Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα (?) με τις μεγαλύτερες ταχύτητες

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα (?) με τις μεγαλύτερες ταχύτητες

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 06 Δεκ, 2011 13:48

Κύριοι,

Έχω διαπιστώσει ότι όλα βαίνουν καλώς μέχρι 80-90 χιλιόμετρα (ίσως και καλύτερα από ότι με την βενζίνη), αλλά όταν τα νούμερα γίνονται τριψήφια (από τα 110 περίπου και πάνω) το αυτοκίνητο δείχνει ''αδιάφορο'' παρόλο που του πατάω το πεντάλ του γκαζιού. Τα επιπλέον χιλιόμετρα κάποια στιγμή έρχονται ύστερα από 2-3 πάτερ ημών και 3 δεήσεις στον Μεγαλοδύναμο (βοήθειά μας), όσο περίπου κάνει κάποιος δηλαδή για να διανύσει την Αττική Οδό (Ο.Κ. ας μην είμαστε υπερβολικοί, αλλά θέλει 1-2 χιλιόμετρα για πιάσει τα επιθυμητά χιλιόμετρα)
Από την άλλη δεν μπορώ να το θεωρήσω ακριβώς πρόβλημα, από την στιγμή που το αυτοκίνητο γνωρίζω ότι έχει βαρύνει (μπαγκαζιέρα οροφής + τα κιλα του kit LPG + το νέο καυσιμο) και ότι η ιπποδύναμή του είναι κοντά στα 75 άλογα...

Θα ήθελα την άποψή σας ;)

Παναγιώτης
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Re: Πρόβλημα (?) με τις μεγαλύτερες ταχύτητες

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 06 Δεκ, 2011 14:46

Γιατί δεν δοκιμάζεις να επιταχύνεις με βενζίνη και να το συγκρίνεις με το υγραέριο και να δεις αν έχει διαφορά. Λογικά δεν θα πρέπει να έχει (τουλάχιστον αισθητή). Να ξέρεις πάντως πως οι αεροδυναμικές αντιστάσεις πάνω από τα 110κμ ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο. Κάπου διάβαζα ότι από τα 120 έως τα 140 οι αεροδυναμικές αντιστάσεις τριπλασιάζονται και η μπαγκαζιέρα είναι ένα σοβαρό θέμα.

Κάτι σημαντικό που πολλοί αμελούν: Έχεις σωστή πίεση στα λάστιχα; Και να έχεις εφόσον έχεις εξτρά βάρος στην οροφή ίσως πρέπει να την αυξήσεις. Έχει ένα ταμπελάκι ή στην κολώνα της πόρτας του οδηγού (φαίνεται με ανοιχτή την πόρτα) ή στο ντουλαπάκι που σου λέει πόσο πρέπει να είναι και άδειο και με εξτρά βάρος.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 06 Δεκ, 2011 17:11

Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο πνεύμονας, να είναι δηλαδή μικρότερος από αυτόν που πρέπει? :?
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 06 Δεκ, 2011 17:16

Δεν νομίζω μιας και δεν έχεις και κανένα θηρίο με 300 αλόγα :lol: μέχρι πόσα άλογα μπορεί να ταϊσει; Από όσο έχω δει οι περισσότεροι πνεύμονες κάνουν για τουλάχιστον 120 άλογα. Εξάλου αν ήταν οριακός θα είχες απροθυμία και στα απότομα πατήματα του γκαζιού και σε μικρότερες ταχύτητες. Αν δεν είναι αυτό που ανέφερα ίσως θέλεις ποιο πλούσιο μείγμα σε υψηλά φορτία.
gakost

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 06 Δεκ, 2011 23:47

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις!

Επειδή είναι πολύ εκνευριστικό να πηγαίνεις αργότερα από τα 50άρια, θα βγάλω την μπαγκαζιέρα και να μου φύγει η απορία, θα δοκιμάσω πρώτα όλα αυτά που προτείνει ο gakost! Τις επιπλέον ρυθμίσεις που λέει ο θανάσης... παίζεται! Δεν θέλω να πάω για 4η φορα απο την 27η Οκτωβρίου στο συνεργείο!!!!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 06 Δεκ, 2011 23:53

Καλή επιτυχία 8-)
gakost

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 07 Δεκ, 2011 00:38

l3g3nd έγραψε:Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις!

Επειδή είναι πολύ εκνευριστικό να πηγαίνεις αργότερα από τα 50άρια, θα βγάλω την μπαγκαζιέρα και να μου φύγει η απορία, θα δοκιμάσω πρώτα όλα αυτά που προτείνει ο gakost! Τις επιπλέον ρυθμίσεις που λέει ο θανάσης... παίζεται! Δεν θέλω να πάω για 4η φορα απο την 27η Οκτωβρίου στο συνεργείο!!!!

Μια μικρη υστερηση στην επιταχυνση ειναι υπαρκτη και υπο νορμαλ συνθηκες εαν δοκιμασης μεταβαση απο αεριο σε βενζινα ενω εχεις μεσα χιλιομετρα και σταθερα θα δεις μια διαφορα προς το καλυτερο και φυσικα το αναποδο απο βενζινη σε αεριο εν μικρο κοψιμο, θεωρω οτι ισχυει στην πλειοψηφια με 4ης γενιας, εκτος αυτων με υγρου ψεκασμου η αλλα με αρκετα αλογα.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 07 Δεκ, 2011 01:45

Κλασσικό peugeot. 1η, 2α, 3η δίνει ρέστα. Από εκεί και πέρα φτύνεις αίμα. Δοκίμασε να επιταχύνεις από 3.000-3.500 σ.α.λ. στην 4η με διάφορους τρόπους (απότομο πάτημα πετάλ γκαζιού, σταδιακό πάτημα) μέχρι τις 5.000 όπου και ανεβάζεις 5η.
Στο λέω, μήπως απλώς θέλει ρόπιασμα το αυτοκίνητο μαζί με την αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες