Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εγκέφαλος

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Εγκέφαλος

Δημοσίευσηαπό efsok » Παρ 09 Μαρ, 2012 11:07

Καλημέρα σε όλους,
έχω ένα FORD MAVERICK 3000 V6.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 το έχω κάνει μετατροπή σε γκάζι. Μου είχε ανάψει 1-2 φορές λαμπάκι κινητήρα, και μου είχε ξανακάνει ρύθμιση.
Πριν από μία εβδομάδα και ενώ είχε ανάψει πάλι λαμπάκι κινητήρα, μόλις είχα ξεκινήσει και πριν μπει στο γκάζι ο κινητήρας μου έσβησε...
Το πήγα στην Ford και μου έβγαλε τις εξής ζημιές.
Εγκέφαλο.
και τους 6 πολλαπλασιαστές.
και τα 6 μπουζί.
Είναι δυνατόν να φταίει η μετατροπή?

Σας ευχαριστώ

efsok
efsok

Δημοσιευσεις: 3

Re: Εγκέφαλος

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 09 Μαρ, 2012 15:16

efsok έγραψε:Το πήγα στην Ford και μου έβγαλε τις εξής ζημιές.
Εγκέφαλο.
και τους 6 πολλαπλασιαστές.
και τα 6 μπουζί.
Είναι δυνατόν να φταίει η μετατροπή?

Ναι, μπορεί να φταίει η μετατροπή (αν ρωτήσουμε την αντιπροσωπεία).

Όχι, δεν μπορεί να φταίει η μετατροπή (αν ρωτήσουμε τον εγκαταστάτη).

Τώρα περί της βλάβης, με ποιο τρόπο υποτίθεται ότι μπορεί να χαλάσουν και τα 6 μπουζί (ταυτόχρονα); Αυτό πρέπει να το διευκρινίσουν αυτοί που διαπίστωσαν οτι χάλασαν και τα 6 μπουζί.

Θεωρητικά, αν και τα 6 μπουζί βραχυκυκλώσουν (ταυτόχρονα), τότε μπορεί να χαλάσουν (ταυτόχρονα) όλοι οι πολλαπλασιαστές λόγω υπερθέρμανσης των τυλιγμάτων υψηλής τάσης, και εξ αυτού του λόγου να γίνει ζημιά και στα πηνία χαμηλής τάσης, τα οποία συνδέονται με την ECU, και άρα να γίνει και ζημιά στην ECU. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν σταματήσει να στρέφεται ο κινητήρας, καθόσον όταν βραχυκυκλώσουν (όλα) τα μπουζί δεν υπάρχει πια σπινθήρας και ο κινητήρας σταματάει (πρακτικά) αμέσως.

Όμως, πόσες πιθανότητες έχουν 6 μπουζί στον ίδιο κινητήρα να βραχυκυκλώσουν ταυτόχρονα;

Πιο συνηθισμένο είναι να πάθει ζημιά πολλαπλασιαστής λόγω λειτουργίας σε ψηλότερη τάση από την κανονική επειδή το διάκενο του μπουζί είναι λάθος για υγραέριο, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί ταυτόχρονα και στους 6 πολλαπλασιαστές, ενώ η μετάδοση βλάβης στην ECU είναι ακόμα πιο απίθανη.

Οπωσδήποτε όμως, μια τέτοια βλάβη είναι καλή ευκαιρία για να γίνει τζίρος σε πολλά (και ακριβά) ανταλλακτικά...
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Παρ 09 Μαρ, 2012 16:40

Μήπως κάνανε τίποτα στην πλεξούδα για την εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου και από εκεί να ξεκίνησε το βραχυκύκλωμα.
Ελέγξανε την πλεξούδα εκεί που το πήγες για έλεγχο?
Αυτό το ξέρω επειδή είμαι παθών σε τέτοια παρόμοια περίπτωση που μου τα έκαψε όλα συμπεριλαμβανόμενου και του αισθητήρα MAF, εκτός του εγκέφαλου ευτυχώς.
Βέβαια αν αποδειχτεί αυτό το πράγμα , τότε θα ζητήσεις αποζημίωση.
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό efsok » Παρ 09 Μαρ, 2012 16:49

Από τη Ford μου λένε οτι δεν μπορούν να πουν οτι φταίει η μετατροπή.
Αλλά και δεν ξέρουν τι τα προκάλεσε αν βέβεια είναι όλα αυτά που λένε,
Και δεν προσπαθούν να κάνουν τζίρο όπως λέει και ο φίλος παραπάνω..
efsok

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Παρ 09 Μαρ, 2012 17:07

Νομίζω ότι για να κάνεις την δουλειά σου σωστά για να βρεις τι φταίει θα πρέπει να το πας σε ηλεκτρολόγο και να ελέγξει όλες τις πλεξούδες
και τα καλώδια της εγκατάστασης μην τυχόν και ξεκόλλησε κανένα καλώδιο και σου δημιούργησε βραχυκύκλωμα.
Διαφορετικά από τον Σεπτέμβριο που έχεις βάλει το υγραέριο και δεν έχεις αλλάξει τα μπουζί τότε δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πέρα από βραχυκύκλωμα.
Το check τι κωδικό σου έβγαζε?
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 09 Μαρ, 2012 21:49

Για να γινει τετοιου μεγεθους ζημια εγω βλεπω δυο μονο σοβαρους λογους.Ο ενας ειναι για καποιον λογο να διακοπει η παροχη ρευματος στον εγκεφαλο του αυτοκινητου(και δεν μιλαω για το ρευμα που μολις το κοψεις σβηνει το αυτοκινητο) και ο αλλος ειναι η φισα του εγκεφαλου του υγραεριου να μην ειναι στην σωστη κλιση η να μην μονωνεται επαρκως.
Το κυριοτερο ειναι να ανοιξεις τον εγκεφαλο,μολις καποιος που ξερει βασικα πραγματα τον ψαξει λιγο θα καταλαβει και απο που προηλθε η ζημια!!!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 09 Μαρ, 2012 23:22

Δεν μας είπες τι σύστημα έχεις βάλει, που και ποια είναι η αντιπροσωπεία της Ford.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό efsok » Σάβ 10 Μαρ, 2012 10:51

Καλημέρα σε όλους
Μόλις βρω ποιός ευθύνετε, θα το μάθετε αμέσως όλοι...
Θα βγει στη σέντρα γιατί πρέπει να μείνουν μόνο οι σοβαροί
Επαγγελματίες σε όλους τους χώρους
efsok

Δημοσίευσηαπό Nikolas » Σάβ 10 Μαρ, 2012 19:32

καλησπέρα
να γίνει έλεγχος φόρτισης ¨δυναμού¨ και έλεγχος στο σώμα εγκεφάλου πολλαπλασιαστών και αισθητήρα Lamda
Nikolas

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 12 Μαρ, 2012 18:25

Πιθανών να έβγαλε κωδικούς βλάβης misfire P0301 , P0302 κλπ σε όλους τους κυλίνδρους και υποθέτει η αντιπροσωπεία ότι φταίνε οι πολλαπλασιαστές. Να χάλασαν όλοι οι πολλαπλασιαστές είναι απίθανο. Επίσης απίθανο είναι να επηρεάσει τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητου το σύστημα υγραερίου. Διαβάστε μήπως έχει και άλλους κωδικούς βλαβών και ελέγξτε τις γειώσεις και τα μπουζί. Από εκεί και πέρα αν δουλεύει οκ με βενζίνη χρειάζεται έλεγχο και ρύθμιση το σύστημα υγραερίου.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες