Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με ανάφλεξη στον 1ο κύλινδρο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με ανάφλεξη στον 1ο κύλινδρο

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 13 Νοέμ, 2012 21:06

Οι τιμές που καταγράφουμε σε μια μέτρηση συμπίεση κυλίνδρων, δεν θα πρέπει να διαφέρουν μεταξύ τους περισσότερο από 10%. Για παράδειγμα ένα εύρος μεταξύ 180-200 psi είναι αποδεκτό, αντίθετα ένα εύρος 150-180psi δεν θα πρέπει να ληφθεί ως αποδεκτό. Άλλοι κατασκευαστές θέτουν αυτό το όριο διαφοράς μέχρι 7%.

Επίσης όταν καταγράφουμε μια διαφορετική τιμή σε έναν κύλινδρο ή και σε περισσότερους, επιβάλλεται να προστεθεί μια μικρή ποσότητα λιπαντικού, γύρω στο κουταλάκι, στην οπή που μπαίνει το μπουζί, να μιζάρουμε μερικές φορές και να επαναληφθεί το τεστ. Έτσι αποκλείουμε πιθανά σημεία βλάβης ή φθοράς ή επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία, αναλόγως του αποτελέσματος που θα πάρουμε.
Επίσης αξιόπιστα αποτελέσματα, έχουμε μόνο στην περίπτωση που η μπαταρία είναι σε καλή κατάσαση και ο κινητήρας καλώς ζεσταμένος - διαφορετικά .....

Και μια ερώτηση στο μέλος ginakos. Είναι δεδομένο ότι έαν πάρει κάποιος παλμό από πολλαπλασιαστή για σήμα στροφών, αυτός θα κάνει απώλεια ανάφλεξης;
Συνήθως σήμα στροφών παίρνεις από τον αισθητήρα στροφάλου ή εάν δεν είναι εφικτό από κάποιον πολλαπλασιαστή και το δηλώνεις (το από που πήρες) σε αντίστοιχο πεδίο στο σετάπ του προγράμματος.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό ginakos » Τετ 14 Νοέμ, 2012 12:36

Σε μερικα αυτοκηνητα το φις του πολαπλασιαστη εχει 4 καλωδια.σε ολουσ τουσ πολαπλασιαστες τα τρια εχουν το ιδιο χρωμα και στο τεταρτο διαφορετικο.Αν εχουν παρει παλμο απο πολαπλασιαστη ,θα πρερει να εχουν παρει απο το διαφορετικο χρωμα καλοδιου. Δεν λεω οτι αυτη ειναι η ληση του προβληματωσ ενα ενδεχομενο απλο κοιταγμα μεσα σε ολα τα αλλα.Οτι μπορει ο καθενας για να βοηθηση.Για αυτο δεν ειναι το forum;
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 14 Νοέμ, 2012 21:12

τα fabia 1.4 2005 μοντελα εχουν 1πολλαπλασιαστη σε καθε κυλινδρο με τεσσερα καλωδια
στο δικο μου με ιδιο κινητηρα εχουν παρει απο τον 4ο πολλαπλασιαστη το τελευταιο καλωδιο και στο προγραμμα lovato εχει ρυθμιση τυπος σηματος:αδυναμο, τυπος εναυσης:μονου πηνιου......σε αλλα κιτ εχει να δηλωνει αν τραβηξε + η -
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 22:43

ginakos έγραψε:Σε μερικα αυτοκηνητα το φις του πολαπλασιαστη εχει 4 καλωδια.σε ολουσ τουσ πολαπλασιαστες τα τρια εχουν το ιδιο χρωμα και στο τεταρτο διαφορετικο.Αν εχουν παρει παλμο απο πολαπλασιαστη ,θα πρερει να εχουν παρει απο το διαφορετικο χρωμα καλοδιου. Δεν λεω οτι αυτη ειναι η ληση του προβληματωσ ενα ενδεχομενο απλο κοιταγμα μεσα σε ολα τα αλλα.Οτι μπορει ο καθενας για να βοηθηση.Για αυτο δεν ειναι το forum;

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Κάθε άλλο, όπως λες για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ. Η ερώτηση έγινε για να εξακριβώσω εάν πάντα δημιουργείται θέμα ή απλά είναι θέμα σωστής εγκατάστασης. ΟΚ, με κάλυψες.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό billgas » Τρί 04 Δεκ, 2012 13:44

Παλμό νομίζω παίρνουν από τον 4ο.

Το πρόβλημα το εμφανίζει και στο υγραέριο απλά πρέπει να μείνει περισσότερη ώρα στο ρελαντί.

