Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Mercedes a150 προβλημα σε βαλβιδα και πιστονι...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: mercedes a150 προβλημα σε βαλβιδα και πιστονι...

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 27 Απρ, 2013 21:30

[quote="crazysok"]Απο οτι μου ειπε ολοι οι κιλινδροι ειχανε συμπιεση 180 και ο πρωτος 120 μαλλον ενοουσε 18 και 12??δεν ξερω αλλα ετσι μου ειπε

Εχω συστημα ψεκασμου βενζινης απο τις 3.500 και πανω 3 ms

Eκανα ρυθμιση πριν λιγο καιρο και αλλαξα και μπουζι και εβαλα υγραεριου...εδω στην λαρισα που ειμαι αυτος που εκανε την ρυθμιση δεν την εκανε σωστα γιατι χαμηλα στην πρωτη και δευτερη ταχυτητα ηθελε λιγο παραπανω γκαζι για να ξεκινηση...

Τωρα θα το πηγαινα να το ρυθμιση ξανα σε αλλον μαστορα γιατι ο πρωτος ηταν λιγο.....@#$%^&

Οταν ζεστενετε το αμαξι ολα δουλευοθν κανονικα....μονο οταν ειναι κρυο το κανει..

Ευχαριστω!![/quote]

το 180 ειναι ενταξει το 120 ειναι πολυ χαμηλο κατα την αποψη μου θελεις επισκευη, οπως ειπε και ο συναδελφος πιο πανω αλλαξε τις εδρες των βαλβιδων και βαλε πιο ανθεκτικες βαλβιδες.
η ζημια σου εκατσε μην λυπηθεις το εξτρα κοστος, φτιαξε το σωστα για χρηση υγραεριου για να μην εχεις ξανα προβληματα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό crazysok » Σάβ 27 Απρ, 2013 21:52

Δηλαδη παω για ρεκτιφιε τελικα???

Να βαλω εδρες και βαλβιδες υγραεριου??ποσο ρε παιδια παραπανω ειναι το κοστος?
Απο την αλλη φοβαμε οτι θα το φτιαξω και μετα απο 60-70 χιλιαδες χιλιομετρα μπορει να το ξαναπαθω.
Το συστημα ειναι lovato
Μπορει να μου πει καποιος απο τι μπορει να εγινε η ζημια?τι εφταιξε δηλαδη
Εβαλα και ενα toune up μηπως και καθαριση τιποτα αλλα δυσκολο το βλεπω,,
Το αυτοκινητο μπορω να το κυκλοφορο μεχρι να βρω τα λεφτα η θα γινει τιποτα χειροτερο?

Ευχαριστω και παλι!
crazysok

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 28 Απρ, 2013 01:37

Μην πετάς τζάμπα τα χρήματα σου , δεν κάνει το tune up πολλά πράγματα θέλει λαδιερα η ψεκασμό βενζίνης απο οτι κατάλαβα δεν είχες τίποτα απο τα δυο !! Δες μπας και το βοηθήσεις με ένα ενισχυτικό λαδιού. Αλλα δεν εχει πολυ ζωη ακόμα αν ειναι βαλβίδα εξαγωγής και φταίει το μείγμα σε συνδυασμό την έλλειψη λιπανσης.. ( στο λέω διότι έχουμε 15-20 στο δρόμο και ένα εξ αυτών με 80.000 χιλ χωρις θέματα ) . Κοίτα οτι παει καύσιμο σωστα στο μοτέρ !! Στη βενζίνη κάνει ακριβώς τα ίδια ;
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό crazysok » Κυρ 28 Απρ, 2013 12:10

Qgas έγραψε:Μην πετάς τζάμπα τα χρήματα σου , δεν κάνει το tune up πολλά πράγματα θέλει λαδιερα η ψεκασμό βενζίνης απο οτι κατάλαβα δεν είχες τίποτα απο τα δυο !! Δες μπας και το βοηθήσεις με ένα ενισχυτικό λαδιού. Αλλα δεν εχει πολυ ζωη ακόμα αν ειναι βαλβίδα εξαγωγής και φταίει το μείγμα σε συνδυασμό την έλλειψη λιπανσης.. ( στο λέω διότι έχουμε 15-20 στο δρόμο και ένα εξ αυτών με 80.000 χιλ χωρις θέματα ) . Κοίτα οτι παει καύσιμο σωστα στο μοτέρ !! Στη βενζίνη κάνει ακριβώς τα ίδια ;

Exω ψεκασμο απο 3,500 και πανω με 3 ms θελει πιο χαμηλα??η να βαλω και λαδιερα?
Και στο αεριο και στην βενζινη τα ιδια οταν ειναι κρυο....μετα στρωνει!
Μηπως φταιει οτι δεν εχουν ρυθμιστη ποτε τα μπεκ υγραεριου και δεν ξερω αν ψεκαζει το ιδιο μειγμα σε καθε κιλινδρο??
Και κατι αλο μπορω να το κυκλοφορο η θα μου βγαλει και κατι αλλο?
crazysok

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 28 Απρ, 2013 12:27

ο δικος μας ο ρολος ειναι μονο συμβουλευτικος, δεν θα μπορουσε να ειναι και αλλος απο την στιγμη που δεν εχουμε δει το αυτοκινητο σου και δεν εχουμε εξετασει τα δεδομενα που χρειαζονται για μια ασφαλη και σωστη διαγνωση, καλυτερα θα ειναι να ακολουθησεις τις επιλογες του εγκαταστατη και του μηχανικου σου, αυτοι ειναι υπευθηνοι για την καλη λειτουργεια του κινητηρα σου, ειτε με βενζινη ειτε με υγραεριο στο αυτοκινητο σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 28 Απρ, 2013 12:28

hlias έγραψε:ο δικος μας ο ρολος ειναι μονο συμβουλευτικος, δεν θα μπορουσε να ειναι και αλλος απο την στιγμη που δεν εχουμε δει το αυτοκινητο σου και δεν εχουμε εξετασει τα δεδομενα που χρειαζονται για μια ασφαλη και σωστη διαγνωση, καλυτερα θα ειναι να ακολουθησεις τις επιλογες του εγκαταστατη και του μηχανικου σου, αυτοι ειναι υπευθηνοι για την σωστη λειτουργεια του κινητηρα, ειτε με βενζινη ειτε με υγραεριο στο αυτοκινητο σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 29 Απρ, 2013 10:03

Η συμπίεση του ενός κυλίνδρου είναι όντως χαμηλή σε σχέση με τους άλλους. Αλλά γιατί το πρόβλημά του παρουσιάζεται μόνο όσο είναι κρύο; Με πρόβλημα στη βαλβίδα δε θα έπρεπε συνέχια να ρετάρει; Ο Ηλίας τελικά έχει δίκιο. Αν δεν το εξετάσεις από κοντά μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 29 Απρ, 2013 12:23

Φροντιζουμε να παραβλεπουμε το γεγονος οτι ( μαλλον) το μοτερ ειναι στην black list των εταιρειων που ΠΟΥΛΑΝΕ προσεξτε ΠΟΥΛΑΝΕ συστηματα υγραεριου...

Κι εμεις εδω αρχιζουμε με "Ματζουνια" τυπου βαλε λαδι και τυπου ψεκαζε βενζινα να θελουμε ντε και σωνει οτι θα αντεξει..... οκ.... οτι πειτε.
Αμα ειναι καθε 100χλμ να θελω κι 2-3 λιτρα βενζινα.... τι οικονομια κανω...

το οτι μπορει ΚΑΠΟΙΟ να αντεξει δεν προδικάζει τι θα κανει τελικά η πλειοψηφία. Γιατι κανενα οχημα και κανενας οδηγός δεν ειναι ιδιοι...
Αλλος μπορει να το εβαλε στα 40.000 χλμ αλλος ατα 140.000....
Αλλος να το κανει ταξιδια κι αλλος να το εχει στο σταματα ξεκινα....

ΑΝ ( γιατι οπως λεει κι ο Ηλιας αν δεν το δεις τι να πεις) οντως ειναι καμεμες βαλβιδες και θες να το κρατησεις βαλε αυτες πο λενε ως "ενισχυμενες" κι ο Θεος βοηθός
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 29 Απρ, 2013 12:29

crazysok έγραψε:καλησπερα παιδες!

Λοιπον θα ηθελα και μια δευτερη γνωμη απο οσους γνωριζουν για το προβλημα μου
Το αυτοκινητο το πρωι και το λεω ξανα ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ που ειναι κρυο μπουκωνι....και δεν δουλευει σωστα... ρεταρι λιγο...παταω το γκαζι και δεν ανεβαζει σωστα αλλα μπουκωνι.μετα απο 5 λεπτα που ζεστενετε ολα οκ αλλα μου βγαζει βλαβη αισθητηρα λ και το παω για κοιταγμα

!

Προς μηχανικους.
Αν απομονωσουμε αυτη την παραγραφο το "κολλημενο ελατηριο πιστονιου" δε σας κανει λογικό?????
Ζεσταινεται μικραινουν οι ανοχες και "σφραγιζει" καλυτερα πλεον.
Και η ενδειξη Λ ειναι απο την "πλυμυρα" αναθυμιασεων βενζινας ας πουμε...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 29 Απρ, 2013 12:42

fokion έγραψε:
crazysok έγραψε:καλησπερα παιδες!

Λοιπον θα ηθελα και μια δευτερη γνωμη απο οσους γνωριζουν για το προβλημα μου
Το αυτοκινητο το πρωι και το λεω ξανα ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ που ειναι κρυο μπουκωνι....και δεν δουλευει σωστα... ρεταρι λιγο...παταω το γκαζι και δεν ανεβαζει σωστα αλλα μπουκωνι.μετα απο 5 λεπτα που ζεστενετε ολα οκ αλλα μου βγαζει βλαβη αισθητηρα λ και το παω για κοιταγμα

!

Προς μηχανικους.
Αν απομονωσουμε αυτη την παραγραφο το "κολλημενο ελατηριο πιστονιου" δε σας κανει λογικό?????
Ζεσταινεται μικραινουν οι ανοχες και "σφραγιζει" καλυτερα πλεον.
Και η ενδειξη Λ ειναι απο την "πλυμυρα" αναθυμιασεων βενζινας ας πουμε...

βρε Φωκιωνα με χαμηλη συμπιεση μονο αν ανοιξεις μοτερ μπορεις να πεις σιγουρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες