Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα από την επόμενη μέρα όταν το γυρνάω σε βενζίνη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα από την επόμενη μέρα όταν το γυρνάω σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό panosgeor » Πέμ 23 Αύγ, 2012 03:38

Γεια σας,

Είμαι καινούριος στο club της υγραεριοκίνησης. Έχω το Ford Mondeo με τον κινητήρα 1.8 DURATEC HE. Έχω βάλει στο αυτοκίνητο μου το κιτ της LPG-Tech, μια Πολωνική μάρκα που από ότι έχω καταλάβει για τους περισσότερους είναι άγνωστη. Πριν από μένα είχαν βάλει στον ίδιο εγκαταστάτη 6 γνωστοί μου υγραέριο και ήταν και είναι απολύτως ευχαριστημένοι. Εγώ έχω επισκευθεί τον εγκαταστάτη 4 φορές για να μου κάνει ρύθμιση λόγω του ότι μου άναβε λαμπάκι μηχανής και πάντα ο εγκέφαλος έβγαζε μύνημα για φτωχό μίγμα. Τα τελευταία 800 Km δεν έχει ανάψει αλλά διατηρώ της επιφυλάξεις μου καθώς στα πρώτα 3000 km οπώς προανέφερα έχω πάει 4 φορές. Το πρόβλημα μου απο την επόμενη κιόλας μέρα της εγκατάστασης είναι ότι ο κινητήρας από τις 1800 έως τις 3000rpm ρετάρει τόσο πολύ που δεν τραβάει το αυτοκίνητο καθόλου. Αυτό γίνετε μόνο στην βενζίνη...Όταν το γυρνάω στο υγραέριο όλα καλά. Ο εγκαταστάτης φυσικά δεν έχει ιδέα...Σκέφτηκα για νοθευμένη βενζίνη...Πήγα στην Ford και μου είπαν ότι σίγουρα δεν είναι αντλία βενζίνης καθώς αν ήταν αντλία βενζίνης θα μου το έκανε και στις ψηλές στροφές. Έβαλα καθαριστικό μπεκ και έκανα περίπου 250 km με βενζίνη με τις στροφές σταθερά πάνω από 4500rpm.Κατανάλωσα όλη την βενζίνη και έβαλα 100αρα αλλά πάλι τα ίδια. Πολλαπλασιαστής μου είπαν πάλι ότι δεν είναι γιατί θα μου το έκανε και στο υγραέριο...Να σημειώσω ότι μου έκλεισε το διάκενο των μπουζί... Μπορείτε να με βοηθήσετε για το τι μπορεί να γίνετε;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
panosgeor

Δημοσιευσεις: 2

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΥΡΝΑΩ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 23 Αύγ, 2012 11:19

βγαλε τον πολο της μπαταριας για να κανει reset ο εγκεφαλος του αυτοκινητου στις εργοστασικες τιμες ρυθμισης του μετα βαλε το αυτοκινητο σε λειτουγρια και κανε μια δοκιμη μονο σε λειτουργια με βενζινα εκει που εχεις το προβλημα κατα 99% θα φυγει το προβλημα σου αυτο δημιουργειτε γιατι ο εγκεφαλος του αυτοκινητου παιρνει ενδειξεις απο τον λ και συμφωνα με αυτες ρυθμιζει την αναλογια καυσιμου αερα οταν λοιπον εχεις φτωχο μιγμα στο υγραεριο κα κινεισε με βενζινα οι παραμετροι μενουν ιδιοι ο εγκεφαλος του αυτοκινητου, αλλα τοσο ο λ και ο εγκεφαλος δεν βλεπουν τι καυσιμο εχεις αν καις βενζινα η υγραεριο παντως να ξερεις οτι θα πρεπει να εχεις συνδεσει και τον αισθητηρα λ στις ενδειξεις του προγραμματος του υγραεριου ετσι ωστε να φερεις το μιγμα του υγραεριου ετσι ωστε να εχεις ιδιες τιμες στον λ με καυση βενζινα και υγραεριο
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό manolisxa » Παρ 24 Αύγ, 2012 15:18

panosgeor έγραψε:Γεια σας,

Είμαι καινούριος στο club της υγραεριοκίνησης. Έχω το Ford Mondeo με τον κινητήρα 1.8 DURATEC HE. Έχω βάλει στο αυτοκίνητο μου το κιτ της LPG-Tech, μια Πολωνική μάρκα που από ότι έχω καταλάβει για τους περισσότερους είναι άγνωστη. Πριν από μένα είχαν βάλει στον ίδιο εγκαταστάτη 6 γνωστοί μου υγραέριο και ήταν και είναι απολύτως ευχαριστημένοι. Εγώ έχω επισκευθεί τον εγκαταστάτη 4 φορές για να μου κάνει ρύθμιση λόγω του ότι μου άναβε λαμπάκι μηχανής και πάντα ο εγκέφαλος έβγαζε μύνημα για φτωχό μίγμα. Τα τελευταία 800 Km δεν έχει ανάψει αλλά διατηρώ της επιφυλάξεις μου καθώς στα πρώτα 3000 km οπώς προανέφερα έχω πάει 4 φορές. Το πρόβλημα μου απο την επόμενη κιόλας μέρα της εγκατάστασης είναι ότι ο κινητήρας από τις 1800 έως τις 3000rpm ρετάρει τόσο πολύ που δεν τραβάει το αυτοκίνητο καθόλου. Αυτό γίνετε μόνο στην βενζίνη...Όταν το γυρνάω στο υγραέριο όλα καλά. Ο εγκαταστάτης φυσικά δεν έχει ιδέα...Σκέφτηκα για νοθευμένη βενζίνη...Πήγα στην Ford και μου είπαν ότι σίγουρα δεν είναι αντλία βενζίνης καθώς αν ήταν αντλία βενζίνης θα μου το έκανε και στις ψηλές στροφές. Έβαλα καθαριστικό μπεκ και έκανα περίπου 250 km με βενζίνη με τις στροφές σταθερά πάνω από 4500rpm.Κατανάλωσα όλη την βενζίνη και έβαλα 100αρα αλλά πάλι τα ίδια. Πολλαπλασιαστής μου είπαν πάλι ότι δεν είναι γιατί θα μου το έκανε και στο υγραέριο...Να σημειώσω ότι μου έκλεισε το διάκενο των μπουζί... Μπορείτε να με βοηθήσετε για το τι μπορεί να γίνετε;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Πριν συνεχίσεις να ψάχνεις άλλαξε τα μπουζί
manolisxa
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Δευτ 27 Αύγ, 2012 08:36

Μετα απο αρκετες ρυθμίσεις και ρεταρισματα στο δικο μου αμαξι , με προτροπη του εγκαταστατη να αλλαξω 4 πολλαπλασιαστες (κόστος απαγορευτικό) μείωσαμε το διακενο σε 0,50 mm. Το αυτοκινητο ξαφνικα εστρωσε στο αεριο και ρεταρε στην βενζινη....

Ετσι πηγα στο μηχανικο μου και παιξαμε με το διακενο μεχρι να βρεθει η καλυτερη λύση....Στα 0,75mm
το αυτοκινητο παει άψογα και στην βενζινη και στο αεριο...

Μπορει να εκλεισε υπερβολικα το διακενο το μπουζι για να δουλευει καλα στο αεριο και σε σενα και τωρα δεν δουλευει η βενζινη...

Μετρα το διακενο των μπουζι για αρχη...

Αλλαξε και βαλε ξανα τα εργοστασιακα και δες πως παει το αυτοκινητο...Αν ρεταρει στο αεριο μειωσε το διακενο σταδιακα
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό panosgeor » Παρ 14 Σεπ, 2012 20:32

sas euxaristw poli paidia!!!
panosgeor

Δημοσιευσεις: 2

Re: Πρόβλημα από την επόμενη μέρα όταν το γυρνάω σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Παρ 14 Σεπ, 2012 21:01

Τοσο αφοβα εσεις ρυθμιζετε το διακενο των μπουζι?εγω το θεωρω απο οσα εχω ακουσει κτ το απαγορευμενο.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Re: Πρόβλημα από την επόμενη μέρα όταν το γυρνάω σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 22 Σεπ, 2012 10:54

MERCEDAKIAS έγραψε:Τοσο αφοβα εσεις ρυθμιζετε το διακενο των μπουζι?εγω το θεωρω απο οσα εχω ακουσει κτ το απαγορευμενο.

Το να μειώσεις κατά 0,1mm το διάκενο του μπουζί δεν είναι κάτι φοβερό και τρομερό.
Αλλά ως εκεί, μην το παρακάνουμε.
Αυτό το προτείνει και η NGK για τα απλά μπουζί που τα χρησιμοποιούν σε LPG. Πάρε λινκ εδώ: http://www.ngk.com.au/spark-plugs/techn ... patibility
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 73 επισκέπτες