Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 25 Φεβ, 2015 01:26

NtzanisNikos έγραψε:Το αεριο ευθυνεται για τους πολλαπλασιαστες?Πριν ποσα χρονια εκανε το easy fast 1250 γιατι τωρα κανει 700 με 750,αντε για την αντλια ναι αλλα για πολλαπλασιαστες με μπουζοκαλωδια γιατι?

Αυτος ετσι λεει,δηλ. οτι το αεριο εφταιγε για τους πολλαπλασιαστες!
100,000 χλμ εχει κανει ο ανθρωπος , ποσα χρονια λες να το εχει για να εκανε 100,000 χλμ ,εναν?
4 χρονια το εχει ο ανθρωπος και πολυ φθηνα το ειχε βαλει με 1250 ευρω,κι'εγω που εψαχνα τοτε τοσσα μου ζητουσαν!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ 25 Φεβ, 2015 10:39

NtzanisNikos έγραψε:Το αεριο ευθυνεται για τους πολλαπλασιαστες?Πριν ποσα χρονια εκανε το easy fast 1250 γιατι τωρα κανει 700 με 750,αντε για την αντλια ναι αλλα για πολλαπλασιαστες με μπουζοκαλωδια γιατι?

To αεριο θέλει πιο ισχυρο σπινθήρα και καταπονεί τους πολ/στες....
Ειναι ενα πολύ περίεργο πρόβλημα γτ ο πολ/στης δεν τα φτύνει εντελώς για να τον αλλάξεις αλλα υπολειτουργεί...
Εγω παιδεύτηκα πολυ με ρεταρισματα σε χαμηλές στροφές....
Στη βενζίνη δεν το καταλαβαίνεις...

Στον αντίποδα βέβαια αν το γκουγκλάρεις οι εταιρίες δίνουν διάρκεια ζωής σε ενα πολ/στη 80.000-100.000 κμ.....
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 25 Φεβ, 2015 12:11

ximikos00 έγραψε:

To αεριο θέλει πιο ισχυρο σπινθήρα και καταπονεί τους πολ/στες....
Ειναι ενα πολύ περίεργο πρόβλημα γτ ο πολ/στης δεν τα φτύνει εντελώς για να τον αλλάξεις αλλα υπολειτουργεί...
Εγω παιδεύτηκα πολυ με ρεταρισματα σε χαμηλές στροφές....
Στη βενζίνη δεν το καταλαβαίνεις...

Στον αντίποδα βέβαια αν το γκουγκλάρεις οι εταιρίες δίνουν διάρκεια ζωής σε ενα πολ/στη 80.000-100.000 κμ.....

Αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω. Ναι θα ήθελε ισχυρότερο σπινθήρα. Όμως ο πολλαπλασιαστής δίνει την τάση που είναι προγραμματισμένος να δώσει. Δεν την αυξάνει επειδή είναι αέριο, δεν το γνωρίζει. Άρα αν υποθέσω ότι το υγραέριο παρουσιάζει μεγαλύτερη αντίσταση με σταθερή τάση θα βγαίνει πιο αδύναμος σπινθήρας.(χαμηλότερη ένταση ρεύματος) Πως λοιπόν ταλαιπωρείται;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τετ 25 Φεβ, 2015 14:37

Δηλ εγω τωρα ξερω απο αλλον συμφουριτη οτι στην αντιπροσωπεια της φορντ του προτειναν αλλα και τοποθετησε αλλα μπουζι της φορντ παλι αλλα πλατινας ανεφερε και ειδε πιο χαμηλη καταναλωση και τον πιστευω γιατι ειναι και επαγγελματιας οδηγος και οσο να'ναι του κοβει.Δηλ εμεις πρεπει τα μπουζι να ειναι πιο ψυχρα τι να προσεξω?
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ 25 Φεβ, 2015 14:44

labros έγραψε: Αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω. Ναι θα ήθελε ισχυρότερο σπινθήρα. Όμως ο πολλαπλασιαστής δίνει την τάση που είναι προγραμματισμένος να δώσει. Δεν την αυξάνει επειδή είναι αέριο, δεν το γνωρίζει. Άρα αν υποθέσω ότι το υγραέριο παρουσιάζει μεγαλύτερη αντίσταση με σταθερή τάση θα βγαίνει πιο αδύναμος σπινθήρας.(χαμηλότερη ένταση ρεύματος) Πως λοιπόν ταλαιπωρείται;

O πολ/στης δεν δίνει τον ίδιο σπινθήρα με την πάροδο του χρόνου...Η αποδοση του πέφτει σταδιακά αλλα αυτό δεν τον αντιλαμβανομαστε τοσο πολυ στη βενζίνη γτ αναφλέγεται πολύ πιο ευκολα....
Στο αεριο δίνει και πάλι την ιδια τάση η οποία όμως μπορεί να μην ειναι αρκετη....

Η ταλαιπωρία νομίζω οτι προέρχεται απο τις υψηλοτερες θερμοκρασίες στα μπουζί...

Εγω πχ οταν ξεκινουσα το αυτοκινητο και γυριζε στο αεριο για κανα 20λεπτο δούλευε αψογα....Απο κει και πέρα και οσο περισσοτερο δουλευε αρχιζε τα ρεταρισματα...Ετσι οταν εκανα μικρες διαδρομες δεν καταλαβαινα τπτ...Επισης οταν πηγαινα ταξιδι σε ανοιχτο δρόμο παλι δεν καταλαβαινα τπτ...

Για τα lpg μπουζί δεν ξερώ γτ τα δοκιμασα και περισσοτερο ζημια μου κάνανε....Θα ηθελα όμως να δοκιμασω ενα νουμερο πιο ψυχρά μπουζί γτ τα δικα μου οταν τα βγάζω έχουν μια ψιλοασπρίλα που δείχνει υπερβολικη θερμοκρασία....
ximikos00

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τετ 25 Φεβ, 2015 15:04

Αλλος λεει αν ειναι κοκκινα /κεραμιδη ειναι σημαδια υπερβολικης θερμοκρασιας και φθορας των μεταλλων
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 25 Φεβ, 2015 15:51

ximikos00 έγραψε:
labros έγραψε: Αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω. Ναι θα ήθελε ισχυρότερο σπινθήρα. Όμως ο πολλαπλασιαστής δίνει την τάση που είναι προγραμματισμένος να δώσει. Δεν την αυξάνει επειδή είναι αέριο, δεν το γνωρίζει. Άρα αν υποθέσω ότι το υγραέριο παρουσιάζει μεγαλύτερη αντίσταση με σταθερή τάση θα βγαίνει πιο αδύναμος σπινθήρας.(χαμηλότερη ένταση ρεύματος) Πως λοιπόν ταλαιπωρείται;

O πολ/στης δεν δίνει τον ίδιο σπινθήρα με την πάροδο του χρόνου...Η αποδοση του πέφτει σταδιακά αλλα αυτό δεν τον αντιλαμβανομαστε τοσο πολυ στη βενζίνη γτ αναφλέγεται πολύ πιο ευκολα....
Στο αεριο δίνει και πάλι την ιδια τάση η οποία όμως μπορεί να μην ειναι αρκετη....

Η ταλαιπωρία νομίζω οτι προέρχεται απο τις υψηλοτερες θερμοκρασίες στα μπουζί
...

Εγω πχ οταν ξεκινουσα το αυτοκινητο και γυριζε στο αεριο για κανα 20λεπτο δούλευε αψογα....Απο κει και πέρα και οσο περισσοτερο δουλευε αρχιζε τα ρεταρισματα...Ετσι οταν εκανα μικρες διαδρομες δεν καταλαβαινα τπτ...Επισης οταν πηγαινα ταξιδι σε ανοιχτο δρόμο παλι δεν καταλαβαινα τπτ...

Για τα lpg μπουζί δεν ξερώ γτ τα δοκιμασα και περισσοτερο ζημια μου κάνανε....Θα ηθελα όμως να δοκιμασω ενα νουμερο πιο ψυχρά μπουζί γτ τα δικα μου οταν τα βγάζω έχουν μια ψιλοασπρίλα που δείχνει υπερβολικη θερμοκρασία....

