LPGas έγραψε:Αν το υγραέριο είναι οριακά ρυθμισμένο προς την φτωχή του πλευρά και ο εγκέφαλος φτάνει στο όριο της διόρθωσης του τότε είναι πολύ πιθανότερο με μια διαφορετική ποιότητα καυσίμου να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα λόγω φτωχού ή πλούσιου μίγματος. Στα πιο σοβαρά συστήματα υπάρχουν αλγόριθμοι που ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το υγραέριο «υπολογίζουν την ποιότητα του» και κάνουν διορθώσεις ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Η διαφορά των 200 Euro που έχει ένα πολύ εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα από ένα 2ης κατηγορίας εντοπίζεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες. Και για αυτά τα 200 Euros παραπάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να τραβιέται κανείς στα συνεργεία και να ψάχνεται με του κωδικούς βλάβης και τις αιτίες τους
billisdim έγραψε:Και μενα αναμενο ειναι το λαμπακι του κινητηρα εδω και 1000 χλμ περιπου, απο τοτε που το κανα να ψεκαζει και βενζινη παραλληλα με το υγραεριο. Στο διαγνωστικο μου βγαζει βλαβη στον 2ο αισθητηρα λ, αλλα το αμαξι πηγαινει σφαιρα, ουτε αρρυθμιες ουτε τιποτα. Σβηνω τη βλαβη στο διαγνωστικο αλλα ξαναναβει μετα απο λιγα χλμ.
Και στου πεθερου μου το forester αναβει ωρες ωρες και στης γυναικας μου το focus. Δεν ειναι τιποτα πιστευω. Την επομενη φορα που θα παω στον εγκαταστατη θα κοιταξουμε τα μειγματα μια ακομα φορα μπας και το σβησουμε.
Παντως απο τοτε που το βαλα να ψεκαζει και βενζινη το αμαξι, το βλεπω να πηγαινει καλυτερα, δεν καταλαβαινεις διαφορα αποδοσης οταν δουλευεις βενζινη με οταν δουλευεις υγραεριο πλεον.
Σχετικα με το βενζιναδικο πισω απο το καρφουρ που ειπωθηκε, οταν ειμαι σαλονικα συνεχεια απο εκει βαζω και γω, και τα 3αλλα αμαξια της οικογενειας που τα χουμε αεριο, εδω και χροοοοονια.Δεν πιστευω να φταιει το εν λογω.
anikologr έγραψε:LPGas έγραψε:Αν το υγραέριο είναι οριακά ρυθμισμένο προς την φτωχή του πλευρά και ο εγκέφαλος φτάνει στο όριο της διόρθωσης του τότε είναι πολύ πιθανότερο με μια διαφορετική ποιότητα καυσίμου να ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα λόγω φτωχού ή πλούσιου μίγματος. Στα πιο σοβαρά συστήματα υπάρχουν αλγόριθμοι που ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το υγραέριο «υπολογίζουν την ποιότητα του» και κάνουν διορθώσεις ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. Η διαφορά των 200 Euro που έχει ένα πολύ εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα από ένα 2ης κατηγορίας εντοπίζεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες. Και για αυτά τα 200 Euros παραπάνω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να τραβιέται κανείς στα συνεργεία και να ψάχνεται με του κωδικούς βλάβης και τις αιτίες τους
Επειδή έχω εκτιμήσει τις γνώσεις σας πάνω στο υγραέριο θα ήθελα να κάνετε μια λίστα με τις εταιρίες παραγωγής κιτ υγραερίου που έχετε δουλέψει και να τις κατατάξετε όσον αφορά τις δυνατότητές τους και την ποιότητά τους. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στο φόρουμ για να μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα και να καθοδηγήσει τους υποψήφιους για εγκατάσταση.
Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot], Google Adsense [Bot] και 68 επισκέπτες
|
|
|