Καλησπέρα.
Πριν λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μου ένα Seat Leon 20vt πρώτης γενιάς με σύστημα υγραερίου. Το αυτοκίνητο ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του εγκαταστάτη του υγραερίου.
Το αυτοκίνητο εν κινήσει είναι γραμμικότατο με απόδοση ίδια με της βενζίνης σε δύναμη αλλά με πιο γραμμική λειτουργία.
Αυτό που μου κινεί το ενδιαφέρον-περιέργεια είναι ότι στο ρελαντί ορισμένες φορές κάνει ένα μικρό ρετάρισμα (πτώση στροφών και ανέβασμα πάλι περίπου 200 στροφές πάνω και κάτω απο το ρελαντί) το κάνει μία φορά και μετά απο λειγότερο απο ένα λεπτό πάλι. Επίσης στις χαμηλες στροφές και εν κινήσει κάνει ακριβώς το ίδιο το οποίο το νιώθω και στην κίνηση του αυτοκινήτου. Ο εγκαταστάτης μου το είχε πει απο πριν πάρω το αυτοκίνητο και υποστήριξε ότι είναι απο μεγάλα μπέκ (400cc μου είχε πει) για να πιάσει την απόδοση. Όταν το αυτοκίνητο δουλεύει με βενζίνη δεν έχει θέματα ρεταρίσματος αλλά στο ρελαντί του η ένδειξη κατανάλωσης του trip computer δεν είναι σταθερή αλλα έχει διακυμάνσεις (από 0.8 l/h που είναι φυσιολογικά και θα έπρεπε να είναι σταθερό φτάνει μεχρι και το 1l/h). Εσείς οι πιο έμπειροι πάνω στο θέμα τί άποψη έχετε? Είναι λάθος στο προγραμματισμό?Λάθος μπεκ? Κάτι άλλο?
Επίσης θα ήθελα να μάθω αν γίνεται η αυτόματη αλλαγή απο βενζίνη σε αέριο να γίνεται όταν η θερμοκρασία νερού φτάνει στους 90 βαθμούς. Γίνεται?
Και κάτι τελευταίο, τι γίνεται με την σπορ-επιθετικη-οριακη (σκίσιμο με λίγα λόγια) οδήγηση? Συμβουλές?
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις προκαταβολικά.