Άρα δεν ταλαιπωρείται περισσότερο ο πολλαπλασιαστής, απλώς η φθορά του φαίνεται πιο γρήγορα. Τώρα αν υποθέσουμε ότι ταλαιπωρούνται τα μπουζί και ότι χρειάζεται πιο δυνατός σπινθήρας τότε απαιτείται πιο θερμό μπουζί και όχι πιο ψυχρό, ή μπουζί με πιο μικρό διάκενο. (από όσο μπορώ να καταλάβω χωρίς να γνωρίζω και πολλά.)
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Τετ 25 Φεβ, 2015 19:21

labros έγραψε:
Άρα δεν ταλαιπωρείται περισσότερο ο πολλαπλασιαστής, απλώς η φθορά του φαίνεται πιο γρήγορα. Τώρα αν υποθέσουμε ότι ταλαιπωρούνται τα μπουζί και ότι χρειάζεται πιο δυνατός σπινθήρας τότε απαιτείται πιο θερμό μπουζί και όχι πιο ψυχρό, ή μπουζί με πιο μικρό διάκενο. (από όσο μπορώ να καταλάβω χωρίς να γνωρίζω και πολλά.)
ximikos00 έγραψε:

Η ταλαιπωρία νομίζω οτι προέρχεται απο τις υψηλοτερες θερμοκρασίες στα μπουζί
...

Φίλε Λάμπρο λέμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο...Αφου φθείρεται πιο γρήγορα λογικά ταλαιπωρείται περισσότερο...
Τα μπουζί οντως ταλαιπωρούνται περισσότερο...Οταν ειχα πρόβλημα με την αλλαγή μπουζί αυτό εξαλειφοταν για 1000-1500 χιλιόμετρα....Ενα καινούριο μπουζί δλδ καλυπτε τον ταλαιπωρημενο πολ/στη...

Το μειωμενο διακενο το δοκίμασα με καλα αποτελεσματα μπορώ να πω, αλλα αυτό δεν είναι λύση...Ουσιαστικά καλύπτεις το πρόβλημα δεν το λύνεις...

Τελος απο το διάβασμα που εκανα, και πιστεψε ηταν αρκετο, αυτοί που ασχολουνται με βελτιώσεις προτείνουν πιο ψυχρό μπουζί...Οι βελτιώσεις σχετιζονται κυριως με τουρμπίσματα αλλα το ίδιο ισχύει και για το lpg... Αυτό δεν το εχω δοκιμασει γτ πλεον με τους νεους πολ/στες το αμαξι παει το ιδιο και στα 2 καυσιμα...
ximikos00

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 25 Φεβ, 2015 19:50

Το δικό μου αμάξι δούλευε μια χαρά με τα μαμά μπουζί. Διαβάζοντας όλα αυτά για τους πολλαπλασιαστές έβαλα ένα νούμερο ψυχρότερα. Ενώ δεν είχε κάποιο πρόβλημα στις ανηφόρες μου φαινόταν λίγο πιο αδύναμο. Τα κράτησα 1000χλμ και μετά φόρεσα υγραερίου NGK lpg1 κόστους 100 ευρώ και διάρκειας 60000χλμ. Σήμερα μετά από 45000χλμ μια χαρά πηγαίνει και με αυτά όπως και με τα μαμά Δεν ξέρω αν προστάτευσα τον πολλαπλασιαστή αλλά όταν θα τελειώσει η διάρκειά τους, και είναι ακόμα καλά το αμάξι (θα έχω φτάσει τις 300000 συνολικά) θα ξαναβάλω τα μαμά. Ο πολλαπλασιαστής κοστίζει 60 ευρώ με εργασία(τον είχα αλλάξει μια φορά παλιότερα) φθηνότερος δηλαδή από αυτά τα μπουζί.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Τρί 13 Οκτ, 2015 14:33

Καλώς ήρθα και εγώ! Έπειτα από προσεκτική όσο το δυνατόν ανάγνωση των σελίδων του Threat αντιλαμβάνομαι πλέον πως η εισαγωγή ενισχυμένων βαλβίδων κτλπ είναι μονόδρομος για το yaris μου.

Να σας περιγράψω και την δική μου ιστορία.
Η εγκατάσταση υγραερίου έγινε στα 140.000~ και το αμάξι ήταν οκ για 3 περίπου χρόνια μέχρι που κόλλησε ένα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας και αναγκάστηκα να ανοίξω καπάκι (δεν με είχανε ενημερώσει δυστυχώς πως ήθελε καθάρισμα κάθε 20-30κ και ο εγκαταστάτης άφαντος κλασικά…).

Η επισκευή στις βαλβίδες έγινε στα 190.000 και με κόστος 700 ευρώ μαζί με αλλαγή ψυγείου νερού και έπειτα καπάκι στον νέο εγκαταστάτη υγραερίου για σωστή ρύθμιση και αλλαγή μπεκ σε τύπου βενζίνης (άλλα 200ευρώ εκεί). Θεώρησα πως εφόσον το αμάξι είχε κάνει 3 χρόνια χιλιόμετρα απροβλημάτιστα δεν θα είχε πρόβλημα για μερικά χρόνια χωρίς ενισχυμένα υλικά. Αμ δε…
Αυτή τη στιγμή το αμάξι έχει διαγνωστεί εδώ και 3 μήνες με χαμηλή συμπίεση και τέλος της εβδομάδας θέλω να το φτιάξω διότι δεν πάει άλλο και τα συμπτώματα έχουν κορυφωθεί με πολλαπλά p0300,301 303, αστάθεια στο ρελαντί και αρκετά αλλά.

Από όσο το έψαξα και με ενημέρωσε ο τεχνικός μου δεν θα έπρεπε να είχε βγάλει το αμάξι τόσο γρήγορα πρόβλημα καθώς μιλάμε για λιγότερα από ένα χρόνο και ούτε 10.000 χιλιόμετρα. Το θέμα είναι πως ο κος τορνας αναγνωρίζει μεν το πρόβλημα αλλά και ζητάει 750ευρω για να φτιαχτεί το θέμα με ενισχυμένες βαλβίδες, έδρες κτλπ (δεν γνωρίζω ακόμη ακριβώς τι μέταλλα αλλά θα μάθω) και στα οποία θεωρώ πως έχει βάλει αρκετά εργατικά και τα οποία δεν τα αποδέχομαι καθώς τον θεωρώ υπεύθυνο για το σύντομο χρονικό αυτό διάστημα. Υπάρχει βέβαια και το σκεπτικό πως εφόσον και εάν φταίει (θα ξέρω ακριβώς τι και πως όταν ανοιχτεί το καπάκι) ποιος μου λέει εμένα έπειτα πως και με τα ενισχυμένα δεν θα ξαναγίνει το ίδιο…

Εν ολίγοις θα ήθελα την συμβουλή σας και εάν έχετε βέβαια να προτείνετε σε pm κάποιον τορναδόρο σε λογικές τιμές που να κάνει και σωστή δουλειά εντός Αττικής.

ΥΓ 1. είχα βάλει και λαδωτήρια και τον οποίο σκέφτομαι πλέον να ξηλώσω τελείως.
ΥΓ 2. Πρόσεξα πως ο φίλος μας lpggas δίνει ένα κόστος 500-600 ευρώ (το 2013) εδώ:
http://lpgforum.gr/viewtopic.php?t=15&p=32388
ΥΓ 3. Ναι το forum κυρίως πρέπει να χρησιμοποιείται από αυτούς που έχουν lpg πάνω, εάν το βγάλει ο άλλος δεν νομίζω πως έχει λόγο να βολτάρει ;)

Πληροφορίες:
yaris 1300 vvti 2006 2SZ-FE
Σύστημα υγραερίου PHOBOS βουλγάρικο με σωστή ρύθμιση (ο χάρτης είναι παρόμοιος με της βενζίνης και ελάχιστα ποιο πάνω , αυτό 10% ισχύει βρε παιδιά;) με Μπεκ πλέον τύπου βενζίνης HANA
Το αμάξι έχει νέους λάμδα μαμάς πλέον, μπουζί υγραερίου boss, νέο maf, πολλαπλασιαστή και καταλυτή τύπου κυψέλης (με τον οποίο βλέπω λαμπάκι p420 και πρέπει να βάλω μάλλον κεραμικό…).
Justme82

Δημοσιευσεις: 16

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 74 επισκέπτες