Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ανεβαίνουν απότομα οι στροφές

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ανεβαίνουν απότομα οι στροφές

Δημοσίευσηαπό triton » Τετ 31 Ιούλ, 2013 15:08

Αρκετές φορές όταν πάω για προσπέρασμα και πάτάω το γκάζι γρήγορα, ανεβαίνουν οι στροφέ στο στροφομετρο. Πχ από 3000 πάει σε 5000 .Σε τι να οφείλεται αυτό ; γιατί μου φαίνετε και λίγο επικινδυνο αφού αναγκάζομαι να αφήσω το γκάζι. Όταν επιταχύνω ομαλά δεν το κάνει ποτέ . Μόνο όταν πατάω το γκάζι γρήγορα
triton

Δημοσιευσεις: 8

Re: Ανεβαίνουν απότομα οι στροφές

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 31 Ιούλ, 2013 16:36

Σε μια απότομη ανηφόρα πχ με 1η ταχύτητα ή 2α όταν επιταχύνεις απότομα το κάνει πάλι;
Αν ναι τότε νομίζω ότι θέλει συμπλέκτη.
Αλλά σε προσπέραση ακόμα και χαλασμένο συμπλέκτη να είχε δε νομίζω να το έκανε αυτό 2000 στροφές τόσο γρήγορα.
ας μας πουν οι ειδικοί, αλλά εγώ αυτό μόνο σε αυτοκίνητο με φαγωμένο συμπλέκτη το χω δει.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 31 Ιούλ, 2013 16:52

Προφανώς πατινάρει , δεν φαντάζομαι να βάζεις ξαφνικά φωτιά στην άσφαλτο και να συμβαδίζουν οι στροφές με τα χιλιόμετρα, αρα πας άμεσα για σετ συμπλέκτη πριν σε αφήσει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 31 Ιούλ, 2013 17:52

Οι δίσκοι έχουν λιώσει. Είναι ένα βήμα πριν το σημείο που θα βάζεις ταχύτητα και θα είναι σαν νεκρά. Ο πιο συνηθισμένος λόγος τέτοιας φθοράς είναι η κακιά συνήθεια να πατάμε συμπλέκτη με κουμπωμένη ταχύτητα σε φανάρι για να ισορροπεί το αμάξι μέχρι να ξεκινήσουμε. Συμπλέκτης και χωρίς κουμπωμένη ταχύτητα πάλι κάνει ζημιά στα καρβουνάκια. Όση ζημιά γίνεται στο φανάρι αν πατάμε λίγο το συμπλέκτη δε γίνεται σε ολόκληρο ταξίδι. Και είναι επικίνδυνο γιατί σε μια προσπέραση θα πατινάρει και θα είναι σαν να κινείσαι με νεκρά. Άμεσα για αντικατάσταση δίσκων και έλεγχο συμπλέκτη.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 67 επισκέπτες