Όταν μετρήσαμε την συμπίεση βάλαμε και λίγο λάδι εκεί φαντάζομαι που λες. Και πάλι όμως έπαιζαν οι ενδείξεις. Από 170 η χειρότερη μέχρι και 200 χτύπησε.

Αυτό που μου είπαν στο συνεργείο είναι ότι δεν θα έπρεπε να κόβει την τροφοδοσία στον κύλινδρο. Μπορεί να είναι χαμηλή η συμπίεση 170-180 αλλά όχι τόσο που να δικαιολογεί διακοπή.

Αν και ξαναλέω ότι από τις 6-7 μετρήσεις που έγιναν για συμπίεση 2 φορές χτύπησε και 200 και χωρίς να έχει μπει και λιπαντικό.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω μαζέψει ένα ποσό και επειδή δεν βλέπω άλλη λύση μάλλον θα πάω να το φτιάξω επειδή εκτός του ότι είναι ενοχλητικό φοβάμαι μήπως πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Ευχαριστώ.
billgas

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 04 Δεκ, 2012 15:30

μαλλον το προβλημα σου ειναι απο οδηγους βαλβιδων.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τρί 04 Δεκ, 2012 16:04

Ενω εάν είχες την εγκυησει απο το εγκαταστάτη δέν θα ξηλωνόσουνα τώρα που θα ανόξεις μοτερ[ εάν ανοίξεις, δέν το ευχομαι] και οι κυριοι το αέριο στο ο,990, ε για αυτό λέμε ότι πρέπει να είναι περιπου στπ 60% διαφορά αέριο με βενζίνη.Αλλά μήν το αφήσεις έτσι έχεις πολι λιγα χλμ πρέπει να στα πλήρώσουνε ή να στο φτιάξουνε τσάμπα να σου φέρουνε το αμάξι σου στην αρχική του κατασταση,είναι απαράδεκτο στα 5000χλμ βαλβίδες.... :clap:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 04 Δεκ, 2012 16:37

BMW1796 έγραψε:Ενω εάν είχες την εγκυησει απο το εγκαταστάτη δέν θα ξηλωνόσουνα τώρα που θα ανόξεις μοτερ[ εάν ανοίξεις, δέν το ευχομαι] και οι κυριοι το αέριο στο ο,990, ε για αυτό λέμε ότι πρέπει να είναι περιπου στπ 60% διαφορά αέριο με βενζίνη.Αλλά μήν το αφήσεις έτσι έχεις πολι λιγα χλμ πρέπει να στα πλήρώσουνε ή να στο φτιάξουνε τσάμπα να σου φέρουνε το αμάξι σου στην αρχική του κατασταση,είναι απαράδεκτο στα 5000χλμ βαλβίδες.... :clap:

δεν ειπα βαλβιδες, ειπα οδηγους βαλβιδων και αυτος ο κινητητρας εχει αυτο το προβλημα και στην βενζινη. δεν φταιει για ολα το υγραεριο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό billgas » Τρί 04 Δεκ, 2012 17:19

Τι εγγύηση; Το σύστημα υγραερίου έχει. Το πρόβλημα το ξεκίνησε να το κάνει στην βενζίνη. Πως να ξέρω αν φταίει 100% το υγραέριο; Θα μου πούνε όχι δεν φταίει. Και μετά τι θα κάνω;

Στο συνεργείο αυτό φαντάζοναι και αυτοί ότι φταίει ο οδηγός από τις βαλβίδες.

Ευχαριστώ.
billgas

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό NTT » Παρ 21 Δεκ, 2012 18:22

billgas έγραψε:Τι εγγύηση; Το σύστημα υγραερίου έχει. Το πρόβλημα το ξεκίνησε να το κάνει στην βενζίνη. Πως να ξέρω αν φταίει 100% το υγραέριο; Θα μου πούνε όχι δεν φταίει. Και μετά τι θα κάνω;

Στο συνεργείο αυτό φαντάζοναι και αυτοί ότι φταίει ο οδηγός από τις βαλβίδες.

Ευχαριστώ.

Γεια σας παιδια εχω και εγω το ιδιο προβλημα . εχω ενα nissan primera 2003 zavoli ! εχω σηκωσει τα χερια δεν ξερω τι αλλο να κανω ! εαν βγαλατε καποια ακρη θα χαρω να την μαθω ! επισης εαν υπαρχει καποιος καλος μαστορας στην θεσσαλονικη να βρει το προβλημα !
NTT

Δημοσιευσεις: 12

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες