Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 17 Δεκ, 2013 08:48

Και ο άγιος φοβέρα θέλει οπότε εύχομαι απόδω καιπέρα καλά φτηνά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.. :lol: :lol:

Γνώμη μου αν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ δύσκολα θάβρισκες άκρη.
Αλλά ο κάθε μάστορας φοβάται τη δυσφήμιση που μπορεί να του γίνει μέσα από το φόρουμ. :thumbup:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Τετ 22 Ιαν, 2014 03:31

μετα απο απροβληματιστα 700 χλμ μου αναψε λαμπακι.

το κοιταξαμε χαμηλη αποδοση καταλυτη.ο καταλυτης εχει αλλαχτει πριν 100.000 χλμ.ο τεχνικος ειπε οτι μαλλον κατι γινεται με τους λ επειδη εχουν φθορα λογω χρησης.

το εσβησα 2 φορες και μου αναψε ξανα μετα απο περιπου 50-60 χλμ διαδρομης με υγραεριο.

εκανα αλλα 1000 χλμ με αναμενο λαμπακι,το εσβησα μετα απο ενα service που εκανα και εκανα 100χλμ με βενζινη.δεν αναψε.

τωρα εχω κανει αλλα 50 με υγραεριο παλι δεν εχει αναψει κατι.

μηπως εχει να κανει με φτωχο μειγμα η δεν ειναι καλη η ποιοτητα του υγραεριου?ελπιζω να μην αναψει παλι!
skoda fabia sedan 1.4 101 16v elegance. lpg kit=romano 40.000χλμ
fabiawrc

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Τρί 28 Ιαν, 2014 20:50

πηγα μετρησα τα καυσαερια και ειμαι πανω απο τα ορια.

ο εμπρος λ δειχνει λαθος τιμες το λαμπακι αναψε ξανα και εχουμε 2 σφαλματα.χαμηλη αποδοση καταλυτη και εμπρος λ.

οποτε παω για αλλαγη του εμπρος λ και αφου αλαχτει να δουμε πως συμπεριφερεται ο ο καταλυτης με τον νεο λ.

ελπιζω να τον γλυτωσω και να δειχνει λαθος απο ακυρο μειγμα του λ.υπαρχει περιπτωση να την ακουσε απο μεγαλη θερμοκρασια?αν και με υγραεριο εχω 4.000 χλμ.

το αμαξι μεσα στην πολη το δουλευω με υγραεριο μαξ μεχρι 3.500 στροφες χαλαρα και οταν γυρνανω προς στο σπιτι το γυρναω λιγο σε βενζινα.
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 28 Ιαν, 2014 21:25

Αν σε βενζίνη λειτουργεί και αποκρίνεται σωστά ο λ, τότε δεν φταίει ο λ. Αν το μίγμα είναι λάθος, τότε θα σου βγάλει και σφάλμα για τον λ και ας μην έχει πρόβλημα. Πριν δώσεις λεφτά, κάνε ένα τεστ στον λ σε διαγνωστικό που κάνει γράφημα να δείτε απόκριση και χρόνους crossover με βενζίνη μόνο να είναι σίγουρο. Και φυσικά και ο καταλύτης, αν έχει μπουκώσει με λάθος μίγμα τι να διορθώσει και αυτός. Και τα καυσαέρια φυσικά θα είναι εκτός ορίων αφού δε μπορεί να ανταποκριθεί ο λ για τον οποιοδήποτε λόγο. Βασικά με αυτά που λες δεν γίνεται διάγνωση προβληματικού λ, μόνο ότι κάτι δε πάει καλά αλλά δε προσδιορίζεται τι. Θεωρητικά νωρίς είναι για να χαλάσει ο λ, ίσως από τα 150000χλμ και μετά να δεχτούμε φυσιολογική φθορά.
Επίσης, αν και με βενζίνη υπάρχει θέμα, πριν φτάσεις στον λ και τον καταλύτη, έλεγξε τη ποιότητα των μπουζί/σπινθήρα/πολλαπλασιαστή/ρεύματα/υποπίεση/vacuum leak και αν τα βρεις όλα οκ, τότε σκέψου για προβληματικό λ. Αλλά ότι και να φταίει από τα παραπάνω, θα σου δείξει πρόβλημα και στον λ, χωρίς να έχει πρόβλημα. Η μεγάλη θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει τον λ.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Τρί 28 Ιαν, 2014 22:23

σε ευχαριστω για το χρονο σου.

οι τιμες που πηρα απο τα καυσαυερια ηταν μονο με βενζινη.

υστερα συνδεθηκε wagom και ειδαμε real time της τιμες του λ που ηταν λαθος.και ειχε αρκετες αποκλισεις..

ο εμπρος λ σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποτε τον αλλαξα..πανε πολλα χρονια μπορει να εχει και 150.000 χλμ.τον ειχα βγαλει και τον καθαρισα αλλα δεν ειδα διαφορα.
καινουργιο τον εχω βρει στα 140 ntk.στην skoda ζητανε 256 χωρις τοποθετηση!εκτος πραγματικοτητας οι ανθρωποι.

βενζινη νομιζω οτι μου καιει αρκετη ακομα και μονο για το αναμα του κινητηρα.

πολλαπλασιαστες δεν εχω,εχω μπουζοκαλωδια που εχουν 60.000.

οσο για τα μπουζι το μοτερ μου φοραει 3ακιδα,αλλα του εβαλα μονακιδα ngk με μικροτερο διακενο μετα απο παροτρυνση εδω στο φορουμ για να δουλεψει καλυτερα στο υγραεριο.δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο.και αυτα αλλαγμενα ειναι με 4.000 χλμ. ο εγκαταστατης μου ειπε να βαλω οτι φοραει απο την μανα μου του και οχι αλλα.

ρεύματα/υποπίεση/vacuum leak καλα αυτα που λες,αλλα πρεπει να βρεις και εναν μαστορα γατονι που θα στα κανει αυτα.θα τα τσεκαρω και αυτα που λες να ειμαι σιγουρος.

προφανως θελω να τον γλυτωσω αμα μπορω.
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 31 Ιαν, 2014 03:16

αφου μετρησες οτι φταιει ο λ αλλαξε τον κανε μια καλη βολτα πλακωμενος να καθαρισει ο καταλαυτης και εαν μπορεις βαλε τα μαμα μπουζι κα πηγαινε να ξαναμετρησεις το αμαξι σου τις μετρησεις να τις κανεις με οσο το δυνατον μαμα πραγματα επανω μετα κανε εναν προγραμματισμο την μοναδα του υγραεριου και παρακολουθησετο..
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό leukouda » Παρ 10 Ιουν, 2016 23:47

geia sas exw ena skoda fabia 2001 me 65.000 xlm to amaksh edw kai ena xrono tou allaksa mhxanh gia auto ta xlm einai sxetika liga,genika ta allaksa ola mhxanika kai edw kai ena xrono to amaksh douleuei apsoga kanena ma kanena provlima,apofasisa na valo aerio twra alla akouw kai kala kai asxhma,telika tha einai lathos na valw??? giati einai krima na xalasw ena amaksh pou edwsa tosa lefta kai einai apsogo mhxanika,einai krima kai gia mena kai gia to amaksh alla kai gia to portofoli mou!!! euxaristw
leukouda

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 11 Ιουν, 2016 00:37

Γράφει ελληνικα .
Αέριο βάλε άφοβα, κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ και εαν εχεις κάποια πιο συγκεκριμένη απορία ξαναρωτα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό leukouda » Σάβ 11 Ιουν, 2016 11:05

ευχαριστω παρα πολυ οχι απορια δεν εχω καποια αλλη απλα με τοσα που ακουγονται ειναι καλο να ακουω ατομα που εχουν βαλει ποσο μαλλον της ιδιας μαρκας..
leukouda

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 11 Ιουν, 2016 12:22

Όχι το υγραέριο δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, οι κακοί εγκαταστάτες χαλάνε τα αμάξια. Το δικο σου είναι και πολύ ανθεκτικό στο υγραέριο. Με μια σωστη εγκατάσταση θα κινησε απροβληματιστα. Με μια κακη εγκατάσταση θα είσαι κάθε 3 μέρες στο συνεργειο. Τα κακά λοιπον που ακουσες απο γνωστούς σου είναι επειδή έπεσαν σε μάπα μαστόρους.
Σε ποια περιοχή είσαι να δω εαν μπορω να βοηθησω προτείνοντας σου κάποιον καλό μάστορα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot], Google Adsense [Bot] και 68 επισκέπτες