Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλήματα μετά από εγκατάσταση συστήματος υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλήματα μετά από εγκατάσταση συστήματος υγραερίου

Δημοσίευσηαπό paschos76 » Κυρ 18 Σεπ, 2011 02:34

Καλησπέρα.
Δευτέρα 12/9 παρέλαβα το αυτοκίνητό μου (Fiat Grande Punto 1.4 8v, με 23.000 χλμ), μετά από εγκατάσταση κιτ υγραερίου.
Τρίτη 13/9 το πήγα στο συνεργείο γιατί ακουγόταν ένας απίστευτος θόρυβος στις χαμηλές στροφές
(σαν να βράζει νερό σε μπρίκι που δεν κάθεται καλά στο μάτι).
Το παιδί από το service μου είπε ότι ο ήχος οφείλεται σε μια ζελατίνα μέσα στον πνεύμονα,
η οποία στην αρχή είναι σκληρή & με τον καιρό θα μαλακώσει.
Έφυγα & εγώ λοιπόν, περιμένοντας τον καιρό να περάσει.. :(
Πέμπτη 15/9, ο κινητήρας άρχισε να κάνει κενά κατά την επιτάχυνση.
Από ότι παρατήρησα αυτό συμβαίνει κυρίως στις ανηφόρες & όχι πάντα.
Πήγα πάλι στο συνεργείο, ο μάστορας το πήγε βόλτα, είπε ότι κάτι είδε :shock:
& πρότεινε να κλείσω ραντεβού & να τους το αφήσω για παρακολούθηση..
Έκλεισα ραντεβού στο service για τις 21/9 & ο Θεός βοηθός.
Έχω να πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.
Έβαλα σύστημα υγραερίου & το χρησιμοποιώ για να κάνω οικονομία στη διαδρομή σπίτι-συνεργείο-σπίτι.
Ελπίζω να φανούν στο ύψος των περιστάσεων & να μου παραδώσουν το αυτοκίνητο όπως πρέπει να λειτουργεί.
paschos76

Δημοσιευσεις: 4

Re: Προβλήματα μετά από εγκατάσταση συστήματος υγραερίου

Δημοσίευσηαπό kolokas » Κυρ 18 Σεπ, 2011 05:04

τι συστημα εβαλεσ??
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό Giannis » Κυρ 18 Σεπ, 2011 07:33

Βασικά, εύχομαι όλα να πάνε καλά και να χαρείς την επένδυσή σου.
Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο να μας πεις τι έβαλες και που..
Γιατί μια εβδομάδα αναμονή για νa το βάλει μέσα να δει τι έκανε λάθος??????????
Δεν είσαι υποψήφιος πελάτης αλλά πρόσφατος δυσαρεστημένος πελάτης!!!
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, κακώς δέχτηκες να περιμένεις τόσο..

Με καλή και φιλική διάθεση,

Γιάννης
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Κυρ 18 Σεπ, 2011 08:13

Nα πας επιτοπου χωρις ραντεβου , με κοσμο μπροστα και να απαιτησεις να στο φτιαξει....

Αυτο με τη ζελατινα στον πνευμονα 1η φορα το ακουω.... #-o #-o #-o
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό paschos76 » Κυρ 18 Σεπ, 2011 11:24

Θα πω πού το έβαλα (μαζί με τις ευχαριστίες ή τα κ@ριολίκι@), αφού το παραλάβω από το service.
Έχω πάντως ήδη μετανιώσει που το εγκατέστησα..
& δεν υπάρχει θέμα να προτείνω σε κάποιον να περάσει υγραέριο,
ούτε εκεί που το πέρασα, ούτε πουθενά αλλού.
Σε εχθρό & βλέπουμε..
paschos76

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 18 Σεπ, 2011 11:40

Πες μας ρε παληκάρι μου τι μάρκας σύστημα πέρασες και μην απογοητεύεσαι. Ζήτα αυτό που πλήρωσες και αυτό θα έπρεπε να σου είχε παρέχει. Απαίτησέ το! Το ότι σου έτυχε μια γκαντεμιά όπως και σε αρκετούς άλλους δεν φταίει το υγραέριο, φταίει ο μάστορας που επέλεξες... και η κακή στιγμή :P
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 18 Σεπ, 2011 12:24

Μην απογοητεύεσαι με το σύστημα , σε πολλά συστήματα επειδή η χαρτογράφηση του υγραερίου γίνεται με την αυτόματη ρύθμιση η οποία δουλεύει στις πιο πολλές φορές αλλά δεν είναι και παράξενο να έχεις μικροπροβλήματα όπως περιγράφεις (κομπιάσματα ή λαμπάκι ένδειξης βλάβης) τα οποία λύνονται μετά από ρύθμιση. Για το θέμα του θορύβου έχει μια λογική ότι ο πνεύμονας έχει μια μεμβράνη (αυτό φαντάζομαι εννοεί με τον όρο ζελατίνα ) η οποία πάλλεται και ανοίγει για να διοχετεύσει υγραέριο. Έτσι δουλεύει. Επίσης είναι αλήθεια ότι καμιά φορά καθώς δουλεύει στην αρχή από καινούργιος μπορεί να αλλάξουν λίγο τα χαρακτηριστικά της ή αλλιώς μπορεί να το ακούσεις από μαστόρια ότι φορμάρεται ή στρώνει ο πνεύμονας ,αυτό εννοούνε και μπορεί να μεταβληθεί η πίεση που λειτουργεί οπότε να έχεις προβλήματα με φτωχά μείγματα και να δεις λαμπάκι βλάβης. Η πίεση του πνεύμονα είναι μια από τις παραμέτρους που ελέγχουνε όταν λένε έλα σε 2-3.000 χιλιόμετρα να τσεκάρουμε το σύστημα. Πάντως τέτοιου είδους θόρυβο πρώτη φορά ακούω να κάνει ο πνεύμονας. Έχεις δοκιμάσει να εντοπίσεις τον ήχο εσύ να δεις από που προέρχεται; Με ανοιχτό το καπώ αν πατήσεις γκάζι το κάνει; πρόσεχε μην πιάσεις τον πνεύμονα και καείς, έχει την θερμοκρασία των νερών του αυτοκινήτου!!
Σε κάθε περίπτωση πάντως η μια εβδομάδα που είπε μου φαίνεται κι εμένα πολύ υπερβολική και ούτε εγώ θα το δεχόμουν. Να ήταν προγραμματισμένος έλεγχος να το καταλάβω αλλά όχι για βλάβη σε καινούργια εγκατάσταση;;; :o
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό paschos76 » Παρ 23 Σεπ, 2011 02:35

Λοιπόν..
Το σύστημα υγραερίου το πέρασα στη Gas Θεοδώρου & είναι Zavoli χωρίς λαδιέρα.
Πήγα λοιπόν το αυτοκίνητο το πρωί της Πέμπτης στο service του Θεοδώρου & το παρέλαβα το απόγευμα.
Μου ανέφεραν ότι το πρόβλημα με το κόμπιασμα του κινητήρα, οφείλεται στα μπουζοκαλώδια, τα οποία έχουν διαρροή.
Μάλιστα έβαλαν το αυτοκίνητο σε σκοτεινό μέρος & όντως φαίνονταν σπινθήρες.

Πήρα λοιπόν το Puntάκι μου & πήγα στο κανονικό μου συνεργείο, για αντικατάσταση μπουζοκαλωδίων.
Ξέχασα να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο έχει λιγότερα από 24.000χλμ.
Ο συνεργειατζής είδε & αυτός ότι υπήρχε πρόβλημα με τα μπουζοκαλώδια, τα αντικατέστησε
& με ρώτησε αν είχα ποτέ προβλήματα με κενά στον κινητήρα πριν την εγκατάσταση του υγραερίου.
Του απάντησα αρνητικά & μου έκανε τη ρητορική ερώτηση μήπως η ζημιά έγινε κατά την εγκατάσταση..
Τι να πω & εγώ, θα κρατήσω αποστάσεις...

Παίρνω λοιπόν το αυτοκίνητο, για να διαπιστώσω ότι κάνει & πάλι κενά, από το ρελαντί μέχρι περίπου τις 2.000 στροφές,
κυρίως όταν κινούμαι σε ανηφορικά κομμάτια.
Αντίθετα ο κινητήρας ψηλά, από τις 3.000σαλ. & πάνω, λειτουργεί άψογα.
Επίσης εξαφανίστηκε ο θόρυβος τρύπια εξάτμιση - βραστήρας, που ακουγόταν χαμηλά.
Θα το ξαναπάω λοιπόν από βδομάδα, να ξανακοιτάξουν μήπως & μπορέσει να βελτιωθεί κάπως αυτό το κόμπιασμα,
στις χαμηλές στροφές.

& φτάνω στο, αν είμαι ευχαριστημένος που πέρασα σύστημα υγραερίου & αν το προτείνω σε κάποιον άλλο.
Αν ο υποψήφιος πελάτης ενδιαφέρεται να κάνει οικονομία
& δεν τον ενδιαφέρουν τα πολλά-πολλά στο αυτοκίνητό του,
τότε με το υγραέριο θα κάνει τη σωστή επιλογή.
Δεν θα μπω σε διαδικασία να σχολιάσω περισσότερο τα όσα προβλήματα αντιμετώπισα.
Τα ανέφερα εκτενώς πιο πριν & θέλω να πιστεύω ότι τα θέματα με την απόδοση του κινητήρα αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστούν.
Απλά θα πω εν τάχει τα λειτουργικά μειονεκτήματα από τη χρήση του υγραερίου & τα συμπεράσματα δικά σας :
1) ένας μικρός χώρος αποσκευών (με τη χρήση της ρεζέρβας), ουσιαστικά εξαφανίζεται.
2) επιπλέον βάρος (σχεδόν σαν να κινείσαι με επιπλέον άτομο),
το οποίο μάλιστα είναι σε λάθος σημείο για το όχημα (πίσω από τον πίσω άξονα),
με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χάνει την ισορροπία του & η πίσω ανάρτηση να γίνεται πιο ξερή.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
paschos76

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 23 Σεπ, 2011 08:17

Καταρχήν ελπίζω να βρεις λύση και στο μικρό αυτό πρόβλημα που έχεις (και μάλλον δεν θα μάθεις ποτε αν έγινε ή πως έγινε η ζημια στα μπουζοκαλώδια). Εγώ έβαλα εκει που το εβαλες και εσυ και μετά από 4.200 κανένα πρόβλημα (φτου-φτου) και πιστέυω ότι πέρα από την μικρή ατυχία θα το ρυθμίσει σωστα τωρα που άλλαξες καλώδια και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Οσο για τον το ότι θα έχεις επιπλέον βάρος στη ρεζέρβα εξαρτάται το αυτοκίνητο. πχ το δικό μου είχε πίσω 18αρα ζάντα η οποία είναι στο βάρος ίδια με την δεξαμενη υγραερίου. Και η απώλεια χώρου μηδεν Η μόνη απώλεια που έχεις γενικά ανεξαρτητα απο τον τυπο αυτοκινητου είναι ότι δεν θα εχεις ρεζερβα πραγμα που απο το 2012 θα είναι στανταρ σε όλα τα αυτοκινητα.
Οσο για τις επιδόσεις οι απόψεις δηιστανται εμένα ήταν βαρύ και με χαμηλές ροπές και συνεχίζει να είναι τώρα αν έχασα άλογα δεν με πολυαπασχολεί γιατί ποτε δεν ζόρισα καταστάσεις (πόσο μάλλον τωρα) και αυτα που θέλω μου τα δίνει (σταθερότητα-ασφάλεια-χώρους-ξεκουραστο ταλιδι) :thumbup: .
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 23 Σεπ, 2011 20:04

maevius έγραψε:Οσο για τον το ότι θα έχεις επιπλέον βάρος στη ρεζέρβα εξαρτάται το αυτοκίνητο. πχ το δικό μου είχε πίσω 18αρα ζάντα η οποία είναι στο βάρος ίδια με την δεξαμενη υγραερίου.

Ιδιο βαρος με την ζαντα θα εχει αδεια η ρεζερβα αλλα αν την γεμίσεις καυσιμο το πραγμα αλλαζει. Σε σενα βεβαια, δεν πρεπει να αλλαζει σχεδον καθολου η συμπεριφορα του αυτοκινητου γιατι εχεις μεγαλο μεταξονιο αλλα σε μικροτερα ι.χ. υπαρχει αισθητη διαφορα.

maevius έγραψε:Και η απώλεια χώρου μηδεν .Η μόνη απώλεια που έχεις γενικά ανεξαρτητα απο τον τυπο αυτοκινητου είναι ότι δεν θα εχεις ρεζερβα πραγμα που απο το 2012 θα είναι στανταρ σε όλα τα αυτοκινητα.

Παντως απο χωρο, αν βαλεις το ρεζερβουαρ lpg στη ρεζερβα εισαι στα ιδια με πριν.
Αυτο με το 2012 δεν το ηξερα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες