Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Νεα Εγκατάσταση, πολλές απορίες και αγανάκτηση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Νεα Εγκατάσταση, πολλές απορίες και αγανάκτηση

Δημοσίευσηαπό vgiannis » Πέμ 31 Οκτ, 2013 15:47

Καλησπέρα,

Είμαι νέος κάτοχος αυτοκινήτου με υγραεριοκίνηση και ομολογώ πως έχω μείνει έκπληκτος γιατί διαπιτώνω με μεγάλη μου λύπη πως δεν υπάρχει μεγάλη "πραγματική" εμπειρία αλλά και εγκαταστάτες που σέβονται την περιουσία των πελατών.

Καταρχήν κάνοντας την έρευνα αφοράς πριν την απόφαση για την τοποθέτηση κανείς μα κανείς δε με ενημέρωσε για τα παρακάτω:

Το αυτοκίνητό μου χωρίς ένα emulator που κοστίζει 85 ευρώ (το έμαθα αφού διαπίστωσα το πρόβλημα με το δείκτη βενζίνης) δεν έχει την ικανότητα να με ενημερώνει πλέον για το απόθεμα βενζίνης που έχω και θα έπρεπε να τρέχω στα βενζινάδικα διαρκώς να βάω λίγη βενζίνη όπως αρχικά μου είπαν προκειμένου να δείχνει σωστά για λίγο.

Στην απόδειξη που έλαβα για το πρώτο γέμισμα με υγραέριο από τον εγκαταστάτη αναφέρεται μόνο το ποσό και όχι πόσα λίτρα μπήκαν.

Μετά από μερικές μέρες ο δείκτης για το υγραέριο από τα 4 λαμπάκια πήγε στα 2 μετά στο 1, πάλι στα τέσσερα και είμαι με 1 εδω και 3 μέρες. Μου είπαν πως θέλει καλιμπράρισμα και όταν πήγε να μου το κάνει με το μπουτόν ανακάλυψε πως δεν είναι εφικτό γιατί το αυτοκίνητό μου δεν έχει κλειδί αλλά κάρτα.

Προσπαθώ να βγάλω άκρη και αναρωτιέμαι τα εξής. Καταρχήν με βάση Ευρωπαϊκή νομοθεσία θα έπρεπε μίνιμουμ να δίδεται ένα εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά, εγώ δεν έχω σε καμία γλώσσα πόσο μάλλον Ελληνικά. Επίσης δεν έβαλα υγραέριο ώστε να τρέχω καθημερινά στον εγκαταστάτη να καταναλώνω καύσιμα αλλά και χρόνο και τελικά να ασχολούμαι περισσότερο με το αυτοκίνητο παρά με τη δουλειά μου.

Είναι δυνατόν να πηγαίνουν ψάχνοντας ανάλογα με το αν θα τύχει κάτι σε ένα αυτοκίνητο? Πρέπει να τηλεφωνώ και να ρωτάω τα αυτονόητα? Είναι δυνατόν να μη μπορεί να γίνει reset η ένδειξη επειδή δεν έχω κλειδί? και αυτό δεν το δοκίμασαν πριν μου το παραδώσουν? Υπάρχει κάποιο check list σχετικά με βήματα ελέγχων κατά την εγακτάσταση - παράδοση ή είναι ανάλογα με το ποιός΄όχι μόνο συνεργείο αλλά και υπάλληλος του συνεργείου το ανέλαβε?
vgiannis

Δημοσιευσεις: 2

Re: Νεα Εγκατάσταση, πολλές απορίες και αγανάκτηση

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 31 Οκτ, 2013 18:23

Πολύ σωστές οι απορίες σου.
Τις περισσότερες από αυτές τις έχουμε καλύψει εδώ:
http://lpgas.gr/el/blog/55-5-bimata-gia ... kinito-sas

όπου αναφέρουμε για το βιβλίο εγγύησης και το εγχειρίδιο των οδηγιών, καθώς και τα βήματα που χρειάζονται ώστε η εγκατάσταση να μην είναι απλά ένα λαχείο που αν σου «κάτσει» θα είσαι απλά τυχερός. Στο βήμα Νο5, μπορείς να διαβάσεις για το check list που ανέφερες.

Η εγκατάσταση υγραερίου δεν είναι τύχη, απλά με τα συστήματα “Jumbo bebe” που έχουν κατακλύσει την αγορά, και τις προχειροδουλειές των Ελλήνων μαστόρων ταλαιπωρείται πολύς κόσμος.
Αλλά δυστυχώς ο κόσμος χτυπημένος από τις μειώσεις μισθών σου λέει, ας βάλουμε ότι πιο φθηνό υπάρχει, αφού σε 2-3 χρόνια θα το δώσουμε το αμάξι. Σιγά τις διάφορα υπάρχει??
Υγραέριο θα καίει πχ το BRC , υγραέριο και το Βουλγάρικο « το οποίο φυσικά είναι πάντοτε βαφτισμένο σε Ιταλικό από τον Έλληνα επιχειρηματία».
Δεν τον ενημέρωσε όμως κανείς ότι με το Βουλγάρικο τα 2-3 αυτά χρόνια θα είναι μέρα πάρα μέρα συνεργείο για ρυθμίσεις και να σβήνει τα λαμπάκια.

Καλή έρευνα αγοράς χρειάζεται λοιπόν και τίποτα άλλο.
Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα να είστε σίγουροι ότι η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας θα αποδειχτεί η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση που έχετε πότε επιλέξει.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες