Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλεισιμο βαλιδων!

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 20:16

Εγω θα κανω το εξης. Το παω στο μηχανικο, το λυνει, το παιρνω στο χερι και το παω στο ρεκτιφιε που εχω κανει τη συνεννοηση. Ο μηχανικος αγοραζει ολα οτι χρειαζεται, και μετα του επιστρεφω το καπακι και το δενει. Ετσι θα εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι εκανα οτι επρεπε. Αν ξαναχαλασει απο εδρες παλι δεν θα παω στο μηχανικο να του ζητησω τα ρεστα.

Σαμπως και αμα το αναλαβει ολο ο μηχανικος μου με το δικο του ρεκτιφιε και μου ξαναχαλασει σε 20Κ χλμ(καμενη φλατζα, πατημα οι εδρες, ρηγμα στο καπακι) θα μου το φτιαξει τσαμπα? Τι λες ρε Ηλια?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 20:41

σε αυτη την εργασια τα σοβαρα μαγαζια δινουν 1 χρονο εγγυηση, το εκαψε φλαντζα πορει να φτιαχτει στην εγγυση αν υπαρχει καποια αστοχια υλικου που αλλαχτηκε (θερμοστατς π.χ.) εδω εχουν φτιαχτει τζαμπα ακομα και προβληματα σοβαρα μετα απο γενικη επισκευη.
δηλαδη θελεις να μου πεις οτι κανεις μια εργασια στον μηχανιο σου, οποιος και να ειναι αυτος και δεν εχεις εγγυηση εργασιας και ανταλλακτικου που χρησιμοποιησε αυτος?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 02 Οκτ, 2014 20:52

gkazakias έγραψε:Εγω θα κανω το εξης. Το παω στο μηχανικο, το λυνει, το παιρνω στο χερι και το παω στο ρεκτιφιε που εχω κανει τη συνεννοηση. Ο μηχανικος αγοραζει ολα οτι χρειαζεται, και μετα του επιστρεφω το καπακι και το δενει. Ετσι θα εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι εκανα οτι επρεπε. Αν ξαναχαλασει απο εδρες παλι δεν θα παω στο μηχανικο να του ζητησω τα ρεστα.

Σαμπως και αμα το αναλαβει ολο ο μηχανικος μου με το δικο του ρεκτιφιε και μου ξαναχαλασει σε 20Κ χλμ(καμενη φλατζα, πατημα οι εδρες, ρηγμα στο καπακι) θα μου το φτιαξει τσαμπα? Τι λες ρε Ηλια?

Σε αυτο που λες φιλε εχεις απολυτο δικιο,αμα χαλασει ακομη μετα απο 10,000 χλμ οχι 20 που λες δεν προκειτε κανενας μηχανικος να αναλαβει την ευθηνη της ζημιας ,για ολα θα φταιει η το υγραεριο η το συστημα που σου εβαλαν!
Στα πιο πανω που γραφεις να συμπληρωσω οτι διαφωνω στο να αγορασει ο μηχανικος οτι χρειαζεται γιατι εκει θα πεσει το χοντρο δαγκωμα ,ο μηχανικος να ζητησει ποσο θελει για την εργασια του και μονο,τα ανταλακτικα να τα αγορασω εγω,αυτος που εχει αγνοια για τετοιες αγορες ας το αφησει στον μηχανικο του ,και εγω να πληρωσω το μηχανουργειο,ετσι γινονται οι καθαρες δουλειες και οχι να τσιμπαμε και απο τα ανταλακτικα και απο αυτα που υποτιθετε θελει ο μηχανουργος,φτανει πια μια ζωη μ@λακες και κανενας να μην φταιει οταν γινετε η στραβη,δηλ. θελω να πω οτι δεν αναλαμβανει που δεν αναλαμβανει κανεις την ευθηνη αμα χαλασει κατι τουλαχιστον να μην πληρωνουμε και νταβατζιλιστικα!
Ενδεικτικα πραγματα,τα λαδια full synth στο συνεργειο 56 ευρω τα Ελληνικα τα 4 λιτρα ,το φιλτρο το ιματατιον 11,τα μπουζι 25,τα τακακια 50,και αμα τα παρω εγω τα λαδια τα shell helix 0-40 44 ευρω τα 5 λιτρα,το φιλτρο 7,και τα μπουζι 15 και τα τακακια τα ιδια 35,ενα 50ρικο παραπανω ετσι απλα,γι'αυτο λεω οχι ,καλυτερα λες ποσο θες για να γινει αυτο και αυτο αλλα ειπαμε αυτο τους χαλαει ορισμενους!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 02 Οκτ, 2014 21:02

Hλια πες μας σε παρακαλω ,αν ερχομουν αυριο στο συνεργειο σου και σε ρωτουσα ποσο θελεις για να μου λυσεις το κεφαλαρι και να το ξαναβαλεις πισω,θα μου εδινες τιμη?
Και ποσο ειναι αυτη,για να ξεκαθαριζει λιγο το τοπιο ρωταω!
Δηλ. θελω να εχω μια ενδεικτικη τιμη για το κοστος της εργασιας,αυριο να παρω τηλ. και σε 2-3-4 μηχανουργεια για να εχω και μια εικονα απο το κοστος επισκευης με και χωρις βαλβιδες-εδρες , απλες,τιτανιου,στελιτη,οτι μπορεσω και μαθω τελος παντων,και τιμες απο Ελλαδα-εξωτερικο για γνησιο ημισετ φλαντζων!
Πες μου και αν θελεις τι αλλο απο ανταλακτικα θα χρειαστω.
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 21:15

Μονο η αντιπροσωπεια (hyundai στη δικη μου περιπτωση) δινει Ηλια 2 ετη εγγυηση για υλικα και εργασια. Σε καμια περιπτωση ομως αν τοποθετησουμε ενισχυμενα μεταλλα.
Κανενα γενικο συνεργειο ομως δεν θα δεχτει δικο του λαθος μετα απο 20Κ χλμ. Θα πρεπει να μανουριασουμε ασχημα. Θα σου πουνε 1002 δικαιολογιες οτι δεν φταινε αυτοι για τη ζημια. Ο μηχανικος θα τα ριχνει σε ελλατωματικα υλικα, ο ανταλλακτικας σε κακη τοποθετηση του μηχανικου. Τα χουμε φαει στη μαπα, οσοι εχουν ασχοληθει με το αθλημα ξερουν.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 22:04

μα αυτος ειναι ο λογος που ειπα στην αρχη να παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη, σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω απο το αν ψαξει να τα κανει ολα μονος του, αλλα στη στραβη δεν θα μπλεξει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό george7009 » Πέμ 02 Οκτ, 2014 22:15

Εγώ στην περίπτωση του valsam θα έκανα αυτό που είπε ο gkazakias .
Θα μου έλυνε το καπάκι , θα το πήγαινα εγώ στο ρεκτιφιέ και θα του το πήγαινα πίσω για τοποθέτηση .
Θα έπαιρνα και τα υπόλοιπα ζαρζαβατικά (φλάτζες,τσιμούχες κτλ ) .
Θα του πήγαινα όλα τα πράματα και αυτός θα έκανε το μοντάρισμα .
Σε ένα παλιό VW που είχα έτσι έκανα καθώς και στο νίβα που έχω .
Τα συνεργεία τα έχω να μου φτιάχνουν τα αυτοκίνητα με την προυπόθεση να πηγαίνω εγώ τα πράγματα και τα ανταλλακτικά .
Δόξα τω Θεό στην Σπύρου Πάτση έχει πολλάάά μαγαζιά με ανταλλακτικά .
Σε ένα ημισέτ φλάτζες goetzer για το mercedes βρήκα μέχρι 90 ευρώ διαφορά για το ίδιο σετ .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Re: Απ: Κλεισιμο βαλιδων!

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 22:48

hlias έγραψε:μα αυτος ειναι ο λογος που ειπα στην αρχη να παει σε καποιον μηχανικο ο οποιος θα αναλαβει να παει το καπακι στον δικο του ρεκτιφιατζη, σιγουρα θα πληρωσει κατι παραπανω απο το αν ψαξει να τα κανει ολα μονος του, αλλα στη στραβη δεν θα μπλεξει.

Τι εννοεις δεν θα μπλεξει? Θα πληρωσει ή δεν θα πληρωσει την επισκευη ξανα? Απλα θα εχει να απευθυνθει σε εναν και οχι σε δύο.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 22:52

σε σοβαρο μαγαζι, αν ξαναβγαλει βλαβη μεσα στο χρονικο διαστημα της εγγυησης, βεβαια και δεν θα ξαναπληρωσει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 02 Οκτ, 2014 22:55

Σε δυο χρονια και 20.000χλμ μου το ξαναφτιαχνεις εντελως δωρεαν δηλαδη? Δεν το χω συναντησει πουθενα αυτο παντως οσο λογικο και αν ακουγεται.
gkazakias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 73 επισκέπτες