Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μικρές αρρυθμίες στο ρελαντί

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Μικρές αρρυθμίες στο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Τετ 09 Οκτ, 2013 19:39

Σε Mazda MX5 έχω τοποθετήσει NIGS Zanardi.
Όλα καλά μέχρι τώρα με 25.000 km αλλά έχω μικρές αρρυθμίες στο ρελαντί.
Δεν παίζει ιδιαίτερα αλλά ρετάρει ελάχιστα και κάνει μικρά σκασίματα η εξάτμιση αραιά και που.
Ψιλιάζομαι ότι ίσως ο εγκαταστάτης έχει τοποθετήσει μεγαλύτερα μπεκ από αυτά που θα έπρεπε γιατί
μία φορά που είχα πάει για ρύθμιση είδα στο πρόγραμμα ότι του έβγαζε: μεγάλα μπεκ-πιθανό πρόβλημα
στο ρελαντί. Τον ρώτησα γι' αυτή την ένδειξη και μου λέει μη δίνεις σημασία.
Πως μπορώ να δω τι διάμετρο μπεκ πρέπει να τοποθετηθούν?
Μήπως με απλή νέα χαρτογράφηση λυθεί το πρόβλημα?
Τελευταία επεξεργασία από tirbouson και Παρ 17 Ιαν, 2014 19:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Re: Μικρές αρρυθμίες στο ρελαντί

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 09 Οκτ, 2013 22:02

Μπορείς να δείς επάνω στη μπεκιέρα άμα έχει κάποιο νούμερο ή χρώμα και να τα ψάξεις στο ιντερνετ.
και ψάξε όλες τις μπεκιέρες του συστήματος που έχεις και σύγκρινέ το με αυτό που έχεις.
Καλύτερα βγάλε και μια φώτο ίσως κάποιος εγκαταστάτης-ειδικός ξέρει να σου απαντήσει οπτικά.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 10 Οκτ, 2013 00:14

tirbouson έγραψε:Σε Fiat stilo 1.8 έχω τοποθετήσει NIGS Zanardi.
Όλα καλά μέχρι τώρα με 25.000 km αλλά έχω μικρές αρρυθμίες στο ρελαντί.
Δεν παίζει ιδιαίτερα αλλά ρετάρει ελάχιστα και κάνει μικρά σκασίματα η εξάτμιση αραιά και που.
Ψιλιάζομαι ότι ίσως ο εγκαταστάτης έχει τοποθετήσει μεγαλύτερα μπεκ από αυτά που θα έπρεπε γιατί
μία φορά που είχα πάει για ρύθμιση είδα στο πρόγραμμα ότι του έβγαζε: μεγάλα μπεκ-πιθανό πρόβλημα
στο ρελαντί. Τον ρώτησα γι' αυτή την ένδειξη και μου λέει μη δίνεις σημασία.
Πως μπορώ να δω τι διάμετρο μπεκ πρέπει να τοποθετηθούν?
Μήπως με απλή νέα χαρτογράφηση λυθεί το πρόβλημα?

Όχι χρειάζεται αν βάλει τα σωστα μπεκ η τα σωστα ακροφυσια για τα άλογα του αμάξιου. Ίσως να μην τον φτάνουν ψηλα για αυτο έβαλε μεγάλα .. Μπορει να παίξει με χαμηλότερη πιεση ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Πέμ 10 Οκτ, 2013 10:31

Η ερώτησή μου είναι:
α) να απαιτήσω αλλαγή των μπεκ με μικρότερης διαμέτρου
β) να του πω να χαμηλώσει την πίεση κι ας έχει μεγαλύτερα μπεκ από αυτά που ίσως χρειάζονται?
Μήπως όμως βάζοντας μικρότερα στις ψηλές στροφές έχω πρόβλημα και ίσως προνοητικά ο μάστορας έβαλε λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου;
Επίσης ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι ρυθμίζουν χωρίς αναλυτή καυσαερίων; Μου φαίνεται πρέπει να σκίσω το πτυχίο μου γιατί αυτά που έμαθα στο πολυτεχνείο δεν εφαρμόζονται στην πιάτσα απ'ότι φαίνεται.
tirbouson

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 10 Οκτ, 2013 19:41

tirbouson έγραψε:Η ερώτησή μου είναι:
β) να του πω να χαμηλώσει την πίεση κι ας έχει μεγαλύτερα μπεκ από αυτά που ίσως χρειάζονται?
Μήπως όμως βάζοντας μικρότερα στις ψηλές στροφές έχω πρόβλημα και ίσως προνοητικά ο μάστορας έβαλε λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου;
Επίσης ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι ρυθμίζουν χωρίς αναλυτή καυσαερίων; Μου φαίνεται πρέπει να σκίσω το πτυχίο μου γιατί αυτά που έμαθα στο πολυτεχνείο δεν εφαρμόζονται στην πιάτσα απ'ότι φαίνεται.

1.με μικροτερα μπεκ εχει πολυ ομαλη λειτουργια στο ρελαντι και χαμηλομεσαιες στροφες ομως στις υψηλες θα σου κανει κοψιματα και θα χρειαστει με δοκιμη στο δρομο στις στροφες που εμφανιζει το προβλημα να αυξησει τους χρονους στο χαρτη
2.γινεται και αυτο αν χαμηλωσει την πιεση στον πνευμονα αλλα θα χρειαστει να μειωσει και τους χρονους στο χαρτη στο ρελαντι, καλα κατι απο τα παραπανω να προτεινεις για να το κανει δουλεψει ομαλα αυτος που στο περασε-η πλειοψηφια τους δεν δεχονται προτασεις ωστε να φανει οτι κανουν λαθη-ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
το υγραεριο δεν ρυθμιζεται με αναλυτη καυσαεριων στο ρελαντι και στις 2.500στρ. οπως λενε καποιοι μηχανικοι & αντιπροσωπιες που περνανε υγραεριο αλλα με συνδεση με υπολογιστη να ελεγξουν τα fuel-trims στο δρομο που ζητημα να το εφαρμοζουν 4-5 εγκαταστατες σε ολη την Ελλαδα
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 10 Οκτ, 2013 23:14

Ε όχι και 5-6 αρκετοι ρυθμιζουμε με Fuel trims οπως και με τους αισθητήρες lamda ... Και με τους χρόνους ψεκασμων κτλ
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 10 Οκτ, 2013 23:16

Πες του να στο φτιάξει σωστά .. Ας βάλει μπεκ τυπου βενζίνης ( injection ) θα εινσι πιο ευκολο !
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 11 Οκτ, 2013 09:22

Με αναλυτή καυσαερίων ρύθμιζαν τα συστήματα 10 χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν οι Sequent συσκευές οι οποίες «πατούσαν» στο close loop του συστήματος injection.
Πλέον στο ρελαντί και σε χαμηλές στροφές μπορείς να ρυθμίσεις με ένα απλό διαγνωστικό. Στις υψηλές στροφές και φορτία (open loop) χρειάζεται wideband αν θέλει κάποιος να κάνει ακριβέστατη ρύθμιση.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Δευτ 14 Οκτ, 2013 15:39

Εγώ πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι χωρίς τουλάχιστον αισθητήρα λ δεν μπορείς να ρυθμίσεις σωστά στοιχειομετρικό λόγο.
Με ένα software δηλαδή στατικά ρυθμίζεις την αναλογία με ανεκτή ακρίβεια?
Ας μας απαντήσει ένας γνώστης.
tirbouson

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 14 Οκτ, 2013 16:36

tirbouson έγραψε:Εγώ πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι χωρίς τουλάχιστον αισθητήρα λ δεν μπορείς να ρυθμίσεις σωστά στοιχειομετρικό λόγο.
Με ένα software δηλαδή στατικά ρυθμίζεις την αναλογία με ανεκτή ακρίβεια?
Ας μας απαντήσει ένας γνώστης.

Αν αυτοκίνητο έχει λάμδα sensor, μπορείς να ρυθμίσεις διαβάζοντας από διαγνωστικό τα fuel trims και τις τιμές λάμδα. Αυτά για το close loop. Στο open loop όπου όλα «μαυρίζουν» χρειάζεται εξωτερικό λ sensor για να κάνεις 100% σωστή ρύθμιση μέχρι τα κόκκινα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 67 επισκέπτες