Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό altofili » Τρί 09 Οκτ, 2012 08:51

Εχω 2 μέρες που έβαλα αέριο στο passat κ σήμερα μου άναψε η πορτοκαλί ένδειξη του κινητήρα , κατα πάσα πιθανότητα ο καταλύτης;
Κ στο Citroen xara του αδερφού μου ανάβει η ίδια ένδειξη αλλά είναι ο καταλύτης (λανθασμένη ένδειξη) επειδή χρησιμοποιεί κι αυτός αέριο. Είναι normal? ή να ανησυχώ; Θα το πάω αύριο έτσι κι αλλιώς στο service για άλλο λόγο άσχετο από το αέριο, οπότε θα διαβάσουν τον εγκέφαλο τότε κ θα ξέρω περισσότερα.
Στην περίπτωση λανθασμένες ένδειξης πως διορθώνεται ώστε εάν υπάρξει πρόβλημα με τον καταλύτη να ενημερωθώ σωστά;
altofili

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό macmac » Τρί 09 Οκτ, 2012 10:41

Σε ποιο πλανήτη το check engine είναι λανθασμένη ένδειξη?
Συγνώμη που ρωτώ, αλλά αυτό που διάβασα είναι για πολλά γέλια, είτε έχει να κάνει με την citroen είτε έχει να κάνει με τον εγκαταστάτη του υγραερίου =))
Αν η citroen φτιάχνει αυτοκίνητα που ανάβουν check engine "κατά λάθος" τότε τι να πω για τους γάλλους...
Αν όμως ο εγκαταστάτης δεν ξέρει τι του γίνεται και τα ρίχνει στη citroen, κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί το συγκεκριμένο λαμπάκι ΔΕΝ αστειεύεται...
Και τι άλλο προκύπτει; Ότι και η VW φτιάχνει check engine που ανάβουν κατά λάθος??? ΔΕΝ το νομίζω. Τσέκαρέ το γρήγορα γιατί οι επισκευές στα γερμανικά τσούζουν
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 09 Οκτ, 2012 12:53

Πανε να στο συνδεσουν στο δει διαγνωστικο,και δες τι βλαβη σου βγαζει,αναλογως κοινησε..Μπορει να μην ειναι τιποτα,συμβαινει ορισμενα μοντελα να βλεπουν καθος κατι και να αναβει check,στο tigra μου αναβε check επειδη ειχε κοπει η ντιζα του κοντερ κι το αμαξι δεν κρατουσε ρελαντι με τιποτα..με τοπου εβαζες νεκρα λες καιεσβηνες την αναφλεξη..Οποτε υπαρχουν τετοια αμαξια..στο octavia φιλου με 115.000km με αεριο αναβει check απο την πρωτη στιγμη,του εβγαζε λαμδα,αλλαξε 3 αλλα μετα απο λιγο να το λαμπακι..Οποτε διαβαζε λαθος ρυπους..αν εσβηναν την βλαβη και το ειχε βενζινη μια χαρα ολα..το παρατησε και αυτος ετσι..το συστημα περαστηκε βουλγαρια και ακομα ουτε φιλτρα δεν αλλαξε
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τρί 09 Οκτ, 2012 13:10

altofili έγραψε:Εχω 2 μέρες που έβαλα αέριο στο passat κ σήμερα μου άναψε η πορτοκαλί ένδειξη του κινητήρα , κατα πάσα πιθανότητα ο καταλύτης;
Κ στο Citroen xara του αδερφού μου ανάβει η ίδια ένδειξη αλλά είναι ο καταλύτης (λανθασμένη ένδειξη) επειδή χρησιμοποιεί κι αυτός αέριο. Είναι normal? ή να ανησυχώ; Θα το πάω αύριο έτσι κι αλλιώς στο service για άλλο λόγο άσχετο από το αέριο, οπότε θα διαβάσουν τον εγκέφαλο τότε κ θα ξέρω περισσότερα.
Στην περίπτωση λανθασμένες ένδειξης πως διορθώνεται ώστε εάν υπάρξει πρόβλημα με τον καταλύτη να ενημερωθώ σωστά;

Πήγαινε έλενξέτω διότι όπως λέει και ο προηγούμενος [macmac ]λαμπάκια δέν πρέπει να ανέβουν ,δέν τα βάλανε τυχαία ,ανάβει όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,να μην λέμε ότι θέλουμε τώρα!!Το αμάξι πρέπει να δουλέυει όπως δούλευε και με την βενζίνη!!!Μήν σε παραμυθιάζει κανένας...Δεν ξέρουν οι κατασκευαστες και αυτοι που έχουν κάτσει στα θρανία και έχουν σπουδάση !!Βγένουν και λένε έλα μωρε και τι έγινε που ανάβει το τσεκ της μηχανής!!Μπορει να δουλέψει σε λειτουργία save mode το αυτοκινητο εάν ανάψει το τσεκ!!!!!
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό altofili » Τρί 09 Οκτ, 2012 16:32

το πήγα.
τελικά ήταν θέμα μείγματος στο καύσιμο. πολύ λίγο.
το ρύθμισε κι ελπίζω να μην ξανα εμφανιστεί.
altofili

Δημοσιευσεις: 12

Re: Απ: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 10 Οκτ, 2012 01:15

Δηλαδή μου άναβε check που θα έκανε κακό στον κινητήρα επειδή δεν είχα κοντέρ;;κάποια αμάξια είναι περίεργα.. Εδώ κάποια στιγμή φάγαμε τον τόπο γιατί άναβε check και τελικά αλλάξαμε το καλώδιο από τον εγκέφαλο μιας και εγώ έβλεπα 90 και ο εγκέφαλος 75βαθμους την θερμοκρασία του ψυκτικού.. Ο κινητήρας 90 είχε άλλα ο εγκέφαλος έβλεπε αλλά..

Στάλθηκε από το HTC HD2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 10 Οκτ, 2012 08:49

tsopirs έγραψε:Δηλαδή μου άναβε check που θα έκανε κακό στον κινητήρα επειδή δεν είχα κοντέρ;;κάποια αμάξια είναι περίεργα.. Εδώ κάποια στιγμή φάγαμε τον τόπο γιατί άναβε check και τελικά αλλάξαμε το καλώδιο από τον εγκέφαλο μιας και εγώ έβλεπα 90 και ο εγκέφαλος 75βαθμους την θερμοκρασία του ψυκτικού.. Ο κινητήρας 90 είχε άλλα ο εγκέφαλος έβλεπε αλλά..

Στάλθηκε από το HTC HD2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Φίλε μου δέν είναι τυχαίο το ότι ο κατασκευαστής -ες έχουν το chec engine και όταν ανάβει για πολύ καιρό, μετά το αυτοκίνητο μπαίνει σε save mode ,νά είσαι σιγούρος ότι είναι μελετημένο και πρέπει με το που το δείς να πάς στο συνεργείο!!!Να ελένξεις γιατί ανάβει!!!!Οπώς είπες ήτανε φτωχά μείγματα ,ξέρεις τη μπορεί να πάθεις??????!!!!!
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 10 Οκτ, 2012 10:09

BMW1796 έγραψε:,ξέρεις τη μπορεί να πάθεις??????!!!!!

Mα φυσικα να καλοψησεις βαλβιδες.. :D :D :D :D
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 11 Οκτ, 2012 00:32

Τα μείγματα ήταν μια χαρά όσες φορές τα κοίταξα μέχρι της 10000km που το αμάξι τράκαρε και το παράτησα.. Δεν μιλάω για αέριο.. Κόπηκε η ντιζα του κοντέρ λέω στην βενζίνη και το αμάξι άναψε check από εκεί και πέρα δεν κρατούσε ρελαντί, έπρεπε σε κάθε αλλαγή να πατάω γκάζι για να μην σβήσει.. Με το που μπήκε η ντιζα όλα οκ.. Το αμάξι βενζίνη έκαιγε και στις δύο περιπτώσεις... Στάλθηκε από το HTC HD2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό frequent » Παρ 12 Οκτ, 2012 11:40

frequent έγραψε:ιδια προβληματα με lancia y (ιδιος κινητηρας με το stilo - 1.4 95 hp) και landi renzo.
μεγαλη δυσκολια στο να παρει το πρωι τους τελευταιους 2 μηνες και κομπιασματα - πεσιμο στροφων μεχρι να γυρισει στο αεριο / μετα ολα ενταξει.(συνολο εχω κανει γυρω στα 13500 χλμ με αεριο)
μιλησα την τριτη με ενα τεχνικο απο τον εγκαταστατη και μου προτεινε να κανω 2 χιλιομετρα το βραδυ πριν το σβησω με βενζινη για μερικες μερες και να μιλησουμε απο βδομαδα γιατι εχουν πολυ δουλεια.ειδα μια μικρη βελτιωση, αλλα την παρασκευη δυσκολευτηκα πολυ να βαλω μπρος και το απογευμα μου εμεινε στη δουλεια.Δεν παιρνει μπρος με τιποτα.Μενει αναμενο και το check engine.Δευτερα πρεπει να πληρωσω οδικη να το παω μεταμορφωση να τους τ αφησω.
Εχω αλλαξει τον τελευταιο χρονο πλεξουδα, πολλαπλασιαστη, μπουζοκαλωδια, μπουζι κλπ αφου εκανα τη μετατροπη μετα απο ολα τα μεγαλα σερβις.Πριν 10 μερες αλλαξα και μπαταρια αφου ηταν πεσμενη πολυ και ισως εκει να χαθηκαν τα settings της ECU.Ειχα κανει και επαναπρογραμματισμο το σεπτεμβριο γιατι καπως σερνοτανε.
Αρα τα ηλεκτρικης φυσεως θεματα μαλλον αποκλειονται αλλα μενουν οι ρυθμισεις/αισθητηρες/αντλια βενζινης/μπεκ...
Τελος παντων προβλημα.Θα σας ενημερωσω απο βδομαδα τι γινεται.
:-ss

Ο εγκαταστατης μου αλλαξε την αντλια βενζινης και ενα δαχτυλιδι.Με την παραλαβη, το οχημα πηρε με τη μια και δουλεψε μια χαρα μεχρι το βραδυ....
Το πρωι ομως παλι τα ιδια!!! Πηρε με το τριτο μιζαρισμα και μεχρι να γυρισει στο υγραεριο κομπιασματα, πεφτουν οι στροφες οταν παταω γκαζι, γενικα εφυγα τσουλωντας (ευτυχως ειναι κατηφορα οπως φευγω απο το σπιτι) μεχρι να παει στο αεριο.
Τη δευτερα παλι συνεργειο...
frequent

Δημοσιευσεις: 8

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες