Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπακι Engine Fault και μετά εντονη μυρωδια βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Λαμπακι Engine Fault και μετά εντονη μυρωδια βενζινης

Δημοσίευσηαπό krama » Δευτ 21 Μάιος, 2012 22:46

Και εγω με τη σειρα μου να χαιρετισω ολους τους συμφορουμίτες και να παραθεσω την προσωπικη μου μαρτυρια αλλα και απορία για ενα συμβαν.

Εχω εγκαταστησει εδω και μιαμιση εβδομαδα το κιτ της Lovato μαζι με λαδιερα σε Fiat Stilo 1.2
Αντιμετωπίζω ενα θέμα στο οποιο θελω τη γνωμη σας καθοτι "φορατε" LPG περισσοτερο καιρο και μπορει σε καποιους να εχει παρουσιαστει αναλογο συμβαν...

Μετα από 350 χλμ πορείας (παντα μαλακή οδήγηση 2000-2500 στροφες, 80-100 km/h) μου αναψε λαμπακι engine fault. Ο εγκαταστης μου με ειχε προειδοποιησει οτι ενδεχεται να συμβει οταν το μειγμα ειναι φτωχο. Βεβαια μου ειχε πει να αλλάξω μπουζι και να βάλω μπουζί LPG το οποίο θα το κάνω σε 2000 χλμ. Αφου του πηγα το αμαξι το εβαλε στο διαγνωστικό και μου ειπε οτι ειναι θεμα μπουζι. Εσβησε το λαμπακι μεχρι την επομενη εκκινηση της μηχανης. Για τις επομενες δυο ημερες το λαμπακι δεν εσβηνε (ειτε ημουν γυρισμενος σε LPG, ειτε σε βενζινη). Την τρίτη ημέρα (σήμερα) κάποια στιγμή το λαμπάκι έσβησε από μόνο του εν κινησει και μετά από κανα 15λεπτο άρχισε να μυριζει βενζίνη η καμπίνα. Ανοιξα το καπω και η μυρωδια είναι αρκετα πιο εντονη στην περιοχη των μπεκ χωρις βεβαια να αποκλεισω την περιπτωση της διαρροης απο κανα σωληνακι (δεν ειχα φακο να δω καλυτερα).
Ο εγκαταστατης, που του τηλεφωνησα, μου ειπε να του παω να δει το αμαξι αν και δεν ειναι κατι για το οποιο ευθυνεται το υγραεριο :-?
Το αμάξι πριν την εγκατασταση ηταν σε καλή κατασταση. Τα μπουζι κανονικα θελουν άλλαγμα σε 12.000 χλμ. ακομα.

Αν και αυριο θα ξεκαθαρισει το θεμα, με εχει φαει το αγχος γιατι θα μετακινηθούμε οικογενειακως για αρκετα χλμ. οποτε τι νομιζετε οτι μπορει να συμβαινει;

Συμπληρωνω δε (αν και νομιζω οτι ειναι αρκετα νωρις για να βγαλω συμπερασμα για την καταναλωση) οτι καιει αρκετη βενζινη ειδικα για τον τροπο οδηγησης μου οπως ανεφερα πιο πανω. Αλλά θα το παραθέσω όταν θα έχω πιο σαφή εικόνα.
Εικόνα
krama

Δημοσιευσεις: 2

Re: Λαμπακι Engine Fault και μετά εντονη μυρωδια βενζινης

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 21 Μάιος, 2012 22:50

Λαμακιες σου λεει. ΔΕΝ ξερει να ρυθμίσει το μιγμα μεσω του λογισμικου του κιτ. Πηγαινε το σε καποιον που να γνωριζει να ρυθμιζει LOVATO και πεσ του να σου καλυψει και τα εξοδα :ugeek:

Δεν θα 'πρεπε να καιει ουτε σταγονα βενζίνη ακόμα και στις 6000 στρ να το οδηγουσες συνεχως. Πατα το και λιγο μπορει να το "χαλασεις" τοσο οοο χαλαρά που το πας :angel:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 22 Μάιος, 2012 10:17

Το να αναψει λαμπακι το θεωρω σχεδον φυσιολογικό σε φρεσκο-εγκατεστημενο συστημα καθοτι αποκλειεται ο εγκεφαλος να εχει "μαθει"..
Δεν εννοω βεβαια οτι πρεπει να αναψει, απλά δεν το θεωρω περιεργο...
Το σωστό βεβαια θα ηταν να μας πεις τι κωδικό βλαβης ειδε γιατι το "θελουν αλλαγμα τα μπουζι" δε λεει και πολλά...

Η μυρωδια τωρα ΜΑΛΛΟΝ εινα ασχετη με το υγραεριο με την εννοια της ρυθμισης...
Μαλλον ομως ειναι πολυ σχετική με την εγκατασταση του, καποιο σωληνακι δε κουμποσε καλα, καποιο κοπηκε και δε το πηρε χαμπαρι, καποιο ηταν ξερό και ζοριστικε.. πολλά μπορει... ακομα και φυσιολογική φθορα...

σιγουρα παντως χωρις συγκεκριμενα στοιχεια δεν μπορεις να εισαι "επιθετικός"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό krama » Τρί 22 Μάιος, 2012 15:03

fokion έγραψε:Η μυρωδια τωρα ΜΑΛΛΟΝ εινα ασχετη με το υγραεριο με την εννοια της ρυθμισης...
Μαλλον ομως ειναι πολυ σχετική με την εγκατασταση του, καποιο σωληνακι δε κουμποσε καλα, καποιο κοπηκε και δε το πηρε χαμπαρι, καποιο ηταν ξερό και ζοριστικε.. πολλά μπορει... ακομα και φυσιολογική φθορα...

σιγουρα παντως χωρις συγκεκριμενα στοιχεια δεν μπορεις να εισαι "επιθετικός"

Καθολου επιθετικός, ισα ισα που πολυ ευγενικα εκτυλιχθηκε η συζητηση μου με τον εγκαταστατη. Απλα εχει μονο μιαμιση εβδομαδα που εγινε η εγκατασταση και το αμαξι παρουσιασε ενα ΠΟΛΥ σημαντικό προβλημα, γι' αυτον τον λογο πηρα αμεσως τον εγκαταστατη τηλεφωνο και οχι τον μηχανικό μου που τον εμπιστευομαι με κλειστα ματια.

Για την ιστορια...
Όταν ξεκινησα το αμαξι σημερα το πρωι διαπιστωσα οτι η βενζινη είχε χαθει εντελώς. Το προβλημα τελικά ηταν στο λαστιχο της βενζινης το οποιο δεν κουμπωσε καλα στην μπεκιερα και μαλλον με την πιεση του καυσιμου εφυγε λιγο απο τη θεση του. Γι' αυτόν το λόγω είχα "αυξημενη" καταναλωση βενζινης.
Τελος καλό αφού δεν ειχαμε καμια εκρηξη με μονο κοστος 30 ευρω (λογω χαμενης βενζινης).
Μενει τωρα να "πιασω" τα 3000 χλμ. χρησης LPG για να παω για χαρτογραφηση (πρωτα ο Θεος).
Αααα... λαμπακι τωρα δεν αναβει!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Εικόνα
krama

Δημοσιευσεις: 2

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 48 επισκέπτες