Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μόλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: έκαψα βαλβίδες

Δημοσίευσηαπό antonio » Τρί 31 Ιαν, 2012 13:07

γεια σας παιδιά εδώ και λίγο καιρό μου είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητο μου φορτ μοντεο 1800 εσβηνε μολης πατουσα συμπλεκτη πηγα συνεργειο και μου ειπαν οτι εκαψα βαλβιδες εκανα με το υγραεριο 35000 χιλαιδες χιλιομετρα μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα ρωτησα και μου ειπαν και αλλοι οτι τα φορτ δεν εχουν τοσο δυνατα μεταλα και καινε βαλβιδες οποιος εχει σκοπο να βαλει ας το σκεφτει καλα τωρα θελω καμια 600 ευρω για να το κανω και αν θα καιω παλι αεριο θα μου το ξανακανει αποτελεσμα εδωσα 1100 ευρω να κανω τη μετατροπη αλλα 600 να κανω τη ζημια και απο δω και περα με βενζινη θα κυκλοφωρω
antonio

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τρί 31 Ιαν, 2012 13:19

antonio έγραψε:γεια σας παιδιά εδώ και λίγο καιρό μου είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητο μου φορτ μοντεο 1800 εσβηνε μολης πατουσα συμπλεκτη πηγα συνεργειο και μου ειπαν οτι εκαψα βαλβιδες εκανα με το υγραεριο 35000 χιλαιδες χιλιομετρα μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα ρωτησα και μου ειπαν και αλλοι οτι τα φορτ δεν εχουν τοσο δυνατα μεταλα και καινε βαλβιδες οποιος εχει σκοπο να βαλει ας το σκεφτει καλα τωρα θελω καμια 600 ευρω για να το κανω και αν θα καιω παλι αεριο θα μου το ξανακανει αποτελεσμα εδωσα 1100 ευρω να κανω τη μετατροπη αλλα 600 να κανω τη ζημια και απο δω και περα με βενζινη θα κυκλοφωρω

Δυστυχώς ο κινητήρας σου είναι από τους πιο ευπαθείς σε υγραέριο. Πες όμως και σε ποιον το έβαλες, μάρκα, αν είχες λαδιέρα, αν το είχες ρυθμίσει να ψεκάει και βενζίνη, πως οδηγούσες...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 31 Ιαν, 2012 22:18

antonio έγραψε:γεια σας παιδιά εδώ και λίγο καιρό μου είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητο μου φορτ μοντεο 1800 εσβηνε μολης πατουσα συμπλεκτη πηγα συνεργειο και μου ειπαν οτι εκαψα βαλβιδες εκανα με το υγραεριο 35000 χιλαιδες χιλιομετρα μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα ρωτησα και μου ειπαν και αλλοι οτι τα φορτ δεν εχουν τοσο δυνατα μεταλα και καινε βαλβιδες οποιος εχει σκοπο να βαλει ας το σκεφτει καλα τωρα θελω καμια 600 ευρω για να το κανω και αν θα καιω παλι αεριο θα μου το ξανακανει αποτελεσμα εδωσα 1100 ευρω να κανω τη μετατροπη αλλα 600 να κανω τη ζημια και απο δω και περα με βενζινη θα κυκλοφωρω

Αν είναι ν' αλλάξεις βαλβίδες, βάλε άλλες (ΟΧΙ τις εργοστασιακές) αλλά ειδικές και ανθεκτικές στις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την καύση του υγραερίου και κυρίως, ΡΥΘΜΙΣΕ ΣΩΣΤΑ το σύστημά σου σε έναν ΕΜΠΕΙΡΟ εγκαταστάτη.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Re: Μώλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Παρ 17 Φεβ, 2012 10:24

Ούτε ο καθαρισμός της πεταλούδας του φάρυγγα έλυσε το πρόβλημα. Βελτίωσε μεν την κατάσταση (λιγότερες διακοπές στον συμπλέκτη), αλλά δεν την έλυσε.
Ξαναπιάνω τον μάστορα και του λέω, παρ' το και κράτα το όσες μέρες θες το αμάξι, αρκεί να σου κάνει τις διακοπές. Δε με νοιάζει του λέω σε πρώτη φάση η λύση, αλλά να στο κάνει.
Όντως μου εξασφάλισε αυτοκίνητο αντικατάστασης και χθες με πήρε τηλέφωνο να πάω σήμερα να το πάρω. Λύση; Νέα χαρτογράφηση με εμπλουτισμό μείγματος στις επίμαχες στροφές, αφού βέβαια είδε με τα ίδια του τα μάτια αυτό που του έλεγα από το καλοκαίρι για τις διακοπές.
Επειδή οι διαδρομές στην πόλη που κάνω είναι συγκεκριμένες και τα σημεία που έσβηνε σταθερά, υπολογίζω και εντός του ΣΚ να έχω μια πρώτη σαφή εικόνα.
Όταν τελειώσει με το καλό η ιστορία θα αναφέρω το όνομα του συνεργείου, αν δε το έχω ήδη αναφέρει κάπου άλλού :P , αλλά έχω να κάνω δυο παρατηρήσεις μια θετική και μια αρνητική για το μάστορα.
ΘΕΤΙΚΗ: σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να του καταλογίσω αδιαφορία. Πιθανότατα ξεροκεφαλιά και υπερβολική εμπιστοσύνη στο laptop ναι, αλλά αδιαφορία όχι.
ΑΡΝΗΤΙΚΟ: χρειάστηκε να του δηλώσω το ενδεχόμενο να ξηλώσουμε το σύστημα και να κάνουμε μια εκκαθάριση για 8 μήνες χρήσης, για να τον ταρακουνήσω και να λειτουργήσει ως μηχανικός και όχι ως κομπιουτεράς.
Εν πάση περιπτώσει θα σας κρατάω ενήμερους γιατί προσωπικά στο θέμα της χαρτογράφησης που εξ αρχής έχει υποδειχθεί στο παρόν νήμα, βοηθήθηκα πολύ για να τον πιέσω. Και έστω και ένας να βοηθηθεί από τη δική μου εμπειρία, νομίζω ότι ο φόρουμ θα έχει επιτελέσει το σκοπό του.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Re: Μώλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Δημοσίευσηαπό kavasilas » Πέμ 08 Μαρ, 2012 11:52

Φιλε babisbandit ελπιζω το προβλημα σου να το ξεπερασες αν οχι κοιτα εδω viewtopic.php?f=3&t=902 τι εγινε σε παρομοιο δικο μου προβλημα.ισως βοηθησει αν το εχεις ακομα.
kavasilas

Δημοσιευσεις: 6

Re: Μόλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Τρί 17 Απρ, 2012 10:37

dexter13 έγραψε:Εδω κ καιρο εμφανίστηκε το γνωστο πρόβλημα έντονα. Ακαρποι επαναπρογραμματισμοι Αλλά τίποτα. Μετα το ξήλωμα που έχω κανονίσει θα μπει άλλο κιτ άλλης εταιρείας κ βλέπουμε. Όταν έχω νεότερα θα γράψω κ θα παρουσιάσω αναλυτικά την εμπειρία μου.

Ο δικός μου πάντως όταν σοβαρεύτηκε και βελτίωσε το μείγμα στις επίμαχες στροφές το πρόβλημα λύθηκε.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό dimarg » Πέμ 03 Μάιος, 2012 17:36

Ταλαιπωρηθηκα και εγω αρκετα με τα σβησιματα και γενικα με την συμπεριφορα του αυτοκινητου.εν τελει πηγα σε αλλον εγκαταστατη και αλλαξα εγκεφαλο πλεξουδα και μπεκ..το αυτοκινητο μετα απο 2000 χιλιομετρα μπορω να πω οτι δουλευει σωστα.δυστηχως στην αναζητηση του πιο φτηνου και γρηγορου πολλοι την πατησαμε..
dimarg

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό manos1979 » Πέμ 14 Ιουν, 2012 22:18

παιδια καλησπερα και εγω ειχα αυτο το προβλημα μολις πατουσα συμπλεκτη εσβηνε και πηγα εκει που εκανα εγκατασταση και μου ειπε οτι μεσα στον πνευμονα εχει κατι σαν φλαντζα και με την χαλια ποιοτητα υγραεριου που κυκλοφορει μαζευει σκουπιδακια και καιγεται κατα ποσο ειναι αληθεια δεν ξερω αλλα το αμαξι λειτουργει κανονικα και αν και παιδευτικε ωρες για να το βρει δεν μου πηρε τιποτα το συστημα που εχω ειναι το brc ανα μη ξεχασω οτι πριν παω εκει ρωτησα και κανενα δυο αλλους που ηταν στην πολη μου και ενας μου ειπε θελει αλλαγη ο πνευμονας και ο αλλος οτι εχουν βραχυκυκλωσει τα 2 μπεκακια οποτε προσεχετε οπου και να πατε παρτε και μια δευτερη γνωμη ...
manos1979

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Παρ 15 Ιουν, 2012 10:08

manos1979 έγραψε:παιδια καλησπερα και εγω ειχα αυτο το προβλημα μολις πατουσα συμπλεκτη εσβηνε και πηγα εκει που εκανα εγκατασταση και μου ειπε οτι μεσα στον πνευμονα εχει κατι σαν φλαντζα και με την χαλια ποιοτητα υγραεριου που κυκλοφορει μαζευει σκουπιδακια και καιγεται κατα ποσο ειναι αληθεια δεν ξερω αλλα το αμαξι λειτουργει κανονικα και αν και παιδευτικε ωρες για να το βρει δεν μου πηρε τιποτα το συστημα που εχω ειναι το brc ανα μη ξεχασω οτι πριν παω εκει ρωτησα και κανενα δυο αλλους που ηταν στην πολη μου και ενας μου ειπε θελει αλλαγη ο πνευμονας και ο αλλος οτι εχουν βραχυκυκλωσει τα 2 μπεκακια οποτε προσεχετε οπου και να πατε παρτε και μια δευτερη γνωμη ...

Μάλλον έχουν κάψει φλάντζα αυτοί που στα ειπαν.

τα μπεκακια αν ειναι βραχυκυλωμενα φαινεται μεσα απο το προγραμμα νομιζω γιατι κανει τσεκ.
Τα σκουπιδακια κτλ ειναι μακακιες.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 15 Ιουν, 2012 13:23

manos1979 έγραψε:παιδια καλησπερα και εγω ειχα αυτο το προβλημα μολις πατουσα συμπλεκτη εσβηνε και πηγα εκει που εκανα εγκατασταση και μου ειπε οτι μεσα στον πνευμονα εχει κατι σαν φλαντζα και με την χαλια ποιοτητα υγραεριου που κυκλοφορει μαζευει σκουπιδακια και καιγεται κατα ποσο ειναι αληθεια δεν ξερω αλλα το αμαξι λειτουργει κανονικα και αν και παιδευτικε ωρες για να το βρει δεν μου πηρε τιποτα το συστημα που εχω ειναι το brc ανα μη ξεχασω οτι πριν παω εκει ρωτησα και κανενα δυο αλλους που ηταν στην πολη μου και ενας μου ειπε θελει αλλαγη ο πνευμονας και ο αλλος οτι εχουν βραχυκυκλωσει τα 2 μπεκακια οποτε προσεχετε οπου και να πατε παρτε και μια δευτερη γνωμη ...

Μεγάλο ψέμα, δεν έχει καμία σχέση ο πνεύμονας με το ρελαντί. Και ειδικά ο πνεύμονας της BRC αν έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση του, βγάζει άπειρα χιλιόμετρα χωρίς επισκευή.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες