Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel Astra G 1.600cc ICOM JTG

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Re: Opel Astra G 1.600cc ICOM JTG

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 12 Ιούλ, 2011 11:00

Μήπως βοηθά το πρόσθετο που μπαίνει στη βενζίνη;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 13 Ιούλ, 2011 00:19

dti έγραψε:Μήπως βοηθά το πρόσθετο που μπαίνει στη βενζίνη;

Αν και δεν το ξεκαθαριζει αν το αποτελεσμα ειναι μονο απο το tunap 164 ή σε ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ με το προσθετο της βενζινης(μαλλον αυτο λεει), σε μας που καιμε μονο lpg και καθολου βενζινη-το προσθετο δεν θα εκανε τιποτα το ιδιαιτερο...

Παντως ο αντιπροσωπος του tunap οταν απαντησε σε ερωτησεις μας στο forum, δεν ανεφερε ποτε οτι το προσθετο της βενζινης ή ο συνδιασμος του με το 164, εχει μονο τα επιθυμητά αποτελεσματα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 13 Ιούλ, 2011 20:38

Ένα χρόνο πριν, οι Έλληνες αντιπρόσωποι ήταν κάθετοι ότι μόνο ο συνδυασμός των δυο πρόσθετων θα προστάτευε πλήρως. Έπειτα όμως από μια συνάντηση που είχαμε με ένα Ιταλό διευθυντή τους, υποστήριξε ότι όλη τη δουλειά την κάνει το 164, το πρόσθετο δηλαδή που διοχετεύεται στο γκάζι. Πάντως η ερώτηση μου για το πώς μπορεί να προστατεύει επί 10.000 χλμ, και πως δεν εξαφανίζεται αφού καεί με όλο το υγραέριο του tank, δεν απαντήθηκε ποτέ. Θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω αύριο όλη την ανάλυση της έρευνας της Tunap.
Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 13 Ιούλ, 2011 21:02

LPGas έγραψε:Ένα χρόνο πριν, οι Έλληνες αντιπρόσωποι ήταν κάθετοι ότι μόνο ο συνδυασμός των δυο πρόσθετων θα προστάτευε πλήρως. Έπειτα όμως από μια συνάντηση που είχαμε με ένα Ιταλό διευθυντή τους, υποστήριξε ότι όλη τη δουλειά την κάνει το 164, το πρόσθετο δηλαδή που διοχετεύεται στο γκάζι. Πάντως η ερώτηση μου για το πώς μπορεί να προστατεύει επί 10.000 χλμ, και πως δεν εξαφανίζεται αφού καεί με όλο το υγραέριο του tank, δεν απαντήθηκε ποτέ. Θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω αύριο όλη την ανάλυση της έρευνας της Tunap.
Χρήστος

Ευχαριστω για την παρεμβαση σου Χρηστο, εχει την βαρυτητα της :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 13 Ιούλ, 2011 21:33

LPGas έγραψε:Θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω αύριο όλη την ανάλυση της έρευνας της Tunap.
Χρήστος

Αντέ επιτέλους να έχουμε και κανένα σοβαρό δεδομένο να διαβάσουμε
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τετ 13 Ιούλ, 2011 22:58

άντε ωραία...
Καλό θα ήταν πάντως η συζήτηση να συνεχιστεί ή στο θέμα για τις βαλβίδες (LPG και λιπανση βαλβιδων: viewtopic.php?f=14&t=15&start=0) ή σε κάποιο ξεχωριστό δικό του θέμα.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 24 Οκτ, 2011 19:06

Update. Σημερα αλλαξα τον εγκεφαλο του lpg με ενα νεοτερο μοντελο γιατι εδω και 1,5 χρονο που το εχω με πεταγε σε βενζινη χωρις να με ειδοποιει αλλα παντα σε πολυ αραια διαστηματα(καθε 2,500χλμ ή καθε 2 ή 3 μηνες). Δεν ηταν ιδιαιτέρα ενοχλητικο αλλα γιατι να μην το αλλαξω αφου ειναι στην εγγυηση.
Ο νεος εγκεφαλος ειδοποιει ηχητικά ΚΑΙ στην αλλαγη απο βενζινη σε lpg σε αντίθεση με τον παλιο που ηχουσε μονο οταν αδειαζε το lpg. Αυτο βεβαια που με ενδιαφερει ειναι να μην με γυρναει σε βενζινη.
Το παραξενο ομως ειναι οτι εχω την εντυπωση οτι δουλευει καλυτερα ο κινητηρας και συγκεκριμενα οτι ΔΕΝ κλωτσαει πλεον οταν κατεβαζω(το εκανε σπανια και οχι παντα) ή οταν το ''πιεζω'' οτι ανοιγει καλυτερα...
Οπως και να'χει ειναι νωρις να βγουν ασφαλη συμπερασματα. Ο χρονος θα δειξει...
Θετικο ειναι ομως οτι τα ιδια που περιγραφω τα παρατηρησαν και αλλοι με icom αρα ισως και να συμβαινει :D
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τετ 09 Νοέμ, 2011 17:49

Φίλε astragjtj, επέτρεψε μου να σχολιάσω το project σου, αφού μου δίνεις το βήμα ;)

Πρώτον, από ότι είδα, τα μπεκ μου φαίνεται ότι είναι ''απροστάτευτα'' και σε συνδυασμό ότι το ψευδοκάπακο κατά κάποιο τρόπο ''διοχετεύει'' την θερμότητα προς τα μπεκ σου (ειδικά τα 2 αριστερά όπως φαίνεται στη φωτογραφία), με προβληματίζουν! Άσε που αυτά τα ρημάδια τα καλώδια πριν τις φύσσες είναι πλήρως εκτεθειμένα στις θερμοκρασίες, δεν μπορώ να καταλάβω κανείς δεν μπορεί να τα προστατέψει λίγο παραπάνω με λίγο ''μακαρόνι'' ? (για το συγκεκριμένο θέμα ήμουν απόλυτος και το απαίτησα από τον εγκαταστάτη μου να τις καλύψει πλήρως καθώς και όλες τις υπόλοιπες φύσσες με το ίδιο θέμα, γιατί μαζί με την εγκατάσταση έκανα και γενική επισκευή μηχανής). Το υπόλοιπο καλώδιο γιατί είναι προστατευμένο και στο πιο κρίσιμο σημείο (λίγο πριν τις επαφές) το αφήνουν γυμνό? Βαριούνται???

Επίσης έχω άλλη μια παρατήρηση σχετικά με το ότι σηκώνεται 4-5 πόντους το πάτωμα λόγω της δεξαμενής. Ας δεχτούμε ότι δεν μας πειράζει η ανομοιομορφία και ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά τι κάνεις όταν βάζεις συνεχώς βαριά πράγματα επάνω του?

Αυτό με την πλήρωση της δεξαμενής (90% από 80%), επίσης με χαλάει! Θεωρώ ότι σε τέτοιου είδους θέματα πρέπει να είμαστε Απόλυτοι ! ;)

Ας πάμε στα θετικά! :)

Τι πιο σημαντικό και πιο ωραίο, να έχεις κάνει πενταψήφιο αριθμό χιλιομέτρων και να είσαι μια χαρά! :) Δεν υπάρχει μεγαλύτερο +!
Θετικό επίσης ότι αλλάχτηκε ο εγκέφαλος εντός εγγύησης. Καλό after sales!
Ο εγκαταστάτης φαίνεται ότι έκανε καλή δουλειά! Επαγγελματίας! Καλό θα ήταν να συνεχίσει έτσι και να μην κόβει απο εδώ και από εκεί ''πράγματα'' γιατί αυτά κάνουν τις διαφορές από τους ερασιτέχνες!!

Τι άλλο να πω εκτός από καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! Αν και από ότι βλέπω δεν την χρειάζεσαι και ιδιαίτερα την ευχή! ;)

Παναγιώτης
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 09 Νοέμ, 2011 23:50

l3g3nd έγραψε:Πρώτον, από ότι είδα, τα μπεκ μου φαίνεται ότι είναι ''απροστάτευτα'' και σε συνδυασμό ότι το ψευδοκάπακο κατά κάποιο τρόπο ''διοχετεύει'' την θερμότητα προς τα μπεκ σου (ειδικά τα 2 αριστερά όπως φαίνεται στη φωτογραφία), με προβληματίζουν! Άσε που αυτά τα ρημάδια τα καλώδια πριν τις φύσσες είναι πλήρως εκτεθειμένα στις θερμοκρασίες, δεν μπορώ να καταλάβω κανείς δεν μπορεί να τα προστατέψει λίγο παραπάνω με λίγο ''μακαρόνι'' ? (για το συγκεκριμένο θέμα ήμουν απόλυτος και το απαίτησα από τον εγκαταστάτη μου να τις καλύψει πλήρως καθώς και όλες τις υπόλοιπες φύσσες με το ίδιο θέμα, γιατί μαζί με την εγκατάσταση έκανα και γενική επισκευή μηχανής). Το υπόλοιπο καλώδιο γιατί είναι προστατευμένο και στο πιο κρίσιμο σημείο (λίγο πριν τις επαφές) το αφήνουν γυμνό? Βαριούνται???

Φιλε Πανο ευχαριστω, καθε καλοπροαιρερη κριτικη αποδεκτη :thumbup:
Για τα μπεκ που αναφερεις, κατάρχην πιστευω οτι ειναι σχεδιασμενα να αντεχουν υπο τετοιες συνθηκες θερμοκρασιας. ''Απροστάτευτα'' γιατι τα λες ? Τι θα μπορουσε να βρεθει που να τα φθειρει ? Να σημειωσω οτι δεν βρισκουν πουθενα, ουτε στο καπο. Οσο για την θεση...απο το να ηταν κατω απο το καπακι καλυτερα πιστευω ''αεριζονται'' εκει που ειναι.
Για τα καλωδια που δεν ειναι ντημενα στο τελος, δεν εχεις αδικο. Το ειχα στο νου μου να το κανω καποια στιγμη αλλα δεν επειγει, πιστευω εντεχουν και αυτα σε θερμοκρασιες(οχι για πολλα χρονια βεβαια..).

l3g3nd έγραψε:Επίσης έχω άλλη μια παρατήρηση σχετικά με το ότι σηκώνεται 4-5 πόντους το πάτωμα λόγω της δεξαμενής. Ας δεχτούμε ότι δεν μας πειράζει η ανομοιομορφία και ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά τι κάνεις όταν βάζεις συνεχώς βαριά πράγματα επάνω του?

Οντως η ανομιομορφια δεν με νιαζει, ουτε ενοχλει τις περισσοτερες φορες. Το να βαζεις βαρια πραγματα πανω ομως, δεν νομιζω οτι μπορεις να προκαλεσεις καμια ζημια σε οτιδηποτε. Για την ακαιραιοτητα της δεξαμενης ουτε λογος, δεν χαλαει με βαρη. Αν υπαρχει 1 θεμα, αυτο θα ηταν με το καπακι που απο κατω βρησκεται η πολυβαλβιδα αλλα σε πληροφορω οτι ειναι ανθεκτικοτατο. Και να ηθελες να το σπασεις, δυσκολα θα το καταφερνες. Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι τα πραγματα τα πεταω μεσα στο πορτ μπαγκαζ σαν τσουβαλι !!! :lol: :lol: :lol: Εχω και λιγο το νου μου. ;)

l3g3nd έγραψε:Αυτό με την πλήρωση της δεξαμενής (90% από 80%), επίσης με χαλάει! Θεωρώ ότι σε τέτοιου είδους θέματα πρέπει να είμαστε Απόλυτοι ! ;)

Ισως απο δικο μου λαθος ή παραληψη, δεν εγινα κατανοητος. Η δεξαμενη γεμιζει κανονικα περιπου στο 80%, αλλα απο ΔΙΚΗ μου παρεμβαση(κουνημα ι.χ., οχι επιπεδη θεση στ'αμαξι για να ξεγελασω το φλοτερ) γεμιζει μεχρι και 90%(λαθος κινηση φυσικα αλλα για καποιους προσωπικους λογους αναγκαιο).

Οσο για τα χλμ που εχω διανησει δεν ειναι ακομα αρκετα για να πανηγυριζω αλλα ειμαι καταευχαριστημενος απο το συστημα αλλα και που δεν εχω ακομα ζημιες στον κινητηρα(εστω φαινομενικα).
Καλα χλμ και σε σενα φιλε και παντα χωρις προβληματα.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 12:56

astragjtg έγραψε:Update. Σημερα αλλαξα τον εγκεφαλο του lpg με ενα νεοτερο μοντελο.....Το παραξενο ομως ειναι οτι εχω την εντυπωση οτι δουλευει καλυτερα ο κινητηρας και συγκεκριμενα οτι ΔΕΝ κλωτσαει πλεον οταν κατεβαζω(το εκανε σπανια και οχι παντα) ή οταν το ''πιεζω'' οτι ανοιγει καλυτερα...

Τωρα μετα απο 1000χλμ περιπου και μια εντονη περιοδο δοκιμων, ειμαι σιγουρος. Το αμαξι ''αρπαζει'' εμφανως καλυτερα(δεν εχω ομως μετρησει καταναλωση) σε ολο
το φασμα (μεχρι και ο ηχος του κινητηρα αλλαξε λιγο! !)και το ποιο σημαντικο ΔΕΝ υπαρχει ιχνος κλωτσηματος, κωλύματος ή κατι σχετικο που περιγραφεται συχνα για τα Icom jtg !!!

Αυτο εμενα μου λεει οτι η θεωρια οτι περι αεριοποιησης του καυσιμου πριν τα μπεκ(στον υγρο ψεκασμο Icom)που αναμασώνταν εδω και πολυ καιρο, παει περιπατο....
Ειναι εμφανες οτι έφταιγε το λογισμικο και θα συμβουλευα οποιοι εχουν αντιστοιχο προβλημα σε Icom Jtg να το εχουν υποψην.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 40 επισκέπτες