Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel Astra G 1,4cc by BRC

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Re: Opel Astra G 1,4cc by BRC

Δημοσίευσηαπό sdaoulas » Παρ 18 Μαρ, 2011 11:41

και γω μαλλον θα το βαψω στο χρωμα του αυτοκινητου.
fly...
Άβαταρ μέλους
sdaoulas

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό KDAERO » Δευτ 16 Μάιος, 2011 00:13

Καλησπέρα παιδιά. Μόλις έβαλα και εγώ εδώ και 10 μέρες το κιτ της υγραεριοκίνησης της BRC στο αμάξι μου OPEL Astra G 3Θ του 1999 με 55λτ δεξαμενή. Δεν μπορώ να πω ότι όλα κυλούν καλά...
1) Ρετάρει αφάνταστα μέχρι σβησίματος-όταν είμαι σταματημένος και πάω να ξεκινήσω- μόνο όταν το αμάξι είναι κρύο, περίπου μέχρι να πιάσει τους 70 oC. Το πήγα στο συνεργείο, Επαρχία μένω, και δεν έγινε τίποτα. Μου είπε μάλιστα ο μάστορας, ότι συνδέθηκε το αυτοκίνητο μέσω Ίντερνετ με τα κεντρικά της Θεσ/νίκης και δεν διαγνώστηκε πρόβλημα στο PC. Μπούρδες νομίζω, γιατί και εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και κάποια πράγματα δεν κολλάνε....Μου είπε ότι θα το πάει τώρα αυτός στη Θεσ/νίκη για ρύθμιση και δεν είναι τίποτα...
2)Παρατήρησα ότι τα 4 πράσινα λαμπάκια του μπουτόν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε καν την πλησιάζουν. Φουλάρισα με 37 Ε, και το πρώτο λαμπάκι μου έσβησε στα πρώτα 40χλμ.!!!!να μη σας τα πολυλογώ το τελευταίο λαμπάκι άρχισε να αναβοσβήνει (δηλαδή, πλησίαζε το τέλος) μόλις στα 220 χλμ!!!!.....και έμεινε να αναβοσβήνει μέχρι και τα 410 χλμ!!!!! όπου και τελείωσε το υγραέριο. Θεωρώ ότι η απλή επιστήμη για το αυτοκίνητο αυτό και για μεγαλύτερη κατανάλωση σε Lt/100χλμ με υγραέριο, λέει ότι θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 500-550χλμ. και όχι 410.
Θα περιμένω μόλις επιστρέψει το όχημα πίσω και βλέπουμε. Να σημειώσω ότι με βενζίνη ούτε είχε, ούτε έχει πρόβλημα ρεταρίσματος, μόνο με το που μπαίνει το υγραέριο. Όταν ζεσταθεί, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Κάτι παίζεται πάντως....., και θα ήθελα τη γνώμη σας, ή αν έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο, πριν αρχίσουν οι αγωγές και τα γλέντια....

Ευχαριστώ
KDAERO

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 16 Μάιος, 2011 01:09

Ο εγκαταστατης σου πριν εβοσκε πρόβατα ; Μην τρελενεσε μια χαρα σύστημα είναι το brc απροβληματιστο καθαρά θέμα εγκαταστάσης
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό chrid » Δευτ 16 Μάιος, 2011 01:20

KDAERO έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Μόλις έβαλα και εγώ εδώ και 10 μέρες το κιτ της υγραεριοκίνησης της BRC στο αμάξι μου OPEL Astra G 3Θ του 1999 με 55λτ δεξαμενή. Δεν μπορώ να πω ότι όλα κυλούν καλά...
1) Ρετάρει αφάνταστα μέχρι σβησίματος-όταν είμαι σταματημένος και πάω να ξεκινήσω- μόνο όταν το αμάξι είναι κρύο, περίπου μέχρι να πιάσει τους 70 oC. Το πήγα στο συνεργείο, Επαρχία μένω, και δεν έγινε τίποτα. Μου είπε μάλιστα ο μάστορας, ότι συνδέθηκε το αυτοκίνητο μέσω Ίντερνετ με τα κεντρικά της Θεσ/νίκης και δεν διαγνώστηκε πρόβλημα στο PC. Μπούρδες νομίζω, γιατί και εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και κάποια πράγματα δεν κολλάνε....Μου είπε ότι θα το πάει τώρα αυτός στη Θεσ/νίκη για ρύθμιση και δεν είναι τίποτα...
2)Παρατήρησα ότι τα 4 πράσινα λαμπάκια του μπουτόν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε καν την πλησιάζουν. Φουλάρισα με 37 Ε, και το πρώτο λαμπάκι μου έσβησε στα πρώτα 40χλμ.!!!!να μη σας τα πολυλογώ το τελευταίο λαμπάκι άρχισε να αναβοσβήνει (δηλαδή, πλησίαζε το τέλος) μόλις στα 220 χλμ!!!!.....και έμεινε να αναβοσβήνει μέχρι και τα 410 χλμ!!!!! όπου και τελείωσε το υγραέριο. Θεωρώ ότι η απλή επιστήμη για το αυτοκίνητο αυτό και για μεγαλύτερη κατανάλωση σε Lt/100χλμ με υγραέριο, λέει ότι θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 500-550χλμ. και όχι 410.
Θα περιμένω μόλις επιστρέψει το όχημα πίσω και βλέπουμε. Να σημειώσω ότι με βενζίνη ούτε είχε, ούτε έχει πρόβλημα ρεταρίσματος, μόνο με το που μπαίνει το υγραέριο. Όταν ζεσταθεί, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Κάτι παίζεται πάντως....., και θα ήθελα τη γνώμη σας, ή αν έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο, πριν αρχίσουν οι αγωγές και τα γλέντια....

Ευχαριστώ
Καλησπέρα φίλε και καλως όρισες.Έχω και εγώ brc και θέλω να σου πω ότι έχω τα ίδια σχεδόν προβλήματα με εσένα.Το λαμπάκι δεν ανταποκρίνεται με τίποτα στην αλήθεια.Το πρώτο σβήνει στα 40χλμ,το δεύτερο στα 70 ..Πάντως μηδενίζω το ταχύμετρο κάθε φορα που γεμίζω και όλα καλά,πάνω κάτω τα ίδια κάθε φορά.Τώρα από ρεταρίσματα άλλο τίποτα,συνέχεια μπουκώματα,παίζει το ρελαντί και άλλα τόσα.Μετά από ρύθμιση βελτιώθηκαν τα πράγματα κάπως αλλά πάλι ρεταρίσματα και ανεβοκατεβάσματα στο ρελαντί υπάρχουν.
Αν επιτρέπεται επαρχία που? Γιατί εμείς Θεσ/νίκη και άκρη δε βγάζουμε .Αν κάποιος ξέρει κάποιον καλό μηχανικό για αέριο σχετικά με brc θεσ/νίκη ας βοηθήσει ρε παιδιά .Τουλάχιστον να πληρώσω,να μου πει τι πρόβλημα υπάρχει και μετά να πάω στον μ@λ@κα το μηχανικό να του τα χώσω γιατί μάλλον την έχουμε πατήσει από κάθε επιτείδιο που το παίζει ''επαγγελματίας μάστορας''.Να μπορέσουμε να το φτιάξουμε γιατί αν μπλέξουμε με εξώδικα άστα να πάνε..
SEAT LEON 1.6 ΜΟΝ.2003 ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ BRC 4ης ΓΕΝΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
chrid

Δημοσιευσεις: 57

Δημοσίευσηαπό chrid » Δευτ 16 Μάιος, 2011 01:22

dathens έγραψε:Ο εγκαταστατης σου πριν εβοσκε πρόβατα ; Μην τρελενεσε μια χαρα σύστημα είναι το brc απροβληματιστο καθαρά θέμα εγκαταστάσης

Ο δικός μου πάντως πρέπει να έβοσκε αν δεν είναι ο ίδιος με του KDAERO! :crazy:
Άβαταρ μέλους
chrid

Δημοσίευσηαπό 6973 » Δευτ 16 Μάιος, 2011 09:33

παιδια νομιζω οτι κατα 90% ειναι θεμα ρυθμισεων ολα αυτα!!!!απο κοντα τον μαστορα!!!!
6973

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 16 Μάιος, 2011 11:41

Αυτο που με παραξενευει είναι ότι το δικο μου αμάξι ford connect με brc απο τον Φεβρουάριο 6000 χιλ δεν έχει κάνει κιχ ούτε ρεταρισμα ούτε αυτα που λέτε , σε συνομιλία με τον εγκαταστατη μου είπε ότι η ρύθμιση του είναι σχετικά απλή σε σχέση με αλλα συστηματα επιλέγει μια γκαζιά με πολλές στροφές 5000 6000 και μετα το σύστημα τα κάνει μόνο του αντιγράφοντας τον εγκέφαλο του αμαξιού αν ξέρει κανείς κάτι άλλο να μας το πει πάντως εδω αθηνα θα σας έστελνα αμέσως στον δικο μου μάστορα ....
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό chrid » Δευτ 16 Μάιος, 2011 12:18

dathens έγραψε:Αυτο που με παραξενευει είναι ότι το δικο μου αμάξι ford connect με brc απο τον Φεβρουάριο 6000 χιλ δεν έχει κάνει κιχ ούτε ρεταρισμα ούτε αυτα που λέτε , σε συνομιλία με τον εγκαταστατη μου είπε ότι η ρύθμιση του είναι σχετικά απλή σε σχέση με αλλα συστηματα επιλέγει μια γκαζιά με πολλές στροφές 5000 6000 και μετα το σύστημα τα κάνει μόνο του αντιγράφοντας τον εγκέφαλο του αμαξιού αν ξέρει κανείς κάτι άλλο να μας το πει πάντως εδω αθηνα θα σας έστελνα αμέσως στον δικο μου μάστορα ....

Tο θέμα είναι ότι μετά τη ρύθμιση τα κάνει αυτά και φοβάμαι ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο..
Μπεκιέρα ίσως?
Αν γνωρίζει κάποιος και του παρουσιάστηκε παρόμοιο πρόβλημα ας μας πει..
Άβαταρ μέλους
chrid

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 16 Μάιος, 2011 12:50

chrid έγραψε:
dathens έγραψε:Αυτο που με παραξενευει είναι ότι το δικο μου αμάξι ford connect με brc απο τον Φεβρουάριο 6000 χιλ δεν έχει κάνει κιχ ούτε ρεταρισμα ούτε αυτα που λέτε , σε συνομιλία με τον εγκαταστατη μου είπε ότι η ρύθμιση του είναι σχετικά απλή σε σχέση με αλλα συστηματα επιλέγει μια γκαζιά με πολλές στροφές 5000 6000 και μετα το σύστημα τα κάνει μόνο του αντιγράφοντας τον εγκέφαλο του αμαξιού αν ξέρει κανείς κάτι άλλο να μας το πει πάντως εδω αθηνα θα σας έστελνα αμέσως στον δικο μου μάστορα ....

Tο θέμα είναι ότι μετά τη ρύθμιση τα κάνει αυτά και φοβάμαι ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο..
Μπεκιέρα ίσως?

Παιδες, οταν λεμε ''ρυθμιση'' αυτη περιλαμβανει ενα σωρο παραμετρους που πρεπει να ελεγχθουν-μετρηθουν-διορθωθούν... Δεν γινετε να βγαλει καποιος ετσι απλα ενα πορισμα για τον καθενα, για το τι μπορει να φταιει εκτος κι αν εχει''κληρονομικό'' χαρισμα...
Οπως ειπώθηκε, ειναι θεμα ρυθμισης και πρεπει να το δει ο εγκαταστατης.

Και επαναλαμβανω κατι για οσους προκειται να βαλουν κιτ υγραεριου, χωρις να θελω να μειωσω κανεναν εδω μεσα. Αν θελετε να εχετε το κεφαλι σας ήσυχο σχετικα με προβληματα σαν τα ανωτερω περι ρυθμισης του προγραμματος για σωστη έκχυση καυσιμου(γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο), καλο ειναι να επιλεγετε συστηματα με εγκεφαλους 5ης γεννεας(ασχετως υγρου ή αεριου ψεκασμου)που δεν επιδεχονται προγραμματισμο(ειναι κλειδωμενοι και επαναπρογραμματιζονται συνολικα-μονο σε ιδιάζουσες περιπτωσεις).

Εαν εχετε τετοια εμπιστοσυνη στον μαστορα σας οτι κανει τελειο προγραμματισμο....τολμήστε το.......και ο θεος βοηθος...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrid » Δευτ 16 Μάιος, 2011 15:17

astragjtg έγραψε:
chrid έγραψε:

Μπεκιέρα ίσως?

Παιδες, οταν λεμε ''ρυθμιση'' αυτη περιλαμβανει ενα σωρο παραμετρους που πρεπει να ελεγχθουν-μετρηθουν-διορθωθούν... Δεν γινετε να βγαλει καποιος ετσι απλα ενα πορισμα για τον καθενα, για το τι μπορει να φταιει εκτος κι αν εχει''κληρονομικό'' χαρισμα...
Οπως ειπώθηκε, ειναι θεμα ρυθμισης και πρεπει να το δει ο εγκαταστατης.

Και επαναλαμβανω κατι για οσους προκειται να βαλουν κιτ υγραεριου, χωρις να θελω να μειωσω κανεναν εδω μεσα. Αν θελετε να εχετε το κεφαλι σας ήσυχο σχετικα με προβληματα σαν τα ανωτερω περι ρυθμισης του προγραμματος για σωστη έκχυση καυσιμου(γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο), καλο ειναι να επιλεγετε συστηματα με εγκεφαλους 5ης γεννεας(ασχετως υγρου ή αεριου ψεκασμου)που δεν επιδεχονται προγραμματισμο(ειναι κλειδωμενοι και επαναπρογραμματιζονται συνολικα-μονο σε ιδιάζουσες περιπτωσεις).

Εαν εχετε τετοια εμπιστοσυνη στον μαστορα σας οτι κανει τελειο προγραμματισμο....τολμήστε το.......και ο θεος βοηθος...

Αυτό το ξέρουμε πια φίλε μου δηλαδή το ότι έπρεπε να βάλουμε 5ης γενιάς.Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε για να λύσουμε ,αν γίνεται τα προβλήματα στη λειτουργία..
Άβαταρ μέλους
chrid

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες