Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα

Δημοσίευσηαπό gioadam » Τετ 19 Σεπ, 2012 01:01

Επιστρέφω με λύση στο πρόβλημα, που ελπίζω να είναι μόνιμη. Φαίνεται ότι το ζήτημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς, αναφαίρεται σε πολλά topic's, με διαφορετικούς τίτλους, όπως: (Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα,-Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο κτλ). Όπως ήδη έχω αναφέρει λοιπόν, έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Όλα συμβαίνουν όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!!
Μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη μου και αφού απέκλεισε πολλές από τις αιτιάσεις των συμπασχόντων στο FORUM, αποφάσισε να μου αντικαταστήσει τα ακροφύσια των μπεκ του αερίου΄ (Φοράω μπεκιέρα της BRC τύπου Rail). Αντικατέστησε λοιπόν τα ακροφύσια των 2mm που εξ΄ αρχής μου είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον λίγο μεγάλα για τα 95 άλογα του μοτέρ, με αυτά των 1,8mm. Το επιχείρημα έχει ως εξής: Τα μεγαλύτερα μπεκ του αερίου, τροφοδοτούσαν με πλουσιότερο μίγμα και ο παράλληλος εγκέφαλος χαρτογραφούσε αναλόγως, μεταφέροντας στο σβήσιμο του κινητήρα τα δεδομένα στον εγκέφαλο της τροφοδοσίας βενζίνης.
Στην κρύα εκκίνηση λοιπόν, το πλούσιο μίγμα καυσίμου γίνονταν ακόμα πιό πλούσιο, με αποτέλεσμα το μπούκωμα και τα ρεταρίσματα.
Προς το παρόν το αμάξι δουλεύει ρολόι!!! Θα αναφερθώ ξανά όταν περάσει λίγος καιρός και έλθουν και οι κλιματικές αλλαγές με τα συνεπακόλουθά τους.
Ελπίζω να βοήθησα...
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 19 Σεπ, 2012 12:16

Όταν λέμε fuel trims; Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να το διορθώσουμε;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 19 Σεπ, 2012 18:04

chrid έγραψε:Για να μην ανοίξω άλλο θέμα ,παραθέτω την ερώτηση μου εδω.Ενώ δεν είχα κάποιο θέμα,για 17.000 χλμ,εδώ και κάποιες μέρες μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.Όταν είναι κρύο και μόνο τότε, το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά ρετάρει και σβήνει.Μετα την τρίτη προσπάθεια ή αν πατήσεις γκάζι,μόνο τότε παίρνει μπροστά.Άλλαξα πρόσφατα φίλτρο,μπορεί να έγινε καμιά βλακεία από τον εγκαταστάτη?Μήπως φταίνε τα μπουζί ,τα οποία τα φοράω για 15000 χλμ και είναι να τα αλλάξω ? Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν είχα ποτέ θέμα παρά μονο τελευταία.Βενζίνη έχω να βάλω καιρο αλλά είναι γεμάτο το μισό ντεπόζιτο..

αλλαξε τον αισθητηρα λ που βρισκεται στην πολλαπλη εξαγωγης το εκανε και στο δικο μου οταν ηταν κρυο εδινε πολυ πλουσιο μειγμα
κανε μια δοκιμη στις συνθηκες που περιγραφεις με χωρις το φιλτροκουτι-φιλτρο αερος και δεν θα ρεταρει η τη στιγμη που το κανει κρατα 2.000στροφες για 1 λεπτο και θα στρωσει τοτε ναι οφειλεται σε λ
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Τετ 19 Σεπ, 2012 18:43

απο οτι θυμαμαι ειναι καποιες τιμες των καυσαεριων που διαβαζει και αποθηκευει ο εγκεφαλος του αυτοκινητου.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Re: Απ: Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 02 Οκτ, 2012 16:23

Εγώ τελικά είμαι οκ, τα μπουζί ήταν, τα δύο ήταν ξεσφυγμενα και τα άλλα δύο είχαν λάδι(χάνει η φλατζα του καπακιού λίγο). Αλλάξαμε μπουζί με 20ευρω και τώρα είναι τσακμακι, άσε που στο αέριο πάει πολύ καλά.. Το χρώμα τον μπουζί άριστο.. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω lpg ν δω αν υπάρχει διαφορά.

Στάλθηκε από το HTC HD2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 73 επισκέπτες