Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Aλλαξανε τα μειγματα καλώς τα τα προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Aλλαξανε τα μειγματα καλώς τα τα προβληματα

Δημοσίευσηαπό runner » Παρ 24 Ιουν, 2011 17:18

Καλησπέρα.Εγώ έβαζα σε δύο συγκεκριμένα πρατήρια,ένα στην Αθήνα (Γέρακας) και ένα στην Άρτα.Προχτές βρήκα ένα κοντά μου της shell πριν το Πικέρμι και είπα να δοκιμάσω,άλλο αυτ/το έγινε.Μέχρι που νομίζω ότι πάει καλύτερα και από την βενζίνη.Μένει τώρα να δω πόσα χμ. θα μου βγάλει.
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό xarlam » Παρ 24 Ιουν, 2011 22:56

Μάλλον δεν έγινα κατανοητος...(δεν ήμουν και ιδαιτερα καλος στην έκθεση)
Το προβλημα μου δεν ήταν στο γέμισμα αλλά στην καταναλωση στη πρωτη περιπτωση έκανα 285 χλμ και έμεινα από αέριο και στο γεμισμα έβαλα 36.4 λιτ.(καταναλωση πανω από 12.7 στα 100χλμ)
ένω την δευτερη φορά έκανα 246 έχοντας άκομα το κοκκινο λαμπάκι άναμενο δηλ περίπου 70-80χλμ ακόμα(κατανάλωση λιγο πάνω από 10λιτ/100χλμ).
Nissan Qashqai 2.0 ICOM JTG 5ης γενιας
xarlam

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 24 Ιουν, 2011 23:04

Σήμερα έβαλα ξανά στον Ρέντη και το αμάξι πετούσε!
Δεν ξέρω τι να πω πλέον..
Τουλάχιστον το χάρηκα!
Και εγώ έχω την ίδια αίσθηση με τον παραπάνω φίλο, ότι τώρα πάει καλύτερα από βενζίνη..
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό SpeedRacer » Κυρ 10 Ιούλ, 2011 22:56

Καλησπέρα και από έμενα !!! Μετά από 19000 χλμ η αλλιώς 10 μήνες με υγραέριο ( Zavoli 4.5 ) παρατήρησα πως μου άναβε το λαμπάκι τις μηχανής μετά τον Δεκέμβρη ( φτωχό μείγμα 3,4 κύλινδρος ) μόνο όταν έβαζα υγραέριο στην Αργυρούπολη , δεν είναι τυχαίο ??? Μετά από μια συζήτηση που είχα με τον υπάλληλο του πρατηρίου ( χωρίς να αναφέρω το πρόβλημα ) μου είπε πως μέχρι τον Δεκέμβριο προμηθευόντουσαν από άλλου το υγραέριο αλλά λόγο που το είχανε ακριβό για να κατεβάσουν κάπως τις τιμές αλλάξανε προμηθευτή . Τελικά μάλλον δεν θα ξαναβάλω εκεί αν διαφωνεί κανένας ας πει την εμπειρία του από το συγκεκριμένο πρατήριο !!!
SpeedRacer

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Πέμ 14 Ιούλ, 2011 17:34

Καλό καλοκαίρι..και καλ.η μας υπομονή

Μετά απο γέμισμα για 3 φορά στα πρώτα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο δεν εναγνωρίζει ξαφνικά το υγραέριο και δουλεύει με βενζίνη!!

Ξαφνικά και πάλι μετά απο κάποια μέτρα επανέρχεται!!

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ευχαριστω
psir10115

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 28 Σεπ, 2011 06:21

Θελω να ρωτησω ποτε αλλαζουν τα μιγματα στο διυληστηριο? Αλλαζουν σταδιακα ή καποια μερα που αλλαξε αποτομα η θερμοκρασια του καιρου φτιαχνουν και το αναλογο μιγμα?

Μου ετυχε προσφατα(μοναδικη φορα) να γυρισει το αμαξι σε βενζινη ενω ειχα μισο υγραεριο στη μπουκαλα. Η διαδρομη ηταν απο κεντρο Αθηνας με κοντα 28 βαθμους προς βορεια..καθως ανεβαινα η εξωτερικη θερμοκρασια επεφτε...καπου στους 21-20. Αρα μηπως το μιγμα που φουλαρα τελευταια φορα ηταν εντελως καλοκαιρινο τιγκα στο βουτανιο και τωρα με την χαμηλη θερμοκρασια ριχνει την πιεση παρακατω απο οσο χρειαζεται? Στεκει κατι τετοιο?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 28 Σεπ, 2011 11:04

gkazakias έγραψε:Θελω να ρωτησω ποτε αλλαζουν τα μιγματα στο διυληστηριο? Αλλαζουν σταδιακα ή καποια μερα που αλλαξε αποτομα η θερμοκρασια του καιρου φτιαχνουν και το αναλογο μιγμα?

Δεν ξερω για το πότε αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν το αλλαζουν ''μια κι εξω''(μιας και υπαρχουν αποθεματα απο το καλοκαιρι) ή με το που αλλαζει λιγο η εξωτερικη θερμοκρασια. Φανταζομαι οτι αν το αλλαζουν αυτο θα γινεται περι τα τελη του ετους(11-12 μηνα).

gkazakias έγραψε:Μου ετυχε προσφατα(μοναδικη φορα) να γυρισει το αμαξι σε βενζινη ενω ειχα μισο υγραεριο στη μπουκαλα. Η διαδρομη ηταν απο κεντρο Αθηνας με κοντα 28 βαθμους προς βορεια..καθως ανεβαινα η εξωτερικη θερμοκρασια επεφτε...καπου στους 21-20. Αρα μηπως το μιγμα που φουλαρα τελευταια φορα ηταν εντελως καλοκαιρινο τιγκα στο βουτανιο και τωρα με την χαμηλη θερμοκρασια ριχνει την πιεση παρακατω απο οσο χρειαζεται? Στεκει κατι τετοιο?

21 βαθμοι δεν ειναι ''χαμηλη'' θερμοκρασια'', ασε που το ρεζερβουαρ lpg στους περισσοτερους ειναι ΜΕΣΑ στ'αμαξι κατι που σημαινει οτι δεν επιρεαζεται ευκολα απο τις θερμοκρασιες ακομα και τον χειμωνα...
Το μιγμα δε, παιζει τον ρολο του. Αν ειναι σωστο συμπεριφερεται και αναλογα, αν οχι...λαμπακια, διακοπες και αλλαγες σε βενζινη...
Σαν αυτο που περιγραφεις θα μπορουσε να συμβει απο το μιγμα αλλα η εξωτερικη θερμοκρασια δεν ειχε παιξει ρολο μιας και δεν ηταν τοσο χαμηλη(ακομα και για τον πνευμονα..). Ισως να ηταν απο το μιγμα και κατι τυχαιο αλλα καλο να εχεις τον νου σου μιας και πολλα απο τα προβληματα που παρουσιαζονται, πρωτα οφείλονται σε αστοχιες υλικων και μετα στο υγραεριο μιγμα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 29 Σεπ, 2011 00:15

Και περισυ παρομοια εποχη μου εσβησε στα καλα καθουμενα...Συνθηκες: Ξεκινημα απο Αθηνα με 26 βαθμους και βραδυ στην Στενη Ευβοιας με 14 βαθμους(εκει μεχρι να ζεσταθει καλα δεν γυρναγε σε υγραεριο)! Δεν μου βγαινει απο το μυαλο οτι κατι παιζει με τα μιγματα και τις θερμοκρασιες...
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό anemar » Τετ 01 Αύγ, 2012 15:45

Μετα απο 25000 χλμ απροβληματιστης χρησης σημερα κατα την διαρκεια επιταχυνσης (απο τα 130-150) σε ενα προσπερασμα με το a/c ανοιχτο μου αναψε στιγμιαια το λαμπακι μηχανης χωρις ομως να εχω καποια διαφορα μετα στην συμπεριφορα του αυτοκινητου. Σε τηλ. επικοινωνια με τον εγκαταστατη μου,μου ειπε οτι πιθανοτατα θα διαβασε φτωχο μειγμα και οτι θα σβησει μαλλον το λαμπακι μονο του.Το συστημα μου ειναι το Vialle LPFi. Τον ρωτησα αν χρειαζεται καποια ρυθμιση ωστε να μην βγαινει φωτχο μειγμα αλλα μου ειπε οτι ηταν καθαρα απο το αεριο που εβαλα. Σημειωση πως βαζω στο ιδιο πρατηριο εδω και 10000 χλμ. και δεν ειχα τετοιο προβλημα.

Φταιει το καλοκαιρι και η διαφορα στα μειγματα? Θελει καποια ρυθμιση το συστημα? (υπαρχει τετοια στο Vialle? ).
Μου το ειχε ξανακανει στις αρχες παλι καλοκαιρι οταν γεμισα απο ενα πρατηριο που εβαλα πρωτη φορα και με το που εφυγα απο το πρατηριο αναψε λαμπακι παλι χωρις συμπτωματα. Επαναλαμβανω ομως 25000 χλμ κανενα προβλημα.

Καμια γνωμη?

Ευχαριστω
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Τετ 01 Αύγ, 2012 19:22

xsaviola28 έγραψε:εγω απο το τελευταιο γεμισμα εχω παρατηρησει προβληματα σβηνει ο κινητηρας οταν χρησιμοποιω το a/c και χτες πρωτη φορα μου αναψε λαμπακι για περιπου 3 δευτερολεπτα και εσβησε μονο του.γενικα το αμξι μου φαινεται λιγο πιο βαρυ να το πω.θα το παω αυριο να το κοιταξουνε ομως

ακριβως τα ιδια σβησιματα.
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 74 επισκέπτες