Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κοψίματα εν κινήση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κοψίματα εν κινήση

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Σάβ 08 Σεπ, 2012 12:32

τι μοντελο ειναι το αυτοκινητο σου?αν ειναι σχετικα νεο θα δουν σφαλμα για αποτυχια αναφλεξης.αλλα και παλι αυτο δεν σημαινει κτ.εσενα προφανως σου πεφτει στιγμιαια η πιεση.οποτε ισως καταγραφει σφαλμα ο εγκεφαλος του lpg και οχι του αυτοκινητου.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 08 Σεπ, 2012 13:10

Πήγα στο συνεργείο υγραερίου και όλα δούλευαν ρολόι. Δεν υπήρχε κανένα σφάλμα και το αυτοκίνητο δουλεύει όπως πρέπει!
Και όντως δουλεύει μια χαρά! Δεν μπορείς να καταλάβεις τί συμβαίνει.
Είναι μοντέλο 2005.
Χθές έκανα 200km και δεν το έκανε. Τώρα θα αφήσω τη μπουκάλα να αδειάσει κ θα πάω να το ξαναγεμίσω.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό tleo » Σάβ 08 Σεπ, 2012 17:39

giorgos3924 έγραψε:Πήγα στο συνεργείο υγραερίου και όλα δούλευαν ρολόι. Δεν υπήρχε κανένα σφάλμα και το αυτοκίνητο δουλεύει όπως πρέπει!
Και όντως δουλεύει μια χαρά! Δεν μπορείς να καταλάβεις τί συμβαίνει.
Είναι μοντέλο 2005.
Χθές έκανα 200km και δεν το έκανε. Τώρα θα αφήσω τη μπουκάλα να αδειάσει κ θα πάω να το ξαναγεμίσω.

Έχω ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, η μόνη διάφορα είναι ότι εγώ έχω σύστημα zavoli. Σήμερα το πήγα στον εγκατάσταση μου και δεν βρήκε τίποτα. Μου είπε να το δουλέψω λίγες μέρες με βενζίνη για να δω αν θα το κάνει. Πάντως πολύ πιθανό είναι να είναι απο τον πολλαπλασιαστη ή απο τα μπουζοκαλωδια μιας και που μόλις έριξε το σπρέι που έχουν για να βλέπουν αν έχουν διαρροή τα καλώδια, αυτά άρχισαν να σπινθυριζουν λες και είναι αναπτηρας bic που δεν ανάβει :-). Αν έχω οποιοδήποτε νέο θα σου πω. ΥΓ. Έμενε μου αναβοσβηνε το λαμπάκια κινητήρα όταν μου έκανε τις διακοπές και στο διαγωνιστικό μου έβγαλε βλάβη p0303
HYUNDAI ACCENT 1.3 2005 - ZAVOLI ΜΕ ΑΕΡΙΟΥΧΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ
Άβαταρ μέλους
tleo

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 08 Σεπ, 2012 19:53

Αφού έχουμε διαφορετικό σύστημα lpg τότε σε καμια περίπτωση δε φταίει το υγραέριο.
Τώρα το αν χάλασε ο πολλαπλασιαστής ή τα μπουζοκαλώδια ή τα μπουζί εξ' αιτίας της μετατροπής (μέσα σε λίγους μήνες) το βρίσκω περίεργο!
Πόσα km έχει το αυτοκίνητο και πόσα μετά την μετατροπή;
Εγώ έχω περίπου 129.000 και με υγραέριο έχω περίπου 7.000
Τα μπουζί αλλάχτηκαν τελευταία φορά στις 115.000 περίπου (αν θυμάμαι καλά)
Εκτός τα μπουζί δεν έχει αλλαχτεί τίποτα άλλο στο σύστημα ανάφλεξης.

--- Έχεις πρόβλημα και με την κρύα εκκίνηση;
viewtopic.php?f=3&t=1383
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 08 Σεπ, 2012 20:17

giorgos3924 έγραψε:Αφού έχουμε διαφορετικό σύστημα lpg τότε σε καμια περίπτωση δε φταίει το υγραέριο.
Τώρα το αν χάλασε ο πολλαπλασιαστής ή τα μπουζοκαλώδια ή τα μπουζί εξ' αιτίας της μετατροπής (μέσα σε λίγους μήνες) το βρίσκω περίεργο!

http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f=3&t=1383

Τα μπουζοκαλωδια, τα μπουζι και η άψογη κατάσταση του αυτοκινήτου απαραίτητα για να δουλεύει σωστά σε υγραεριο το οποίο φέρνει στην επιφάνεια πιο έντονα προβληματα που τυχόν υπάρχουν !! Τα ηλεκτρικά τα ρεύματα η μπαταρία επίσης !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tleo » Κυρ 09 Σεπ, 2012 00:03

giorgos3924 έγραψε:Αφού έχουμε διαφορετικό σύστημα lpg τότε σε καμια περίπτωση δε φταίει το υγραέριο.

http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f=3&t=1383

Το αυτοκίνητο εχει 177000 χλμ σύνολο. Με υγραέριο είναι τα τελευταία 8500 χλμ (δηλαδή το έβαλα στις 168500 χλμ). Τα μπουζί τα άλλαξα στις 172000 χλμ. Τα μπουζοκαλωδια τα άλλαξα αν δεν κάνω λάθος προπέρυσι αλλα δεν θυμάμαι στα πόσα χλμ. Το πρωί δεν έχω κανένα απόλυτος πρόβλημα. Σήμερα το απόγευμα έκανα περίπου 50χλμ με βενζίνη και δεν μου έκανε το παραμικρό. Για να δούμε... Όπως λέει και ο φίλος dathens πιο πάνω στο αέριο φαίνεται πιο εύκολα το ηλεκτρικό πρόβλημα απ´οτι στην βενζίνη. ΥΓ. τα μπουζί που φοράω είναι απλά και ΟΧΙ ειδικά για lpg. Επίσης δεν έχω λαδιερα ούτε βάζω κάποιο πρόσθετο.
HYUNDAI ACCENT 1.3 2005 - ZAVOLI ΜΕ ΑΕΡΙΟΥΧΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ
Άβαταρ μέλους
tleo

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Κυρ 09 Σεπ, 2012 01:26

Γειά

Θα σας πώ την δική μου εμπειρία μήπως βοηθήσει,
Σε VW TOUAREG V6 3. 2 2004 αφού τοποθέτησα το σύστημα
υγραερίου και ύστερα απο 2.000 Km μόνος μου άλλαξα τα μπουζί
με μπουζί ιριδίου (όχι αποκλειστικά υγραερίου) χωρίς να μειώσω
το διάκενο (δεν υπάρχουν μπουζί υγραερίου για τον κινητήρα μου).

Αυτό προκάλεσε σε ταξίδι κάψιμο 2 πολλαπλασιαστών.
Αντικατέστησα όλους τους πολλαπλασιαστές με μάρκα BERU (που είναι
κορυφαίοι χωρίς να είναι ακριβοί) και μείωσα το διάκενο των μπουζί
κατα ένα δέκατο και δεν είχα περαιτέρω προβλήματα.
(Το αυτοκίνητο έχει ένα πολλαπλασιαστή ανα κύλινδρο χωρίς μπουζοκαλώδια)

Η καύση του υγραερίου είναι πιο απαιτητική σε ηλεκτρική τάση και αναδεικνύει
τα ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Προτείνω να αντικαταστήσετε τα μπουζί με μπουζί υγραερίου με το κατάλληλο διάκενο, καθώς
και τα μπουζοκαλώδια με μάρκα BERU. Αν ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα έστω και μειωμένο να
αντικαταστήσετε και τον πολλαπλασιαστή με BERU (ή ολα μαζύ απο την αρχή αν ο πολλαπλασιαστής
δεν είναι ακριβός).

Φιλικά
PRINS VSI 1.0 με VALVECARE
VW TOUAREG 3.2 V6 2004 κιν. AZZ
skarpouzis

Δημοσιευσεις: 60

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Κυρ 09 Σεπ, 2012 01:52

Σέ συνέχεια του προηγούμενου μου, σας θυμίζω ότι οι περισσότεροι πολλαπλασιαστές (ιδιαίτερα σε ορισμένες μάρκες/μοντέλλα αυτοκινήτων) είναι "αναλώσιμοι". Η απόδοσή τους μειώνεται με τα χιλιόμετρα. Στην χρήση τους με υγραέριο αυτή η πτώση της απόδοσης επιταχύνεται. Αυτό εξηγεί γιατί τα προβλήματα εμφανίζονται μετά απο κάποια χιλιόμετρα. Οι BERU θεωρούνται αθάνατοι. (Δεν είμαι ο αντιπρόσωπος της BERU στην Ελλάδα).

Φιλικά
skarpouzis

Re: Απ: Κοψίματα εν κινήση

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Σεπ, 2012 04:49

skarpouzis έγραψε:Σέ συνέχεια του προηγούμενου μου, σας θυμίζω ότι οι περισσότεροι πολλαπλασιαστές (ιδιαίτερα σε ορισμένες μάρκες/μοντέλλα αυτοκινήτων) είναι "αναλώσιμοι". Η απόδοσή τους μειώνεται με τα χιλιόμετρα. Στην χρήση τους με υγραέριο αυτή η πτώση της απόδοσης επιταχύνεται. Αυτό εξηγεί γιατί τα προβλήματα εμφανίζονται μετά απο κάποια χιλιόμετρα. Οι BERU θεωρούνται αθάνατοι. (Δεν είμαι ο αντιπρόσωπος της BERU στην Ελλάδα).

Φιλικά

Μηπως να μην αλλαζες καθολου μπουζι και να κραταγες τα μαμα;;;; Ισως να μην καιγονταν οι πολλαπλασιαστες..................
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Κυρ 09 Σεπ, 2012 05:40

Νομίζω ότι απλά θα αγόραζα χρόνο. Σε forum σχετικά με Touareg (κυρίως στις USA) θα βρείς πολλές αναφορές ότι οι πολλαπλασιαστές της VW είναι για χέσ..... και μετα απο 60 -70 χιλιάδες χιλιόμετρα δημιουργούν προβλήματα. Αυτά τα σχόλια για αυτοκίνητα με βενζίνη, χωρίς μετατροπή σε υγραέριο. Δεν προτείνω οι φίλοι να σκαλίσουν τα ηλεκτρολογικά χωρίς λόγο, υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και ψάχνουν την αιτία του.

Φιλικά
skarpouzis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες