Εχω εγκαταστησει εδω και μιαμιση εβδομαδα το κιτ της Lovato μαζι με λαδιερα σε Fiat Stilo 1.2
Αντιμετωπίζω ενα θέμα στο οποιο θελω τη γνωμη σας καθοτι "φορατε" LPG περισσοτερο καιρο και μπορει σε καποιους να εχει παρουσιαστει αναλογο συμβαν...
Μετα από 350 χλμ πορείας (παντα μαλακή οδήγηση 2000-2500 στροφες, 80-100 km/h) μου αναψε λαμπακι engine fault. Ο εγκαταστης μου με ειχε προειδοποιησει οτι ενδεχεται να συμβει οταν το μειγμα ειναι φτωχο. Βεβαια μου ειχε πει να αλλάξω μπουζι και να βάλω μπουζί LPG το οποίο θα το κάνω σε 2000 χλμ. Αφου του πηγα το αμαξι το εβαλε στο διαγνωστικό και μου ειπε οτι ειναι θεμα μπουζι. Εσβησε το λαμπακι μεχρι την επομενη εκκινηση της μηχανης. Για τις επομενες δυο ημερες το λαμπακι δεν εσβηνε (ειτε ημουν γυρισμενος σε LPG, ειτε σε βενζινη). Την τρίτη ημέρα (σήμερα) κάποια στιγμή το λαμπάκι έσβησε από μόνο του εν κινησει και μετά από κανα 15λεπτο άρχισε να μυριζει βενζίνη η καμπίνα. Ανοιξα το καπω και η μυρωδια είναι αρκετα πιο εντονη στην περιοχη των μπεκ χωρις βεβαια να αποκλεισω την περιπτωση της διαρροης απο κανα σωληνακι (δεν ειχα φακο να δω καλυτερα).
Ο εγκαταστατης, που του τηλεφωνησα, μου ειπε να του παω να δει το αμαξι αν και δεν ειναι κατι για το οποιο ευθυνεται το υγραεριο
Το αμάξι πριν την εγκατασταση ηταν σε καλή κατασταση. Τα μπουζι κανονικα θελουν άλλαγμα σε 12.000 χλμ. ακομα.
Αν και αυριο θα ξεκαθαρισει το θεμα, με εχει φαει το αγχος γιατι θα μετακινηθούμε οικογενειακως για αρκετα χλμ. οποτε τι νομιζετε οτι μπορει να συμβαινει;
Συμπληρωνω δε (αν και νομιζω οτι ειναι αρκετα νωρις για να βγαλω συμπερασμα για την καταναλωση) οτι καιει αρκετη βενζινη ειδικα για τον τροπο οδηγησης μου οπως ανεφερα πιο πανω. Αλλά θα το παραθέσω όταν θα έχω πιο σαφή εικόνα.