Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 30 Σεπ, 2014 17:42

Μετα το δευτερο σημερινο ραντεβου για ελεγχο των βαλβιδων στα 11,000 χλμ διαπιστωθηκε οτι ειχαν κλεισει εντελος ολες οι εξαγωγης "ουτε το πενταρακι το φιλερ χωραει" μου ειπε ο μαστορας!
Εχω κανει συνολικα 21.000 χλμ με υγραεριο,ο πρωτος ελεγχος εγινε στις 10,000 χλμ οπου τις ειχε βρει κλειστες(λιγο λιγοτερο απ'οτι σημερα!)σημερα τις βρηκε πολυ κλειστες σε σημειο που μου ειπε εφτασε σχεδον κεφαλι η βιδα της ρυθμισης και αντε ενα ακομη τετοιο ρυθμισμα η 2 μικροτερα να εχει ψωμι ακομη,μετα τον δρομο για τον ρεκτιφιατζη!
Και μιλαμε το flashlube να τρεχει αφθονο(1λιτρο 7000 χλμ!)και το ποδι πουπουλο(3-3,500 στροφες μαξιμουμ!).
Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα αλλα ελεγα μπας και καθυστερησει λιγο,μπρος γκρεμος και πισω ρεμα λοιπον,μολις εχω κανει αποσβεση του συστηματος αντε να το παλεψω και αν ειμαι τυχερος να μου βγαλει αλλες 20 χιλιαδες χλμ ισα ισα και τα εξοδα της ζημιας δηλ.,και τι καταφεραμε ?
3 χρονια και 0 κερδος απο το υγραεριο,αυτο θα εχω καταφερει!
Βρε πειτε οι κακοπροερετοι αβανταδοροι οτι θελετε ,εγω ξερω πως τα πραγματα δυστηχος βγηκαν οπως ακριβος τα ειχα προβλεψει!
Κανενας απο τα 9 ατομα που δουλευουν στο συνεργειο(2 ειναι τα συνεργεια του ιδιου αφεντικου!) δεν εχει βαλει υγραεριο στο αυτοκινητο του,τυχαιο,δεν νομιζω!
Και το καλυτερο το αφησα για το τελος,αυτοκινητο ολοιδιο με το δικο μου εκανε περυσι επισκευη βαλβιων και εδρων και μετα απο 23 χιλιαδες χλμ παλι εβγαλε το ιδιο προβλημα,ολοι στο συνεργειο μου το επιβεβαιωσαν!
(ασχετο αλλα και τα diesel λογο βιοντιζελ και νοθειας δεν πανε παρακατω απο ζημιες,την προηγουμενη βδομαδα 2 αντλιες αλλαξε ο μηχανικος μου!)
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Re: Κλεισιμο βαλιδων!

Δημοσίευσηαπό savas202 » Τρί 30 Σεπ, 2014 18:53

Τι μαρκα ειναι το αυτοκινητο ? και τι συστημα lpg εχεις βαλει? Για να εχουμαι το νου μας.
savas202

Δημοσιευσεις: 49

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 30 Σεπ, 2014 19:53

Ηonda CRV 1998 μοντ. και συστημα europegas oscar can sas obd με hana μπεκ και μπολικο λαδακι φιλε!
Ενταξει το ηξερα οτι το αυτοκινητο ειναι στις μπλακ λιστ αλλα το ξαναλεω δεν περιμενα τοσο γρηγορη την φθορα,εκει στην honda καλα που ειμαστε και΄μεις οι υγραεριοκινητοι και εχουν δουλεια,οποιος δεν πιστευει για το "9 υπαληλοι-αφεντικα και κανεις τους υγραεριο" του βαζω στοιχημα οτι θελει να παμε να το διαπιστωσει με τα ματια του!
Ηοndα και lpg σαν ανεκδοτο ακουγετε(μακαρι ομως να'ταν μονο honda ,δυστηχος η φθορα των βαλβιδων-εδρων ισχυει συμφωνα με τον μαστορα σε παρα πολλα αυτοκινητα,αλλα πολυ αλλα λιγο),ειδικα μετα απο το σημερινο που ο φουκαρας ο αλλος περυσι ξηλωθηκε 800-900 ευρω για επισκευη και του ξαναβγαλε την ιδια και χειροτερη ζημια αυτη την φορα(το καπακι πηγε στα σκουπιδια γιατι δεν επισκυαζονταν ξανα!)!
Ο αρχιμαστορας που μου δουλευε το αυτοκινητο σημερα εχει ενα suziki grand vitara και οταν τον ρωτησα γιατι δεν βαζει υγραεριο (πριν μου κοιταξει τις βαλβιδες!) μου ειπε "πως με κοβεις δηλ. ,τι δουλεια κανω?",μετα απο την ρυθμιση των βαλβιδων μου ξανα ειπε "τωρα καταλαβες γιατι δεν βαζω υγραεριο?","εχουν και εχουν δει τα ματακια μου τι κανει το υγραεριο!"
Το γ@μησα το αυτοκινητο και δεν ξερω πραγματικα τι να κανω,αν το κοψω εντελος το υγραεριο παλι μια ακομη ρυθμιση με παιρνει να κανω βαλβιδες αρα σε 20-30,000 χιλιομετρα μας τελειωσαν οι ρυθμισεις ακαι αλλα 20,000 χλμ συνολο 40-50,000 χλμ ζωης η αλλιος 2 χρονια,αν το συνεχισω το υγραεριο για να εξοικονομισω κανα φραγκο μπας και βγαλουμε μερος απο τα γ@μησιατικα του υγραεριο σιγουρα θα μεινω νωριτερα γιατι ο μαστορας μου ειπε ελα ξανα σε 10,000 και αν εχουν κλεισει που οχι αν αλλα σιγουρα θα εχουν κλεισει μας παιρνει δεν μας παιρνει για μια ρυθμιση ακομη,δηλ. με τον ρυθμο που κλεινουν οι βαλβιδες με υγραεριο καμια 15-20,000 χιλιομετρα ακομη το πολυ αισιοδοξο και αλλα 5 μεχρι να βαρεσει αντε 20.000 χλμ ,δηλ. εναν χρονο ζωης ,αν ειμαι τυχερος και μου βγαλει τοσα χλμ ακομη θα εχω κανει η σχεδον κανει εξοικονομιση και τα λεφτα που χρειαζονται για την επισκευη,αρα καλα το ειπα 3 χρονια με υγραεριο =μια τρυπα στο νερο!
Μια χαρα τα ελεγα τοσο καιρο(το ξαναλεω λαμογια-αβανταδοροι βγειτε να μου τα χωσετε τωρα ξανα,σας γραφω εκει που τελειωνει σε ιδια μου!)εκανα μαγκες τα λαμογια τους πρατηριουχους ,τους εγκαταστατες,τον μηχανικο μου και τον μηχανουργο,ολοι μαγκες εκτος του μ@λακα εμενα!
valsam

Δημοσίευσηαπό savas202 » Τρί 30 Σεπ, 2014 20:22

Διαβαζω μεγαλη αγανακτηση και εχεις απολυτο δικιο. Εγω σχετικα εκανα λιγα χλμ.[16000],κατα την γνωμη μου το μεγαλυτερο μειον στην υποθεση ειναι το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ αεριο που πληρωνομε εναντι ολων των γειτονων μας,ιδιαιτερα εδω στην θεσ/νικη.
savas202

Δημοσιευσεις: 49

Δημοσίευσηαπό george7009 » Τρί 30 Σεπ, 2014 20:31

Valsam όπως προανέφερες έχεις κάνει 21000 km με υγραέριο.
Όταν έκανες εγκατάσταση στο αυτοκίνητο πόσα χιλιόμετρα είχες ?
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 30 Σεπ, 2014 21:11

savas202 έγραψε:Διαβαζω μεγαλη αγανακτηση και εχεις απολυτο δικιο. Εγω σχετικα εκανα λιγα χλμ.[16000],κατα την γνωμη μου το μεγαλυτερο μειον στην υποθεση ειναι το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ αεριο που πληρωνομε εναντι ολων των γειτονων μας,ιδιαιτερα εδω στην θεσ/νικη.

Αυτο ειναι ρε φιλε και το εχω πει χιλιες φορες ,αν σε αυτα τα 21,000 χλμ η αλλιος τα 2700 λιτρα υγραεριου που εχω βαλει τα αγοραζα κιέγω 13-15 λεπτα φθηνοτερα οπως δηλ. εχει η τιμη στους γειτονικους νομους θα ειχα αλλα 350-400 ευρω στην τσεπη και θα ετσουζε πολυ λιγοτερο το γ@μησιατικο,αντι αυτου αυτα τα 350-400 μαζι με τα αλλα πολλα λεφτα τα πηραν οι νταβατζιδες και εμεις μειναμε στον ασσο!
Εβαλα υγραεριο το ξαναλεω γνωριζοντας οτι κανει κακο στο αυτοκινητο και συγκεκριμενα στο δικο μου αλλα απλα πιστευα οτι θα αργησει λιγο να ερθει το κακο(παρα τις διαβεβαιωσεις οτι δεν θα βγαλει ζημια ,και τις απειρες ειρωνειες και παπ@ριες ορισμενων εγκαταστατων του φορουμ,που μου ελεγαν παπ@ριες του στυλ "κατσε να σου βγει η ζημια και μετα μιλα")και επισης πιστευα οτι δεν γινετε να συνεχιστει αυτη η αισχροκερδια με την τιμη του υγραεριου,και ετσι θα την εβγαζα κουτσα στραβα την ολη η μερος της ζημιας οταν θα ερχοταν!
Ο μηχανικος μου μου ειπε οτι περυσι και αυτοι εκαναν επωνυμη καταγγελια στην επιτροπη ανταγωνισμου για την υπαρξη καρτελ στην πωληση υγραεριου στον νομο Θεσ/νικης και μαλιστα με στοιχεια και εκτοτε αγνοειτε η τυχη της καταγγελιας!
Θελω και λαστιχα αλλα ειμαι σχεδον βεβαιος πια οτι δεν θα ξανακανω τιποτα απολυτος στο αυτοκινητο(μου αρεσει που ηθελα και δευτερο ρεζερβουαρ υγραεριου και να βαλω και το ματζαφκλερη της europegas που ρυθμιζει το αβανς,οσο παει ετσι οπως ειναι και μετα στην πρεσα,τσαμπα και τα 520 ευρω που εδωσα για αλλαγη δισκου και γενικου σερβις ,τσαμπα,τσαμπα,τσαμπα!
Ηταν που ηταν τρυπιος κουμπαρας το παλιο διλιτρο πηγα και το εβαλα υγραεριο και το εκανα εντελος ξεπατωμενο κουμπαρα!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 30 Σεπ, 2014 21:17

george7009 έγραψε:Valsam όπως προανέφερες έχεις κάνει 21000 km με υγραέριο.
Όταν έκανες εγκατάσταση στο αυτοκίνητο πόσα χιλιόμετρα είχες ?

240,000 χλμ,και ξερω τι θα πεις ,μηπως η ζημια προηλθε και απο τα τοσα χλμ με βενζινη,την ιδια ερωτηση εκανα και'γω στον μαστορα μου που το πηγαινω αποκλειστικα τα τελευταια 13 χρονια και μου ειπε οτι οσο κλειστες ηταν τις 2 τελευταιες φορες δεν εχουν κλεισει συνολικα σε ολα τα σερβις που τις εχουμε κανει των τελευταιων πολλων χρονων!
valsam

Δημοσίευσηαπό george7009 » Τρί 30 Σεπ, 2014 21:44

Ναι βρε συ αλλά τα μέταλλα (έδρες βαλβίδων,καλάμια) έχουν τις ανοχές τους όσον αφορά στην χρήση ανάλογα με τα χιλιόμετρα .
Τώρα θα μου πεις με 240000 χιλιόμετρα δεν το περίμενες ?
Την δουλειά αυτή (επισκευή κυλινδροκεφαλής) θα την έκανες στα 300.000 χιλιόμετρα αλλά με το υγραέριο ήρθε λίγο πιο νωρίς .
Με βά ση τους υπολογισμούς όπως είπες 240.000-21.000 υγραέριο = 219.000 χιλιόμετρα όταν έκανες εγκατάσταση .
Φίλε εαν είχα αυτοκίνητο με 220.000 χιλιόμετρα στην πλάτη του ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟ .
Πρώτα θα έφτιαχνα το καπάκι με υλικά (βαλβίδες, έδρες τιτανίου) και μετά θα το έκανα υγραέριο .
Στο δικό μου που το έκανα υγρέριο την περασμένη βδομάδα έχει 77.000 στην πλάτη του .
Αυτά τα ολίγα από μένα .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 30 Σεπ, 2014 23:10

τοσο ευαισθητο αυτο το μοντελο της honda;
επειδη ειδα παλιοτερο θεμα http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=40&start=50 ενα kia sportage 2008 με 140.000χλμ ολα με υγραεριο και εγκατασταση απο το 1ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ της αγορας του αλλα και στον υπερευαισθητο 1500 κινητηρα της mercedes 100.000χλμ με υγραεριο, ιδιαιτερα για την τελευταια περιπτωση το πιστευω οτι εκανε πολυ καλη ρυθμιση και δεν του εβγαλε προβλημα αφου εχουμε δει περιστατικα με 20-30.000χλμ με αυτο τον κινητηρα να καταληγει με καμμενη βαλβιδα
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 01 Οκτ, 2014 00:14

εμενα στο δικο μου εβαλα υγραεριο στις 240.000 χλμτρα και μεχρι στιγμης μετα απο 45.000 δεν εχω θεμα....στο χοντα τζαζ της γυναικας μου δεν το κανω υγραεριο ουτε για πλακα....αν τοτε με ειχε ακουσει και ειχε παρει το C3 στα 1100 τωρα θα το ειχα και αυτό υγραεριο...δε εχω ακουσει και τα καλυτερα για χοντα μιτσουμπισι κατο 1800 φορντ....ε αυτά που ξερεις ότι εχουν θεμα δεν κανεις μετατροπή..και ειδικα σε χοντα με 240.000 νομιζω ότι εις γνωση σου θα ειχες θεμα κοιταξε διοτι μπορει όμως στο εμποριο να κυκλοφορουν πιο σκληρα μεταλλα και να κανεις την δουλεια σου με λιγο παραπανω κοστος και να ληξει το θεμα αυτό...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες