Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα το τελευταίο δίμηνο περίπου.
Έμεινα από υγραέριο δύο φορές έως τώρα σε τυχαίες στιγμές και μέχρι να ξαναφουλάρω δούλευα τον κινητήρα μόνο με βενζίνη. Για περίπου 2-2,5 ώρες συνολική διάρκεια και περίπου 50-60χλμ συνολικές αποστάσεις. Στην επιστροφή για το σπίτι γέμιζα υγραέριο όπου ενεργοποιούσα και πάλι το υγραέριο και επέστρεφα σπίτι.
Την 1η φορά της εμφάνισης του προβλήματος το αυτοκίνητο έσβησε το βραδάκι και έμεινε σβηστό για περίπου 6-8 ώρες μέχρι το πρωί στις 6:30 που θα πήγαινα δουλειά.
Την 2η φορά της εμφάνισης του προβλήματος το αυτοκίνητο έσβησε απόγευμα και έμεινε σβηστό 4 περίπου ώρες από όπου έφυγα από ένα φιλικό σπίτι.
Θερμοκρασία περιβάλλοντος κανονικές, όχι πολύ ζέστη ούτε κρύα. Υγρασία καθόλου, πλύσιμο αυτοκινήτου δεν έγινε για ύπαρξη νερών.
Και τις δύο φορές η συμπεριφορά του κινητήρα είχε την εξής μορφή.
Γυρνούσα το κλειδί, έδινε η μίζα, γύριζε ο κινητήρα αλλά δεν έσκαγε το αυτοκίνητο όπως θα έπρεπε. Γύριζα τη μίζα και άλλες φορές για να πάρει μπροστά και ο κινητήρας έφτανε στο σημείο να γυρίζει με 300-400 στροφές και δουλεύοντας λες και είχα πρόβλημα ανάφλεξης ή δεν είχα συνεχή παροχή βενζίνης.
Την 1η φορά που μου έτυχε γύρισα αρκετές φορές τον κινητήρα μέχρι που κάποια στιγμή άρχισε δειλά να ανεβάζει στροφές αλλά δουλεύοντας ρεταρισμένος όσο έμενε ρελαντί ή όσο πατούσα γκάζι (είχα φάσμα στροφών αλλά πάντα ρεταρισμένα). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα λειτουργίας αναβόσβηνε ο εγκέφαλος και μετά άναψε και το check. Το πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στη δουλειά έτσι έστω για να φτάσω και ας "μείνω" εκεί. Όταν το έβαλα το μεσημέρι, πήρε κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα ενώ τα διαγνωστικά λαμπάκια έμειναν σβηστά.
Εδώ σημειώνω πως πριν 1-1,5 χρόνο άλλαξα αντλία βενζίνης (10 χρόνια ζωής και 190.000χλμ) αλλά άρχισα να υποψιάζομαι την αντλία. Για αυτό το λόγο κάθε φορά που έμπαινα στο αυτοκίνητο, περίμενα να γίνει ησυχία για να δώσω ρεύματα στο αυτοκίνητο και να ακούσω την αντλία ότι δουλεύει.
Την 2η φορά που μου έτυχε, είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά όμως αυτή τη φορά που ήμουν υποψιασμένος επειδή τον έκανα χιλιόμετρα με βενζίνη πριν φουλάρω. Μπήκα στο αυτοκίνητο, γύρισα διακόπτη και άκουσα την αντλία ότι δούλεψε κανονικά. Γύρισα μίζα αλλά και πάλι είχα την ίδια συμπεριφορά. Οπότε είπα να ελέγξω κάποια πράματα όσο δεν παίρνει μπροστά εφόσον η αντλία είναι η λιγότερο ύποπτη. Δοκίμασα να γυρίσω κινητήρα με βενζίνη αλλά δε πήρε, οπότε πάτησα το υγραέριο να δώσει για να το βάλω μπροστά με το υγραέριο για να αποκλείσω την αντλία και τα μπεκ. Το γύρισα ξανά σε βενζίνη, ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές αλλά πάλι με συμπεριφορά τρακτέρ ή 2κύλινδρου. Μόλις ανέβασε ρελαντί ρετάρωντας. Το έσβησα και το ξανα έβαλα μπροστά. Πάλι ρετάριζε. Το άφησα 20-30 δευτερόλεπτα, το έσβησα και όταν ξαναπήρε μπροστά το αυτοκίνητο ήταν σαν να μη συνέβη τίποτα. Πάλι είχα τα ίδια λαμπάκια τα οποία ξανα έσβησαν.
Δεν έχω πάει σε συνεργείο να διαβάσω τα βλάβη αλλά θα το πάω από βδομάδα.
Σέρβις είναι όλα πριν την ώρα τους, μπουζί έχω βάλει ιριδίου εδώ και 6.000 τα οποία είναι και για υγραέριο. Πολλαπλασιαστή δεν έχω αλλάξει γιατί κοστίζει 100+ ενώ ξέρω πως έβγαζε θεματάκια από ότι μου είχαν πει παιδιά που δούλευαν σε εταιρεία. Την πεταλούδα την είχα καθαρίσει πριν κανα 3μηνο.
Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ή έχετε καμια ιδέα για το τι πρέπει να ελέγξουμε όταν το βάλω συνεργείο;
(συγγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να είμαι αναλυτικός)