Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ο κινητήρας ρετάρει μετά το υγραέριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ο κινητήρας ρετάρει μετά το υγραέριο

Δημοσίευσηαπό axaios » Τετ 02 Φεβ, 2011 21:34

Έχω ένα TOUAREG 3,2 V6 του 2005. Πριν από 2 εβδομάδες εγκατέστησα ένα Kit της TARTARINI.Την ημέρα που παρέλαβα το αυτοκίνητο ήταν όλα καλά. Από την επόμενη ημέρα όμως άρχισε το πρόβλημα. Ο κινητήρας έπαιρνε κανονικά μπροστά με την βενζίνη και εν συνεχεία γύρναγε στο υγραέριο κανονικά. Πηγαίνοντας στο δρόμο όμως και μάλιστα πολλές φορές μετά τις 2500 στροφές ο κινητήρας ρετάριζε, αναβοσβήνοντας το λαμπάκι ελέγχου του κινητήρα στο καντράν του αυτοκινήτου. Αυτό δεν συνέβαινε μόνο αμέσως μετά την εκκίνηση του κινητήρα αλλά συνέβαινε και ενώ ήμουν στο δρόμο έπειτα από ώρα. Μάλιστα μία φορά το λαμπάκι έμεινε αναμμένο. Κάθε φορά λοιπόν που πήγαινα στο συνεργείο μου ανέφεραν ότι ήταν φτωχό το μίγμα και μου έκαναν κάποια ρύθμιση στα μπέκ και μάλιστα την πρώτη φορά μου κράτησαν το αυτοκίνητο μέσα για δύο ημέρες ψάχνοντας για τη βλάβη. Αυτό όμως από τότε συνεχίζει να μου το κάνει, ίσως σε μικρότερη συχνότητα αλλά το κάνει. Επίσης μία φορά ενώ ήμουν σε φανάρι σταματημένος, ενώ δούλευε με το υγραέριο, έσβησε τελείως ο κινητήρας, αυτό δεν ξέρω αν έχει σχέση με όλο το ανωτέρω πρόβλημα αλλά με την βενζίνη δεν μου το είχε κάνει ποτέ.
Έχει κάποιος κάποια καλή ιδέα για το τι φταίει;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
axaios

Δημοσιευσεις: 1

Re: Ο κινητήρας ρετάρει μετά το υγραέριο

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 03 Φεβ, 2011 10:18

Καλως ηρθες axaios,

Να υποθεσω οτι μετα την τοποθετηση του συστηματος υγραεριου, στη βενζινη το εχεις ελεγξει, και δεν σου κανει τα ρεταρισματα και τα σβησιματα...
Το γεγονος οτι αναβοσβηνε το λαμπακι του κινητηρα δεν δειχνει οτι ειχες μονο φτωχο μιγμα αλλα και το οτι ο κινητηρας ειχε αστοχια καυσης σε εναν ή περισσοτερους κυλινδρους. Σου ειπαν μηπως ακριβως τι κωδικους βλαβης εβγαλε?
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό Dimitrisclio » Σάβ 19 Φεβ, 2011 19:09

Χθες ξαφνικα ενω ολα ηταν καλα η μηχανη αρχισε και εκανε αριθμιες κατα την διαρκεια του υγραεριου,σε σημειο που εσβησε το αμαξι.
Κανει παραξενο ηχο οταν πατας το πεταλι του γκαζιου και εχεις την εντυπωσει οτι ειναι μπουκομενο.Και αναβωσβηνει το λαμπακι check engine.
Οταν γυρισω σε βενζινη ολα μια χαρα τι προβλημα δημηργηθηκε στα καλα καθουμενα?Ειναι σοβαρο?
Αν ξερει καποιος ας ενημερωσει.
Dimitrisclio

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 19 Φεβ, 2011 20:00

Dimitrisclio έγραψε:Χθες ξαφνικα ενω ολα ηταν καλα η μηχανη αρχισε και εκανε αριθμιες κατα την διαρκεια του υγραεριου,σε σημειο που εσβησε το αμαξι.
Κανει παραξενο ηχο οταν πατας το πεταλι του γκαζιου και εχεις την εντυπωσει οτι ειναι μπουκομενο.Και αναβωσβηνει το λαμπακι check engine.
Οταν γυρισω σε βενζινη ολα μια χαρα τι προβλημα δημηργηθηκε στα καλα καθουμενα?Ειναι σοβαρο?
Αν ξερει καποιος ας ενημερωσει.

Eνα σωρο πραγματα μπορουν να ειναι. Απο βουλωμενο φιλτρο ή μπεκ lpg, βλαβη στον εγκέφαλο ή αντλια lpg μεχρι μια απλη αστοχια σε αλλα υλικα(πνευμονας κτλ). Αυτο που για μενα ειναι σιγουρο, ειναι οτι δεν πεφτει η σωστη ποσοτητα καυσιμου (lpg) στον κινητηρα γι'αυτο σου φενεται ''μπουκομενο'' και ''ρεταρει'' . Υπαρχει και μια μικρη, μαλλον απιθανη, πιθανοτητα να φταιει το καυσιμο. Μικρη διαφοροποιηση μπορει να υπαρχει απο γεμισμα σε γεμισμα(ή σε αλλο πρατηριο) αλλα οχι σε τετοιο σημειο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό Dimitrisclio » Σάβ 19 Φεβ, 2011 20:16

Θα το παω την Δευτερα στον μηχανικο και θα δουμε.Ας ελπισουμε οτι δεν θα ειναι κατι σημαντικο.
Ευχαριστω παντως για την ενημερωσει.
Ξεχασα να αναφερω οτι μου εσβησε 3 ή 4 φορες πριν το κανει αυτο.
Dimitrisclio

Δημοσίευσηαπό Dimitrisclio » Δευτ 21 Φεβ, 2011 18:07

Πριν λιγο μιλησα με τον μηχανικο μου,μου ειπε οτι φταινε τα μπεκ και θα τα αντικαταστησει αυριο.
Πιστευω να ειναι αυτο το προβλημα και να μην εχω αλλα τρεξηματα...
Dimitrisclio

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 21 Φεβ, 2011 22:11

Αν έχεις πάντως σου συνιστώ αυτο http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html βάλε το αμάξι σου να δεις αν υποστηιρζεται και βάλτο με κλειστά ματιά εγω σε ένα ml 350 του 2005 δεν είχα έχω ούτε κιχ με καμία ένδειξη η λαμπάκια ούτε κανένα ρεταρισμα ειναι σαν να καίει 100αρα βενζίνη. Πριν το βάλω εκανα έρευνα αγοράς και ο εισαγωγέας της ταρτανινι μου απέκλεισε το να βάλω στον κινητήρα μου 4 ης γενιάς σύστημα μόνο 5ης και με τιμη πανω απο 2500, ψάχνοντας στην Γερμανία είδα ότι σε v6 κινητήρες Κανείς δεν είχε βάλει υγρού ψεκασμμου συστηματα ή αν καποιος είχε δοκιμάσει είχε προβλήματα σαν τα δικα σου .
Τώρα ο θεός βοηθός και γιατί δεν σου εβαλε τα καλα μπεκ εξαρχής παρακαλώ ? είχε εγχειρίδιο εγκαταστάσης απο την εταιρία για το μοντέλο του τουαρεγκ βάση πλαισίου η με το μάτι το έβαλε ο μηχανικός ?

Φιλικά

Dathens
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 22 Φεβ, 2011 18:26

Dimitrisclio έγραψε:Πριν λιγο μιλησα με τον μηχανικο μου,μου ειπε οτι φταινε τα μπεκ και θα τα αντικαταστησει αυριο.
Πιστευω να ειναι αυτο το προβλημα και να μην εχω αλλα τρεξηματα...

Κρατα μας ενημερους...
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό sotpitaras » Τετ 23 Φεβ, 2011 16:08

εμενα κανει πολυ μικρο ρεταρισμα (ισα που κουνιεται η βελονα στο στροφομετρο) μονο στο ρελαντι ,σε πορεια παει super.Τι να κανω να το ψαξω ή ειναι φυσιολογικο?
sotpitaras

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 23 Φεβ, 2011 16:31

sotpitaras έγραψε:εμενα κανει πολυ μικρο ρεταρισμα (ισα που κουνιεται η βελονα στο στροφομετρο) μονο στο ρελαντι ,σε πορεια παει super.Τι να κανω να το ψαξω ή ειναι φυσιολογικο?

Δεν πρεπει να ρεταρει καθολου. Αν σου ρεταρει στο ρελαντι, υπαρχει περιπτωση να στο κανει και εν κινηση και απλα δεν το καταλαβαινεις γιατι ειναι ανεπαίσθητο. Μαλλον λογο φτωχου μιγματος. Πήγαινε να κανεις εναν ελεγχο με διαγνωστικο στο συνεργειο και θα δεις σιγουρα αν ψεκαζει σωστα στους κυλίνδρους(δοκιμασε το και με βενζινη και με lpg). Και γω το επαθα αλλα ηταν πολλαπλασιαστης(μπορει να ειναι και αυτο)
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες