Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

ford focus συνεχόμενο ρετάρισμα με πορτοκαλί λαμπάκι

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: ford focus συνεχόμενο ρετάρισμα με πορτοκαλί λαμπάκι

Δημοσίευσηαπό mudkia » Σάβ 15 Αύγ, 2015 23:08

Κοιτά αν σου έκανε μόνο στο ένα καυσίμο το ρεταρισμα είναι από άλλους λόγους ... ΑΛΛΑ αφού στο κάνει και στα 2 κατά μεγάλο ποσοστό έχεις θέμα με τα ρεύματα :-B τώρα αν το είχες ή αν στο έκαναν άλλο θέμα /:) το λαμπάκι μάλλον είναι από τα ακαυτα που πάνε στο λ και τρελενεται
Υ.Γ.μάλλον εμπλεξες με τον επιστήμονα :-?
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό DPGeorge » Σάβ 15 Αύγ, 2015 23:39

Το μόνο θέμα που είχα με τα ρεύματα ήταν κάποιο απο τα μπουζοκαλώδια τα οποία αντικαταστάθηκαν πριν 1 χρόνο περίπου.

Παρ΄όλα αυτά εύχομαι να είναι κάτι ηλεκτρικό, ή κάποιο θέμα ρύθμισης... κανένας δεν είναι "άσφαλτος" :D
και αυτό το λέω γιατί έχω υπόνοιες για κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ... αυριο με το πρώτο φως της ημέρας θα ανεβάσω φωτογραφίες με τα ρινίσματα που έμειναν πάνω στον κινητήρα μετά την εγκατάσταση για να καταλάβετε τι εννοώ...

Ελπίζω να μην χρειαστεί να ανεβάσω απο Δευτέρα και άλλες φωτογραφίες με ρινίσματα που ( ελπίζω να μην βρώ) στον χώρο καύσης της μηχανής με τίποτα σπασμένα ελατήρια συμπιέσεως - γρατσουνισμένα χιτώνια - σπασμένες βαλβίδες και... "σφυρήλατα" πιστόνια...

Ας μην πώ περισσότερα για την ώρα επί αυτού, κρατάω τις επιφυλάξεις μου γενικότερα περί τεχνικών θεμάτων και... κάθε νομίμου δικαιώματος μου που απορέει απο την ιδιότητα του καταναλωτή.
DPGeorge

Δημοσιευσεις: 8

Re: Απ: ford focus συνεχόμενο ρετάρισμα με πορτοκαλί λαμπάκι

Δημοσίευσηαπό kostis » Κυρ 16 Αύγ, 2015 00:35

DPGeorge έγραψε:
mraf έγραψε:Πάντως για STAG μάλλον το ακριβοπλήρωσες.Αν επιτρέπεται που το εγκατέστησες?

Η εγκατάσταση έγινε σε γνωστό συνεργείο του οποίου βλέπετε την διαφήμιση που δίνει 15 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα :shh:

Καλά αυτός συνεχίζει και κάνει τα ίδια?? Μυαλό δεν έβαλε καθόλου??
Και η λαδιέρα λαδιέρα ε? Να βγαίνει το ψωμάκι...
Φίλε DPGeorge διάβασε τα παλια μου ποσταρίσματα για να δείς τί είχα τραβήξει εγώ!
Τελικά το αυτοκίνητό μου το είχα πουλήσει σε ενα φίλο επαρχία,αφού το είχε συνεφέρει ο hlias το οποίο συνεχίζει να δουλεύει ακόμα χωρίς προβλήματα και χωρίς να έχει κάψει βαλβίδες.
kostis

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό astam » Κυρ 16 Αύγ, 2015 04:19

Εγω θα σου προτεινα, για δοκιμη, να βγαλεις το πολο της μπαταριας για λιγα λεπτα ωστε να κανει reset ο εγκεφαλος του αυτοκινητου και μετα να δεις αν σου ρεταρει παλι στη βενζινη.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 16 Αύγ, 2015 11:22

σου τα εκανε αυτά πριν την εγκατασταση? μαλλον όχι.....αρα σημαινει ότι κατι στα ρευματα που εχει συνδεσει ο αεριτζής επιστήμονας δεν δουλευει σωστα η τι άλλο να πω...τα ρινίσματα και λειτουργια με ενανκυλινδρομου παει στο μυαλο να εχουν παει ρινίσματα στις βαλβιδες....ας το δει καποιος υπεύθυνος....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό DPGeorge » Κυρ 16 Αύγ, 2015 19:19

astam έγραψε:Εγω θα σου προτεινα, για δοκιμη, να βγαλεις το πολο της μπαταριας για λιγα λεπτα ωστε να κανει reset ο εγκεφαλος του αυτοκινητου και μετα να δεις αν σου ρεταρει παλι στη βενζινη.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ευχαριστώ για την ιδέα φίλε μου, αλλά το δοκίμασα αυτό την Παρασκευή το βράδυ ( 5-6 ώρες μετά την πρώτη δυσλειτουργία) δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

manoliss έγραψε:σου τα εκανε αυτά πριν την εγκατασταση? μαλλον όχι.....αρα σημαινει ότι κατι στα ρευματα που εχει συνδεσει ο αεριτζής επιστήμονας δεν δουλευει σωστα η τι άλλο να πω...τα ρινίσματα και λειτουργια με ενανκυλινδρομου παει στο μυαλο να εχουν παει ρινίσματα στις βαλβιδες....ας το δει καποιος υπεύθυνος....

Αυτό ακριβώς ελπίζω να μην έχει συμβεί manoli

---
Σήμερα το ξαναέβαλα εμπρός και διαπίστωσα ότι τα δεδομένα άλλαξαν ευτυχώς προς το καλύτερο.

Λοιπόν, με απενεργοποιημένο το υγραέριο σε λειτουργία 100% βενζίνης ο κινητήρας σταμάτησε να ρετάρει και λειτουργεί εντελώς φυσιολογικά μέχρι τις 3500 rpm αλλά το tsek engne εκεί ακάθεκτο και άσβεστο, μάλλον απο άκαυστο κάυσιμο όπως είπε και ο mudkia σε παραπάνω ανάρτησή του. Υψηλότερες στροφές δεν τόλμησα ακόμα να τεστάρω, θα το κάνει ο μάστορας στο συνεργείο. Ενώ υπενθυμίζω ότι πριν δυο μέρες έτρεμε όλο το όχημα είτε ήταν σε λειτουργία βενζίνης είτε σε υγραέριο, σαν να ήταν πληντήριο με χαλασμένα αντίβαρα σε πρόγραμμα στιψίματος.

Σε δοκιμή αυτόματης λειτουργίας βενζίνης - υγραερίου, αμέσως μόλις γύρισε σε υγραέριο είχε μεν σχετικά "ήρεμο" ρελαντί αλλά όταν πάταγε στις 1500 rpm ρετάριζε περήφανα... πρα-πρα-πρα... αλλά όχι τόσο έντονα όσο προχθές.
Προφανώς εδώ προκύπτει θέμα ρύθμισης του υγραερίου.

---

DPGeorge έγραψε:....
και αυτό το λέω γιατί έχω υπόνοιες για κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ... αυριο με το πρώτο φως της ημέρας θα ανεβάσω φωτογραφίες με τα ρινίσματα που έμειναν πάνω στον κινητήρα μετά την εγκατάσταση για να καταλάβετε τι εννοώ...
.

