι μονο, οταν και εφοσον, συμβουν τα εξης:
1. Θερμοκρασια νερου κινητηρα 35 β. Κελσιου
2. 1600 στροφες κινητηρα
3. 45¨ χρονοκαθυστερηση
Αν προσθεσουμε και στα παραπανω οτι, οταν γινονται αποτομες αλλαγες στις στροφες του κινητηρα, πχ. κατεβασμα και προσπεραση, χωρις να φαινεται στον δεικτη, γινεται ψεκασμος βενζινης, μεχρι να ομαλοποιηθουν οι στροφες, και οτι ακομα ψεκαζεται βενζινη και κατα την διαρκεια της λειτουργιας του κινητηρα, (καθε 15 λεπτα με νορμαλ χρηση και καθε 5 λεπτα σε υψηλες στροφες), ολα αυτα λοιπον κανουν αχρηστη την τοποθετηση λιπαντηρα για τις βαλβιδες.
Με μετρηση δικη μου με νορμαλ χρηση 130χλμ και κινηση στην πολη, χαλαω 0,5 λ βενζινης ανα ντεποζιτο γκαζιου.
q10gr8

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 02 Μάιος, 2011 01:59

Kαλοριζικος! Βλεπω ειναι καινουριο το θηριακι!! Εχω και γω τουσον με τοποθετημενο το συστημα 10 μηνες τωρα και 20.000 χιλιομετρα. Το εχω ανεβασει στο showroom. Για την μπουκαλα εχω και γω 62 λιτρα ονομαστικη και γεμιζει με 50 (49,70 καπου εκει). Στην αρχη γεμιζε και μενα μονο 40 αλλα το εφτιαξαν, πρεπει να βγει το φλοτερ να το ρυθμισουν. Με 50 λιτρα βγαζω καπου 380 χλμ μικτη χρηση. Σε χαλαρο ταξιδι εχω βγαλει και κοντα 500 χλμ!! Στην Αθηνα με κινηση μονο εχω βγαλει ουτε 300!!

Ολα τα λεφτα στην εγκατασταση σου ειναι η 10 ετης εγγυηση του κινητηρα σου αφου η μετατροπη εγινε απο την ιδια την hyundai.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 02 Μάιος, 2011 16:15

q10gr8 έγραψε:....ακομα ψεκαζεται βενζινη και κατα την διαρκεια της λειτουργιας του κινητηρα, (καθε 15 λεπτα με νορμαλ χρηση και καθε 5 λεπτα σε υψηλες στροφες), ολα αυτα λοιπον κανουν αχρηστη την τοποθετηση λιπαντηρα για τις βαλβιδες.
Με μετρηση δικη μου με νορμαλ χρηση 130χλμ και κινηση στην πολη, χαλαω 0,5 λ βενζινης ανα ντεποζιτο γκαζιου.[/size]

Φιλε μου να το χαρεις και παντα απροβληματιστος !!!!!

Εχω 1 ενσταση...
Δε νομιζω ομως να σου ριχνει βενζινη οπως το λες γιατι εχεις πολυ μικρη καταναλωση με βενζινη(περιπου τοσο καιω και γω, μονο απο εκκινηση κινητηρα)....ή αν σου ριχνει ειναι αμελητέα ποσοτητα προς λιπανση...
Αυτο που κατα 99% συμβαινει ειναι να ριχνει βενζινη μονο στην εκκινηση του κινητηρα. Αρα ή σε γεμισαν μπαρουφες ή ο τεχνικος παρέλειψε αυτες τις ρυθμίσεις...

Οσοι εχουν παρομοιες ρυθμισεις(να ριχνει και βενζινη)εχουν μια καταναλωση βενζινης περιπου 2lt/100χλμ !!!

Παντως οπως και να'χει, αφου(αν..) σου δινουν εγγυηση εισαι αρχοντας !!! :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό q10gr8 » Δευτ 02 Μάιος, 2011 16:42

Το γεγονος οτι ψεκαζει βενζινη, οπως ακριβως σας το περιεγραψα, το ειδα με τα ματια μου. :roll:
Στις δοκιμαστικες βολτες που καναμε με τον τεχνικο, ειχε συνδεσει το λαπτοπ στον εγκεφαλο, και την διαρκεια της πορειας βρισκοταν στην θεση του συνοδηγου και μου εδειχνε ποτε ψεκαζει βενζινη στον κινητηρα.
Μολις πατουσα γκαζι με μεγαλη ταχυτητα στο σασμαν και λιγα χιλιομετρα, πχ τριτη με 1500 στροφες, εκανε ψεκασμο για μερικα δευτερολεπτα. Επισης ψεκαζε και σε ολες τις περιπτωσεις που προειπα, για να μην γινομαι και κουραστικος.
Αν αυτα φτανουν για λιπανση, δεν γνωριζω...Αλλα δεν μπορω να μην εμπιστευτω τον τεχνικο, οχι γιατι ειναι παντογνωστης, αλλα γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως.... ;)
Τωρα για την καταναλωση...
Για 5800 χιλ χαλασα 15λ βενζινη το οποιο μας κανει, :think: 0,258λ/100χλμ....
Τωρα αυτο πολαπλασιαζομενο με την αυτονομια του γκαζιου μας δινει 0,982λ/γεμισμα.
Τωρα αυτη η καταναλωση ειναι λιγο μεγαλυτερη απο αυτη που σας ειπα, αλλα να μην ξεχναμε οτι ειναι μετρημενο με μικτο κυκλο και πατημενο μεχρι και 180χλμ/ωρα. :twisted:

Τωρα αυτο με το φλοτερ, θα το κοιταξω και θα σας πω... :thumbup:
q10gr8

Δημοσίευσηαπό q10gr8 » Δευτ 02 Μάιος, 2011 16:55

gkazakias έγραψε:Kαλοριζικος! Βλεπω ειναι καινουριο το θηριακι!!

