Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα Με Εκκινηση-Ρελαντι-AC

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Προβλημα Με Εκκινηση-Ρελαντι-AC

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 15 Οκτ, 2015 14:37

antonis132 έγραψε:
Yianniskan έγραψε:Τελικα κατεβασαμε καπακι....Ο μαστορας ομως που το ανοιξε (ακομα εγω δεν το εχω δει) μου λεει οτι ειναι αψογες οι εδρες-βαλβιδες και οτι εκαψε την φλατζα του...και βεβαια πρεπει να παει για πλανισμα το καπακι...
Θα βγαλω φωτο αν μπορεσω..

Το καπακι θα το παω εγω στον ρεκτιφιατζη.

Τωρα εδω ειναι η απορια μου....
Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου.

1) Απλο πλανισμα επανατοποθετηση καπακιου και καταργηση αεριου τελειως:
2) Απλο πλανισμα επανατοποθετηση καπακιου και και συνεχιση αεριου πιο συνετα απο την πλευρα μου ;
3) Κατασκευη απο στελιτη ενισχυμενων εδρων-βαλβιδων και πλανισμα καπακιου και συνεχιση αεριου πιο συνετα απο την πλευρα μου;

το ανοιξε και σου ειπε οτι εκαψε φλατζα, συμπληρωνες αντιψυκτικο τελευταια; το λαδι του κινητηρα σου ειχε γινει σαν ''μαγιονεζα'' η η ταπα λαδιου απο την εσωτερικη της πλευρα ειχε κατι σαν μαγιονεζα;

Ναι το ανοιξε και τα ειδα και εγω,,,ουτε αντιψυκτικο συμπληρωνα...περιεργο....οχι για τα λαδια μια χαρα....
Λες να ειναι κατι αλλο; σε ενα forum της toyota μου ειπανε να κοιταξω τους κυλινδρους...αλλα ο μαστορας μου λεει ειναι μια χαρα....
ΟΧΙ !
Yianniskan

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 15 Οκτ, 2015 14:40

Κανενας δεν ειναι υπερ της αποψης οτι αφου μπηκα στην διαδικασια κατεβασματος καπακιου να εκανα και την μετατροπη σε ενισχυμενες εδρες βαλβιδες με την εννοια της παρατασης ζωης του κινητηρα ;

Στο forum της toyota παντως μου λενε τα εξης.ισως ειναι λιγο υπερβολικα τα περι πλανισματος:

"Απαγορευεται το πλανισμα της κυλινδροκεφαλης απο τον κατασκευαστη!!! Πανω απο 0,1mm στραβωμα , συνιστα αντ/ση κυλινδροκεφαλης.
Λιγο εως εξαιρετικα σπανιο το καψιμο της φλαντζας στο συγκεκριμενο μοτερ. (ειδικα μαλιστα εαν δεν εχει ανεβασει θερμοκρασια). Εαν εχει ανεβασει και δεν το αντιληφθηκες τοτε καθε επεμβαση στην κυλινδροκεφαλη (ειδικα εαν εχει παραμορφωθει ο κυλινδρος απο τις θερμοκρασιες) θα εχει ως συνεπεια την παρουσιαση καταναλωσης λαδιου (ειδικα μαλιστα εαν πλανιαρεις την κυλινδροκεφαλη και ανεβει η συμπιεση του κινητηρα και επιπλεον οι θερμοκρασιες).
Ζητησε απο καποιο εμπειρο μηχανικο ή μηχανουργειο που να γνωριζει απο τον συγκεκριμενο κινητηρα, να ελεγξει τους κυλινδρους (τωρα που εχεις βγαλμενη την κυλινδροκεφαλη) και τις βαλβιδες ξανα με προσοχη!!!
Φυσικα δεν συζητω να ξανατοποθετησεις το συστημα υγραεριοκινησης εκ των υστερων...σε ενα ηδη επισκευασμενο και ταλαιπωτημενο κινητηρα....
Αλλιως πας γυρευοντας "
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Πέμ 15 Οκτ, 2015 14:49

ΟΙ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΜΟΥ

Εικόνα
Εικόνα
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 15 Οκτ, 2015 15:30

Εγώ είμαι της άποψης πως όταν βγεί το καπάκι θέλει πλάνισμα γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξαναχτυπήσει φλάντζα.
Το αν θα βάλεις ενυσχιμένες έδρες και βαλβίδες είναι στην κρίση σου και στην τσέπη σου ;)
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 15 Οκτ, 2015 16:49

Yianniskan έγραψε:Ναι το ανοιξε και τα ειδα και εγω,,,ουτε αντιψυκτικο συμπληρωνα...περιεργο....οχι για τα λαδια μια χαρα....
Λες να ειναι κατι αλλο; σε ενα forum της toyota μου ειπανε να κοιταξω τους κυλινδρους...αλλα ο μαστορας μου λεει ειναι μια χαρα....
ΟΧΙ !

καλα δεν ειμαστε μπροστα για να δουμε τι εχει γινει, απλα υπαρχει περιπτωση να μην αντιληφθηκατε καποια αλλη βλαβη, θα δεσετε το μοτερ και παλι ετσι θα δουλευει με υγραεριο
στη δευτερη φωτο που δειχνεις η αποψη μου ειναι οτι βλεπω επικαθισεις απο λαδι στις βαλβιδες
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 15 Οκτ, 2015 19:04

η θερμοκρασια με το αν πλανιαρεις καπακι τι σχεση εχει? τι σχεση εχουν τα νερα αν ανεβασουν θερμικρασια με το πλανιαρισμα?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Παρ 16 Οκτ, 2015 11:07

manoliss έγραψε:η θερμοκρασια με το αν πλανιαρεις καπακι τι σχεση εχει? τι σχεση εχουν τα νερα αν ανεβασουν θερμικρασια με το πλανιαρισμα?

Απ οτι καταλαβα ο φιλος απο το αλλο forum αυτο που λεει ειναι ασχετο το ενα με το αλλο...Γενικα λεει οτι δεν θελουν τα καπακια της toyota πλανιαρισμα...Το αλλο που λεει ειναι οτι απο τη στιγμη που εκαψε φλατζα χωρις να το καταλαβω εγω μηπως εχει καπου αλλου ζημια στον κυλινδρο πχ...
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Παρ 23 Οκτ, 2015 13:04

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
----------------------------
Βαλβιδα Ψυχρης Εκκινηςης + Μαστορας (ΔΕΝ χρειαζοτανε) = 60
Αλλαγη Μπαταριας (ΔΕΝ χρειαζοτανε) = 100

Πλανισμα-καθαρισμα καπακιου = 120
Τρομπα Νερου = 45
Θερμοστατης = 15
Φλατζες καπακιου- βιδες καπακιου-λαδι συμπληρωμα-παραφλου κ.α = 150
Μαστορας = 300

ΣΥΝΟΛΟ: 790 ΕΥΡΩ (ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ...)

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΜΜΕΝΗ ΦΛΑΤΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ... :(
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό Yianniskan » Παρ 23 Οκτ, 2015 13:06

Α και ηθελα να ρωτησω θεωρειτε οτι πρεπει μετα το κατεβασμα καπακιου κτλ το αμαξι να παει για επανελεγχο των ρυθμισεων του υγραεριου στον LPGAS;;
Yianniskan

Δημοσίευσηαπό astam » Παρ 23 Οκτ, 2015 14:19

Όταν λές καθάρισμα καπακιού τι εννοείς?
Οι βαλβίδες τελικά ήταν οκ δεν τις είχε κάψει?
Το πιο σωστό είναι να το πάς στον lpgas να του ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες