Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Σκοτσάρισμα" η σβήσιμο κατα την εναλλαγή βενζίνης αερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: "Σκοτσάρισμα" η σβήσιμο κατα την εναλλαγή βενζίνης αερίο

Δημοσίευσηαπό gike » Σάβ 23 Φεβ, 2019 01:01

labros έγραψε:
gike έγραψε:Εχω την αίσθηση οτι τα hana δεν τα πάνε τόσο καλά με τους υπέρηχους.Τι θέλω να πω...το ένα μου μπέκ είχε πιάσει πίσσα από κακό υγραέριο.Δε δούλευε καθόλου με υγραέριο ο πρώτος κύλινδρος.Μόνο μετά από περίπου 30 συνεχόμενα χλμ προφανώς ξεκολλούσε από τη πίσσα και δούλευε άψογα.Μόλις κρύωνε πάλι τα ίδια.Βγήκε η μπεκιέρα και πήγε για καθαρισμό σε υπέρηχους. Από τότε γυρίζει κανονικά σε υγραέριο δε ρετάρει στο δρόμο αλλά με νεκρά στο ρελαντί και μέχρι περίπου τις 1500 σαλ έχει ένα μικρό τρέμουλο που πρίν δεν είχε.Βενζίνη δουλεύει μια χαρά.Σαν κάτι να έχει αποσυγχρονίσει στα μπέκ.Θέλω βέβαια να δοκιμάσω και ένα νέο πολλαπλασιαστή αλλά κρατάω μικρό καλάθι,μάλλον πάω για μπεκιέρα.

Άρα δεν έπρεπε να μου πει για καθαρισμό αλλά κατευθείαν για αντικατάσταση. Δηλαδή με τους υπέρηχους αντί να ξεβουλώσουν βούλωσαν περισσότερο; Γιατί αυτό φαίνεται να έγινε στα δικά μου.

Δε νομίζω να βούλωσαν περισσότερο γιατί τώρα το αμάξι στο δρόμο δουλεύει κανονικά δε ρετάρει,απλά νομίζω οτι μετά τον καθαρισμό σαν κάτι να έχει χάσει το συγχρονισμό του στα μπέκ.Ο χρόνος που ανοίγουν,τα πόσα ms μένουν ανοιχτά,το πόσο γρήγορα κλείνουν,δεν ξέρω τι άλλο,πάντως βουλωμένα δεν είναι τουλάχιστον τόσο ώστε να μη δουλεύει. Ισως να έχει αρχίσει ο πολλαπλασιαστής να δείχνει τα πρώτα του σημάδια κόπωσης,τι να πω,να έτυχε τέτοια σύμπτωση?
gike

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 24 Φεβ, 2019 21:03

Επειδή και σε μένα έτυχε μετά τον καθαρισμό με υπέροχους είναι θέμα ρύθμισης και μόνο .πήγαινε να σου τα ρυθμίσει και όλα θα εξαφανιστούν

Sent from my SM-G388F using Tapatalk
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό gike » Δευτ 25 Φεβ, 2019 00:14

tripas έγραψε:Επειδή και σε μένα έτυχε μετά τον καθαρισμό με υπέροχους είναι θέμα ρύθμισης και μόνο .πήγαινε να σου τα ρυθμίσει και όλα θα εξαφανιστούν

Sent from my SM-G388F using Tapatalk

Τι ακριβώς να ρυθμίσει,το χάρτη υγραερίου ή τα μπέκ?Με το χάρτη το πάλεψα,δεν άλλαξε κάτι.Αν εννοείς τα μπέκ δεν το γνώριζα ότι μπορούν να τα ρυθμίσουν.
gike

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 25 Φεβ, 2019 00:28

Πρέπει να πάρει δεδομένα με τελείως κρύο όχημα νερό πχ 10C στο ρελαντί μέχρι να μπει σε αέριο. Και μετά μέχρι τις 1500rpm που έχεις θέμα. Λογικά δεν είναι πολλαπλασιαστής καθώς αυτός δίνει κοψίματα κατά τις επιταχύνσεις. Άλλαξε το πολύ κανένα μπούζι ή βάση κινητήρα. Τα μπεκ HANA δεν παίρνουν ρύθμιση.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό gike » Κυρ 17 Μαρ, 2019 21:03

tripas έγραψε:Πρέπει να πάρει δεδομένα με τελείως κρύο όχημα νερό πχ 10C στο ρελαντί μέχρι να μπει σε αέριο. Και μετά μέχρι τις 1500rpm που έχεις θέμα. Λογικά δεν είναι πολλαπλασιαστής καθώς αυτός δίνει κοψίματα κατά τις επιταχύνσεις. Άλλαξε το πολύ κανένα μπούζι ή βάση κινητήρα. Τα μπεκ HANA δεν παίρνουν ρύθμιση.

Τελικά το πρόβλημα ήταν λίγο σύνθετο,χάλασε η μεμβράνη του πνεύμονα και έστελνε επιπλέον υγραέριο με την υποπίεση στην εισαγωγή.Το επιπλέον υγραέριο προκαλούσε το μπέρδεμα στο ρελαντί.Αλλάχτηκε πνεύμονας έστρωσε το ρελαντί,αλλά παρέμεινε το μικρό τρέμουλο απο τις 1000-1500 σαλ. Τότε φάνηκε οτι το 1 απο τα 4 hana,προφανώς εκείνο που είχε κολλήσει από την πίσσα,δε δούλευε σωστά.Αλλάχτηκε και 1 hana, προγραμματίστηκε απο την αρχή και τώρα δουλεύει τέλεια.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Alfa gas για τη διάγνωση,αν και χιλιόμετρα μακριά και για τη μεσολάβησή τους για την εγγύηση ενός hana.
gike

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες