Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

χωρητικοτητα καυσιμου στα πρωτα γεμισματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: χωρητικοτητα καυσιμου στα πρωτα γεμισματα

Δημοσίευσηαπό vasilisP » Δευτ 03 Οκτ, 2011 16:42

Αλλο είναι όμως το πρόβλημα μου (άν και off topic) με την 44αρα έχω μηδαμινή απώλεια χώρου στο πορτ-μπαγκαζ αλλά περιορισμένη αυτονομία σκεφτομαι μάλιστα να την αλλάξω.Με την δική σου μπουκάλα ποσο χώρο έχασες; Μια 52αρα θέλει άλλους 4 πόντους σε ύψος και μάλιστα μου είπε οτι δεν υπάρχει άλλη που να μπαίνει στο σύστημα μου...

Φίλε xarlam καλησπέρα...
Πρέπει να παραδεχθώ πως δεν το έψαξα ειδικοτέρα για ρεζερβουάρ, αφού με ενδιέφερε ο συνδυασμός μεγάλης αυτονομίας με όσο το δυνατό μικρότερη παραχώρηση στο χώρο του πορτ μπαγκαζ. Δεν το μέτρησα κιόλας αλλά σκέψου πως το "βαθούλωμα" που έχει στο πορτ μπαγκάζ έχει πλέον χαθεί. Το ανοίγεις και είναι φλατ. Πάντως εκεί που φοβόμουν πως θα χαθεί αρκετός χώρος, αποδεικνύεται πως το Qashqai, έχει πολύ καλή εργονομία στο χώρο φόρτωσης. Παρόλο που το φορτώνω στο φουλ, αφού είμαστε οικογένεια με δυο πιτσιρικάκια, ακόμα και μετά την εγκατάσταση δεν έχω ζοριστεί με το φόρτωμα.

Στο site της υγραεριοκινησης είδα "τυπου ρεζερβας" από 50 εως 95 λιτρα πουθενα όμως 44 ή 52 είναι πιο παλιές και βγήκαν νεες;(το συστημα μου το έβαλα το Φεβρουάριο). Γραψε μου τις δικές σου εμπειριες σχετικά με τις δεξαμενες...

Αυτή των 95lt, μάλλον θα είναι αρκετά μεγάλη. Το ζήτημα είναι αν χωράει στο χώρο της ρεζέρβας. Η δικιά μου απ΄ ό,τι έχω δει, αφήνει πολύ λίγο χώρο εκεί. Ίσως μεγαλύτερη να μη χωραέι ή να μη μπορεί να "δεθεί".
Λες πως το έχεις από Φεβρουάριο. Εντυπώσεις; Η κατανάλωσή σου έχεις μετρήσει πόση είναι; Εμένα μου έκαιγε σταθερά 9,9lt/100Km και μόλις στα δυο τελευταία γεμίσματα έπεσε στα 9lt. Επίσης νομίζω πως αυξήθηκε ελάχιστα η ροπή. Τίποτε το σπουδαίο όμως.

astragjtg, μάλλον έχεις δίκιο, πρέπει να είναι θέμα φλοτέρ κι αφού όπως λες και λογικά έτσι θα είναι, είναι εύκολη η ρύθμισή του, τότε στην επόμενη συνάντησή μου με τον εγκαταστάτη, θα του ζητήσω να το ρυθμίσει.

Βασίλης
vasilisP

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό xarlam » Δευτ 03 Οκτ, 2011 23:00

Φιλε vasilisP
μετα από 8 μηνες με LPG και 15000 χλμ. ακρη δεν έχω βγάλει :? για την καταναλωση...
Στο trip computer η κατανάλωση με βενζινη ήταν γύρω στο 10λ/100χλμ και με LPG είναι σταθερα πάνω από 11 έχοντας φτάσει και 14 :shock:
Με γεμισμα γυρω στα 37 λιτρα έχω βγάλει από 285 χλμ εως 370 δηλ από 10λιτ/100 χλμ εως 13....
Τα προβληματα του αυτοκινητου λιγο πολυ γνωστα για icom : δυσκολια στη εκκίνηση(πρεπει να βάλω μια ανεπιστρεπτη βαλβιδα και ίσως λυθεί), σβησιμο μετα από πολλη ώρα στο ρελαντι, και κάποια σκορτσαρισματα (ιδιως μετα τα 160χλμ/ωρα :D ) Τα δυο τελευταια μπορεί να είναι και θεμα "μειγμάτων" γιατι δεν τα κάνει πάντα...(μου έχει τύχει στο ίδιο σημείο,ανηφορα στη Εγνατια την μια μέρα να πεταει και να περναω αυτοκίνητα με 160 και να μην κάνει το παραμικρό και την αμεσως επομενη να σκορταρει σαν να έχει... επιληψία) και κακα τα ψέματα πάει καλυτερα με την βενζινη αφου ο κινητηρας είναι φτιαγμένος για βενζινη. Λαμπακια,πεταγματα σε βενζινη δεν είχα ποτέ,στο κομπιουτερ που το έβαλα στο σερβις δεν έδειξε κανενα προβλημα.Γενικα είμαι ικανοποιημενος και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να λες στον Αλί γεμισε το να του δίνεις 30 Ευρώ και να σου δίνει ρεστα :)) :)) :))
Nissan Qashqai 2.0 ICOM JTG 5ης γενιας
xarlam

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό vasilisP » Τετ 05 Οκτ, 2011 00:09

xarlam έγραψε:Φιλε vasilisP
μετα από 8 μηνες με LPG και 15000 χλμ. ακρη δεν έχω βγάλει :? για την καταναλωση...
Στο trip computer η κατανάλωση με βενζινη ήταν γύρω στο 10λ/100χλμ και με LPG είναι σταθερα πάνω από 11 έχοντας φτάσει και 14 :shock:

Καλησπέρα...
Το trip computer δεν το συμβουλεύομαι ποτέ για την κατανάλωση. Δίνει μέσο όρο τιμών και όχι τη στιγμιαία κατανάλωση. Όχι μόνο τώρα με το αέριο μα και πριν με βενζίνη.

Με γεμισμα γυρω στα 37 λιτρα έχω βγάλει από 285 χλμ εως 370 δηλ από 10λιτ/100 χλμ εως 13....

Από τη πρώτη στιγμή της εγκατάστασης, σε κάθε γέμισμα μηδενίζω τον ένα μετρητή χιλιομέτρων ώστε στο επόμενο να μετρώ χιλιόμετρα και λίτρα. Έτσι γνωρίζω ακριβώς την κατανάλωσή μου. (Το trip computer σκέψου πως δίνει κατανάλωση 7,5 με 8 lt/100km ενώ στην πραγματικότητα είναι 9,9lt/100km.) Στο δεύτερο χιλιομετρητή έχω όλα τα χιλιόμετρα που έκανα από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης.

Τα προβληματα του αυτοκινητου λιγο πολυ γνωστα για icom : δυσκολια στη εκκίνηση(πρεπει να βάλω μια ανεπιστρεπτη βαλβιδα και ίσως λυθεί),

Αν και ο εγκαταστάτης με προειδοποίησε για αυτή τη δυσλειτουργία, ωστόσο αρχικά δεν παρατήρησα κάτι. Τελευταία όμως είναι φορές που δυσκολεύεται να ξεκινήσει. Όμως θεωρώ πως ίσως είναι η ώρα της μπαταρίας πια, μιας και έχει κλείσει πλέον τα τρία χρόνια και 59000 km.

σβησιμο μετα από πολλη ώρα στο ρελαντι,

Ούτε μια φορά.

και κάποια σκορτσαρισματα (ιδιως μετα τα 160χλμ/ωρα :D )

Εμένα αμέσως μετά τα 130 km/h μπαίνουν... οι "κόφτες". Από κει και πάνω νομίζω πως έχει... αράχνες, αρκούδες και κροκόδειλους!!!!!

Τα δυο τελευταια μπορεί να είναι και θεμα "μειγμάτων" γιατι δεν τα κάνει πάντα...(μου έχει τύχει στο ίδιο σημείο,ανηφορα στη Εγνατια την μια μέρα να πεταει και να περναω αυτοκίνητα με 160 και να μην κάνει το παραμικρό και την αμεσως επομενη να σκορταρει σαν να έχει... επιληψία) και κακα τα ψέματα πάει καλυτερα με την βενζινη αφου ο κινητηρας είναι φτιαγμένος για βενζινη.

Ναι, θα έλεγα έναν... λόξιγκα στην επιτάχυνση και σπανιότερα στη σταθερή πορεία, τον έχει.
Eγνατία; Βορειοελλαδίτης;

Λαμπακια,πεταγματα σε βενζινη δεν είχα ποτέ,στο κομπιουτερ που το έβαλα στο σερβις δεν έδειξε κανενα προβλημα.

Επίσης. Ούτε για αστείο. Βέβαια ξαναλέω πως έχω διανύσει μόνο 4500 km, σε σχέση με τα 15000 δικά σου.

Γενικα είμαι ικανοποιημενος και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να λες στον Αλί γεμισε το να του δίνεις 30 Ευρώ και να σου δίνει ρεστα :)) :)) :))

Συμφωνώ απόλυτα. Στην εποχή μας είναι... ψυχολογικό ντοπάρισμα!!! Ειδικά αν σκεφτείς πως πριν το αέριο έβαζα στάνταρ vpower recing με πάνω από 1,80 euro. Τώρα μπαίνω στο πρατήριο χωρίς άγχος...
(Α, επί της ευκαιρίας για όποιον ενδιαφέρεται: Πρατήριο κοντά στη Λιβαδειά, στα 6 χλμ περίπου, ξεκίνησε εγκαταστάσεις για δεξαμενή αερίου ενώ λέγεται πως και δεύτερο πρατήριο, στον περιφερειακό της Λιβαδειάς, ετοιμάζεται για ανάλογη εγκατάσταση. Όταν ετοιμαστεί κάποιο θα ενημερώσω στο σχετικό topic.)

Bασίλης

vasilisP

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό xarlam » Πέμ 06 Οκτ, 2011 16:48

Φίλε Βασίλη
Το ξέρω οτι το trip computer του Qashqai είναι για τον π... :)) .Στιγμιαία δεν δείχνει,το θερμόμετρο δείχνει λάθος θερμοκρασια,η καταναλωση είναι αστα να πάνε..
ωστόσο το χρησιμοποιώ ενδεικτικα... μηδενιζω σε κάθε γεμισμα τον ένα χιλιομετρητη και την κατανάλωση και ετσι "υποθετω" με κατανάλωση λιγο πανω απο 11
βγάζω 300 περιπου χλμ αν ανέβει παραπάνω μετα τα 280 πάω για γεμισμα...
Μπαταρία άλλαξα τον Ιούλιο μετα απο 3,5 χρόνια(πέθανε ξαφνικα έξω από ηλεκτρολογιο φιλου μου,ευτυχως) και ενώ βελτιωθηκε η κατασταση με την εκκίνηση το προβλημα παραμενει,μένει να δω τι θα γίνει με την βαλβιδα,λογικά εσένα πρέπει να την έχουν βάλει(την βαλβιδα :) ).
Είμαι Βορειοδυτικοελλαδιτης (Θεσπρωτια, αρχη Εγνατιας και το χειρότερο μερος της από πλευράς δρομου, βουνα, ανηφορες, κατηφορες και ναι πολλες στροφες αν και το ομορφοτερο απο τοπία και πρασινο και εννοώ απο Γρεβενα μεσα στα δάση ως την Ηγουμενιτσα που σαν ποταμι σε ρίχνει στη Θάλασσα)
Nissan Qashqai 2.0 ICOM JTG 5ης γενιας
xarlam

Δημοσιευσεις: 50

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες