Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κοψίματα εν κινήση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κοψίματα εν κινήση

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 28 Οκτ, 2012 00:59

paul έγραψε:δυστυχως εμενα τα κοψιματα συνεχιζει να τα κανει υστερα απο 1300 χλμ με υγραεριο.το πηγα 3 φορες στον εγκαταστατη κ σαυτον δεν τα εκανε.του εξηγησα τι γινετε κ μου ελεγε οτι δεν φταιει το υγραεριο αλλα μπορει κατι ηλεκτρικο.του ειπα μηπως φταιει το μιγμα πλουσιο-φτωχο κ μου ειπε οτι ο εγκεφαλος του υγραεριου ρυθμιζετε αυτοματα απο του αμαξιου.μπορει καποιος αλλος εγκαταστατης να το δει το αμαξι μου,κ αν ναι να το ρυθμισει αν θελει?

Εσυ δεν ήσουν εκει να δεις αν τα έκανε ; Δεν πηγες μια βόλτα μαζι του ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό paul » Κυρ 28 Οκτ, 2012 11:06

ημουν εκει κ πηγα κ βολτα μαζι του,αλλα το ατιμο δεν τα εκανε.
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό panagoss » Τρί 27 Νοέμ, 2012 20:39

giorgos3924 έγραψε:Πρόσφατα αντιλήφθηκα κάτι κοψιματάκια εν κινήση τα οποία γίνονται πάντα σε σταθερες ταχύτητες με σταθερό γκάζι.
Μου το έκανε αρκετές φορές. Πριν από μισό μήνα το έκανε 1-2 φορές σε κάθε γέμισμα της μποτίλιας αλλά χτες και προχτές το έκανε πιο συχνά.
Μερικές φορές δεν τα καταλαβαίνεις εύκολα και μερικές είναι αρκετά έντονα, σα να αφήνεις το γκάζι απότομα από σταθερή πορεία και να το πατάς επίσης απότομα, ένα μικρό τράνταγμα.
Τώρα βεβαιώθηκα ότι δεν έχει να κάνει με το καύσιμο, ούτε με την ποιότητα του πρατήριου.
Αλλά τί μπορεί να είναι; Καμιά φορά σε κόβει ιπποδύναμη για 1-2 δευτ το πολύ!! και νομίζεις ότι κόβεται η παροχή καυσίμου. και μετά επανέρχεται.
Το σύστημα είναι BRC χωρίς λαδιερα με ψεκασμό βενζίνης πάνω απ τις 4100.
αυτοκίνητο hyundai accent 1340κυβ. 85hp
και έχω 7000χλμ με lpg.

ΚΟΙΤΑΞΕ ΕΝΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ.<<ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΓΟ ΑΛΜΥΡΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ>>
panagoss

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό SEATIBIZA05 » Τετ 12 Δεκ, 2012 14:36

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα και θα ηθελα την βοηθεια σας.
Εχω βαλει πριν 2,5 μηνες BRC Sequent 24 στο Seat Ibiza 1.4 Top Gun 115 Hp.
και εχω κανει ηδη σχεδον 4000 χλμ. με υγραεριο
Εδω και λιγες μερες μου κανει κατι κοψιματα εν κινησει το αμαξι , σαν να μην εχει ρευμα και το κοβει και κανει καποια κομπιασματα - σκουντιγματα . Συνηθως γινεται με αλλαγη απο 3η σε κατεβασμα σε 2α και περιπου 30-40 χλμ/ωρα και πρεπει να πατησω το γκαζι γιατι νομιζω οτι θα μου σβησει.
Σημειωνω οτι αυτα μου τα κανει σχεδον παντα με υγραεριο ενω με βενζινη μου τα κανει παλι αλλα οχι συνεχεια ( το κανει παντως ).
Σκεφτηκα οτι εχω καποιο προβλημα αρχικα με το μειγμα.Εβαλα και απο αλλα 2 γκαζαδικα απο 20€ αλλα παλι τα ιδια.Μετα ειπα μηπως ειναι θεμα πολλαπλασιαστων ή δυναμο . Πηγα στον εγκαταστατη και ο Η/Υ εβγαλε σφαλμα στον λαμδα μετα τον καταλυτη.Σβησαμε το λαθος και ειπαμε θα το δουμε αν το ξανακανει.Φυσικα το ξαναεκανε και πηγα ξανα στον εγκαταστατη μου.Αυτη τη φορα δεν εβγαλε κανενα σφαλμα ο Η/Υ και καναμε μια ρυθμιση ανεβαζοντας την πιεση απο 1160 περιπου σε 1200 και μου λεει φυγε δεν θα εχεις παλι προβλημα.
Δυστηχως ομως μου τα ξανακανει και μαλιστα χθες εν κινησει με 4η και με περιπου 80χλμ/ωρα αρχισε παλι τα ιδια κοψιματα και κομπιασματα.
Σημερα θα το ξαναπαω το αμαξι στον εγκαταστατη και ειπε θα το ξαναδει
Εχει κανενας καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ?
Ευχαριστω εκ των προτερων
SEATIBIZA05

Δημοσιευσεις: 26

Δημοσίευσηαπό paul » Τετ 12 Δεκ, 2012 15:54

ειχα περιπου το ιδιο θεμα με τα κοψιματα εν κινησει.το εβαζε ο εγκαταστατης στον η/υ αλλα δεν εβγαλε κ μενα κατι κ τελικα το εκανε βολτα κ το καταλαβε κ μου ειπε ο ηθελε κατι ms ρυθμιση κ το διορθωσε.δεν πας να του πεις να το κανει βολτα κ εν κινησει να στο ρυθμισει.
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 01 Ιαν, 2013 13:34

Καταρχην Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια να εχουμε!!! :D
το εχω προσεξει και παλιοτερα αλλα εχει γινει κουραστικο και πρεπει να το αναφερω οταν κινουμαι στην πολη με 1η-2α συνηθως στην εκκινηση με πρωτη οταν σηκωσει θερμοκρασια πανω απο το κανονικο(82C) δηλαδη περιπου 90-92 ο κινητηρας οταν παω να ξεκινησω με 1η σαν να μπουκωνει-δεν εχει δυναμη και θελει 1.700-2.000στρ για να κανω εκκινηση ενω πριν εκανα με 1000-1200στρ. και ξεκινουσε με δυναμη
αυτο το προβλημα το ειχα συνεχομενα οταν το πρωτοεκανα υγραεριο(αυτος που εκανε εγκατασταση δεν φαινεται να το εχει το αντικειμενο και δεν εκανε ρυθμισεις)λυθηκε οταν μου προτεινατε να μειωσω τις πιεσεις του πνευμονα απο 1.4 στα 1.3 αλλα οταν ζεσταινεται καλα ο κινητηρας παλι το κανει οχι εντονα να σβηνει αλλα δεν εκκινει ευκολα σαν να παει να μπουκωσει(σαν να ζεσταινεται το υγραεριο σε υψηλοτερες θερμοκρασιες και σηκωνει μεγαλυτερες πιεσεις)
κατω απο τον χαρτη εχει μια επιλογη ''Εμπλουτισμος κατα την επιταχυνση" και ειναι επιλεγμενο στο τερμα
ισως μου εχει βαλει ενα νουμερο μεγαλυτερα μπεκ;
μπορει να βελτιωθει μειωνοντας τους χρονους ψεκασμου στη βενζινη;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 22 Μάιος, 2013 19:38

Προχτές παρατήρησα ένα πολύ έντονο φαινόμενο.
Σε συνθήκες όπου ο κινητήρας χρειάζεται απότομο μεγάλο φορτίο κάνει τραντάγματα δυσλειτουργίες
και έντονες διακοπές.
Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν πατάς το γκάζι απότομα, όταν κουμπώνεις γρήγορα μια ταχύτητα, από 1η σε 2ά πχ...
Όπως πχ, σε πορεία, χωρίς να πατάς γκάζι, αν το πατήσεις απότομα τότε θα κάνει 3-4 τραντάγματα
εκεί δηλαδή που θέλει να τραβήξει του κόβεται η φόρα διακοπτόμενα.

Αυτό το κάνει και στα 2 καύσιμα, υγραέριο και βενζίνη.
Το δοκίμασα χωρίς φίλτρο αέρα, τα ίδια (μου αναβόσβησε και λαμπάκι μηχανής χωρίς το φίλτρο)
Έβγαλα και την ασφάλεια του υγραερίου και έκανα μια γύρα
και τα ίδια.
Μου είπαν για μπουζί. Παίζει κάτι τέτοιο;
Τα μπουζί, τα μπουζοκαλώδια και τον πολλαπλασιαστή τα άλλαξα πριν 10.000χλμ περίπου.

Να προσθέσω πως πριν το παρατηρήσω αυτό πρόσθεσα στο ντεπόζιτο βενζίνης περίπου μισό (ελάχιστα παραπάνω
από μισό) μπουκάλι STP petrol cleaner καθαριστικό μπεκ βενζίνης δηλαδή, σε μισό ντεπόζιτο βενζίνης (λίγο πάνω από μισό - 55%) και έκανα με αυτό το μείγμα (βενζίνης STP cleaner) περίπου 150χλμ.
Σύμφωνα με τις οδηγίες έπρεπε να βάλω λιγότερο καθαριστικό ή να είχα καμια 10 λίτρα παραπάνω.
Αλλά το είχα κάνα 5μηνό και είπα να το ρίξω και το υπόλοιπο.
Το αναφέρω μήπως παίζει ρόλο.

επίσης την ημέρα που το προσεξα και το έκανε ολοφάνερα, έκανα και επαναπρογραμματισμό του υγραερίου καθώς και αλλαγή φίλτρου υγραερίου (αέριας φάσης).
Αλλά το φαινόμενο συμβαίνει και χωρίς την ασφάλεια του συστήματος. Δηλαδή κατά τη γνώμη μου το
έχω αποκλείσει.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 23 Μάιος, 2013 17:36

για κοιτα αισθητηρα λ και βασικα βαλε το αμαξι σε διαγνωστικο να δεις τι βλαβη εχει καταγραψει
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 23 Μάιος, 2013 18:52

Ο αισθητήρας λ δε νομίζω να προκαλεί τέτοια τραντάγματα αν έχει θέμα.
Κατα τ άλλα το πρόβλημα λύθηκε. Είχε βγεί το βύσμα του πολλαπλασιαστή μετά από προσπάθεια αλλαγής φίλτρου υγραερίου.
Το πρόβλημα προκαλούσε ρετάρισμα κυλίνδρου Νο 1 και Νο 4
Λάθη που συμβαίνουν. Παρόλα αυτά ακόμα και όταν του επισήμανα πως "το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μετά που βγήκα από το συνεργείο", όταν πήγα για το φίλτρο υγραερίου, ο μηχανικός υγραερίου αρνήθηκε να κοιτάξει το αμάξι περαιτέρω ρίχνοντας το φταίξιμο στα μπουζί (στο προφανές πρόβλημα) και στα ολοκαίνουργια μπουζοκαλώδια και τον ολοκαίνουργιο πολλαπλασιαστή.
Να ναι καλά η αντιπροσωπεία!
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Πέμ 23 Μάιος, 2013 19:17

giorgos3924 έγραψε:Ο αισθητήρας λ δε νομίζω να προκαλεί τέτοια τραντάγματα αν έχει θέμα.
Κατα τ άλλα το πρόβλημα λύθηκε. Είχε βγεί το βύσμα του πολλαπλασιαστή μετά από προσπάθεια αλλαγής φίλτρου υγραερίου.
Το πρόβλημα προκαλούσε ρετάρισμα κυλίνδρου Νο 1 και Νο 4
Λάθη που συμβαίνουν. Παρόλα αυτά ακόμα και όταν του επισήμανα πως "το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μετά που βγήκα από το συνεργείο", όταν πήγα για το φίλτρο υγραερίου, ο μηχανικός υγραερίου αρνήθηκε να κοιτάξει το αμάξι περαιτέρω ρίχνοντας το φταίξιμο στα μπουζί (στο προφανές πρόβλημα) και στα ολοκαίνουργια μπουζοκαλώδια και τον ολοκαίνουργιο πολλαπλασιαστή.
Να ναι καλά η αντιπροσωπεία!

Μάλλον τα ξέρει και αυτός όλα!!! Παράδειγμα προς αποφυγή.
Που διατηρεί ''επιστημονικό'' γραφείο ο εν λόγω??
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 84 επισκέπτες