Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πορτοκαλί λαμπάκι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό stkamos » Τρί 26 Ιούλ, 2011 00:32

Το ''φτωχο μειγμα'' ειναι καλο να εχεις τα καταλληλα εργαλεια να το ερμηνευεις σωστα γιατι μπορει να φας τα μουτρα σου.Νομιζω οτι εκει ειναι ριζα του κακου για τα περισσοτερα λαμπακια.Μπορει να αναβει φτωχο λογο ελλειψης οξυγονου μιας και το μειγμα ειναι πολυ πλουσιο.Αντε εσυ τωρα να διαβαζεις φτωχο και να δινεις περισσοτερο μειγμα,να και τα λαμπακια να και οι αρυθμιες στο ρελαντι μιας και το αμαξι πνιγεται.Απο την αλλη τα εχουμε κανει ολα ισιωμα.Νομιζω οτι υπαρχουν συνεργεια πολυ καλα στην δουλεια τους αλλα σιγουρα δεν τοποθετουν κιτ για 800 και 900 ευρω (δεν βαζω τον υγρο ψεκασμο μεσα που θεωρω δεδομενο οτι δεν υπαρχει καταλληλη τεχνογνωσια και τεχνικη υποστιρηξη ακομα στην Ελλαδα).Ωπος υπαρχουν και πολυ καλα κιτ που δεν τα ακους στην αγορα. Υπαρχει κιτ αεριου ψεκασμου, με desmo πνευμωνα χωρις τυμπανα και mosfet ηλεκτρονικη μοναδα (Eobd,euro5,can250,can500,που πραγματικα δεν το συναντω πουθενα.Το κακο με τα συνεργεια ειναι οτι συμβιβαζονται με την πιεση του πελατη για χαμηλοτερη τιμη και φορανε κιτ οσο το δυνατον οικονομικοτερα.Ακομα και απο τα επωνυμα οι σειρες που φοριουνται ειναι οι φτηνες και οχι οι ακριβες εκδοσεις. Ενα καλο συνεργειο μπορει να κανει ολα τα κιτ να δουλεψουν σωστα σε ολα σχεδον τα αυτοκινητα.Αυτο ειναι νομος αν θες να θεωρησε συνεργειο υγραεριοκινησης.Απο εκει και περα ειναι θεμα κιτ στο ποσο αξιοπιστο θα φανει.Θα δοκιμαστουν πολλοι πνευμωνες αυτο το καλοκαιρι και αρκετοι ρελλεδατοι εγκεφαλοι παντως.Συμβουλη:Να περνετε εγγυηση και για την εργασια και οχι μονο για το κιτ.
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Re: Λαμπακι μηχανης

Δημοσίευσηαπό scorpion4444 » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 00:28

και μένα μου το έβγαλε το λαμπάκι. και σε κανά 2 γνωστούς μου. Στο συνεργείο δεν δίνει καμιά ένδειξη βλάβης/λάθους στο μηχάνημα....
scorpion4444

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό ALEXIS » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 11:21

καλησπερα το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα mazda 6 1800 και με ταλαιπωρησε για αρκετο διαστημα και μετα απο πολυ ψαξιμο γιατι δεν μπορουσαν να εντοπισουν το προβλημα μου ειπαν οτι ο πνευμονας που ειχαν εγκαταστησει στο αυτοκινητο
παρολο που για τον κατασκευαστη ειναι ο ενδεδειγμενος τον αλλαξαν και εβαλαν μεγαλυτερο απο τοτε λυθηκε το θεμα.
ALEXIS

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό EKOYR » Δευτ 05 Σεπ, 2011 23:23

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3000 ΧΛΜ ΜΟΥ ΑΝΑΒΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ CHECK .Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΜΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΝΑΒΕ ΠΑΛΙ,ΕΨΑΞΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ Η ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΜΠΕΚ ΜΙΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ,ΤΑ ΑΝΟΙΞΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΕΝ ΜΙΣΗ ΣΤΡΟΦΗ,ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΛΑΜΠΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙ ΣΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ :thumbup:
EKOYR

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 07 Σεπ, 2011 16:35

Αν το υγραέριο είναι οριακά ρυθμισμένο προς την φτωχή του πλευρά και ο εγκέφαλος φτάνει στο όριο της διόρθωσης του τότε είναι πολύ πιθανότερο με μια διαφορετική ποιότητα καυσίμου να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα λόγω φτωχού ή πλούσιου μίγματος. Στα πιο σοβαρά συστήματα υπάρχουν αλγόριθμοι που ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το υγραέριο «υπολογίζουν την ποιότητα του» και κάνουν διορθώσεις ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Η διαφορά των 200 Euro που έχει ένα πολύ εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα από ένα 2ης κατηγορίας εντοπίζεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες. Και για αυτά τα 200 Euros παραπάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να τραβιέται κανείς στα συνεργεία και να ψάχνεται με του κωδικούς βλάβης και τις αιτίες τους
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 14 Σεπ, 2011 01:50

Εχω ενα θεμα με το λαμπακι. Οταν οδηγαω πιο γρηγορα με το υγραεριο γεμιζοντας παραπανω τις ταχυτητες μου αναβει το τσεκ. Υστερα αν ηρεμησω την οδηγηση σβηνει μονο του. Το διαγνωστικο δειχνει ''μη ενεργος λ(2)'' ενω εκει την ωρα δειχνει να λειτουργει δινοντας τασεις. Δοκιμαζω με βενζινη οδηγηση στο οριο των στροφων και δεν αναβει λαμπακι. Αμα ειχε προβλημα ο λ δεν θα αναβε και με βενζινη? Επισης ο υγραερας δεν βλεπει καποιο προβλημα στο μιγμα ειναι μια χαρα. Το αμαξι ειναι hyundai tucson με AG centrum και εχω κανει 25Κ κμ.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 14 Σεπ, 2011 10:44

LPGas έγραψε:Αν το υγραέριο είναι οριακά ρυθμισμένο προς την φτωχή του πλευρά και ο εγκέφαλος φτάνει στο όριο της διόρθωσης του τότε είναι πολύ πιθανότερο με μια διαφορετική ποιότητα καυσίμου να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα λόγω φτωχού ή πλούσιου μίγματος. Στα πιο σοβαρά συστήματα υπάρχουν αλγόριθμοι που ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το υγραέριο «υπολογίζουν την ποιότητα του» και κάνουν διορθώσεις ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Η διαφορά των 200 Euro που έχει ένα πολύ εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα από ένα 2ης κατηγορίας εντοπίζεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες. Και για αυτά τα 200 Euros παραπάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να τραβιέται κανείς στα συνεργεία και να ψάχνεται με του κωδικούς βλάβης και τις αιτίες τους

Επειδή έχω εκτιμήσει τις γνώσεις σας πάνω στο υγραέριο θα ήθελα να κάνετε μια λίστα με τις εταιρίες παραγωγής κιτ υγραερίου που έχετε δουλέψει και να τις κατατάξετε όσον αφορά τις δυνατότητές τους και την ποιότητά τους. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο φόρουμ για να μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα και να καθοδηγήσει τους υποψήφιους για εγκατάσταση.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό billisdim » Παρ 16 Σεπ, 2011 22:03

Και μενα αναμενο ειναι το λαμπακι του κινητηρα εδω και 1000 χλμ περιπου, απο τοτε που το κανα να ψεκαζει και βενζινη παραλληλα με το υγραεριο. Στο διαγνωστικο μου βγαζει βλαβη στον 2ο αισθητηρα λ, αλλα το αμαξι πηγαινει σφαιρα, ουτε αρρυθμιες ουτε τιποτα. Σβηνω τη βλαβη στο διαγνωστικο αλλα ξαναναβει μετα απο λιγα χλμ.
Και στου πεθερου μου το forester αναβει ωρες ωρες και στης γυναικας μου το focus. Δεν ειναι τιποτα πιστευω. Την επομενη φορα που θα παω στον εγκαταστατη θα κοιταξουμε τα μειγματα μια ακομα φορα μπας και το σβησουμε.

Παντως απο τοτε που το βαλα να ψεκαζει και βενζινη το αμαξι, το βλεπω να πηγαινει καλυτερα, δεν καταλαβαινεις διαφορα αποδοσης οταν δουλευεις βενζινη με οταν δουλευεις υγραεριο πλεον.

Σχετικα με το βενζιναδικο πισω απο το καρφουρ που ειπωθηκε, οταν ειμαι σαλονικα συνεχεια απο εκει βαζω και γω, και τα 3αλλα αμαξια της οικογενειας που τα χουμε αεριο, εδω και χροοοοονια.Δεν πιστευω να φταιει το εν λογω.
billisdim

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 19 Σεπ, 2011 17:17

billisdim έγραψε:Και μενα αναμενο ειναι το λαμπακι του κινητηρα εδω και 1000 χλμ περιπου, απο τοτε που το κανα να ψεκαζει και βενζινη παραλληλα με το υγραεριο. Στο διαγνωστικο μου βγαζει βλαβη στον 2ο αισθητηρα λ, αλλα το αμαξι πηγαινει σφαιρα, ουτε αρρυθμιες ουτε τιποτα. Σβηνω τη βλαβη στο διαγνωστικο αλλα ξαναναβει μετα απο λιγα χλμ.
Και στου πεθερου μου το forester αναβει ωρες ωρες και στης γυναικας μου το focus. Δεν ειναι τιποτα πιστευω. Την επομενη φορα που θα παω στον εγκαταστατη θα κοιταξουμε τα μειγματα μια ακομα φορα μπας και το σβησουμε.

Παντως απο τοτε που το βαλα να ψεκαζει και βενζινη το αμαξι, το βλεπω να πηγαινει καλυτερα, δεν καταλαβαινεις διαφορα αποδοσης οταν δουλευεις βενζινη με οταν δουλευεις υγραεριο πλεον.

Σχετικα με το βενζιναδικο πισω απο το καρφουρ που ειπωθηκε, οταν ειμαι σαλονικα συνεχεια απο εκει βαζω και γω, και τα 3αλλα αμαξια της οικογενειας που τα χουμε αεριο, εδω και χροοοοονια.Δεν πιστευω να φταιει το εν λογω.

Βλάβη στον 2ο αισθητήρα λ δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Δεν είναι όμως όλα τα λαμπάκια ίδια!
Πρέπει ανά περίπτωση να εξετάζεται το πρόβλημα γιατί υπάρχουν κάποιοι κωδικοί που απευθύνονται σε βασικές λειτουργιές του κινητήρα
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 19 Σεπ, 2011 17:54

anikologr έγραψε:
LPGas έγραψε:Αν το υγραέριο είναι οριακά ρυθμισμένο προς την φτωχή του πλευρά και ο εγκέφαλος φτάνει στο όριο της διόρθωσης του τότε είναι πολύ πιθανότερο με μια διαφορετική ποιότητα καυσίμου να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα λόγω φτωχού ή πλούσιου μίγματος. Στα πιο σοβαρά συστήματα υπάρχουν αλγόριθμοι που ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το υγραέριο «υπολογίζουν την ποιότητα του» και κάνουν διορθώσεις ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Η διαφορά των 200 Euro που έχει ένα πολύ εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα από ένα 2ης κατηγορίας εντοπίζεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες. Και για αυτά τα 200 Euros παραπάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να τραβιέται κανείς στα συνεργεία και να ψάχνεται με του κωδικούς βλάβης και τις αιτίες τους

Επειδή έχω εκτιμήσει τις γνώσεις σας πάνω στο υγραέριο θα ήθελα να κάνετε μια λίστα με τις εταιρίες παραγωγής κιτ υγραερίου που έχετε δουλέψει και να τις κατατάξετε όσον αφορά τις δυνατότητές τους και την ποιότητά τους. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο φόρουμ για να μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα και να καθοδηγήσει τους υποψήφιους για εγκατάσταση.

Έχω δουλέψει BRC, OMVL, ELPIGAZ, GFi, ICOM, Landi Renzo και πρόσφατα Vialle.
Θα ήταν άδικο να έλεγα ότι κάποια είναι η χειρότερη ενώ κάποια η καλύτερη. Όλες έχουν τα πλεονεκτήματα τους αλλά και μειονεκτήματα. Λόγω της μεγάλης μου εμπειρίας στους προγραμματισμούς εγκεφάλων συνήθως κρίνω κάποιο σύστημα σύμφωνα με τις δυνατότητες που μου δίνει ο εγκέφαλος του για μικρό-ρυθμισεις και στην ευελιξία του software. Κορυφαίες σε αυτά είναι η ELPIGAZ, BRC και OMVL. Όσον αφορά το θέμα ποιότητας και σταθερότητας η εταιρία είναι μια, η BRC. Από την άλλη ο υγρός ψεκασμός είναι μια πολύ ωραία θεωρία που δυστυχώς όμως στην πράξη δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που υπόσχεται. Πολλά προβλήματα με τις αντλίες τόσο σε ICOM όσο και Vialle, πολλά θέματα οδηγησιμότητας στα ICOM και καμιά δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης, γεγονός απαράδεκτο για τις εποχές μας. Η Vialle δίνει δυνατότητα ρυθμίσεων αλλά σε πολύ basic στάδιο προς το παρόν. Ο υγρός βέβαια είναι σχεδόν μονόδρομος σε turbo κινητήρες.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot], Google Adsense [Bot] και 68 επισκέπτες