Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρίσματα και μείωση διάκενου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ. ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ...

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Σάβ 03 Δεκ, 2011 23:54

Giannis έγραψε:Κάθε πότε το κάνει; Τον πολλαπλασιαστη, τον απεκλεισες;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συμθήκες κάτω από τις οποίες το κάνει. Όποτε το πιάσει. Μόνο όταν είναι κρύο ΔΕΝ το παρουσιάζει.
Τον πολλαπλασιαστή δεν τον έχω αποκλείσει. Μάλιστα σκέφτομαι ότι ίσως φταίει αυτός, γιατί τώρα που μείωσα το διάκενο στα μπουζί, κάπως φαίνεται ότι διορθώθηκε το πρόβλημα. Θα το οδηγήσω και αύριο και θα ξέρω σίγουρα.
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό Giannis » Κυρ 04 Δεκ, 2011 00:28

mazda323F έγραψε:
Giannis έγραψε:Κάθε πότε το κάνει; Τον πολλαπλασιαστη, τον απεκλεισες;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συμθήκες κάτω από τις οποίες το κάνει. Όποτε το πιάσει. Μόνο όταν είναι κρύο ΔΕΝ το παρουσιάζει.
Τον πολλαπλασιαστή δεν τον έχω αποκλείσει. Μάλιστα σκέφτομαι ότι ίσως φταίει αυτός, γιατί τώρα που μείωσα το διάκενο στα μπουζί, κάπως φαίνεται ότι διορθώθηκε το πρόβλημα. Θα το οδηγήσω και αύριο και θα ξέρω σίγουρα.

πόσο διάστημα το οδηγησες με βενζίνη και δεν το έκανε;
Αν είναι πολλαπλασιαστης, θα το κάνει και στα δύο καύσιμα.
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό zik » Κυρ 04 Δεκ, 2011 02:02

Φίλε μου πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε με άλλον πολλαπλασιαστή! Παρόμοια προβλήματα είχα και εγώ και το έλυσα με την αντίστροφη σειρά. Άρχικά άλλαξα πολλαπλασιαστή και μπουζί και έπειτα μπουζοκαλώδια! Σε κάθε κομμάτι που άλλαζα έβλεπα κάποια βελτίωση αλλά δεν διορθωνόταν τελείως. Λογικά αν αλλάξεις και τον πολλαπλασιαστή θα ησυχάσεις. Το παράλογο και σε εμένα ήτανε ότι στην βενζίνη δεν καταλάβαινες το πρόβλημα, πιθανόν λόγο διαφορετικής καύσης με το υγραέριο!
Ford focus 2002, 1.6l. LONGAS ITALIA με πνεύμονα BRC. Συνολικά χλμ: 309.000, με υγραέριο: 170.000.
zik

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Κυρ 04 Δεκ, 2011 02:20

zik έγραψε:Φίλε μου πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε με άλλον πολλαπλασιαστή! Παρόμοια προβλήματα είχα και εγώ και το έλυσα με την αντίστροφη σειρά. Άρχικά άλλαξα πολλαπλασιαστή και μπουζί και έπειτα μπουζοκαλώδια! Σε κάθε κομμάτι που άλλαζα έβλεπα κάποια βελτίωση αλλά δεν διορθωνόταν τελείως. Λογικά αν αλλάξεις και τον πολλαπλασιαστή θα ησυχάσεις. Το παράλογο και σε εμένα ήτανε ότι στην βενζίνη δεν καταλάβαινες το πρόβλημα, πιθανόν λόγο διαφορετικής καύσης με το υγραέριο!

Αδερφέ κι εγώ πιστεύω τελικά ότι είναι αυτό. Με τη βενζίνη δεν κάνει απολύτως τίποτα. Λογικά επειδή το υγραέριο είναι πιο δύσφλετκο παρουσιάζει αυτά τα κοψίματα. Μακάρι να είναι αυτό, να ηρεμήσω. Θα ρωτήσω πόσο έχει ο πολλαπλασιαστής και θα αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 04 Δεκ, 2011 12:46

mazda323F έγραψε: Μόνο όταν είναι κρύο ΔΕΝ το παρουσιάζει.

Προφανώς (εκτιμώ)γιατί δουλεύει ακόμη βενζίνη.

Άλλαξες τα μπουζί πριν από 1000 χλμ, μήπως συνέπεσε με την αρχή τον προβλημάτων; Πριν μπεις στα έξοδα με πολλαπλασιαστές κλπ κάνε ένα μικρό ανέξοδο έλεγχο έχω ξανακούσει να συμβαίνει όσο και αν φαίνεται παράξενο. Τσέκαρε αν τα μπουζί που φοράς όντως είναι ο σωστός τύπος βλέποντας το από τους καταλόγους του κατασκευαστή ή από το βιβλίο του αυτοκιήτου. Το ότι βιδώνουν στην τρύπα δεν σημαίνει ότι είναι και τα σωστά. Εννοείτε ότι μιλάμε για επώνυμα (ngk, champion, κλπ) έτσι και όχι κινέζικα με 2 € φαντάζομαι.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 07 Δεκ, 2011 15:56

Τσεκάρισε τα μπουζί όπως σε συμβουλεύει και ο gakost και αν χρειαστεί μείωσε και το διάκενο στα 0,8mm.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Πέμ 08 Δεκ, 2011 01:59

LPGas έγραψε:Τσεκάρισε τα μπουζί όπως σε συμβουλεύει και ο gakost και αν χρειαστεί μείωσε και το διάκενο στα 0,8mm.

Παιδιά αυτό ήταν!!! Χίλια ευχαριστώ! :thumbup: Μείωσα το διάκενο στα 0,8mm και το αμάξι πετάει πάλι. :idea: Ούτε ρεταρίσματα, ούτε τίποτα. :P
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 08 Δεκ, 2011 13:39

mazda323F έγραψε:
LPGas έγραψε:Τσεκάρισε τα μπουζί όπως σε συμβουλεύει και ο gakost και αν χρειαστεί μείωσε και το διάκενο στα 0,8mm.

Παιδιά αυτό ήταν!!! Χίλια ευχαριστώ! :thumbup: Μείωσα το διάκενο στα 0,8mm και το αμάξι πετάει πάλι. :idea: Ούτε ρεταρίσματα, ούτε τίποτα. :P

μπραβο φιλε!!! :thumbup:
το διεκενο στα μπουζι οταν καις Lpg ειναι μεγαλη δουλεια να ειναι σωστο!εαν στην βενζινη παιζει ρολο 1 φορα στο Lpg παιζει πολυ παραπανω. ;)
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 08 Δεκ, 2011 16:16

Και μερικες οδηγειες προς ναυτιλλομένους... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=kD1rFSUcAKo

http://www.youtube.com/watch?v=qrLKXy4MsNg

http://www.youtube.com/watch?v=KYK5IUXSfew

http://www.ebay.com/sch/?LH_BIN=1&_kw=s ... pos=&gbr=1

Και κατι σχετικο.. http://www.youtube.com/watch?v=tS4MV2pE ... re=related

Μετα απο αυτο, φανταζομαι οτι ολοι μπορουν να το κανουν μπας και μειωθουν και τα προβληματα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Re: Ρεταρίσματα και μείωση διάκενου

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 08 Δεκ, 2011 21:29

Δεν λέω ότι στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν έκανε δουλεια, αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Υπό κανονικές συνθήκες εφόσον δηλαδή τα μπουζί είναι κατάλληλα για το αυτοκίνητο επωνυμα και σε καλή κατάσταση δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμιά αλλαγή. Αν μπορεί ο LPgas ή κάποιος άλλος εγκαταστάτης ας μας δώσει και τα φώτα του είτε ας με επιβεβαιώσει έιτε να με διορθώσει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες