Καλώς ήρθα και εγώ! Έπειτα από προσεκτική όσο το δυνατόν ανάγνωση των σελίδων του Threat αντιλαμβάνομαι πλέον πως η εισαγωγή ενισχυμένων βαλβίδων κτλπ είναι μονόδρομος για το yaris μου.
Να σας περιγράψω και την δική μου ιστορία.
Η εγκατάσταση υγραερίου έγινε στα 140.000~ και το αμάξι ήταν οκ για 3 περίπου χρόνια μέχρι που κόλλησε ένα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας και αναγκάστηκα να ανοίξω καπάκι (δεν με είχανε ενημερώσει δυστυχώς πως ήθελε καθάρισμα κάθε 20-30κ και ο εγκαταστάτης άφαντος κλασικά…).
Η επισκευή στις βαλβίδες έγινε στα 190.000 και με κόστος 700 ευρώ μαζί με αλλαγή ψυγείου νερού και έπειτα καπάκι στον νέο εγκαταστάτη υγραερίου για σωστή ρύθμιση και αλλαγή μπεκ σε τύπου βενζίνης (άλλα 200ευρώ εκεί). Θεώρησα πως εφόσον το αμάξι είχε κάνει 3 χρόνια χιλιόμετρα απροβλημάτιστα δεν θα είχε πρόβλημα για μερικά χρόνια χωρίς ενισχυμένα υλικά. Αμ δε…
Αυτή τη στιγμή το αμάξι έχει διαγνωστεί εδώ και 3 μήνες με χαμηλή συμπίεση και τέλος της εβδομάδας θέλω να το φτιάξω διότι δεν πάει άλλο και τα συμπτώματα έχουν κορυφωθεί με πολλαπλά p0300,301 303, αστάθεια στο ρελαντί και αρκετά αλλά.
Από όσο το έψαξα και με ενημέρωσε ο τεχνικός μου δεν θα έπρεπε να είχε βγάλει το αμάξι τόσο γρήγορα πρόβλημα καθώς μιλάμε για λιγότερα από ένα χρόνο και ούτε 10.000 χιλιόμετρα. Το θέμα είναι πως ο κος τορνας αναγνωρίζει μεν το πρόβλημα αλλά και ζητάει 750ευρω για να φτιαχτεί το θέμα με ενισχυμένες βαλβίδες, έδρες κτλπ (δεν γνωρίζω ακόμη ακριβώς τι μέταλλα αλλά θα μάθω) και στα οποία θεωρώ πως έχει βάλει αρκετά εργατικά και τα οποία δεν τα αποδέχομαι καθώς τον θεωρώ υπεύθυνο για το σύντομο χρονικό αυτό διάστημα. Υπάρχει βέβαια και το σκεπτικό πως εφόσον και εάν φταίει (θα ξέρω ακριβώς τι και πως όταν ανοιχτεί το καπάκι) ποιος μου λέει εμένα έπειτα πως και με τα ενισχυμένα δεν θα ξαναγίνει το ίδιο…
Εν ολίγοις θα ήθελα την συμβουλή σας και εάν έχετε βέβαια να προτείνετε σε pm κάποιον τορναδόρο σε λογικές τιμές που να κάνει και σωστή δουλειά εντός Αττικής.
ΥΓ 1. είχα βάλει και λαδωτήρια και τον οποίο σκέφτομαι πλέον να ξηλώσω τελείως.
ΥΓ 2. Πρόσεξα πως ο φίλος μας lpggas δίνει ένα κόστος 500-600 ευρώ (το 2013) εδώ:
http://lpgforum.gr/viewtopic.php?t=15&p=32388ΥΓ 3. Ναι το forum κυρίως πρέπει να χρησιμοποιείται από αυτούς που έχουν lpg πάνω, εάν το βγάλει ο άλλος δεν νομίζω πως έχει λόγο να βολτάρει

Πληροφορίες:
yaris 1300 vvti 2006 2SZ-FE
Σύστημα υγραερίου PHOBOS βουλγάρικο με σωστή ρύθμιση (ο χάρτης είναι παρόμοιος με της βενζίνης και ελάχιστα ποιο πάνω , αυτό 10% ισχύει βρε παιδιά;) με Μπεκ πλέον τύπου βενζίνης HANA
Το αμάξι έχει νέους λάμδα μαμάς πλέον, μπουζί υγραερίου boss, νέο maf, πολλαπλασιαστή και καταλυτή τύπου κυψέλης (με τον οποίο βλέπω λαμπάκι p420 και πρέπει να βάλω μάλλον κεραμικό…).