Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λανθασμένη ένδειξη υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λανθασμένη ένδειξη υγραερίου

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 08 Μάιος, 2014 09:02

Η κλίση σε συνδυασμό με το που έχει κάτσει το φλοτέρ μπορεί να αλλάζει τόσο πολυ τις ενδείξεις. Ένας απλός ροοστάτης είναι και γι'αυτό βλέπεις να παίζει τόσο πολύ. Της βενζίνης από πίσω τρέχει αλγόριθμο για να εξομαλύνει τα πάνω κάτω που επίσης κάνει το φλοτέρ. Στο υγραέριο, προτίμησαν τη λύση της ενδεικτικής στάθμης, απλά να ξέρεις αν είναι γεμάτο, μισοάδειο ή άδειο για λόγους κόστους. Ακριβείας θα μπορούσαν να το κάνουν, πχ αντί λαμπάκια να δείχνει ένα % γεμίσματος σε αναλογία με το δείκτη της βενζίνας, αλλά αυτό απαιτεί: 1) να φτάξουν τον ίδιο αλγόριθμο διόρθωσης που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος της βενζίνης 2) να επιβάλλουν με κάποιο τρόπο την ίδια πάντα τοποθέτηση της δεξαμενής ώστε το φλοτέρ να είναι στη βέλτιστη θέση κατά την κίνηση κίνηση του οχήματος. 3) Αντίστοιχο μέγεθος φλοτέρ για αντίστοιχο μέγεθος δεξαμενής 4) Καλιμπράρισμα από τον εγκαταστάτη των ενδείξεων του ροοστάτη στο μέγιστο και το ελάχιστο και των ενδιάμεσων θέσεων. Όταν προσπαθείς να κόψεις κόστος, δε κάνεις τίποτα από τα παραπάνω φυσικά.
Παλιότερα είχα ποστάρει εδώ ένα οδηγό πως να γίνει ρύθμιση των τάσεων για τα λαμπάκια για να δείχνουν πιο λογικές ενδείξεις. Και μένα μου έδειχναν ότι νάναι και έκανα τη διαδικασία και τουλάχιστον έχω 3 λαμπάκια πλέον που δείχνουν καλά.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 08 Μάιος, 2014 09:44

για σωστη ενδειξη απο το οργανο της σταθμης το πρωτο και μεγαλυτερο προβλημα ειναι η μικρου μηκους πιστα στο ποντεσιομετρο και δευτερο η μεγαλη διαφορα που εχει ο ογκος της δεξαμενης οταν ειναι στην μεση σε σχεση με οταν ειναι στο ελαχιστο ή μεγιστο σημειο της (σε τοροειδη δεξαμενη αυτο).
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Πέμ 08 Μάιος, 2014 21:27

Εγω εχω τη δεξαμενη που μπαινει στη θεση της ρεζερβας. Δηλαδη πρακτικα μπορει το οργανακι να δειχνει 1 λαμπακι και να βγαλει ξερωγω και 100 χιλιομετρα ακομα?
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 08 Μάιος, 2014 22:07

Στο δικό μου, με την εργοστασιακή ρύθμιση των τάσεων που κανόνιζαν τα λαμπάκια, έσβηναν τα 2 πρώτα σε 70 χιλιόμετρα από πλήρες γέμισμα και έδειχνε ρεζέρβα στα 180 χιλιόμετρα και είχε μέσα ακόμα 20-25 λίτρα δηλαδή άλλα 300-350 χιλιόμετρα ακόμα! Με τη διαδικασία που λέω, υπολόγισα τις καινούργιες τάσεις τις έβαλα στο πρόγραμμα του LPG με τον εγκαταστάτη (που με κοιτούσε σαν εξωγήινος στις τιμές που του έλεγα να βάλει) και πλέον λειτουργούν καλά. Πιθανότατα κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις και εσύ για να δείχνουν αξιοπρεπώς.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό mudkia » Πέμ 08 Μάιος, 2014 22:25

Φιλε εγω στο πρωτο ρυθμισμα ειχα 140 στο 1ο, 60 στο 2ο,100 στο3ο και και καμια 200αρια το 4ο με τη ρεζερβα το πηγα για ρυθμιση γεματο ταπα και με μια προχειρη συμειωση των κμ για κάθε λαμπακι.Απο τοτε πανε στροτα 120 το 1ο, 80 το 2ο, 90 το 3ο, 80 το 4ο και 120 η ρεζερβα με αποκληση +-10κμ :thumbup:
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Παρ 09 Μάιος, 2014 00:47

Δηλαδη για να βοηθησω καιγω τον μηχανικο να μου το ρυθμισει σωστα τι πρεπει να κανω ακριβως ?να βλεπω ποσα χιλιομετρα κανω με καθε λαμπακι και να το σημειωνω? απλα τα ρωταω ολα αυτα γιατι εχω φρικαρει λιγο βλεπω εχω μεινει με 2 λαμπακια και εχω κανει 96 χιλιομετρα.καλα επισης επειδη οταν το παρελαβα ειχε ηδη μεσα υγραεριο 30 λιτρα νομιζω? τωρα αντικειμενικα δεν ξερω ποσα ακριβως εβαλε. θα το κρινω καλυτερα στο επομενο γεμισμα ! γιατι νταξι καιγω υπολογιζω οτι το αυτοκινητο αυτο εβγαζε με 10ευρω βενζινη γυρω στα 80 χιλιομετρα μεσα στη πολη.οποτε θεωρητικα με 35 λιτρα υγραεριο (ο υπολογισμος ειναι συμφωνα οτι το υγραεριο ειναι στη μιση τιμη) θα βγαλει γυρω στα 380 - 420 χιλιομετρα αν υπολογισω οτι η καταναλωση πριν ηταν 7 - 7,5λιτρα/100 (ισως να λεω και πολλα) το αμαξι ειναι citroen c3 1.4. εχω ανοιξει και topic στο showroom με την εγκατασταση που εγινε,πειτε μου καισεις τη γνωμη σας :)
http://autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=2678

γενικα αν ξερετε το kit landirenzo evo θεωρειται καλο?
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 09 Μάιος, 2014 11:00

Βρήκα εκείνη τη δημοσίευση που λέω για τη ρύθμιση
http://lpgforum.gr/viewtopic.php?f=3&t=2088
apagogeas

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Σάβ 10 Μάιος, 2014 15:04

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας.Απο περιεργεια χτες πηγα και το γεμησα να δω ποσο ακομα θα παρει μεσα. Ξαφνιαστικα λιγο βεβαια που πηρε 15 λιτρα μεσα.Απλα αποτι φαινεται ο εγκαταστατης δεν ειχε βαλει ακριβως οσα μου ελεγε οταν μου το παρεδωσε.αμα ειχε 11 - 12 λιτρα καταναλωση κατι δε θα πηγαινε καλα πιστευω για ενα αυτοκινητο citroen c3 1,400 οποτε απλα πρεπει να ηταν στο οριο ας πουμε 4 προς 3 λαμπακια και νταξι σιγουρα ολα τα τεστ που εκανε στο δρομο κτλπ πρεπει να ηταν με το υγραεριο που ειχε ηδη μεσα.ξανα μιδενησα το κοντερ να δω τωρα ποσα θα βγαλει. μια αλλη ερωτηση ρε παιδια τωρα.οπως μου ειπε και ο μηχανικος πιθανον θα εχει προβλημα με το δεικτη της βενζινης (οπως σε πολλα γαλλικα).ε και οντως πεφτει και δεικτης βενζινης ταυτοχρονα και δε ξερω ποσο βενζινη εχει μεσα...εχω μερικες ερωτησεις :
1.Υπαρχει τροπος να ξεκινησει το αυτοκινητο μονο με υγραεριο σε περιπτωση που δεν εχει βενζινη?
2.υπαρχει κατι που μπορω να κανω εγω?ας πουμε να μπει ενας μετρητης βενζινης με δεικτη.γινετε?
3.Ας πουμε αυτο το αυτοκινητο με βενζινη 6- 7 λιτρα μεσα εβγαζε γυρω στα 80 χιλιομετρα περιπου (απλα το προβλημα εδω στο χαιδαρι ειναι οτι οπου και να πας ειναι ανηφορα κατηφορα).θεωρητικα τωρα με το υγραεριο που η βενζινη ειναι μονο για το ξεκινημα στα ποσα χιλιομετρα θα λεγατε να βαζω βενζινη? στην αρχη παντα φευγω πολυ ηρεμα μεχρι να γυρισει σε υγραεριο
4.(ασχετο με τα υπολοιπα) αν το αυτοκινητο αυτο μεσα στη πολη εχει καταναλωση περιπου 7 - 7,5 λιτρα/100 με το υγραεριο τωρα γυρω στο 8,5 θα παει περιπου?βεβαια σιγουρα περιμενω και μια διαφορα στη καταναλωση οταν θα παω για το τελικο ρυθμισμα στα 1000 χιλιομετρα.
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 10 Μάιος, 2014 17:01

1. Κάποια συστήματα το υποστηρίζουν, κάποια άλλα όχι. Ρώτα τον εγκαταστάτη σου για το σύστημα που έχεις, συνήθως λειτουργεί με το να έχεις συνεχώς πατημένο το κουμπί αλλαγής καυσίμου και μιζάροντας. Θέλει κάποια δευτερόλεπτα (στο NIGS περίπου 25 sec μίζα θέλει!) και αν θα πάρει εξαρτάται και από τη θερμοκρασία που έχει ο πνεύμονας. Το καλοκαίρι πιθανότατα θα πάρει μπροστά, το χειμώνα χλωμό. Λύση ανάγκης είναι πάντως.
3. Γενική συμβουλή να φρεσκάρεις το μίγμα τακτικά, κάθε 1-2 μήνες το πολύ, ειδικά το καλοκαίρι κάθε 1 μήνα το πολύ. Έχω κάψει αντλία βενζίνης από μπαγιατισμένο μίγμα. Ντεπόζιτο πάντα από 1/3 - 2/3 περίπου, γέμισμα στα 2/3 κάθε μήνα και αν δε καεί στο μήνα κάποια ποσότητα βενζίνης, γύρνα το χειροκίνητα να τη κάψεις για να μπορέσεις να βάλεις φρέσκο μίγμα. Προσωπικά κάθε μήνα βάζω 20 ευρώ (κάπου 12-13 λίτρα βγαίνει). Μη το σκέφτεσαι με τα χιλιόμετρα αλλά με το καιρό που είναι η βενζίνη μέσα στο ντεπόζιτο.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό labros » Κυρ 11 Μάιος, 2014 11:30

Τα λαμπάκια ρυθμίζονται με πιο λογική διαβάθμιση αν πάει κάποιος για ρύθμιση στον εγκαταστάτη του με γεμάτο το ντεπόζιτο. όταν οι εγκαταστάτες κάνουν την πρώτη ρύθμιση το τεπόζιτο έχει μέσα 10 ευρώ (τόσο βάζουν) και άρα μετά δε δείχνουν αναλογικά.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες