Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Γύρισμα σε βενζίνη με 50% στη φιάλη??? - Ενημέρωση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Γύρισμα σε βενζίνη με 50% στη φιάλη??? - Ενημέρωση

Δημοσίευσηαπό papy2 » Σάβ 07 Απρ, 2012 16:46

Το προγραμμα της λοβατο αλλα και της πρινς ακομη εχει ενα κουτακι που γραφει safe mode . Συνηθως ειναι τσεκαρισμενο απο το εργοστασιο η ενδειξη safe mode σε περιπτωση που οι αισθητηρες θερμ πιεσης κλπ διαγνωσουν μεγαλυτερο αριθμο καυσαεριων πχ σε μποτιλιαρισματα η σε αποτομη ζητηση μιγματος σε επιταχυνση, η σε πολυ χαμηλες εξωτ θερμσιες γυριζει αυτοματα σε βενζινη. Αμα ο μαστορας σου ξερει τα βασικα για να προγραμματισει 1 κιτ αεριου θα το βρει και θα το ξετσεκαρει και λογικα θα στρωσουν ολα. Το ειχα αυτο το προβλημα και με το προηγ κιτ λοβατο και με το πρινς αλλα μολις ξετσεκαριστηκε δεν το εκανε πια.. Ελπιζω να βοηθησα.
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό NoStress » Σάβ 07 Απρ, 2012 18:01

μηπως η δεξαμενη ειναι αναποδα τοποθετημενη? με την πολυβαλβιδα στην πλατη των καθισμάτων?
NoStress
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 40

Δημοσίευσηαπό sbk » Σάβ 07 Απρ, 2012 22:23

christoi έγραψε:Ένας λόγος, μπορεί να είναι οι βρωμιές στην βαλβίδα παροχής.
Αν στο ξανακάνει, κράτα το σε υγραέριο και ή καθάρισε την ή πήγαινε να στην καθαρίσουν.

Από προσωπική εμπειρία, το έπαθα 3 φορές, αλλά αφού ήμουν άδειος και γέμιζα (ωραίες εποχές, γέμισμα 60 λίτρων...)

Νεότερα αύριο.
Τελευταία επεξεργασία από sbk και Κυρ 15 Ιούλ, 2012 10:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό sbk » Δευτ 09 Απρ, 2012 17:20

sbk έγραψε:
Αν στο ξανακάνει, κράτα το σε υγραέριο και ή καθάρισε την ή πήγαινε να στην καθαρίσουν.

Από προσωπική εμπειρία, το έπαθα 3 φορές, αλλά αφού ήμουν άδειος και γέμιζα (ωραίες εποχές, γέμισμα 60 λίτρων...)

Tις 2/4/ πηγαίνοντας απο επαρχία στην Αθήνα και κατεβαίνοντας την Λ.Κηφησίας <μποτιλιάρισμα κλπ>
απενεργοποιήθηκε το σύστημα με την δεξαμενή πάνω από τήν μέση.Κατά την επιστροφή στον τόπο διαμονής
περίπου 130χμ δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα.
Επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη ο οποίος δεν διέγνωσε κάποιο πρόβλημα αλλά μου είπε για αλλαγή φίλτρου
με δική μου επιβάρυνση καθώς επίσης και για αλλαγή μπέκ με άλλα μεγαλύτερης διαμέτρου χωρίς οικονομική
επιβάρυνση.Τα παραπάνω κανονίστηκαν για την Κυριακή 8/4.
Από τις 2/4 ως και σήμερα 5/4 κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά:
Σήμερα 7/4 ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα.
Πηγαίνοντας απο επαρχία στο Λαύριο και αφού είχα δυανύσει περίπου 150χμ
πάλι σε κατηφόρα (στην Αττική Οδό χωρίς κίνηση).
Κατά την επιστροφή κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ενημέρωσα τον εγκαταστάτη και αύριο θα ελεγχθεί.
Πιστεύω ότι έχει να κάνει ασφαλώς με την κατηφορική κλίση .
Νεότερα αύριο.

Κυριακή 8/4 στον εγκαταστάτη ,ρυθμίσεις οκ.έλεγχοςφίλτρων οκ.
Ενέργεια 1η:
Αλλαγή φίλτρου μειωτή διότι κατά την εξαγωγή του λόγω της πίεσης προφανώς αχρηστεύτηκε.
(Το φίλτρο ήταν καθαρό εκτός του ότι είχε κατακρατήσει ρινίσματα)
Κατόπιν έλεγχος ρυθμίσεων.
Το επόμενο βήμα εφόσων ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα θα είναιέλεγχος πολυβαλβίδας και αντικατάστασή της.
Αναμένονται σχόλια.
Τις 10/4 ξανααπενεργοποιήθηκε το γκάζι σε ευθεία.
Ενημερώθηκε ο εγκαταστάτης.
Όταν αδειάσει η δεξαμενή θα πάω για έλεγχο πολυβαλβίδας και ανχρειαστεί αντικατάστασή της.
Ρώτησα επίσης το μέλος GeorgeBandit στον οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα
αν και με ποιό τρόπο το έλυσε και αναμένω απάντηση.
Καλή Ανάσταση.
Τελευταία επεξεργασία από sbk και Τετ 11 Απρ, 2012 20:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
sbk

Δημοσίευσηαπό pzala » Τετ 11 Απρ, 2012 19:50

sbk έγραψε:
sbk έγραψε:

Tις 2/4/ πηγαίνοντας απο επαρχία στην Αθήνα και κατεβαίνοντας την Λ.Κηφησίας <μποτιλιάρισμα κλπ>
απενεργοποιήθηκε το σύστημα με την δεξαμενή πάνω από τήν μέση.Κατά την επιστροφή στον τόπο διαμονής
Επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη ο οποίος δεν διέγνωσε κάποιο πρόβλημα αλλά μου είπε για αλλαγή φίλτρου
με δική μου επιβάρυνση καθώς επίσης και για αλλαγή μπέκ με άλλα μεγαλύτερης διαμέτρου χωρίς οικονομική
Νεότερα αύριο.

Ενέργεια 1η:
Αλλαγή φίλτρου μειωτή διότι κατά την εξαγωγή του λόγω της πίεσης προφανώς αχρηστεύτηκε.
Το επόμενο βήμα εφόσων ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα θα είναιέλεγχος πολυβαλβίδας και αντικατάστασή της.
Αναμένονται σχόλια.

καλησπερα.ακριβως το ιδιο προβλημα και γω.το πηγα στη hyundai προχτες κ δε βρηκαν τιποτα στον εγκεφαλο.σημερα παλι τα ιδια.εχω τρελαθει..
pzala

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό fordfocus7 » Δευτ 16 Απρ, 2012 21:23

Παιδιά καλησπερα και Χρόνια Πολλά,
καθώς επέστρεφα σήμερα απο την εξοχή σε νορμάλ δρόμο χωρίς απαίτηση ισχύος, ενώ είχα γκάζι πάνω απο 50%, στο διακόπτη στη καμπίνα έδειχνε σχεδόν άδειο (1λαμπακι στα 4), μετά απο λίγο τσούπ, γύρισε σε βενζίνη. Εν κινήσει, το αλλάζω manual σε γκάζι, αλλά μάταια, μου το πέταγε σε βενζίνη. Σταματώ λοιπόν κάπου δεξιά, σβήνω κινητήρα, βάζω μπρος, έδειξε να ανεβάζει πίεση στο γκάζι (2λαμπακια), ξεκινώ λοιπον πάλι, μου ανεβάζει και τρίτο λαμπακι στην ένδειξη του διακόπτη στη καμπίνα, και λέω οκ, ίσως έπεσε η πίεση απο κανένα σκουπιδάκι στη βαλβίδα. Μάταια όμως, μετά από 5 λεπτα κίνησης με γκάζι, και με 3 λαμπάκια στα 4 μου γύρισε πάλι σε βενζίνη. Στη συνέχεια τα ίδια, δεν κραταγε το γκαζι με τιποτα με πεταγε συνεχεια σε βενζινη.
σημειωση: 1. μου του ειχε κανει αλλη μία φορα πριν κανα μήνα, αλλα δεν επέμεινα, με γύρισε μία φορα σε βενζίνη το άφησα έτσι, έκανα καμιά 50χλμ με βενζίνη πήγα σπίτι και την επόμενη φορά που εκκίνησα όλα καλά (έκανα περίπου 1000χλμ χωρίς πρόβλημα)
2.το αυτοκίνητό μου είναι ford focus 1.6 2009 με σύστημα lovato.
αν μπορεί κανείς να με κατευθύνει πριν πάω στον εγκαταστάτη, για να πάω λίγο διαβασμένος. έχω ήδη διαβασει το thread και όλα τα σχετικά posts.
ευχαριστώ πολύ
Παναγιώτης
fordfocus7

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό sbk » Παρ 27 Απρ, 2012 22:08

sbk έγραψε:
sbk έγραψε:

Νεότερα αύριο.

Ενέργεια 1η:
Αναμένονται σχόλια.
Τις 10/4 ξανααπενεργοποιήθηκε το γκάζι σε ευθεία.
Ενημερώθηκε ο εγκαταστάτης.
Όταν αδειάσει η δεξαμενή θα πάω για έλεγχο πολυβαλβίδας και ανχρειαστεί αντικατάστασή της.

Καλή Ανάσταση.

Καλησπέρα σε όλους.
Τελευταία επεξεργασία από sbk και Κυρ 15 Ιούλ, 2012 09:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
sbk

Δημοσίευσηαπό fordfocus7 » Κυρ 29 Απρ, 2012 19:21

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,
πήγα το λοιπόν στον εγκαταστάτη και μου άλλαξε τον σένσορα θερμοκρασίας lpg στον πνεύμονα, κι όλα καλά μέχρι στιγμής, με λίγα ομως χλμ σε πόλη και εθνική προς το παρόν, λόγω χρήσης μηχανής. Ευχαριστώ
fordfocus7

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό sbk » Κυρ 29 Απρ, 2012 22:14

Καλησπέρα
Μαζεύω λίγο το θέμα με νεώτερα
Lovato σε Τoyota Corolla 1400 cc VVTI μοντέλο 1999-2000.
Mετά από 10000χμ απροβλημάτιστα παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα
Ενέργειες
-Αλλαγή φίλτρων
-Σφίχτηκε το λάστιχο της υποπίεσης.
-Μειώθηκε η απόσταση της μπεκιέρας από την εισαγωγή
-Αλλαγή αισθητήρα πίεσης που βρίσκεται στην μπεκιέρα.
Κατόπιν συνενόησης με τον εγκαταστάτη λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο
που οδηγώ ο οποίος θα έλεγα ότι είναι αρκετά συντηρητικός π.χ 3500 ως 3700 σ.α.λ
και 110 ως 120km/ώρα με 5η σχέση σε ευθεία και ανάλογο ρυθμό με μικρότερες σχέσεις
έκανα τις 28/4 300χλμ και τις 29/4 άλλα 300 χλμ προς Αθήνα και μετά επιστροφή, χρησιμοποιώντας
κοντύτερη σχέση όπου είχε κίνηση και κατηφόρα(κατεβαίνοντας την περιβόητη Λ.Κηφισίας) χωρίς να με γυρίσει σε βενζίνη.
Το όλο σκεπτικό είναι ότι ίσως στις κατηφόρες ή και σε ευθείες με κίνηση αν χρησιμοποιηθεί μικρότερη
σχέση δηλαδή 3η αντί 4ης ίσως δεν παρουσιαστεί το πρόβλημα.
Το ψάξιμο θα συνεχιστεί για μία εβδομάδα περίπου με τον παραπάνω τρόπο οδήγησης και ανεξαρτήτως
αποτελέσματος θα γίνει έλεγχος δεξαμενής για βρωμιές κλπ

Αναμένονται οι απόψεις σας.
sbk

Δημοσίευσηαπό doukias » Σάβ 19 Μάιος, 2012 19:09

-Αλλαγή αισθητήρα πίεσης που βρίσκεται στην μπεκιέρα.
doukias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 19

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 48 επισκέπτες