Πάμε να δούμε τις φωτό με τα ρινίσματα... πάνω στην εισαγωγή :wtf:

Γενική άποψη της εγκατάστασης
Εικόνα

Εγκέφαλος
Εικόνα

Λαδιέρα
Εικόνα

ΟΕΟ?????
Εικόνα

Τί δουλειά έχουν τα... ρίνίσματα εκεί?
Να υποθέσω ότι ο εγκαταστάτης έβγαλε την εισαγωγή την τρύπησε καθάρισε το εσωτερικό της αλλά άφησε πάνω τα ρινίσματα και την ξανατοποθέτησε στην θέση της? Μάλλον ΟΧΙ. Πολύ θα το ήθελα, αλλά θέλει πού φαντασία για να το πιστέψω αυτό και δεν την διαθέτω.

Να υποθέσω ότι ο εγκαταστάτης έκανε "εγχείρηση πάνω απο τα ρούχα" και τρύπησε την εισαγωγή επι τόπου? Μάλλον ναι... :evil:

Ερώτηματα.. Ρητορικά μεν.. αλλά χρήσιμα για ΟΛΟΥΣ όσους έχουν κάνει εγκατάσταση LPG και βρήκαν κάτι παρόμοιο εκεί...

> Υπάρχουν μόνο εκεί έξω ρινίσματα? ή έπεσαν και μέσα άλλα τόσα?
> Έστω ότι χρησημοποιήθηκε αντλία υποπίεσης κατα την διαδικασία.. αρκούσε για να κρατήσει ΟΛΑ τα παραγώμενα ρινίσματα εκτός του εσωτερικού της εισαγωγής?
> Έστω ότι θεωρητικά αρκούσε... Πραγματοποιήθηκε έλεγχος με ενδοσκοπική μικροκάμερα στο εσωτερικό για να διαπιστωθεί αυτό?
> Αν όχι, τι σημαίνει αυτό? Μήπως δημιουργήθικε ένα ωραίο κολάζ απο ξένα σώματα στις βαλβίδες εισαγωγής - εξαγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται?
> Μήπως το πρόσωπο του καταλύτη μετατράπηκε σε στόχο για... βελάκια απο τα υπολύματα των ρινισμάτων?
> Μήπως αυτό θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ολική ή μερική καταστροφή τιου κινητήρα? Εδώ υπάρχει ένα "ωραίο" παράδειγμα σχετικά με αυτό... viewtopic.php?f=3&t=822

Λοιπόν.. να μην σας κουράζω άλλο, θα επιστρέψω με νεότερα.

Μια θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες εγκαταστάτες ή χρήστες LPG, αν θέλετε να καταθέσετε κάθε άποψη και ιδέα που θεωρείτε πως θα είναι χρήσιμη του παρόντος θέματος, γιατί έχω την υπόνοια πως δεν είμαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που έχω αυτά τα ερωτήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Καλό σας απόγευμα.
DPGeorge

Δημοσίευσηαπό DPGeorge » Τρί 18 Αύγ, 2015 00:59

Λοιπόν, το πρόβλημα του ρεταρίσματος λύθηκε και πρέπει να ειπωθεί πως είχε να κάνει με ηλεκρολογική - μηχανική βλάβη που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εγκατάσταση του LPG.

Αντιθέτως, η εγκατάσταση και οι ρυθμίσεις του LPG σε μια βόλτα μέσα στην πόλη που το δοκίμασα σε διάφορες συνθήκες, ανηφορο - κατηφόρες σταμάτα ξεκίνα κ.τ.λ. έδειξαν το καλύτερο εαυτό τους και ελπίζω να παραμείνει έτσι.
DPGeorge

Δημοσίευσηαπό Giorgossarl » Τρί 31 Ιούλ, 2018 13:31

Καλησπέρα σας, επειδή έχω ένα ford focus του 2008 και μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, μήπως θα μπορούσες να μου πεις ποια ήταν τελικά η αιτία του προβλήματος; Αναφέρεις κάτι για ηλεκτορλογικη- μηχανολογική βλάβη αλλά αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος θα σου ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ!
Giorgossarl

Δημοσιευσεις: 1

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 64 επισκέπτες