Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Jeep Cherokee-Πρόβλημα Εγκέφαλος

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Jeep Cherokee-Πρόβλημα Εγκέφαλος

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 28 Μαρ, 2013 16:54

spyridon έγραψε:Αυτοκίνητο: Cherokee KJ 2,4l, '2004 μοντέλο.
Τον Αύγουστο στα 47000κμ τοποθέτησα σύστημα υγραερίου (N.i.g.s) από την Go-gas στην λεωφόρο Λαυρίου. 1200 ευρώ όλα μαζί, με 90αρα μπουκάλα.. το αυτοκίνητο λειτουργούσε άψογα αλλά μετά από 2-3 μήνες παρουσίαζε το εξής πρόβλημα: Όταν είναι κρύο και το βάζω μπροστά και λειτουργεί με βενζίνη, πατώντας γκάζι δεν ανεβάζει στροφές και τρέμει, πάει να σβήσει. Εφόσον ζεσταθεί και μπει το υγραέριο δεν έχει πρόβλημα. επίσης αν το γυρίσω από υγραέριο σε βενζίνη και είναι ζεστό, στα χαμηλά 1000-2000 στροφές, σαν να πάει να κάνει το ίδιο και δυσκολεύεται να ανεβάσει μετά τις 2000 στροφές σαν να ξεμπουκώνει.

Πηγαίνοντας το στον εγκαταστάτη του υγραερίου με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόβλημα υγραερίου και να το πάω στην αντιπροσωπία.
Μετά απο 3 επισκέψεις στην αντιπροσωπία και τσακωμούς τα έλενξαν όλα(Τρόμπα, μπουζοκαλώδια,αισθητήρες ψυχρής) και πληρώνοντας 100 ευρώ σε άσκοπες επισκευές που δεν έλυσαν το πρόβλημα το πήγα αυτόν που μου βάλε το υγραέριο και βρήκε ότι είχε ξερυθμιστεί ο εγκέφαλος της βενζίνης. Έκανε Επαναχαρτογράφηση εγκεφάλου με κόστος 100ευρώ και το πρόβλημα λύθηκε για 3 μόνο μέρες. Μετά πάλι τα ίδια!!!
Επίσης να αναφέρω οτι έχει σχετικά αυξημένη κατανάλωση(οχι μονο 15%), στην μετάβαση υγραερίου-βενζίνης ρετάρει, μερικές φορές στο ρελάντί πάει να σβήσει και μερικές φορες σε παρκαρίσματα ειδικά με τελειως πατημένο το συμπλέκτη σβήνει.Και άμα σβήσει θέλει 3 προσπάθειες να πάρει μπροστά.
Λέτε να είναι κακή ρύθμιση? Έχω απογοητευθέι.. :|

πιστευω οτι εχει κακη ρυθμιση στο χαρτη του υγραεριου με πλουσια μειγματα, αποτελεσμα στην λειτουργεια της βενζινης να ειναι πολυ φτωχο το μειγμα.
δουλεψε το μερικες μερες με βενζινα εχοντας κανει πανω απο 200χιλ. και αν στρωσει (που πιστευω οτι θα στρωσει) απαιτεις απο τον εγκαταστατη σου σωστη ρυθμιση.
κατα τη διαρκεια του τεστ καθολου υγραεριο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό spyridon » Πέμ 28 Μαρ, 2013 17:20

Αυτό για το λαμπάκι απλά το ανέφερα. Δεν ειπα οτι είναι ντε και καλά αυτό! Θα το πάω να ξανακάνει reset τον εγκέφαλο και να ρυθμίσει το υγραέριο σωστά! Γιατι 200 χιλιόμετρα με βενζίνη ειναι πολλά να κάνω. Απλα δεν το πιστεύω οτι μου έκανε τέτοια μαλ.. βλακεια με τα 100ευρώ και τον εγκέφαλο! Θα του το πώ και θα τσακωθούμε άγρια! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν κάθεται να ασχοληθεί και να το ρυθμίσει σωστά πόσο θα του πάρει 1 ώρα? Την φήμη του χαλάει :x
spyridon

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 28 Μαρ, 2013 17:36

spyridon έγραψε:Αυτό για το λαμπάκι απλά το ανέφερα. Δεν ειπα οτι είναι ντε και καλά αυτό! Θα το πάω να ξανακάνει reset τον εγκέφαλο και να ρυθμίσει το υγραέριο σωστά! Γιατι 200 χιλιόμετρα με βενζίνη ειναι πολλά να κάνω.

ειναι λιγα για να βρεις λυση στο προβλημα σου.

Απλα δεν το πιστεύω οτι μου έκανε τέτοια μαλ.. βλακεια με τα 100ευρώ και τον εγκέφαλο! Θα του το πώ και θα τσακωθούμε άγρια!

με τετοια συμπεριφορα χανεις το δικιο σου.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν κάθεται να ασχοληθεί και να το ρυθμίσει σωστά πόσο θα του πάρει 1 ώρα? Την φήμη του χαλάει :x
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Μαρ, 2013 17:47

spyridon έγραψε: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν κάθεται να ασχοληθεί και να το ρυθμίσει σωστά πόσο θα του πάρει 1 ώρα? Την φήμη του χαλάει :x

To να μην ξερει σου εχει περασει απο το μυαλο???
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 28 Μαρ, 2013 18:42

To να μην ξερει σου εχει περασει απο το μυαλο???[/quote]

μερικες φορες γινεσε πολυ κακος :shh:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Πέμ 28 Μαρ, 2013 21:47

Τον Αύγουστο στα 47000κμ τοποθέτησα σύστημα υγραερίου (N.i.g.s) από την Go-gas στην λεωφόρο Λαυρίου. 1200 ευρώ όλα μαζί, με 90αρα μπουκάλα.. το αυτοκίνητο λειτουργούσε άψογα αλλά μετά από 2-3 μήνες παρουσίαζε το εξής πρόβλημα: Όταν είναι κρύο και το βάζω μπροστά και λειτουργεί με βενζίνη, πατώντας γκάζι δεν ανεβάζει στροφές και τρέμει, πάει να σβήσει. Εφόσον ζεσταθεί και μπει το υγραέριο δεν έχει πρόβλημα. επίσης αν το γυρίσω από υγραέριο σε βενζίνη και είναι ζεστό, στα χαμηλά 1000-2000 στροφές, σαν να πάει να κάνει το ίδιο και δυσκολεύεται να ανεβάσει μετά τις 2000 στροφές σαν να ξεμπουκώνει.

Πηγαίνοντας το στον εγκαταστάτη του υγραερίου με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόβλημα υγραερίου και να το πάω στην αντιπροσωπία.
Μετά απο 3 επισκέψεις στην αντιπροσωπία και τσακωμούς τα έλενξαν όλα(Τρόμπα, μπουζοκαλώδια,αισθητήρες ψυχρής) και πληρώνοντας 100 ευρώ σε άσκοπες επισκευές που δεν έλυσαν το πρόβλημα το πήγα αυτόν που μου βάλε το υγραέριο και βρήκε ότι είχε ξερυθμιστεί ο εγκέφαλος της βενζίνης. Έκανε Επαναχαρτογράφηση εγκεφάλου με κόστος 100ευρώ και το πρόβλημα λύθηκε για 3 μόνο μέρες. Μετά πάλι τα ίδια!!!
Επίσης να αναφέρω οτι έχει σχετικά αυξημένη κατανάλωση(οχι μονο 15%), στην μετάβαση υγραερίου-βενζίνης ρετάρει, μερικές φορές στο ρελάντί πάει να σβήσει και μερικές φορες σε παρκαρίσματα ειδικά με τελειως πατημένο το συμπλέκτη σβήνει.Και άμα σβήσει θέλει 3 προσπάθειες να πάρει μπροστά.
πρεπει να παρεις τα πραγματα με την σειρα για να δεις τι εχει !!πρωτα δουλεψετο οπως σωστα αναφερθηκε μονο με βενζηνη για να βεβαιωθεις οτι ειναι σωστο το αυτοκινητο και μετα ζητα απο το μαστορα να στο ρυθμησει σωστα.
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό spyridon » Πέμ 28 Μαρ, 2013 23:43

ahilleas έγραψε:πρεπει να παρεις τα πραγματα με την σειρα για να δεις τι εχει !!πρωτα δουλεψετο οπως σωστα αναφερθηκε μονο με βενζηνη για να βεβαιωθεις οτι ειναι σωστο το αυτοκινητο και μετα ζητα απο το μαστορα να στο ρυθμησει σωστα.

Αυτό έχω σκοπό να κάνω!! ;)
spyridon

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό pank » Παρ 29 Μαρ, 2013 00:19

Και εγώ παρόμοια προβλήματα είχα σε εγκατάσταση North Italy στη Μεταμόρφωση τα οποία σχεδόν λύθηκαν μετά από αρκετή ταλαιπωρία. Ποιό αναλυτικά μπορείς να δεις τις σχετικές δημοσιεύσεις μου από τον λογαριασμό μου.

Τα προβλήματα στη βενζίνη (είχα και εγώ) μάλλον είναι από βραχυκυκλωμένο εγκέφαλο αερίου ο οποίος μπορεί να επειρεάζει τα μπεκ της βενζίνης (δεν δίνει παλμό σε κάποιο μπεκ - ρετάρισμα). Αυτό μου το βρήκαν στο συνεργείο της bmw και όταν άλλαξε ο εγκέφαλος του NIGS λύθηκε το πρόβλημα.

Τα σβησίματα, κομπιάσματα κλπ είναι καθαρά ατροφία της παροχής του υγραερίου που προέρχεται από λάθος εγκατάσταση ή/και κακή ρύθμιση η οποία φυσικά είναι εντονότερη το χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στη δική μου περίπτωση μετά από 3 επισκέψεις και αφού είχα στείλει επιστολές στον εγκαταστάτη, εργοστάσιο στην Ιταλία κλπ και αφού συνολικά είχαν μέσα το αυτοκίνητο 1 εβδομάδα με χρέωσαν και εμένα με 80 ευρώ έχτρα για και καλά καθαρισμό πεταλούδας την οποία αμφιβάλω αν έκαναν αφού τελικά και μετά από προσεκτική ματιά (είχα και φωτογραφίες από όλη την εγκατάσταση) είδα ότι είχαν κάνει μετατροπές στην όλη εγκατάσταση με κυριότερη την διπλή παροχή από τον πνεύμονα στα μπεκ. Δηλ, Από ένα σωλήνα που πήγαινε στα 6 μπεκ (εξακύλινδρο) είχαν βάλει 2 σωλήνες (1 σωλήνα για 3 μπέκ). Μετά από αυτό τα κομπιάσματα, σβησίματα κλπ λύθηκαν σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι 100% ενώ η λειτουργία του αυτοκινήτου στο υγραέριο είναι όπως της βενζίνης πλέον. Η κατανάλωση σε μένα είναι απο 10,5 (βενζίνη) σε 12,5 - 13 lit (lpg) υπολογίζοντας όμως πάντα και τη κατανάλωση βενζίνης η οποία δεν είναι αμελητέα ειδικά το χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί και να μπει το υγραέριο.

Αν θέλεις έχω στα χέρια μου και το πρόγραμμα με το καλώδιο επικοινωνίας όπου μπορούμε πανέυκολα να ελένξουμε τις ρυθμίσεις. Με μία ματιά αμέσως φάινεται η κακή ρύθμιση ώστε να είσαι σίγουρος τι γίνεται και να μην σε κοροιδέυουν στις επισκέψεις σου. Αν θέλεις στείλε pm για να βρεθούμε ή να στα εξηγήσω και ποιό εύκολα τηλεφωνικά.
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 29 Μαρ, 2013 00:26

Και εγώ παρόμοια προβλήματα είχα σε εγκατάσταση North Italy στη Μεταμόρφωση τα οποία σχεδόν λύθηκαν μετά από αρκετή ταλαιπωρία. Ποιό αναλυτικά μπορείς να δεις τις σχετικές δημοσιεύσεις μου από τον λογαριασμό μου.

Τα προβλήματα στη βενζίνη (είχα και εγώ) μάλλον είναι από βραχυκυκλωμένο εγκέφαλο αερίου ο οποίος μπορεί να επειρεάζει τα μπεκ της βενζίνης (δεν δίνει παλμό σε κάποιο μπεκ - ρετάρισμα). Αυτό μου το βρήκαν στο συνεργείο της bmw και όταν άλλαξε ο εγκέφαλος του NIGS λύθηκε το πρόβλημα.

Τα σβησίματα, κομπιάσματα κλπ είναι καθαρά ατροφία της παροχής του υγραερίου που προέρχεται από λάθος εγκατάσταση ή/και κακή ρύθμιση η οποία φυσικά είναι εντονότερη το χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στη δική μου περίπτωση μετά από 3 επισκέψεις και αφού είχα στείλει επιστολές στον εγκαταστάτη, εργοστάσιο στην Ιταλία κλπ και αφού συνολικά είχαν μέσα το αυτοκίνητο 1 εβδομάδα με χρέωσαν και εμένα με 80 ευρώ έχτρα για και καλά καθαρισμό πεταλούδας την οποία αμφιβάλω αν έκαναν αφού τελικά και μετά από προσεκτική ματιά (είχα και φωτογραφίες από όλη την εγκατάσταση) είδα ότι είχαν κάνει μετατροπές στην όλη εγκατάσταση με κυριότερη την διπλή παροχή από τον πνεύμονα στα μπεκ. Δηλ, Από ένα σωλήνα που πήγαινε στα 6 μπεκ (εξακύλινδρο) είχαν βάλει 2 σωλήνες (1 σωλήνα για 3 μπέκ). Μετά από αυτό τα κομπιάσματα, σβησίματα κλπ λύθηκαν σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι 100% ενώ η λειτουργία του αυτοκινήτου στο υγραέριο είναι όπως της βενζίνης πλέον. Η κατανάλωση σε μένα είναι απο 10,5 (βενζίνη) σε 12,5 (lpg) υπολογίζοντας όμως πάντα και τη κατανάλωση βενζίνης η οποία δεν είναι αμελητέα ειδικά το χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί και να μπει το υγραέριο.

Αν θέλεις έχω στα χέρια μου και το πρόγραμμα με το καλώδιο επικοινωνίας όπου μπορούμε πανέυκολα να ελένξουμε τις ρυθμίσεις. Με μία ματιά αμέσως φάινεται η κακή ρύθμιση ώστε να είσαι σίγουρος τι γίνεται και να μην σε κοροιδέυουν στις επισκέψεις σου. Αν θέλεις στείλε pm για να βρεθούμε ή να στα εξηγήσω και ποιό εύκολα τηλεφωνικά.[/quote]

μην αλλαξετε κατι απο τις ρυθμισεις (δεν ειναι ευκολο και θελει γνωσεις και εμπειρια. εδω καποιοι εγκαταστατες και τις κανουν στο περιπου) μεχρι να βρεθει λυση στο προβλημα του φιλου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 29 Μαρ, 2013 00:36

fokion έγραψε:
BOURTZI έγραψε:Εγω πιστευω οτι το αυτοκινητο δεν εχει ικανοποιητικη θερμοκρασια υγραεριου με αποτελεσμα να αεριοποιειται οποτε αυτο θελει και να προκαλει τα μπουκωματα.
Το πρωτο που θα κοιταγα ειναι αν εχει νερα κανονικα και το δευτερο αν ο πνευμονας ειναι αρκετος (οχι να καλυπτει την ιπποδυναμη) για εναν κινητηρα που μπορει να καταναλωσει μεχρι και 16λιτ ανα 100χλμ.

Αυτο δεν θα ισχυε αν ειχε προβλημα στην λειτουργεια με αεριο?????
Γιατι στην λειτουργεια με βενζινη εχει το κυριως προβλημα ( απο οτι εχω καταλαβει τουλαχιστον )

Αυτο ακριβως ειναι το θεμα με το παγωμα.
Παγωνει σε σημεια που δεν ελεγχεται η ροη και ξεπαγωνει σιγα σιγα οταν δουλευει με βενζινη με αποτελεσμα να εχουμε διπλο καυσιμο,αρα μπουκωμα.
Δεν λεω οτι ντε και καλα αυτο ειναι το προβλημα αλλα ειναι το πρωτο που θα κοιτουσα γιατι ταιριαζει με το οτι το προβλημα ξεκινησε με τα πρωτα κρυα και απο οτι πιστευω θα λυθει μονο του τωρα με τις ζεστες.
Αν το ειχαμε συνδεσει και βλεπαμε θερμοκρασια αεριου θα μπορουσαμε ευκολα να απορριψουμε η να εμβαθυνουμε την αποψη αυτη.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 74 επισκέπτες