Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πολλά προβλήματα σε RAV4 με icom

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πολλά προβλήματα σε RAV4 με icom

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 28 Σεπ, 2011 23:09

jery έγραψε:άσχημα τα νέα , το αυτοκίνητο άναψε πάλι το check engine και μάλιστα ενώ ήταν στη βενζίνη , που σημαίνει οτι μάλλον πρέπει να έπαθε ζημιά ο καταλύτης...
ξέρει κανείς που μπορώ να πάω για να γίνει μια διάγνωση στο σύστημα εκτός απο εκεί που το έβαλα?
τη ποσότητα καυσίμου που ρίνχει το υγραέριο μπορεί να τη δεί μόνο ειδικό πρόγραμμα της icom?

Φιλε μου, αν αναψε σε βενζινη(και οχι να αναψε σε υγαρεριο και ενω καις τωρα βενζινη δεν σβηνει) δεν σημαινει απαραιτητα οτι εφταιγε το υγραεριο ουτε οτι εχεις παθει καποια ζημια. Μια οποιαδηποτε βλαβη του αμαξιου(ασχετως υγραεριου)ομως ειναι παντα πιθανη και γι'αυτο θα σου προτεινα να πας στην αντιπρωσωπια του αμαξιου σου για δεις την βλαβη στο διαγνωστικο. Εκει μπορουν να δουν και αν τα μπεκ ψεκαζουν σωστα ή αν ο κινητηρας τροφοδοτειται σωστα.

Εχεις παρατηρησει τιποτ'αλλο εκτός απο το λαμπακι ? οπως πτωση ισχύος, κλωτσηματα ή κατι αλλο ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό jery » Κυρ 06 Νοέμ, 2011 22:21

τελικά βρέθηκε ζημιά στο καταλύτη απο την αντιπροσωπεία και αλλάχτηκε , απο τότε δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάποιο πρόβλημα
απο ότι κατάλαβα μάλλον απο το υγραέριο έγινε η ζημιά , δηλαδή απο τότε που άναβε το λαμπάκι, απο όσα έχω καταλάβει έφταιγε το φτωχό μίγμα
με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασίες ο καταλύτης.
Πάλι καλά που δεν το πήγα για ρύθμιση βαλβίδω όπως έλεγαν οι "ειδικοί"
Η ιστορία είναι οτι έγινα μπαλάκι μεταξύ των συνεργείων για πάνω απο ένα χρόνο και με κίνδυνο να πάθει ζημιά το αυτοκίνητο :thumbdown:
όταν έχεις πληρώσει γύρω στα 2000ε(+600ε ο καταλύτης) περιμένεις καλύτερη αντιμετώπιση
jery

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 06 Νοέμ, 2011 23:31

jery έγραψε:τελικά βρέθηκε ζημιά στο καταλύτη απο την αντιπροσωπεία και αλλάχτηκε , απο τότε δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάποιο πρόβλημα
απο ότι κατάλαβα μάλλον απο το υγραέριο έγινε η ζημιά , δηλαδή απο τότε που άναβε το λαμπάκι, απο όσα έχω καταλάβει έφταιγε το φτωχό μίγμα
Η ιστορία είναι οτι έγινα μπαλάκι μεταξύ των συνεργείων για πάνω απο ένα χρόνο και με κίνδυνο να πάθει ζημιά το αυτοκίνητο :thumbdown:
όταν έχεις πληρώσει γύρω στα 2000ε(+600ε ο καταλύτης) περιμένεις καλύτερη αντιμετώπιση

Η ζημια αν εγινε απο το υγραεριο μπορει να φταιει επισης το λαθος αβανς οταν καιει lpg(που αναλογα τον εγκεφαλο καθε αμαξιου το διορθώνει λιγο αλλα υπαρχουν περιορισμενες δυνοτοτητες σ'αυτο...) ή απο πλουσιο μιγμα που περνα ακαυστο απο τον θαλαμο καυσης στον καταλυτη, οπου και τελικα καιγεται τσουρουφλιζοντας τον με τα γνωστα αποτελεσματα. Και αυτα τα προβληματα βγαινουν ολο και ποιο συντομα αναλογα ποσο ευαίσθητο ειναι καθε αμαξι..
Ελπιζω και ευχομαι να ξεμπερδεψες.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tgi » Κυρ 06 Νοέμ, 2011 23:48

jery έγραψε:τελικά βρέθηκε ζημιά στο καταλύτη απο την αντιπροσωπεία και αλλάχτηκε , απο τότε δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάποιο πρόβλημα
από ότι κατάλαβα μάλλον από το υγραέριο έγινε η ζημιά , δηλαδή απο τότε που άναβε το λαμπάκι, απο όσα έχω καταλάβει έφταιγε το φτωχό μίγμα
Η ιστορία είναι ότι έγινα μπαλάκι μεταξύ των συνεργείων για πάνω απο ένα χρόνο και με κίνδυνο να πάθει ζημιά το αυτοκίνητο :thumbdown:

Γιαυτό τον λόγο, τον τελευταίο χρονο, όποιος μου συζητήσει και με ρωτήσει για το υγραέριο και σε ποιον να το βάλει, του λέω ανεπιφύλακτα να πάει σε καποιον εγκαταστάτη όπου θα είναι είτε αντιπρόσωπος, εξουσιοδοτημένος, εξειδικευμένος με την μάρκα του αυτοκινήτου που έχει.... να μην τραβήξει όσα τράβηξα εγώ και ο jery!

Πας εκεί και δεν σε κάνει κανέναν μπαλάκι από τον ένα στον άλλο "τεχνικαράααααα"
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό jery » Δευτ 07 Νοέμ, 2011 13:17

το λαμπάκι άρχισε να ανάβει απο τότε που μπήκε το υγραέριο και μάλιστα άναβε μόνο στο υγραέριο και όχι στη βενζίνη, τώρα τελευταία άναβε και στη βενζίνη που σήμαινε οτι ο καταλύτης είχε καταστραφεί...
Γενικά στο αυτοκίνητο έγιναν διάφορες εργασίες, πχ είχε αλλάχτεί η τρόμπα παροχής για να στέλνει περισσότερο υγραέριο και τελευταία αλλάχτηκε η θέση της μπεκιέρας, μπήκε πολύ πιο κάτω,
ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα και να μην ξαναβγάλει ζημιά.
Εγώ αν ήμουν εγκαταστάτης , θα το έβγαζα και θα έδινα τα λεφτά πίσω στο πελάτη, σιγά τη χασούρα των 1000ε και ούτε μπροστά στα παράπονα
jery

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 09 Νοέμ, 2011 13:13

jery έγραψε:
...θα έδινα τα λεφτά πίσω στο πελάτη, σιγά τη χασούρα των 1000ε και ούτε μπροστά στα παράπονα

Πλάκα κάνεις, έτσι;

Εκτός αν για ΕΣΕΝΑ αυτά τα λεφτά είναι λίγα και δεν τα υπολογίζεις.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες