Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Φεβ, 2015 14:22

tripas έγραψε:
hlias έγραψε:κανε σε ιαπωνα επισκευη με σωστα εξαρτηματα και σωστο ρεκτιφιατζη και υστερα απο 15 καλοκαιρια και παρα πολλα χιλιομετρα ακομα θα ειναι αψογο.
το ιδιο ισχυει και στους υπολοιπους κινητηρες βεβαια.

Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου αλλά μέχρι ένας μέσος καταναλωτής να διαπιστώσει ποιος χρησιμοποιεί τα σωστα εξαρτήματα και ποιος ρεκτιφιατζής έχει τα πανακριβα CNG μηχανηματα με τα επίσης ακριβά κοτπικα εργαλεία ώστε να πετύχει τις σωστές ανοχές πολυ φοβάμαι ότι την ταλαιπωρία που θα έχει και τα λεφτα που θα δώσει αγοράζει καινουργιο κινητηρα.

Και για να είμαστε και ρεαλιστές ποιό μηχανουργειο στην ελλάδα της κρίσης, απο αυτα που έμειναν διοτι πρέπει να υπαρχουν πρώτα, αντέχει τέτοια κοστολογια?
Ολοκληρος ορφανίδης http://www.orfanidis.eu στην θεσσαλονικη γονάτισε.

και εδω διαφωνω, 1ον, το οτι εκλεισε ο ορφανιδης δεν σημαινει οτι πρεπει να κλεισουν και ολα τα μηχανουργεια, καλος τεχνιτης μπορει να ειναι, καλος επιχειρηματιας ειναι?
2ον, για το θεμα της ποιοτητας των εργαλειων, κοπτικων κ.τ.λ. ακριβως το ιδιο ισχυει και για τους μη ιαπωνεζικους κινητηρες.
3ον, εδω και μερικες δεκαετιες υπαρχουν εκατονταδες χιλιαδες πετυχημενες επισκευες ακομα και σε κινητηρες σε καινουργια αυτοκινητα διορθωνοντας καποιες κατασκευαστικες ατελειες (π.χ. υπερβολικο καψιμο λαδιου σε fiat κινητηρες) ολα αυτα εχουν γινει απο το μερακι και την ικανονητα των Ελληνων μαστορων και ας "πονουσαν" σε σχεση με τους Ευρωπαιους συναδελφους τους σε εργαλειομηχανες και υλικα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 22 Φεβ, 2015 14:46

Φίλε hlias
1ον εννοείται οτι δεν εύχομαι να κλείσουν τα μηχανουργεια
2ον όσο πιο μικρες ανοχές τοσο καλυτερα εργαλεία χρειάζεσαι , εκχονδρισεις πολλοι κανουν.
3ον Δυσκολευομαι να πιστέψω ότι κάποιος σε καινούργιο κινητηρα θα κάνει ρεκτιφιε. Γιατι δεν πάει στην αντιπροσωπεία αφου θα έχει και εγγυηση να του τον διορθώσουν.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Φεβ, 2015 15:09

tripas έγραψε:Φίλε hlias
2ον όσο πιο μικρες ανοχές τοσο καλυτερα εργαλεία χρειάζεσαι , εκχονδρισεις πολλοι κανουν.
3ον Δυσκολευομαι να πιστέψω ότι κάποιος σε καινούργιο κινητηρα θα κάνει ρεκτιφιε. Γιατι δεν πάει στην αντιπροσωπεία αφου θα έχει και εγγυηση να του τον διορθώσουν.

αρκετες τα προηγουμενα χρονια το θεωρουσαν φυσιολογικο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 22 Φεβ, 2015 15:34

Το μεγαλο ερωτημα λοιπον ειναι ,υπαρχει κανεις στην Θεσ/νικη που να εχει και τα μηχανηματα και τις γνωσεις και τα καταληλα υλικα για να μου κανει μια τετοια δουλεια http://www.aa1car.com/library/ar993.htm?
Απ'οτι καταλαβαινω πολυ δυσκολο κοματι ειναι η αφαιρεση των παλαιων εδρων και το κοψιμο των καινουργιων που θελει μαστορα με @ρχιδια για να μην αφαιρεσει πολυ ψωμι με αποτελεσμα να γινει αδυναμο το κεφαλαρι η ακομη να μπει στα σημεια που περνανε τα νερα!
Εγω σε 2 μηχανουργεια που πηγα παντος ουτε τα μηχανηματα ειχαν και ουτε ιδεα ειχαν για βαλβιδες απο στελιτη, Καρβίδιο του βολφραμίου κ.τ.λ,σαν να τους μιλουσα κινεζικα ενα πραμα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 22 Φεβ, 2015 19:55

hlias έγραψε:
tripas έγραψε:Φίλε hlias

αρκετες τα προηγουμενα χρονια το θεωρουσαν φυσιολογικο.

Ποιοί βρε hlias τα μαστόρια που είχαν μαζευτει στην ταβέρνα του μπαρμπαμίτσου μετα απο ένα κιλο κρασί ο καθένας?
Είχαν μαζι τους και τα Ιταλικά manual των κινητήρων της FIAT με τις πιο συχνές βλάβες καθώς όλοι αυτοι ομιλούν την Ιταλική σαν μητρική γλώσσα.
Έλεος μην δυσφημείται τον κλαδο σας έτσι.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Φεβ, 2015 22:08

μια συμβουλη, με 3 καλοκαιρια μην νομιζεις οτι εχεις την σουπερ ντουπερ εμπειρια, αυτη η πουτανα ερχετε μετα απο αρκετα χρονια, πολλες φορες οταν η τσατσαρα πλεον δεν εχει πολλες τριχες για να πιασει.
με τις θεωριτικες γνωσεις και το νεαρο της ηλικιας σου μπορει να νομιζεις οτι εισαι ο παντογνωστης (τουλαχιστον με αυτο το στιλ γραφεις και κρινεις) εγω υστερα απ0 25+ χρονια ακομα μαθαινω και πριν κρινω εξεταζω ολες τις παραμετρους που μπορει να υπαρχουν.
ειπες "Έλεος μην δυσφημείται τον κλαδο σας έτσι" εγω λεω οτι παλι βιαστικες και αυτοαναιρεισαι γιατι τα προηγουμενα γραφομενα σου ηταν αυτα "Ποιοί βρε hlias τα μαστόρια που είχαν μαζευτει στην ταβέρνα του μπαρμπαμίτσου μετα απο ένα κιλο κρασί ο καθένας" 1ον, βαζεις στο ιδιο τσουβαλι ολους τους αντιστοιχους μαστορους, 2ον, ας μαθεις λοιπον οτι αυτα τα μαστορια (τουλαχιστον καποια) πριν πανε στην ταβερνα μπορει να εχουν φτιαξει παπαδες και αγγελους με τα χερια τους.
για να βαλω και ενα τελος απο μερους μου στην ανουσια αυτη κουβεντα, υπαρχουν πολλοι επισκευασμενοι ιαπωνεζικοι κινητηρες με καποιες εκαντοταδες χιλιαδες χιλιομετρα στην πλατη τους μετα την επισκευη (το ευκολο σε καποια αποτυχια μιας επισκευης ειναι να τα ριξουμε στα εργαλεις του ρεκτιφιε, τις ανοχες, τα υλικα κτλ, το δυσκολο να το φτιαξουμε σωστα) ψαξε για σωστους τεχνιτες και τοτε θα εισαι και εσυ στη θεση να μπορεις να παραδωσεις στον πελατη σου εναν παρομοιο σωστα επισκευασμενο κινητηρα, αν βεβαια ασχοληθεις με το αντικειμενο στο μελλον.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 22 Φεβ, 2015 22:42

Hlias μη είσαι προπετής. Αν ήξερα ότι είσαι τόσο παλιος δεν θα έμπαινα στον κόπο να σου απαντήσω στα όσα εγραψες αλλα επείδη είσαι λιγο επιθετικος θελω να σου πω τα παρακάτω.
Γεια να ξέρεις είμαι 40 ετών εργάζομαι εδω και 15 χρόνια σε αυτήν την εταιρεία http://www.beta-cae.gr που είμαι σίγουρος ότι δεν την ξέρεις. Λόγω της θέσης μου σε αυτή την εταιρέια έχω συνεργαστεί ακόμη και με την ιρανική εταιρεία Iran Khodro που κατασκευάζει κινητηρες CNG και μάλιστα έχει εναν απο τους τρεις καλύτερους κινητήρες παγκοσμίως.
Αυτα τα λιγα.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Φεβ, 2015 23:56

tripas έγραψε:Hlias μη είσαι προπετής. Αν ήξερα ότι είσαι τόσο παλιος δεν θα έμπαινα στον κόπο να σου απαντήσω στα όσα εγραψες αλλα επείδη είσαι λιγο επιθετικος θελω να σου πω τα παρακάτω.
Γεια να ξέρεις είμαι 40 ετών εργάζομαι εδω και 15 χρόνια σε αυτήν την εταιρεία http://www.beta-cae.gr που είμαι σίγουρος ότι δεν την ξέρεις. Λόγω της θέσης μου σε αυτή την εταιρέια έχω συνεργαστεί ακόμη και με την ιρανική εταιρεία Iran Khodro που κατασκευάζει κινητηρες CNG και μάλιστα έχει εναν απο τους τρεις καλύτερους κινητήρες παγκοσμίως.
Αυτα τα λιγα.

και?
ακομα καλυτερο λοιπον το οτι ο "ιαπωνεζικος κινητηρας δεν παιρνει επισκευη και σε 30000km θα εχει προβληματα γιατι εχει μικρες ανοχες".
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 24 Φεβ, 2015 21:54

valsam έγραψε:
erimitis έγραψε:Σωστοι εγκατασταστες ειναι σε ολη την ελλαδα ελαχιστοι μετρημενοι θα ελεγα στα δαχτυλα.
Η αληθεια λοιπον ειναι καπου στην μεση.Και ο Βαλσαμης εχει δικιο καθως μαζι με εμενα εχει δωσει αρκετα ευρωπουλακια για να διατηρει το αυτοκινητο σε κινηση αλλα υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος τα φιλαρακια που δεν ξερουν τιποτα απο κινητηρες υγραερια κτλ και το αβενσις του εχει 150.000 με υγραεριο απροβλιματιστα.

Και το κουφοτερο ολων ειναι οτι και'γω εχω γνωστο με ford cmax 1,6 2005 mod. με συστημα lovato easy fast περασμενο εξολοκληρου με ταηραπς σε τσομπανο εγκαταστατη ο οποιος εχει κανει 120,000 χλμ με υγραεριο (και πρινα βαλει υγραεριο το αυτοκινητο ειχε αλλες 130,000 χλμ),εχει αλλαξει ολο κι'ολο 2 φορες φιλτρακια και το αυτοκινητο περα απ'οτι του εχει καψει 2 φορες πολαπλασιαστη και 2 τα μουζοκαλωδια απο βαλβιδες και εδρες ακομη κανενα προβλημα οπως μου λεει,βλεπω πολλα ford στις black λιστες το cmax δεν το εχει αλλα λεω μηπως φοραει και αυτο μοτερ απο αυτα που εχει στις λιστες!

Τελικα δεν μπορω να πω καλο λογο για το υγραεριο,ολο και κατι γινεται!
Παει λοιπον και το ford C MAX του καραικανοποιημενου απο το υγραεριο φιλου απο εδρες-βαλβιδες,μετα απο 102.000 χλμ(και οχι 120,000 ,πως να το κανουμε την υπερβολη την εχουμε στο αιμα μας!)παρεδωσε το πνευμα και απο εκει που ηταν ολο καλα λογια ο φιλος για το τι εξοικονομισε μετα απο τοσα χρονια με το υγραεριο τωρα μετα και απο 3 πολλαπλασιαστες (και οχι 2 που νομιζα!)3 φορες μπουζοκαλοδια (και οχι 2 που ξανανομιζα,μαζι με τους πολλαπλασιαστες αλλαζε και καλωδια!)και μια αντλια βενζινης βγηκαν τα κομπιουτερακια να δει τελικα αν ειναι και μεσα απο πανω!
Εχουμε αι λεμε,1,250 το συστημα+3 παλλαπλασιαστες +1 αντλια+3 μπουζοκαλωδια+1000 ευρω που του ζητησαν για εδρες βαλβιδες και να φτιαξουν και τα κατω για να γινει σωστη δουλεια(ετσι του ειπαν στο συνεργειο οπως ετσι μου προτειναν και'μενα!),δεν ειχε ορεξη ο φιλοςε να κανει την σουμα αλλα εγω την κοβω για κοντα στα 3000.και το κερδος του μετα απο 102,000 χλμ παλι την υπολογιζω κοντα στα 3500 ευρω(20+ αυξηση καταναλωσης,κατι τουναπια που εβαζε και φυσικα την αισχρη πανακριβη τιμη υγραεριου που ειχαμε εδω στην Θεσ/νικη),τι κερδισε δηλ. μετα απο 4 χρονια με το υγραεριο?
Ψιχουλα η και τιποτα η μαλλον ειναι και μεσα μιας και δεν θα το φτιαξει,δεν αξιζει μου ειπε!
Ποιος κερδισε?
Οι πρατηριουχοι και οι εγκαταστατες,και ευελπιστουσαν να κερδισουν και οι μηχανικοι και οι ρεκτιφιατζιδες αλλα δεν θα τους κανει την χαρη ο φιλος!
Σημερα βγηκε βολτα και ψαχνει για αυτοκινητο πετρελαιο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τρί 24 Φεβ, 2015 23:13

Το αεριο ευθυνεται για τους πολλαπλασιαστες?Πριν ποσα χρονια εκανε το easy fast 1250 γιατι τωρα κανει 700 με 750,αντε για την αντλια ναι αλλα για πολλαπλασιαστες με μπουζοκαλωδια γιατι?
NtzanisNikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 67 επισκέπτες