Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Aλλαξανε τα μειγματα καλώς τα τα προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Aλλαξανε τα μειγματα καλώς τα τα προβληματα

Δημοσίευσηαπό rogerius » Δευτ 20 Ιουν, 2011 17:05

gakost έγραψε:
rogerius έγραψε:extes epiasa kouventa sthn Aeroporis: giati den peftei h timh to kalokairi? giati na pesei? afou alla meigmata exeis? den ta exo allaksei! nai alla o metrikos tonos kosrizei ligotero, giati den metafereis thn oikonomia stous katanalotes?...ekei arxisame tis fones...kaimeta to foularisma mou leei...ksereis , exeis dikio alla thn kratame thn timh se shesh me ths venzinhs thn timh....ekei tou eipa oti tha to anafero sto forum kai mou fanike oti mpenei sto forum giati thorivitheike....mia stagona ston okeano.

Φίλε rogerius,
μπορείς να γράφεις ελληνικά και όχι ακαταλαβίστικα; Το ότι το επιτρέπουν οι διαχειριστές είναι δικό τους θέμα, αυτό που προσωπικά κάνω είναι να αγνοώ όλα τα ακαταλαβίστικα (γενικά όχι μόνο αυτά που γράφεις εσύ). Με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να βγάζω τα μάτια μου :shock:

Πάντα φιλικά

Με συγχωρεις. Διστυχος δεν ξερω να γραφω σωστα και λογο βιασηνης ανατρεχω στα ψευδοgreeklish.Θα αρκεστω στο διαβασμα και ΑΝ εχω κατι πολυ συμαντικο να πω (χλωμο) θα το παλεψω με την γραμματικη.
Και εγο παντα φιλικα!
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 20 Ιουν, 2011 17:39

Φιλε rogerius, μας ενδιαφερουν οι γνωμες και εμπειριες ολων εδω στο forum. Το τελευταιο πραγμα που μας απασχολει ειναι η ορθογραφια...
Το να γραφουμε Ελληνικα, περαν απο το πρεπον, ειναι και πρακτικο θεμα...

Συνέχισε, ολοι κανουμε λαθη :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Δευτ 20 Ιουν, 2011 17:49

astragjtg έγραψε:Φιλε rogerius, μας ενδιαφερουν οι γνωμες και εμπειριες ολων εδω στο forum. Το τελευταιο πραγμα που μας απασχολει ειναι η ορθογραφια...
Το να γραφουμε Ελληνικα, περαν απο το πρεπον, ειναι και πρακτικο θεμα...
Συνέχισε, ολοι κανουμε λαθη :thumbup:

Στην ουσία γράφοντας ελληνικά διευκολύνεις την αναζήτηση (search) που θα κάνεις κάποιος μελλοντικά, γράφοντας στα ελληνικά κι αυτός.
Όσο για την ορθογραφία δε θα πάρουμε το κεφάλι κανενός αν κάνει λάθη :P
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό xarlam » Τετ 22 Ιουν, 2011 15:39

Πηγαίνοντας χθες για γέμισμα και έχοντας μόνο 285 χλμ άκουσα το εκνευριστικό ήχο του αδείασματος...αποκλείεται είπα και ξαναπάτησα το κουμπί της εναλλαγής αλλά πάλι το ιδιο μπιπ-μπιπ -μπίπ...Φουλάρισα με 36.4 περίπου λίτρα δηλ πάνω απο 12.7 λ/χλμ!!! Τα λιγότερα χλμ που μου είχε βγάλει ως τώρα ηταν 290 στο πρωτο γέμισμα και αρύθμιστο.Μετά την ρύμιση 320 εως 370 ανάλογα με την οδήγηση.Ρε λέτε να είναι αλήθεα ο τίτλος του post;
Nissan Qashqai 2.0 ICOM JTG 5ης γενιας
xarlam

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 22 Ιουν, 2011 16:07

Αυτο που παρατηρώ εγω τουλαχιστον με το καυσιμο του Φαρμακη, ειναι σταθερη αποδοση χωρις το παραμικρο... Την κουταμαρα να ξαναβαλω σε αλλον , δεν την ξανακανω...
Εχθες συγκεκριμενα που εκανα 1 ταξιδι στα Γιαννενα με την οικογενια(εξωτερικη θερμοκρασια 35 βαθμοι), δεν μασαγε τα @...του. Τι σε προσπερασεις, τι σε ανηφόρες, τι σε κινηση δεν με προβληματισε καθολου...και το καλυτερο της υποθεσης ειναι οτι ολη την ωρα το clima δουλευε !!!

Δεν θελω να προσβαλω κανενα, αλλα σχεδον ολα αυτα τα προβληματα που παρατηρω εδω μεσα τον τελευταιο καιρο(που αφορουν το καυσιμο και οχι παπαρες εγκαταστατες)ειναι σε αυτοκινητα που εχουν αεριο ψεκασμο. Αυτα ηθελα να αποφυγω οταν εβαλα το δικο μου. Δεν θα πεσει η πιεση ποτε τοσο ωστε να μου βγαλει check ή και χειροτερα, ρεταρισματα-σβησηματα κτλ Παρ'ολα αυτα, παλι θεμα καλης ρυθμισης εξ'αρχης ειναι ολα...
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό tgi » Τετ 22 Ιουν, 2011 16:26

xarlam έγραψε:Πηγαίνοντας χθες για γέμισμα και έχοντας μόνο 285 χλμ άκουσα το εκνευριστικό ήχο του αδείασματος...αποκλείεται είπα και ξαναπάτησα το κουμπί της εναλλαγής αλλά πάλι το ιδιο μπιπ-μπιπ -μπίπ...Φουλάρισα με 36.4 περίπου λίτρα δηλ πάνω απο 12.7 λ/χλμ!!! Τα λιγότερα χλμ που μου είχε βγάλει ως τώρα ηταν 290 στο πρωτο γέμισμα και αρύθμιστο.Μετά την ρύμιση 320 εως 370 ανάλογα με την οδήγηση.Ρε λέτε να είναι αλήθεα ο τίτλος του post;

Αν σου πω ότι και εγώ είχα το ίδιο σύμπτωμα και την ίδια αντίδραση!!!!
Το κακό επίσης με εμένα είναι ότι συνέπεσε η αλλαγή των μειγμάτων με την έξοδό μου από το service των 60Κ στο αυτοκίνητό μου όπου μου άλλαξαν και αντλία βενζίνης και νερού!!!!!
όταν είδα ότι από εκεί που έκανα 270 χιλ με ένα γέμισμα (38 λίτρα) και τώρα είναι 240-250 χιλ το πήγα ξανά στο συνεργείο για να ελέγξουν τα μείγματα με τον εγκέφαλο αλλά όλα ήταν κανονικά!!!!
τότε είδα και το post στο forum και κατάλαβα ότι δεν είμαι ο μόνος!!!!

Καλό κουράγιο σε όλους μας!!!!

Τελικά πρέπει να συμπληρώσουν ή να αλλάξουν οι εγκαταστάτες στις σελίδες τους στο internet στην ενότητα "Γιατί Υγραέριο", την φράση : "Καύσιμο που δεν νοθεύεται !!!" και να συμπληρωθεί με την φράση : "Καύσιμο που δεν νοθεύεται από τους πρατηριούχους!!!"
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 22 Ιουν, 2011 17:02

Εγω τα ιδια χλμ βγαζω παιδια, οπως και το χειμωνα. Αν εξαιρέσης οτι λογο καλοκαιριου υπαρχει παραπανω κινηση και φυσικο να υπαρχει (φυσιολογικη)παραπανω καταναλωση, βγαζω τα ιδια χλμ.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 22 Ιουν, 2011 21:21

astragjtg έγραψε:Εγω τα ιδια χλμ βγαζω παιδια, οπως και το χειμωνα. Αν εξαιρέσης οτι λογο καλοκαιριου υπαρχει παραπανω κινηση και φυσικο να υπαρχει (φυσιολογικη)παραπανω καταναλωση, βγαζω τα ιδια χλμ.

Και εγώ ίδια κατανάλωση και ίδια συμπεριφορά. astra σε αυτά που λες να προσθέσω και την έξτρα κατανάλωση λόγω aircondition
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 22 Ιουν, 2011 22:14

Τις τελευταίες μέρες έκανα 1250 χιλιόμετρα εκτός Αθήνας και γέμισα κατά σειρά στη Μεταμόρφωση, Τρίκαλα, Γρεβενά, Άρτα, Πάτρα, Μεταμόρφωση.
Λόγω ζεστού καιρού o κλιματισμός δούλευε σχεδόν συνέχεια. Εκεί που πήγαινα με νορμάλ ταχύτητες η κατανάλωση ήταν ίδια (ή λίγο καλύτερη) σε σχέση με προηγούμενα εκτός Αθήνας ταξίδια μου (Χριστούγεννα, Πάσχα) με παρόμοιες συνθήκες κίνησης και φορτίου.
Όταν το ζόρισα κάπως, στη διαδρομή Πάτρα-Αθήνα, η κατανάλωση ήταν αυξημένη μεν (+7% σε σχέση με το μέσο όρο μου), αλλά σε παρόμοια επίπεδα με πέρυσι το καλοκαίρι.
Κατά τ' άλλα, κανένα πρόβλημα με τις επιδόσεις και τη γενικότερη αίσθηση! Δεν ξέρω αν κάποιο από τα πρατήρια σε Τρίκαλα, Γρεβενά, ή Άρτα εφοδιάζεται από τον Φαρμάκη...
Πάντως πρόσεξα μετά την Αμφιλοχία (κοντά στο χωρίο Σταυρός αν θυμάμαι καλά), ο Φαρμάκης έχει εγκαταστάσεις με δεξαμενές (χωρίς πρατήριο όμως!)...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 22 Ιουν, 2011 22:25

gakost έγραψε:
astragjtg έγραψε:Εγω τα ιδια χλμ βγαζω παιδια, οπως και το χειμωνα. Αν εξαιρέσης οτι λογο καλοκαιριου υπαρχει παραπανω κινηση και φυσικο να υπαρχει (φυσιολογικη)παραπανω καταναλωση, βγαζω τα ιδια χλμ.

Και εγώ ίδια κατανάλωση και ίδια συμπεριφορά. astra σε αυτά που λες να προσθέσω και την έξτρα κατανάλωση λόγω aircondition

Εννοειται. Οταν ειπα για κινηση εννουσα και την συμφόρηση λογο κινησης αλλα και την αλλαγη στον τροπο που κινουμαστε το καλοκαιρι π.χ. air-contition...

Οπως ειπαμε λοιπον, η ιδια συμπεριφορα και καταναλωση με πριν.
Απο το τι υγραεριο εχετε κει στην Αθηνα...πηρα 1 γευση και ...μου ξίνισε λιγο :lol: Πραγματικα ειναι αποριας αξιο, το τι στο καλο μίξη εχει γινει για φετος το καλοκαιρι.. :problem: Μηπως αυτο γινονταν καθε καλοκαιρι αλλα φετος επειδη εχει βαλει και η κουτση μαρια...στη κουτση μαρια lpg, γινεται πλεον αντιληπτό ???

Φιλε dti, μαλλον μας βοηθα ο υγρος ψεκασμος και δεν εχουμε ντραβαλα. Απο εκει (Γρεβενα κτλ)δεν ξερω αν εχει επεκταθει. Οι εγκαταστασεις που λες ειναι μετα το χωριο Ρίβιο εδω 38.772638,21.196339 . Οντως δεν εχει πρατηριο. Σταματησα 1 μερα και ρωτησα αν υπαρχει τροπος ...και φυσικα μου ειπαν οχι. Ειναι σταθμος ανεφοδιασμου. Ρωτησα μπας και ανοιξει προς τ'Αγρινιο κανενα και σωθουμε αλλα...τζιφος.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 73 επισκέπτες