Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σχέση trim Lpg vs βενζίνη λόγω στοιχείομετρικής διαφορας

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Σχέση trim Lpg vs βενζίνη λόγω στοιχείομετρικής διαφορας

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 21 Ιαν, 2016 11:15

attiki11 έγραψε:
viallesi έγραψε:
attiki11 έγραψε:Καλησπέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια πρέπει να ειναι η ιδανική long term trim οταν χρησιμοποιώ υγραέριο σε σχέση με την τιμή για βενζίνη που ειναι 0. Αυτό δεδομένου ότι η στοιχείομετρική σχεση του LPG ειναι 15,7 μέρη αέρα : 1 Lpg ενώ της βενζίνης 14,7:1 άρα το υγραέριο πρέπει να καίει αέρα λιγο περισσότερο γι την ακρίβεια 7% (15,7/14,7).
Άρα μήπως η τιμή long term trim στο υγραέριο θα πρέπει να ειναι +7 αντί για 0;
Περικόπτοντας αυτή τη στιγμή στο yaris μου με
Σύστημα της AEB ειναι +12,5. Ευχαριστώ !

Η τιμή του trim (τόσο του short όσο και του long) πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με της βενζίνης. Άρα στην δική σου περίπτωση 0. Φαίνεται ότι έχεις πολύ φτωχό μίγμα.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. μπορεις να μου εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα (παρολο που ειμαι χημικος με δυσκολεει λιγο να το καταλαβω :-) ) γιατι to long term trim οταν δουλευει υγραεριο πρεπει να ειναι 0 οσο δηλαδη και στην βενζινη παρολο που εχουν αλλο λογο καυσης ( το lpg καιει 15,7:1 vs η βενζινα 14,7:1 αρα το lpg καταναλωνει +7% αερα : καυσιμο (lpg) αρα ισως αυτο επερεπε να φαινεται και στο long term trim? ευχαριστω !

Δεν έχω ιδέα για αυτό φίλε μου.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 22 Ιαν, 2016 10:25

attiki11 έγραψε:
viallesi έγραψε:
attiki11 έγραψε:Καλησπέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια πρέπει να ειναι η ιδανική long term trim οταν χρησιμοποιώ υγραέριο σε σχέση με την τιμή για βενζίνη που ειναι 0. Αυτό δεδομένου ότι η στοιχείομετρική σχεση του LPG ειναι 15,7 μέρη αέρα : 1 Lpg ενώ της βενζίνης 14,7:1 άρα το υγραέριο πρέπει να καίει αέρα λιγο περισσότερο γι την ακρίβεια 7% (15,7/14,7).
Άρα μήπως η τιμή long term trim στο υγραέριο θα πρέπει να ειναι +7 αντί για 0;
Περικόπτοντας αυτή τη στιγμή στο yaris μου με
Σύστημα της AEB ειναι +12,5. Ευχαριστώ !

Η τιμή του trim (τόσο του short όσο και του long) πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με της βενζίνης. Άρα στην δική σου περίπτωση 0. Φαίνεται ότι έχεις πολύ φτωχό μίγμα.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. μπορεις να μου εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα (παρολο που ειμαι χημικος με δυσκολεει λιγο να το καταλαβω :-) ) γιατι to long term trim οταν δουλευει υγραεριο πρεπει να ειναι 0 οσο δηλαδη και στην βενζινη παρολο που εχουν αλλο λογο καυσης ( το lpg καιει 15,7:1 vs η βενζινα 14,7:1 αρα το lpg καταναλωνει +7% αερα : καυσιμο (lpg) αρα ισως αυτο επερεπε να φαινεται και στο long term trim? ευχαριστω !

μα εχεις ηδη μια διαφορα καταναλωσης 15% επιπλέον με το υγραεριο οποτε εκει καλυπτεσε με αυτά που λες.....τα τριμς δεν τα νοιαζει αν καις βενζινα η αεριο....αναλογια καυσιμου βλεπει....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό lepre20 » Παρ 22 Απρ, 2016 13:27

Καλημέρα σας,

Μετά απο κάποια test που έκανα

Υγραέριο LTFT1:

Με σταθερή ταχύτητα και γύρω στις 2.500 στροφές έχω απο -0.8 έως +2.3, το ίδιο και στις επυταχύνσεις με πιο σταθερή τιμη +1.6
Στο ρελαντί μου όταν είμαι σε φανάρι ή σε κίνηση σταματα, ξεκίνα, τα Long trims παντα τείνουν να ανεβαίνουν στο +3.9, +4.7, +5.5 μέχρι εκεί, τα short trims την ίδια στιγμή παλέυουν να μειώσουν με κάποιες τιμές στο -0.8 αλλα και αυτά καταλήγουν να είναι θετικά κατά τη διάρκεια που είμαι στο ρελαντί 700rpm.

Βενζίνη LTFT1:

Με σταθερή ταχύτητα και γύρω στις 2.500 στροφές έχω απο +1.6 έως +3.7, το ίδιο και στις επυταχύνσεις με πιο σταθερή τιμη +3.2
Στο ρελαντί μου όταν είμαι σε φανάρι ή σε κίνηση σταματα, ξεκίνα, τα Long trims παντα τείνουν να κατεβαίνουν και σταθεροπιούνται στο 0 μέχρι να εκκινήσω και πάλι πατώντας γκάζι.

Αυτό που παρατηρώ δλδ είναι σε πορεία και επιτάχυνση είμαι σχεδόν τα ίδια (ελάχιστα πλουσιότερος στο υγραέριο)
Στο ρελαντί όμως οι μετρήσεις είναι αντίθετες , έχει κανείς ιδέα τι γίνετε, τι πρέπει να κάνω?
Suzuki sx4 2010 - Stag QBOX Basic με μηχανική λαδιέρα
lepre20

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό tedd » Σάβ 23 Απρ, 2016 01:29

Οι διάφορες είναι πολύ μικρές προσωπικά δεν θα ανησυχουσα.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 65 επισκέπτες