Τι καινουργιο....Κλεινει τα 3 χρονια τον Ιουνιο.... :ymsmug:
q10gr8

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 03 Μάιος, 2011 00:41

q10gr8 έγραψε:[size=120]Το γεγονος οτι ψεκαζει βενζινη, οπως ακριβως σας το περιεγραψα, το ειδα με τα ματια μου. :roll:
Στις δοκιμαστικες βολτες που καναμε με τον τεχνικο, ειχε συνδεσει το λαπτοπ στον εγκεφαλο, και την διαρκεια της πορειας βρισκοταν στην θεση του συνοδηγου και μου εδειχνε ποτε ψεκαζει βενζινη στον κινητηρα.
Μολις πατουσα γκαζι με μεγαλη ταχυτητα στο σασμαν και λιγα χιλιομετρα, πχ τριτη με 1500 στροφες, εκανε ψεκασμο για μερικα δευτερολεπτα. Επισης ψεκαζε και σε ολες τις περιπτωσεις που προειπα, για να μην γινομαι και κουραστικος.
Αν αυτα φτανουν για λιπανση, δεν γνωριζω...Αλλα δεν μπορω να μην εμπιστευτω τον τεχνικο, οχι γιατι ειναι παντογνωστης, αλλα γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως.... ;)

Αφου το ειδες οκ. Αλλα πρεπει να ξερεις οτι αυτη η ποσοτητα βενζινης δεν επαρκεί για προστασια του κινητηρα. Μετα απο τα ταδε δευτερολεπτα εκχησης της βενζινης...εισαι παλι στα ιδια. Η βενζινη δεν ειναι κανενα εξεζητημένο λιπαντικό που με μερικα δευτερα εκχυσης πετυχαίνεις ''λιπανση'' για αρκετα χλμ με lpg. Συνηθως εκει που ζορίζεται-καταπονειται ο κινητηρας(στις υψηλες στροφες), γινεται ΣΥΝΕΧΗΣ εκχηση βενζινης για να αποφευχθούν οι υψηλοτερες θερμοκρασιες που παραγει το lpg κατα την καυση του, με συνεπεια τις γνωστες φθορές.

Γι'αυτο οσοι προβληματιζονται με την λιπανση καταφευγουν στις λαδιερες ή τις αποφευγουν (π.χ. εγω) ως ενα ακομα προιον της βιομηχανιας του lpg, οπως ο εξ'αποδω το λιβάνι...

H αποφαση δικη σου... :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό Gprot » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 15:31

Μετά από το διάστημα που έχει περάσει έχεις καμιά παρατήρηση για το Zavoli;;;
Π.χ. να ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα (Check Engine), τίποτα ρεταρίσματα κτλ;;;

Τέλος από άποψης εγκατάστασης/τροποποιήσεων πώς σου φάνηκε το συγκεκριμένο συνεργείο;;;
(sorry αν σε πρήζω με πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι στο τσακ για να κάνω ακριβώς το ίδιο...)
Gprot

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό ARIS424 » Δευτ 25 Ιούλ, 2011 22:59

Gprot έγραψε:Μετά από το διάστημα που έχει περάσει έχεις καμιά παρατήρηση για το Zavoli;;;
Π.χ. να ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα (Check Engine), τίποτα ρεταρίσματα κτλ;;;

Τέλος από άποψης εγκατάστασης/τροποποιήσεων πώς σου φάνηκε το συγκεκριμένο συνεργείο;;;
(sorry αν σε πρήζω με πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι στο τσακ για να κάνω ακριβώς το ίδιο...)

zavoli=εγγυηση
Hyundai Getz 1341κ.εκ. Zavoli kit-χλμ με LPG 27.000-χωρις λαδιερα
ARIS424

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό ARIS424 » Τρί 09 Αύγ, 2011 21:49

q10gr8 έγραψε:Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Γεια και χαρα σε ολους...
Ειμαι και εγω κατοχος πλεον ενος υργαεριοκινητου αυτοκινητου...
Η τοποθετηση εγινε στην Hyundai-Τσαπαλος σε 4 μερες, με κοστος 1500€ + 80€ για το ΚΤΕΟ.
Το κιτ ειναι Zavoli, και η Hyundai δεν κοβει την εγγυηση για τον κινητηρα της, πολυ σημαντικο, μιας και εχω 10ετη εγγυηση.
Εχω ηδη την αδεια, και εχω κανει γυρω στα 5500 χιλ, χωρις κανενα προβλημα.
Αν δεν υπηρχε το οργανο ενδειξης του υγραεριου, ουτε που θα το ειχα καταλαβει.
Η καταναλωση αυξημενη κατα 20% περιπου.
Η δεξαμενη ειναι ονομαστικης χωριτικοτητας 63λ, μου ειπαν οτι θα γεμιζε με 50λ, λογω ασφαλειας, αλλα ποτε δεν εχει παρει πανω απο 46λ, με τα οποια και κανω 350-370 χιλιομετρα.
Καθοτι ειμαι κυνηγος και κανω γυρω στα 15000 χιλ καθε χρονο σε εθνικη, ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Σε ενα χρονο περιπου θα εχω κανει αποσβεση.
Οσοι το σκεφτονται ακομα...να πατε να βαλετε....οικονομια, αυτονομια...τι αλλο θελετε;

εχεις λαδιερα;
Hyundai Getz 1341κ.εκ. Zavoli kit-χλμ με LPG 27.000-χωρις λαδιερα
ARIS424

Δημοσιευσεις: 76

Επόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες