Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μου καίει λάδια

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Μου καίει λάδια

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 24 Νοέμ, 2016 13:31

Γιατί δεν διορθώνει ο εγκεφαλος κανοντας το πλουσιότερο ανεβάζοντας την καταναλωση?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 24 Νοέμ, 2016 15:52

μεχρι ενος σημειου το κανει μετα απο εκει θελει ρυθμιση
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό sso » Πέμ 24 Νοέμ, 2016 17:02

Qgas έγραψε: ...δοκιμάστε να αλλάξετε πρατήριο με περισσότερο προπάνιο να δείτε αν συνεχίζει να καίει ....

Υπάρχει κάποιος τρόπος/δυνατότητα να ξέρουμε την αναλογία βουτανίου/προπανίου του κάθε πρατηρίου;
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 24 Νοέμ, 2016 17:08

sso έγραψε:
Qgas έγραψε: ...δοκιμάστε να αλλάξετε πρατήριο με περισσότερο προπάνιο να δείτε αν συνεχίζει να καίει ....

Υπάρχει κάποιος τρόπος/δυνατότητα να ξέρουμε την αναλογία βουτανίου/προπανίου του κάθε πρατηρίου;

Σαφέστατα όχι , ότι άλλο ακούσεις είναι μπαρούφα.
Μόνο δοκιμάζοντας μπορείς να βρείς αυτό που σου κάνει..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό giannis22 » Τρί 29 Νοέμ, 2016 15:13

Εχουμε καμια προτιμηση τωρα το χειμωνα σε μαρκα υγραεριου για να το τσεκαρουμε? ( που να εχει περισσοτερο προπανιο) :-?
giannis22

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό sso » Τρί 29 Νοέμ, 2016 18:03

NickSt έγραψε:
sso έγραψε:

Σαφέστατα όχι , ότι άλλο ακούσεις είναι μπαρούφα.
Μόνο δοκιμάζοντας μπορείς να βρείς αυτό που σου κάνει..

Και δοκιμάζοντας διάφορα πρατήρια πως καταλαβαίνουμε πιο έχει μεγαλύτερο ποσοστό προπανίου; Θα δούμε π.χ. εμφανή διαφορά στην απόδοση;;;
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 29 Νοέμ, 2016 18:21

giannis22 έγραψε:Εχουμε καμια προτιμηση τωρα το χειμωνα σε μαρκα υγραεριου για να το τσεκαρουμε? ( που να εχει περισσοτερο προπανιο) :-?

Το μείγμα του υγραερίου το φτιάχνουν τα ΕΛΠΕ και οι άλλοι το αγοράζουν. Ανάλογα με την προέλευση του αργού πετρελαίου που γίνεται απόσταξη η αναλογία παρουσιάζει διακυμάνσεις όπως και στη βενζίνη. Το χειμώνα αυξάνουν την αναλογία προπανίου για λόγους θερμοκρασιών. Για μένα η συζήτηση περί καλού και κακού μείγματος δεν έχει νόημα. Είναι μια δικαιολογία των εγκαταστατών να φορτώνουν όλα τα προβλήματα στο μείγμα. Και η βενζίνη έχει μεγάλες διακυμάνσεις καθώς είναι μείγμα πεερισσότερων υδρογονανθράκων από ότι το υγραέριο. Εκεί ανάβουν τα λαμπάκια όποτε αλλάζει το μείγμα;
Αυτό που πραγματικά παίζει ρόλο από πρατήριο σε πρατήριο είναι η πειραγμένη η όχι αντλία και η καθαριότητα της δεξαμενής και των φίλτρων της. Το ίδιο και για το δύκτιο διανομής. Και να πω και το άλλο. Ας πούμε ότι μια εταιρία βάζει πιο πολύ προπάνιο (κάτι που δεν το κάνει όπως είπα παραπάνω). Κάποιος πρατηριούχος της εταιρίας αυτής έχει καλοκαιρινό μείγμα και έχει φτάσει Οκτώβριος και δεν το έχει ξοδέψει. Θα συμπληρώσει το υπόλοιπο με χειμερινό. Ποια θα είναι τώρα η αναλογία;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 29 Νοέμ, 2016 18:59

Υγραέριο εκτός απο τα ΕΛ.ΠΕ παράγει και η μότορ Όιλ. Επίσης είναι και ο fgas που κάποιοι λενε οτι το υγραέριο του είναι εισαγωμενο, δεν ξέρω αν ισχυει.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 29 Νοέμ, 2016 19:12

tedd έγραψε:Υγραέριο εκτός απο τα ΕΛ.ΠΕ παράγει και η μότορ Όιλ. Επίσης είναι και ο fgas που κάποιοι λενε οτι το υγραέριο του είναι εισαγωμενο, δεν ξέρω αν ισχυει.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για τη Motor oil ξέχασα να το γράψω. Άρα έχουμε τρεις παραγωγούς. Τα δύο εργοστάσια των ΕΛΠΕ και η motoroil. Για την Fgas δε γνωρίζω αν εισάγει. Επομένως δεν το παράγουν ούτε η coral ούτε η petrogass ούτε και κανείς άλλος για να συζητάμε ποιος έχει πιο πολύ προπάνιο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giannis22 » Τρί 29 Νοέμ, 2016 20:59

Οποτε να ξαναελενξουμε τους χαρτες υγραεριου;
giannis22

Δημοσιευσεις: 31

ΠροηγούμενηΕπόμενο