astam έγραψε:Εγω θα σου προτεινα, για δοκιμη, να βγαλεις το πολο της μπαταριας για λιγα λεπτα ωστε να κανει reset ο εγκεφαλος του αυτοκινητου και μετα να δεις αν σου ρεταρει παλι στη βενζινη.
Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ευχαριστώ για την ιδέα φίλε μου, αλλά το δοκίμασα αυτό την Παρασκευή το βράδυ ( 5-6 ώρες μετά την πρώτη δυσλειτουργία) δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
manoliss έγραψε:σου τα εκανε αυτά πριν την εγκατασταση? μαλλον όχι.....αρα σημαινει ότι κατι στα ρευματα που εχει συνδεσει ο αεριτζής επιστήμονας δεν δουλευει σωστα η τι άλλο να πω...τα ρινίσματα και λειτουργια με ενανκυλινδρομου παει στο μυαλο να εχουν παει ρινίσματα στις βαλβιδες....ας το δει καποιος υπεύθυνος....
Αυτό ακριβώς ελπίζω να μην έχει συμβεί manoli
---
Σήμερα το ξαναέβαλα εμπρός και διαπίστωσα ότι τα δεδομένα άλλαξαν ευτυχώς προς το καλύτερο.Λοιπόν, με απενεργοποιημένο το υγραέριο
σε λειτουργία 100% βενζίνης ο κινητήρας σταμάτησε να ρετάρει και λειτουργεί εντελώς φυσιολογικά μέχρι τις 3500 rpm αλλά το tsek engne εκεί ακάθεκτο και άσβεστο, μάλλον απο άκαυστο κάυσιμο όπως είπε και ο mudkia σε παραπάνω ανάρτησή του. Υψηλότερες στροφές δεν τόλμησα ακόμα να τεστάρω, θα το κάνει ο μάστορας στο συνεργείο. Ενώ υπενθυμίζω ότι πριν δυο μέρες έτρεμε όλο το όχημα είτε ήταν σε λειτουργία βενζίνης είτε σε υγραέριο, σαν να ήταν πληντήριο με χαλασμένα αντίβαρα σε πρόγραμμα στιψίματος.
Σε δοκιμή αυτόματης λειτουργίας βενζίνης - υγραερίου, αμέσως μόλις γύρισε σε υγραέριο είχε μεν σχετικά "ήρεμο" ρελαντί αλλά όταν πάταγε στις 1500 rpm ρετάριζε περήφανα... πρα-πρα-πρα... αλλά όχι τόσο έντονα όσο προχθές.
Προφανώς εδώ προκύπτει θέμα ρύθμισης του υγραερίου.
---
DPGeorge έγραψε:....
και αυτό το λέω γιατί έχω υπόνοιες για κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ... αυριο με το πρώτο φως της ημέρας θα ανεβάσω φωτογραφίες με τα ρινίσματα που έμειναν πάνω στον κινητήρα μετά την εγκατάσταση για να καταλάβετε τι εννοώ...
.
Πάμε να δούμε τις φωτό με τα ρινίσματα... πάνω στην εισαγωγή
Γενική άποψη της εγκατάστασης

Εγκέφαλος

Λαδιέρα

ΟΕΟ?????

Τί δουλειά έχουν τα... ρίνίσματα εκεί?
Να υποθέσω ότι ο εγκαταστάτης έβγαλε την εισαγωγή την τρύπησε καθάρισε το εσωτερικό της αλλά άφησε πάνω τα ρινίσματα και την ξανατοποθέτησε στην θέση της? Μάλλον ΟΧΙ. Πολύ θα το ήθελα, αλλά θέλει πού φαντασία για να το πιστέψω αυτό και δεν την διαθέτω.
Να υποθέσω ότι ο εγκαταστάτης έκανε "εγχείρηση πάνω απο τα ρούχα" και τρύπησε την εισαγωγή επι τόπου? Μάλλον ναι...
Ερώτηματα.. Ρητορικά μεν.. αλλά χρήσιμα για ΟΛΟΥΣ όσους έχουν κάνει εγκατάσταση LPG και βρήκαν κάτι παρόμοιο εκεί...
> Υπάρχουν μόνο εκεί έξω ρινίσματα? ή έπεσαν και μέσα άλλα τόσα?
> Έστω ότι χρησημοποιήθηκε αντλία υποπίεσης κατα την διαδικασία.. αρκούσε για να κρατήσει ΟΛΑ τα παραγώμενα ρινίσματα εκτός του εσωτερικού της εισαγωγής?
> Έστω ότι θεωρητικά αρκούσε... Πραγματοποιήθηκε έλεγχος με ενδοσκοπική μικροκάμερα στο εσωτερικό για να διαπιστωθεί αυτό?
> Αν όχι, τι σημαίνει αυτό? Μήπως δημιουργήθικε ένα ωραίο κολάζ απο ξένα σώματα στις βαλβίδες εισαγωγής - εξαγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται?
> Μήπως το πρόσωπο του καταλύτη μετατράπηκε σε στόχο για... βελάκια απο τα υπολύματα των ρινισμάτων?
> Μήπως αυτό θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ολική ή μερική καταστροφή τιου κινητήρα? Εδώ υπάρχει ένα "ωραίο" παράδειγμα σχετικά με αυτό...
viewtopic.php?f=3&t=822Λοιπόν.. να μην σας κουράζω άλλο, θα επιστρέψω με νεότερα.
Μια θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες εγκαταστάτες ή χρήστες LPG, αν θέλετε να καταθέσετε κάθε άποψη και ιδέα που θεωρείτε πως θα είναι χρήσιμη του παρόντος θέματος, γιατί έχω την υπόνοια πως δεν είμαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που έχω αυτά τα ερωτήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Καλό σας απόγευμα.