Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

SOLVED Πρόβλημα εκκίνησης μετά από αρκετή λειτουργία με βενζ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

SOLVED Πρόβλημα εκκίνησης μετά από αρκετή λειτουργία με βενζ

Δημοσίευσηαπό santa » Παρ 26 Αύγ, 2016 11:33

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα το τελευταίο δίμηνο περίπου.

Έμεινα από υγραέριο δύο φορές έως τώρα σε τυχαίες στιγμές και μέχρι να ξαναφουλάρω δούλευα τον κινητήρα μόνο με βενζίνη. Για περίπου 2-2,5 ώρες συνολική διάρκεια και περίπου 50-60χλμ συνολικές αποστάσεις. Στην επιστροφή για το σπίτι γέμιζα υγραέριο όπου ενεργοποιούσα και πάλι το υγραέριο και επέστρεφα σπίτι.

Την 1η φορά της εμφάνισης του προβλήματος το αυτοκίνητο έσβησε το βραδάκι και έμεινε σβηστό για περίπου 6-8 ώρες μέχρι το πρωί στις 6:30 που θα πήγαινα δουλειά.
Την 2η φορά της εμφάνισης του προβλήματος το αυτοκίνητο έσβησε απόγευμα και έμεινε σβηστό 4 περίπου ώρες από όπου έφυγα από ένα φιλικό σπίτι.

Θερμοκρασία περιβάλλοντος κανονικές, όχι πολύ ζέστη ούτε κρύα. Υγρασία καθόλου, πλύσιμο αυτοκινήτου δεν έγινε για ύπαρξη νερών.

Και τις δύο φορές η συμπεριφορά του κινητήρα είχε την εξής μορφή.
Γυρνούσα το κλειδί, έδινε η μίζα, γύριζε ο κινητήρα αλλά δεν έσκαγε το αυτοκίνητο όπως θα έπρεπε. Γύριζα τη μίζα και άλλες φορές για να πάρει μπροστά και ο κινητήρας έφτανε στο σημείο να γυρίζει με 300-400 στροφές και δουλεύοντας λες και είχα πρόβλημα ανάφλεξης ή δεν είχα συνεχή παροχή βενζίνης.

Την 1η φορά που μου έτυχε γύρισα αρκετές φορές τον κινητήρα μέχρι που κάποια στιγμή άρχισε δειλά να ανεβάζει στροφές αλλά δουλεύοντας ρεταρισμένος όσο έμενε ρελαντί ή όσο πατούσα γκάζι (είχα φάσμα στροφών αλλά πάντα ρεταρισμένα). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα λειτουργίας αναβόσβηνε ο εγκέφαλος και μετά άναψε και το check. Το πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στη δουλειά έτσι έστω για να φτάσω και ας "μείνω" εκεί. Όταν το έβαλα το μεσημέρι, πήρε κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα ενώ τα διαγνωστικά λαμπάκια έμειναν σβηστά.

Εδώ σημειώνω πως πριν 1-1,5 χρόνο άλλαξα αντλία βενζίνης (10 χρόνια ζωής και 190.000χλμ) αλλά άρχισα να υποψιάζομαι την αντλία. Για αυτό το λόγο κάθε φορά που έμπαινα στο αυτοκίνητο, περίμενα να γίνει ησυχία για να δώσω ρεύματα στο αυτοκίνητο και να ακούσω την αντλία ότι δουλεύει.

Την 2η φορά που μου έτυχε, είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά όμως αυτή τη φορά που ήμουν υποψιασμένος επειδή τον έκανα χιλιόμετρα με βενζίνη πριν φουλάρω. Μπήκα στο αυτοκίνητο, γύρισα διακόπτη και άκουσα την αντλία ότι δούλεψε κανονικά. Γύρισα μίζα αλλά και πάλι είχα την ίδια συμπεριφορά. Οπότε είπα να ελέγξω κάποια πράματα όσο δεν παίρνει μπροστά εφόσον η αντλία είναι η λιγότερο ύποπτη. Δοκίμασα να γυρίσω κινητήρα με βενζίνη αλλά δε πήρε, οπότε πάτησα το υγραέριο να δώσει για να το βάλω μπροστά με το υγραέριο για να αποκλείσω την αντλία και τα μπεκ. Το γύρισα ξανά σε βενζίνη, ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές αλλά πάλι με συμπεριφορά τρακτέρ ή 2κύλινδρου. Μόλις ανέβασε ρελαντί ρετάρωντας. Το έσβησα και το ξανα έβαλα μπροστά. Πάλι ρετάριζε. Το άφησα 20-30 δευτερόλεπτα, το έσβησα και όταν ξαναπήρε μπροστά το αυτοκίνητο ήταν σαν να μη συνέβη τίποτα. Πάλι είχα τα ίδια λαμπάκια τα οποία ξανα έσβησαν.

Δεν έχω πάει σε συνεργείο να διαβάσω τα βλάβη αλλά θα το πάω από βδομάδα.

Σέρβις είναι όλα πριν την ώρα τους, μπουζί έχω βάλει ιριδίου εδώ και 6.000 τα οποία είναι και για υγραέριο. Πολλαπλασιαστή δεν έχω αλλάξει γιατί κοστίζει 100+ ενώ ξέρω πως έβγαζε θεματάκια από ότι μου είχαν πει παιδιά που δούλευαν σε εταιρεία. Την πεταλούδα την είχα καθαρίσει πριν κανα 3μηνο.

Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ή έχετε καμια ιδέα για το τι πρέπει να ελέγξουμε όταν το βάλω συνεργείο;

(συγγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να είμαι αναλυτικός)
Τελευταία επεξεργασία από santa και Τρί 20 Σεπ, 2016 23:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Opel Corsa C 1.2 Twinport (Z12XEP) 251.000χλμ
santa

Δημοσιευσεις: 36

Re: Πρόβλημα εκκίνησης μετά από αρκετή λειτουργία με βενζίνη

Δημοσίευσηαπό erimitis » Σάβ 27 Αύγ, 2016 01:13

Παρε ενα καθαριστικο βενζινης και βαλε πολυ πιθανον να εψρις καποιο μπεκ βουλωμενο και να δουλευει μεν η αντλια αλλα να μην ανεβαζει σωστη πιεση στο κυκλωμα λογο μπεκ.
Δοκιμασε δεν χανεις κατι 7 ευρω εχουν

Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό santa » Δευτ 19 Σεπ, 2016 07:42

erimitis έγραψε:Παρε ενα καθαριστικο βενζινης και βαλε πολυ πιθανον να εψρις καποιο μπεκ βουλωμενο και να δουλευει μεν η αντλια αλλα να μην ανεβαζει σωστη πιεση στο κυκλωμα λογο μπεκ.
Δοκιμασε δεν χανεις κατι 7 ευρω εχουν

Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπέρα μετά από καιρό. παρότι έμεινα απο αντλία και έβαλα καινούργια, το πρόβλημα παραμένει και έγινε και σχεδόν μόνιμο από εχθές το βράδυ. για το καθαριστικό που λες, δε νομίζω να βοηθήσει γιατί το πρόβλημα το κάνει και σε υγραέριο.
santa

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 19 Σεπ, 2016 09:38

Εάν το κάνει και σε υγραέριο και σε βενζίνη για τσέκαρε συμπίεση - βαλβίδες.

Στις ανηφόρες έχει πρόβλημα ή πάει όπως πριν;;;; 205.000 χιλιόμετρα δεν είναι και λίγα οι κινητήρες ΧΕΡ είναι και ευαίσθητοι.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό santa » Δευτ 19 Σεπ, 2016 10:51

Χθες μου εμφάνισε το πρόβλημα το οποίο παρέμεινε. Τράβηξα δυο βίντεο στα οποία κάνω χρήση και την εκκίνηση ανάγκης με το υγραέριο ή το γυρίζω σε υγραέριο αλλα δεν αλλάζει συμπεριφορά.

https://www.youtube.com/watch?v=NBfVAVVqp2g

https://www.youtube.com/watch?v=WXIAggr1_mE

Sent from my iPhone using Tapatalk
santa

Δημοσίευσηαπό santa » Δευτ 19 Σεπ, 2016 10:55

Το πρόβλημα αυτό πριν καιρό διορθώνοταν με σβήσιμο και άναμμα κινητήρα οπότε μάλλον δεν είναι θέμα συμπίεσης. Γκάζια κλπ είχε κανονικά πριν από χθες

santa

Δημοσίευσηαπό referravag » Δευτ 19 Σεπ, 2016 16:40

Πάει η μπαταρία... Τι το παιδεύεις τόσο πολύ; Ειδικά στο πρώτο βίντεο του άλλαξες τα φώτα στο μιζάρισμα... Αφού δεν παίρνει, τι το ταλαιπωρείς... Το αυτοκίνητο ακούγεται σαν να δουλεύει με λιγότερους κυλίνδρους όταν τελικά καταφέρνει και δουλεύει... Δεν το ακούς που ακούγεται σαν ρεμούρκα ή σαν να σκάνε οβίδες; Κοιτάξατε μπουζί, πολλαπλασιαστές;
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό santa » Δευτ 19 Σεπ, 2016 16:43

Χαχαχαχ

Μπουζί έχω βάλει καινούργια ιριδιου. Πολλαπλασιαστής είναι παλιός όσα χλμ έχει και το αυτοκίνητο σε εμένα ~150.000 γιατί είμαι το δεύτερο χέρι

santa

Δημοσίευσηαπό tedd » Δευτ 19 Σεπ, 2016 16:58

Αντλία βενζίνης ελεγξατε? Πρόβλημα εκκίνησης είχα και εγώ, δεν έπαιρνε αμέσως μπρος και ήθελε 2-3 φορες να πάρει και όλο και γίνονταν πιο δύσκολο, με το που την αντικατάστησε αρπάζει με μισή μιζια. Για την ζημιά της μάλλον έφταιγε το οτι το ρεζερβουάρ βενζίνης το είχα στο 1/2-1/4 και παρακατω με αποτέλεσμα να ζεστενεται και να πάθει βλάβη. Όταν επαιρνε μπρος δεν είχα πρόβλημα, απλα τρόμαζα να πάρει μπροστά. Είδα οτι και εσύ εχεις τη βενζινη κατω απο το 1/4.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό santa » Δευτ 19 Σεπ, 2016 17:00

Άλλαξα την αντλία την προηγούμενη βδομάδα όταν με άφησε. Η στάθμη είναι χαμηλή γιατί προσπαθώ να το αδειάσω για να κατεβάσω και να πλύνω ρεζερβουάρ

santa

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες