Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

peugeot 207

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

peugeot 207

Δημοσίευσηαπό giordion » Κυρ 07 Αύγ, 2011 13:20

Εβαλα υγραεριο σε ενα συνεργειο στην σερρες κ εβαλα συστημα lovato. δεν εχει ουτε μηνα κ εχει καποια προβλαματα το συστημα κ η εγκατασταση.με το που το πηρα απο το συνεργειο στα πρωτα χλμ μου εβγαλε ο υπολογιστης ταξιδιου depollution system faulty.οταν το πηγα στο συνεργειο μου ειπε (στην αρχη δεν ηξερε τι ηταν αυτο) οτι ειναι σχετικα με τα μιγματα και σαν λυση ρυθμιζει την πιεση του υγραεριου στον κινητηρα.μεχρι τωρα το εχει βγαλει 3 φορες κ απο οσο θυμαμαι τωρα η πιεση ειναι στα 1,27- 1,28 bar.περιμενω ποτε θα ξαναβγαλει........
Ειχα προβλημα με τον δεικτη βενζινης επεφτε ενα δουλευε το αυτοκινητο με υγραεριο.εβαλε ενα ρελαιδακι της aeb392 αλλα το μονο που εγινε ειναι μερικες φορες να δειχνει την πραγματικη ενδειξη.ετσι δουλευει το ρελαιδακι αυτο??δεν δειχνει παντα την σωστη ενδειξη με το ανοιγμα της μηχανης?
Ειχε βαλει την μπεκιερα πισω απο τον κινητηρα κ την ειχε αφησει ελευθερη στον αερα και στα λαστιχακια δεν εβαλε σφιχτηρες ειναι σφιχτα μεν αλλα χωρις σφιχτηρες.οταν πηγα να μου τα κανει μου σταθεροποιησε την μπεκιερα με δεστρες κ τα λαστιχακια τα αφησε ετσι.το αυτοκινητο κανει αρκετο θορυβο τωρα με σταθερη την μπεκιερα σαν να οδηγαω ταξι πιο πριν με ελευθερη την μπεκιερα δν εκανε τοσο θορυβο.αυτος που μου πηρε τα λεφτα δεν ξερει αλλο τροπο η σταθερη και ακουγεται η ελευθερη κ ακουγεται ομως λιγο.
θελω να ρωτησω επειδη αυτον δεν μπορω να τον εμπιστευτω δεν μου εχει βαλει λαδιερα επειδη μου ειπε σε καποιους κινητηρες δεν χρειαζεται ειναι αληθεια??
σε μενα ο οπολογιστης ταξιδιου δειχνει μονο μια ενδειξη καθως κινουμε κ με βενζινη κ με ιγραεριο δειχνει την ιδια απλα μου ειπε να ιπολογιζω σε αυτη που δειχνει 10% πανω.ετσι δουλευει η καταναλωση με υγραεριο στον υπολογιστη ταξιδιου??
giordion

Δημοσιευσεις: 1

Re: peugeot 207

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 07 Αύγ, 2011 17:04

giordion έγραψε: θελω να ρωτησω επειδη αυτον δεν μπορω να τον εμπιστευτω δεν μου εχει βαλει λαδιερα επειδη μου ειπε σε καποιους κινητηρες δεν χρειαζεται ειναι αληθεια??

Πολλοί θα σου πουν ότι η λαδιέρα - ξυδιέρα - αλατιέρα δεν χρειάζεται σε κανένα αυτοκίνητο.
Άλλοι θα σου που ότι η λαδιέρα δεν χρειαζέται σε κάποια αυτοκίνητα.
Το συμπέρασμά μου (και του εγκαταστάτη του πατέρα μου - Citroen Xantia) είναι ότι τα γαλλικά δεν χρειάζονται.
Τι να πω κι εγώ που μου την φόρεσαν "για να είναι σίγουροι"; Τέσπα, το δικό μου δουλεύει μια χαρά, ας μην το γκαντεμιάσω.

giordion έγραψε:σε μενα ο οπολογιστης ταξιδιου δειχνει μονο μια ενδειξη καθως κινουμε κ με βενζινη κ με ιγραεριο δειχνει την ιδια απλα μου ειπε να ιπολογιζω σε αυτη που δειχνει 10% πανω.ετσι δουλευει η καταναλωση με υγραεριο στον υπολογιστη ταξιδιου??

Ο υπολογιστής ταξιδίου υπολογίζει με βάση την βενζίνη. Αν είχες σύστημα "5ης γενιάς", δηλαδή σύστημα που παίρνει τις τιμές ψεκασμού της βενζίνης και τις πολλαπλασιάζει με έναν συντελεστή, θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο πράγμα.
Αλλά, επειδή έχεις lovato (από όσο γνωρίζω έχει αέριου ψεκασμού "4ης γενιάς"), το υγραέριο έχει δικό του χάρτη ψεκασμού. Άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις για να έχεις σωστή μέτρηση, είναι να μετράς τα χιλιόμετρα που κάνεις με κάθε γέμισμα.
Φυσικά, όταν σου γράφει το trip 30 lt / 100 km, μην περιμένεις να απέχει και το υγραέριο πολύ από εκείνες τις τιμές.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 07 Αύγ, 2011 23:07

christoi έγραψε:
Ο υπολογιστής ταξιδίου υπολογίζει με βάση την βενζίνη. Αν είχες σύστημα "5ης γενιάς", δηλαδή σύστημα που παίρνει τις τιμές ψεκασμού της βενζίνης και τις πολλαπλασιάζει με έναν συντελεστή, θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο πράγμα.
Αλλά, επειδή έχεις lovato (από όσο γνωρίζω έχει αέριου ψεκασμού "4ης γενιάς"), το υγραέριο έχει δικό του χάρτη ψεκασμού. Άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις για να έχεις σωστή μέτρηση, είναι να μετράς τα χιλιόμετρα που κάνεις με κάθε γέμισμα.

Δεν ισχύει αυτό. Όταν το αυτοκίνητο καίει υγραέριο νομίζει οτι καίει βενζίνη, αυτό συμβαίνει σε κάθε τέτοιο κιτ. Επομένως η ένδειξη βενζίνης θα μειώνεται κατά το ποσό που νομίζει το αυτοκίνητο οτι ψέκασε στον κινητήρα.

Ειδικά τώρα για τη μέτρηση στάθμης, έχουν αναφερθεί προβλήματα με τις έτοιμες συσκευές, ενώ και ο αλγόριθμος ελέγχου των συνθηκών όπου γίνεται πραγματική μέτρηση στάθμης είναι διαφορετικός με κάθε έκδοση λογισμικού που λειτουργεί στον υπολογιστή ταξιδίου των αυτοκινήτων αυτών.

Έχουν κατασκευαστεί κυκλώματα που διορθώνουν το πρόβλημα και υπάρχει σχετικό θέμα εδώ μέσα, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, το κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται διερεύνηση για τον τύπο του αλγόριθμου που εκτελεί, πριν σχεδιαστεί το κατάλληλο κύκλωμα. (Αυτό εξηγεί και τις αναφερόμενες δυσλειτουργίες με συσκευές του εμπορίου που λειτουργούν καλά σε κάποια αυτοκίνητα αλλά όχι σε άλλα.)
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 07 Αύγ, 2011 23:12

giordion έγραψε:
Ειχε βαλει την μπεκιερα πισω απο τον κινητηρα κ την ειχε αφησει ελευθερη στον αερα και στα λαστιχακια δεν εβαλε σφιχτηρες ειναι σφιχτα μεν αλλα χωρις σφιχτηρες.οταν πηγα να μου τα κανει μου σταθεροποιησε την μπεκιερα με δεστρες κ τα λαστιχακια τα αφησε ετσι.το αυτοκινητο κανει αρκετο θορυβο τωρα με σταθερη την μπεκιερα σαν να οδηγαω ταξι πιο πριν με ελευθερη την μπεκιερα δν εκανε τοσο θορυβο.αυτος που μου πηρε τα λεφτα δεν ξερει αλλο τροπο η σταθερη και ακουγεται η ελευθερη κ ακουγεται ομως λιγο.

Υπάρχει σχετική οδηγία από τους κατασκευαστές των κιτ, για το πού ΔΕΝ πρέπει να τοποθετούνται / στηρίζονται τα μπεκ υγραερίου, ώστε να μην μεταδίδεται θόρυβος μέσα στο αυτοκίνητο.

Δεν λέω οτι οφείλει να το γνωρίζει ο συγκεκριμένος, η αναφορά γίνεται για την πληρότητα της πληροφόρησης.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 08 Αύγ, 2011 14:09

christoi έγραψε:
Φυσικά, όταν σου γράφει το trip 30 lt / 100 km, μην περιμένεις να απέχει και το υγραέριο πολύ από εκείνες τις τιμές.

Ο υπολογιστής κατανάλωσης βασίζεται στο χρόνο ψεκασμού των μπεκ της βενζίνης, ο οποίος σε μια σωστή ρύθμιση σε υγραερίου πρέπει θεωρητικά να παραμένει ο ίδιος. Τα μπεκ του υγραερίου μένουν συνήθως ανοιχτά περισσότερη ώρα κατά 10, 20, 30% κλπ, με βάση τους χάρτες του υγραερίου και το μέγεθος του πνεύμονα, μπεκ, παροχές.
Θεωρητικά λοιπόν η κατανάλωση σε βενζίνη πρέπει να παραμένει η ίδια, όταν ο εγκέφαλος του υγραερίου και το σύστημα είναι σωστότατα ρυθμισμένα.
Επειδή όμως υπάρχει μια μικρή πτώση ιπποδύναμης πρακτικά αυξάνεται κατά λίγες μονάδες.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Δευτ 08 Αύγ, 2011 16:12

Το κύριο πρόβλημα με αυτά τα αυτοκίνητα είναι οτι δεν διαβάζουν απευθείας το φλοτέρ βενζίνης παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Η εμφανιζόμενη στάθμη καυσίμου στον πίνακα οργάνων υπολογίζεται με αλγόριθμο (μετράει τους παλμούς ψεκασμού των μπεκ), άρα όταν λειτουργούμε τον κινητήρα με υγραέριο, η ένδειξη βενζίνης στον πίνακα οργάνων κατεβαίνει συνεχώς μέχρι το μηδέν, όπου και αρχίζει να φωνάζει οτι έμεινε από βενζίνη, ενώ δεν ξαναδιαβάζει το φλοτέρ βενζίνης (περισσότερες λεπτομέρειες στο ειδικό θέμα που υπάρχει κάπου εδώ μέσα).

Οι υπόλοιπες ενδείξεις που διαχειρίζεται ο υπολογιστής ταξιδίου (μέση, στιγμιαία κατανάλωση κτλ) έχουν κάποια ενδεχόμενη αξία (εφόσον εφαρμόζεται εμπειρική διόρθωση), αλλά η πιο χρήσιμη ένδειξή του, αυτή της υπολογιζόμενης σε χιλιόμετρα αυτονομίας είναι πλέον άχρηστη.

Το μόνο που μπορεί να διορθωθεί σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι η ένδειξη της στάθμης βενζίνης, η οποία και πάλι θα εμφανίζεται σωστά ΜΟΝΟ κάθε φορά που βάζουμε το κλειδί, ακολούθως και πάλι θα φαίνεται να μειώνεται (ενώ δεν καταναλώνουμε βενζίνη).
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 47 επισκέπτες